X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam bialo- niebieską ale nie zdążyl jej ubrac;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wczesniej tzn?? robilam 15 stycznia

W sensie od urodzenia :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    W sensie od urodzenia :)

no to tak, wszystko bylo OK.

Jula pytalas mnie o neurologa- jesli jego zolatczka przekraczalaby 10 to wtedy konsulataja bylaby konieczna, przy takim poziomie ( zaczynal od 6, teraz 2,8) nie jest potrzebna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 15:38

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po zwykłym badaniu moczu (bez bakterii) można poznać że jest infekcja? Czy tylko posiew?

• isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Czy po zwykłym badaniu moczu (bez bakterii) można poznać że jest infekcja? Czy tylko posiew?

W badaniu ogólnym wychodzą właśnie bakterie, białko, krew w moczu itp. Po tych wskaźnikach można poznać, że coś się dzieje. Gdy wyjdą bakterie to warto zrobić posiew żeby dowiedzieć się jakie to bakterie i na jaki antybiotyk są wrażliwe.

Maud11 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jeszcze śpi przed domem.... Pozdrawiamy kolegów i koleżanki ;)
    DSC1120jp_weherns.jpg

jonka91, Bogusiar80, Maud11, Ewelina88, magdalenka, isabelle, szpilka, Becia81, lwuska55592, Agus89, Chanela, Kawa, rastafanka, kasia86, MonisiaK lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajny bezrekawnik:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na spacerze:)
    Starszy wrócił poł godziny temu z wycieczki :) zadowolony. Robili jakieś ciastka dla zajączka. Trzeba zajączkowi zostawić a on zostawi prezent :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    W badaniu ogólnym wychodzą właśnie bakterie, białko, krew w moczu itp. Po tych wskaźnikach można poznać, że coś się dzieje. Gdy wyjdą bakterie to warto zrobić posiew żeby dowiedzieć się jakie to bakterie i na jaki antybiotyk są wrażliwe.

Dzięki Isabelle :)

A CRP pokazuje że w organizmie jest infekcja, obojętnie jaka?
    Czy jest możliwość że CRP będzie OK, a infekcja jednak będzie?

Pytam bo Tomek ma poszerzoną miedniczkę w nerce, co może powodować częstsze infekcje i tak się zastawiam jak to najlepiej sprawdzać. Dopiero czekamy na wizytę w poradni nefrologicznej więc na razie nie mam w tym temacie żadnej wiedzy.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już dzieci bez rękawiczek wozicie ?? u nas jeszcze skarpetki na rączkach.

My nie zamawiamy fotografa na chrzciny zwyczajnie brak nam kasy, i tak mieliśmy robić u teściów, ale postawiałm na swoim i pomimo że mało będzie osób bo tylko 14 to robimy na sali. Dzisiaj kupiłam zaproszenia, muszę jeszcze zamówić szatkę i świece o takie http://allegro.pl/chrzest-komplet-szatka-swieca-do-chrztu-koszulka-i4954385505.html. No i jeszcze torst zamawiam.

U nas dzisiajś śliczna pogoda, pospacerowaliśmy 2h i niestety zbudził się na jedzenie.

Bell masakra jakaś co Ty opisujesz !! jakaś nienormalna kobieta, oszustka. Napisz do olx żeby usunęli Twój numer, a najlepiej zgłoście tą kobiete na policje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zamawiacie świece do chrztu to zwróćcie uwagę czy jest ochraniacz na kapiący wosk :) A jak nie ma to najlepiej sobie jakiś dorobić.

U nas nie było i chrzestny miał całe palce z wosku :P

• isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Dzięki Isabelle :)
    A CRP pokazuje że w organizmie jest infekcja, obojętnie jaka?
    Czy jest możliwość że CRP będzie OK, a infekcja jednak będzie?
    Pytam bo Tomek ma poszerzoną miedniczkę w nerce, co może powodować częstsze infekcje i tak się zastawiam jak to najlepiej sprawdzać. Dopiero czekamy na wizytę w poradni nefrologicznej więc na razie nie mam w tym temacie żadnej wiedzy.

Teoretycznie CRP powinno pokazać każdą infekcję, nawet zwykłą wirusówkę. Ale jeśli chodzi o układ moczowy to badanie ogólne moczu jest najodpowiedniejszym wyznacznikiem. No i badanie bezbolesne dla dziecka i tańsze od badania krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:50

Maud11 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud nam badanie ogolne wyszlo dobrze, dopiero posiew wykazal bakterie. Ona tez jest odp za ciagle utrzmujaca sie zoltaczke.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Ja nigdy małej rękawiczek nie zakładałam, bo we wszystkich kombinezonach mamy jeszcze za długie rękawki. Rączki toną więc w rękawach, więc mają ciepło :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Maud nam badanie ogolne wyszlo dobrze, dopiero posiew wykazal bakterie. Ona tez jest odp za ciagle utrzmujaca sie zoltaczke.

Ja to możliwe? W ogólnym badaniu nie mieliście żadnych bakterii czy były nieliczne/dość liczne?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja to możliwe? W ogólnym badaniu nie mieliście żadnych bakterii czy były nieliczne/dość liczne?

nie bylo na wyniku pozycji bakterie- leukocyty pojedyncze.
    Powiedziala babka ze musialaby byc b. duza infekcja zeby byly znacznie podwyzszone leukocyty dlatego posiew zrobic. Generalnie ja mialam zrbic od razu posiew tylko zle ją zrozumialam.
    ale to bylo miesiąc temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 16:49

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:

Nie wiem jak u Ag, ale ja teraz sprawdzam wyniki moczu i nie ma tam informacji o bakteriach (czy liczne czy nie), o krwi też nie. Z tych rzeczy co wymieniłaś to tylko mam że białko nieobecne...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakterie i leukocyty wychodzą w osadzie moczu- nie kazde lab to uwzglenia jako pozycja badania ogolnego. Diagnostyka tak, ale juz np lux med w krk zawsze mi robil samo ogolne bez osadu, ktory daje najwiecej informacji w kierunku infekcji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 16:55

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud a tobie nikt nie kazal posiewu zrobic w zwiazku z zoltaczką Tomka?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    szczerze to może ze dwa razy założyłam rękawiczki.zawsze naciągałam rękawy i zasłaniały one raczki.a teraz jest cieplutko.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2340 2341 2342 2343 2344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ