X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o kołsyce bo u mnie w domu ja i moje rodzeństwo mieliśmy jak byliśmy mali i mama zachwalała. Ale się jeszcze nad tym zastanawiam. Bo ja się dziecko przyzwyczai do kołysania to będzie potem problem. Poza tym u mnie problem z psem. Na pewno Kropka będzie się chciała dostać do środka łóżeczka, ale tu na szczęście szczebelki uniemożliwiają jej to. Natomiast do kołyski bez problemu wskoczy.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję łóżeczko, pewnie i tak malec będzie spał w salonie czy w kuchni w trakcie dnia w wózku ;)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie przyszle mamy :)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej domka122. Witamy :)
    Agataa w sumie to masz rację. W ogóle o tym nie pomyślałam. Przeraża mnie ten ogrom rzeczy, które trzeba wiedzieć. :) Mój T.. natomiast na luzie podchodzi bo mówi, że każdy daje radę więc my też. :)

Agataa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina zależy jeszcze jaka kołyska. Może być taka o podobnej wysokości do łóżeczka i ze szczebelkami :)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Agataa w sumie to masz rację. W ogóle o tym nie pomyślałam. Przeraża mnie ten ogrom rzeczy, które trzeba wiedzieć. :) Mój T.. natomiast na luzie podchodzi bo mówi, że każdy daje radę więc my też. :)

dziwnie wyluzowani ci faceci, moj mowi tak samo.
    Ale dla nich nie ma roznicy czy to listopad czy lipiec isc do sklepu a dla nas juz bedzie:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja w końcu wróciłam z USG przezierności karkowej. Wyniki był 1,2 więc jak najbardziej w normie. Maluch wg wzrostu jest 2 dni starszy czyli dziś ma 13+1. Nie chciał za dużo się ruszać, ale to nawet lepiej bo byłam spokojna o dokładność pomiaru. Zastanawiam się kiedy iść na USG 4D. Myślałam żeby ok 16-18 tygodnia, chociaż lekarz odradziła mi i powiedziała żeby poczekać do 22 tygodnia to wtedy wszystko będzie ładnie widoczne.
    A Wy kiedy robicie?

Ag..., Ewelina88, Gwiazdeczka27, jonka91, Paula44, Agataa, nix, M4DZI4, isabelle, kasia86 lubią tę wiadomość

dqpri09k9d4fedco.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina super, że wszystko dobrze! a co do USG to ja mialam genetyczne juz 4D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 13:24

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście już się rozgląda za wszystkim bo wie, że inaczej sam będzie potem latał. Zresztą większość rzeczy ja planuje na wrzesień bo rodzice zaproponowali, że sponsorują wyprawkę a wtedy wracają do Polski. Chociaż i tak już trzeba ubranka gromadzić.
    Do dziewczyn, które pisały o bólach brzucha: Proponuję kupić magnez bo naprawdę pomaga. Ja od wczoraj biorę a dziś czuję ulgę. :)

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ale dodadkowo do witamin pijesz magnez??? jeżeli tak to jaką dawkę?

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dodatkowo, ale napiszę Ci dokładnie jaka dawka wieczorem bo nie mam w pracy ze sobą a nie pamiętam nawet jak się ten magnez nazywa. Poza tym w moich witaminach (dziwne) nie ma magnezu w składzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 14:05

zplX18SyZp.gif
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:

Dacie radę, zobaczysz :) Dobrze, ze jest to forum, to każda trochę się podzieli swoimi doświadczeniami, obserwacjami i jakaś baza wiedzy jest ;)
    Jeżeli marzy się wam kołyska, macie na ten cel budżet, to kupcie, czemu nie? W końcu rodzicielstwo ma być dla was przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem.
    założę się, ze nawet te z nas `z większa bazą wiedzy` co się przyda, a co nie, też kupi jakiś `niewypał` ;)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa masz racje. Wiele dziewczyn mowi ze potrzebny np. sterylizator czy podgrzewacz do butelek a wiele z tego nie korzysta i uwaza ze strata kasy bo mozna robic to w inny, nawet tanszy sposob :)
    Kazda przekona sie 'w praniu' jak juz malenstwo bedzie na swiecie :)

A takie pytanie: Czy ktorejs z Was towarzyszy czasem zgaga? Ogolnie sylszalam, ze zgage ma sie zazwyczaj pod koniec ciazy, ale przez ostatnie dwa dni troche mnie meczylo. Oczywiscie nie bralam nic na to bo nie wiem co jest odpowiednie ale na szczescie nie trwalo dlugo. Moze zjadlam cos nie tak i stad to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 14:31

Agataa lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Agattee, każda z nas jest inna, ma inne przyzwyczajenia, znajdzie inne sposoby na jakąś czynność ;)

Ja np napaliłam się na pewien model wózka, już nawet mojego M przeciągnęłam `na moja stronę mocy`, ale jak stanęłam obok kobiety, która miała ten wózek z gondolą... Mimo 46463434 plusów jakie znalazłam stwierdziłam, że gondola jest za nisko, a ja garba mieć nie chcę i tak wózek prysł, dobrze, ze go nie kupiłam jak znalazłam `atrakcyjną` ofertę. Nadal mam przed oczami jak ta kobieta co chwilę łamie się w pół do dziecka.

Czasem nam się wydaje, ze coś się przyda, jest super, ale jak zaczniemy tego używać, to czasem okazuje się, ze jest całkiem inaczej...

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my będziemy mieć łóżeczko dostałam je po swojej chrześniaczce więc jest śliczne i nie zniszczone to trochę zaoszczędzę tylko dokupię lepszy materac do niego:) my będziemy mieć dużą sypialnie wiec się wszystko zmieści;)
    A tak jak czytam was o tych witaminkach to ja nie wiem co mam czynić bo mój gin każe tylko brać kwas foliowy bo powiedział że czym mniej tym lepiej ale jakaś taka rozdarta jestem

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina dzięki...bo też zastanawiałam się nad magnezem....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ja na usg genetyczne mam się zgłosić między 7 a 15 lipca jeśli chcę je robić bo nie jest obowiązkowe tak powiedział lekarz.Jak myślicie? bo jak pójdę 7 lipca to będzie 12+3 a 15 lipca 13+4 i nie wiem który termin wybrać bo wg wcześniejszych usg dziecko jest młodsze o równy tydzień i nie wiem czy jak pójdę wcześniej tego 7 lipca to czy dziecko będzie miało odpowiednie wymiary do badania NT i kości nosowej

Na przeziębienie syrop z cebuli czosnku i miodu, syrop prenalen , są też tabletki na gardło prenalen bądź tabletki Prenatal Grip Care. Ja miałam paskudne przeziębienie kaszel i katar masakra choć na szczęscie nie bolało mnie gardło to przez 6 dni miałam taką chrypę że przez 2 dni wogóle nie miałam głosu.
    Chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia
    I gratuluję wszystkim pomyślnych USG

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę w 12+5.....tylko chodzi bardziej o wielkość dzidzi, to ona powinna być odpowiednia, u mnie tydzień temu miała 5,5cm;) więc spokojna teraz jestem z tym genetycznym....
    kiedy ostatnio miałaś usg? jakiej wielkości maleństwo było...jeżeli jest młodsze o tydzień to bym poszła w 13tyg.:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłabym pośrodku bo dziewczyny często tutaj pisały, że w ciągu dniu maluch nadrobił parę milimetrów. Ja idę 7 lipca. Im bliżej tym bardziej wariuje. Gosiaczek mi lekarz powiedział, że jak chce to mogę brać witaminy z kawasem foliowym. Ale według niego najważniejsze w trakcie planowania ciąży. Ogólnie nic konkretnego nie polecił to się zdałam na farmaceutę ale potem mówił mi, że może być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 14:59

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 ja uważam, że na własną rękę nawet witamin nie powinno się brać. Jeżeli ginekolog Ci mówi, że wystarczy tylko kwas foliowy to bierz tylko kwas foliowy i zdrowo się odżywiaj. Zawsze jeżeli w badaniu wyjdzie, że czegoś np. jest za mało to wówczas może zlecić Ci przyjmowanie takich witaminowych suplementów.

kasia86, kilka stron wcześniej była delikatna dyskusja nad badaniami i tam jest wszystko dokładnie opisane. :) Na USG 11-14 jest przeprowadzane dokładne badanie przezierności karkowej, kości nosowej, pępowiny itp. z wykluczeniem jakiś wad rozwojowych czy wad np. trynsomii 21
    dobrze, dziewczyny Ci podpowiadają,albo może jak pójdziesz normalnie w 12 tygodniu i się okaże , że dzidzia jeszcze za mała na przeprowadzenie takiego badania to ginekolog poprosi Cię abyś przyszła za tydzień (bezpłatnie) jeżeli chodzisz prywatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 15:03

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ