Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. spokojnej nocki! Kostuś, nie stresuj rodziców :)

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:38

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag a ma jakies oznaki przeziębienia? Katar, kaszel. oczy przeszklone? Jak ciemiączko? Nie jest zapadniete?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.publichealth.hscni.net/sites/default/files/Weaning%20Polish_0.pdf

do poczytania o żywieniu niemowlaków. Sama sobie dużo przypomniałam

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie... moja Lenucha dzisiaj pierwszy raz przewrocila sie sama z brzuszka na plecki :) mamusia jest dumna :)

magdalenka, ania_29, nick nieaktualny, Chanela, Wiki81, jonka91, nick nieaktualny, Ewelina88, Agus89 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my jutro mieliśmy mieć szczepienie ale mieliśmy dziś bo poszłam w sprawie wysypki i tych śluzowych kup.
    Na razie mam odstawić tylko mleko i jego przetwory i uzupełniać sobie wapń jakimś suplementem, dostaliśmy kropelki osłonowe akurat w aptece był floractin i mamy cały czas stosować i zobaczymy czy się coś zmieni.
    Zobaczymy jaka będzie noc po szczepieniu ( szczepionki na NFZ) narazie obalił cyca i śpi.
    Waga urodzeniowa -3350
    przy wypisie -3120
    2 tygodnie -3680
    6 tygodni -4650
    8 tyg.dziś-5110 cały czas na cycu butla ze 3 razy zdarzyło nam się dać
    Moja córka na karmieniu mieszanym w 8 tygodniu ważyła -6200 urodzona z wagą 3650

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 07:39

• renia83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Renia dawałaś juz słoiczki po 4 miesiącu? Bo to są pierwsze. A jeszcze nie ma 4 miesięcy
    Wiki próbowałam samej marchewki i przez kilka dni było ok a potem młodego mocno obsypalo więc czekam cierpliwie, ma bardzo mocną alergię na mleko więc nie chcę mu dokładać zbyt wcześnie, i cieszę się jak dziecko że teraz są też kaszki dla bobasow także ryżowe bez mleka to ma szansę posmakować :) a u ciebie jak?

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :) śpicie? :D ja dopiero odpoczywam po całym dniu noszenia, usypiania i karmienia, non stop na cycu wisi mały zwierzak. DZisiaj miałam kontrolę u gina, mamy jeszcze poczekać z mężem i nie szaleć :/
    Po powrocie młoda obaliła krztusząc się dwa cyce, no może drugiego nie do końca, bo padła :D w końcu po całym dniu! Nie wiem co Wy z dziećmi robicie, że tak śpią...
    Aa i oczywiście wpadłam do c&a po bodziaki, była jakaś promocja i dostałam rabat 25 %. Takie zakupy to matka lubi :D Jutro ostatnia już wizyta położnej.
    Spokojnej nocy mamuśki :*

dxomkrhms4puy6o2.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymajcie sie z Kostusiem! Mam nadzieje, ze juz lepiej i ta goraczka poszla precz!

Dzieki za mile slowka. To miod na moje serce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 03:29

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz flache obalilismy. Maly posoli usypia. Znajac zycie usne wczesniej :)
    Wczoraj usnal przed 22-a. Maz wraca z pracy kolo 23-ej, to sie polozylam i sobie mysle za 10 min wstane i odgrzeje jemu kolacje. Kurde uwiezcie, ze jak zaczal dzwonic dzwonkiem, to sie tak zerwalam, ze myslalam, ze zawalu dostane tak sie przestraszylam. I nie wiedzialam co za dzien czy noc i gdzie jestem haha

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn karmiacych piersią. Najczesciej karmie pozycja spod pachy. Przy karmieniu moja corka leży na plechach i ssa bedąc pod cyckiem.na leząco ja karmie to tez leży na plecach tylko ma głowę skierowaną do cycka. W instrukcjach o karmieniu piszą, ze dziecko ma byc bokiem brzuch do brzucha. Jak ja połoze na boku to sie zaraz na plecy majga. Nie ulewa i nie kładlam jej na bokach, ma z tyłu glowy wytarte wlosy - taki łysy placek. Na brzuchu ładnie trzyma głowę. A jak u Was jest z pozycją przy kariemieniu. Zielarka może mi powie coś fachowego :-)
    Na wadze przybiera, waży ponad 6 kg.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spod pachy nie karmie.zazwyczaj ze tak powiem klasycznie albo na leżąco.spod pachy jakos mi niewygodnie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia to źle leży Twoje maleństwo....
    Ja karmię na leżąco i jedną ręką trzymam małą po całej długości, albo wałeczek z kocyka robię i kładę jej za plecami, aby nie mogła się przewrócić i całe karmienie leży na boczku, spod pachy tak samo kładę ja na boczku i ręką podtrzymuję.... Po za tym staram się aby leżała w ciągu doby raz na jednym boku, raz na drugim, i na pleckach aby główka się kształtowała....

Dzień dobry...
    2kramienia nocne, ale chyba się wyspałam hehehe

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Wiki próbowałam samej marchewki i przez kilka dni było ok a potem młodego mocno obsypalo więc czekam cierpliwie, ma bardzo mocną alergię na mleko więc nie chcę mu dokładać zbyt wcześnie, i cieszę się jak dziecko że teraz są też kaszki dla bobasow także ryżowe bez mleka to ma szansę posmakować :) a u ciebie jak?
    U Hani nie widac żadnych objawów alergii, a hem wszystko. Kupiłam kilka słoiczków wiec pewnie spróbuje jabłka, czy marchewki niedługo. Mam różne dni z pokarmem, ale juz i tak ponad3 miesiące karmie. Kaszkę ryżową po 4 mies też juz kupiłam:)

renia83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po karmieniu, lezymy... Nie ma po co wstawac bo nawet DDtvn jeszcze nie leci.. :)

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Mamy dzieci z ciemieniuchą, czym najlepiej usuwać to dziadostwo? My mamy na czole i brwiach :-/ Oliwkowałam i wyczesywałam przez 4 dni, ale wydaje mi się, że jest gorzej

relgtgf6uee8xud8.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh obudzil mnie bol glowy.. Kreci mi sie w glowie.. Chyba zmiana pogody sie szykuje..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    My juz po karmieniu, lezymy... Nie ma po co wstawac bo nawet DDtvn jeszcze nie leci.. :)
    No ja mam to samo :) nawet tv nie włączam do 8.w łóżku radia słucham.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na pogodę i caly przyszły tydzień i święta ma padac:( oby się to nie sprawdziło.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich.
    Dziewczyny pamiętam, że któraś z Was miała robione lyzeczkowanie parę tygodni po porodzie. Przepraszam ale nie pamiętam która. Bardzo proszę o informację jak długo utrzymywało sie krwawienie po tym zabiegu?

‹‹ 2336 2337 2338 2339 2340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ