*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej my jutro mieliśmy mieć szczepienie ale mieliśmy dziś bo poszłam w sprawie wysypki i tych śluzowych kup.
Na razie mam odstawić tylko mleko i jego przetwory i uzupełniać sobie wapń jakimś suplementem, dostaliśmy kropelki osłonowe akurat w aptece był floractin i mamy cały czas stosować i zobaczymy czy się coś zmieni.
Zobaczymy jaka będzie noc po szczepieniu ( szczepionki na NFZ) narazie obalił cyca i śpi.
Waga urodzeniowa -3350
przy wypisie -3120
2 tygodnie -3680
6 tygodni -4650
8 tyg.dziś-5110 cały czas na cycu butla ze 3 razy zdarzyło nam się dać
Moja córka na karmieniu mieszanym w 8 tygodniu ważyła -6200 urodzona z wagą 3650
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 07:39
-
Wiki81 wrote:Renia dawałaś juz słoiczki po 4 miesiącu? Bo to są pierwsze. A jeszcze nie ma 4 miesięcy
a u ciebie jak?
-
Dobry wieczór
śpicie?
ja dopiero odpoczywam po całym dniu noszenia, usypiania i karmienia, non stop na cycu wisi mały zwierzak. DZisiaj miałam kontrolę u gina, mamy jeszcze poczekać z mężem i nie szaleć
Po powrocie młoda obaliła krztusząc się dwa cyce, no może drugiego nie do końca, bo padław końcu po całym dniu! Nie wiem co Wy z dziećmi robicie, że tak śpią...
Aa i oczywiście wpadłam do c&a po bodziaki, była jakaś promocja i dostałam rabat 25 %. Takie zakupy to matka lubiJutro ostatnia już wizyta położnej.
Spokojnej nocy mamuśki :* -
My juz flache obalilismy. Maly posoli usypia. Znajac zycie usne wczesniej
Wczoraj usnal przed 22-a. Maz wraca z pracy kolo 23-ej, to sie polozylam i sobie mysle za 10 min wstane i odgrzeje jemu kolacje. Kurde uwiezcie, ze jak zaczal dzwonic dzwonkiem, to sie tak zerwalam, ze myslalam, ze zawalu dostane tak sie przestraszylam. I nie wiedzialam co za dzien czy noc i gdzie jestem haha -
Mam pytanie do dziewczyn karmiacych piersią. Najczesciej karmie pozycja spod pachy. Przy karmieniu moja corka leży na plechach i ssa bedąc pod cyckiem.na leząco ja karmie to tez leży na plecach tylko ma głowę skierowaną do cycka. W instrukcjach o karmieniu piszą, ze dziecko ma byc bokiem brzuch do brzucha. Jak ja połoze na boku to sie zaraz na plecy majga. Nie ulewa i nie kładlam jej na bokach, ma z tyłu glowy wytarte wlosy - taki łysy placek. Na brzuchu ładnie trzyma głowę. A jak u Was jest z pozycją przy kariemieniu. Zielarka może mi powie coś fachowego
Na wadze przybiera, waży ponad 6 kg.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
nick nieaktualnyPinia to źle leży Twoje maleństwo....
Ja karmię na leżąco i jedną ręką trzymam małą po całej długości, albo wałeczek z kocyka robię i kładę jej za plecami, aby nie mogła się przewrócić i całe karmienie leży na boczku, spod pachy tak samo kładę ja na boczku i ręką podtrzymuję.... Po za tym staram się aby leżała w ciągu doby raz na jednym boku, raz na drugim, i na pleckach aby główka się kształtowała....
Dzień dobry...
2kramienia nocne, ale chyba się wyspałam hehehe -
renia83 wrote:Wiki próbowałam samej marchewki i przez kilka dni było ok a potem młodego mocno obsypalo więc czekam cierpliwie, ma bardzo mocną alergię na mleko więc nie chcę mu dokładać zbyt wcześnie, i cieszę się jak dziecko że teraz są też kaszki dla bobasow także ryżowe bez mleka to ma szansę posmakować
a u ciebie jak?
renia83 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny