*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
isabelle wrote:W sensie od urodzenia
no to tak, wszystko bylo OK.
Jula pytalas mnie o neurologa- jesli jego zolatczka przekraczalaby 10 to wtedy konsulataja bylaby konieczna, przy takim poziomie ( zaczynal od 6, teraz 2,nie jest potrzebna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 15:38
-
nick nieaktualny
-
Maud11 wrote:Czy po zwykłym badaniu moczu (bez bakterii) można poznać że jest infekcja? Czy tylko posiew?
W badaniu ogólnym wychodzą właśnie bakterie, białko, krew w moczu itp. Po tych wskaźnikach można poznać, że coś się dzieje. Gdy wyjdą bakterie to warto zrobić posiew żeby dowiedzieć się jakie to bakterie i na jaki antybiotyk są wrażliwe.
Maud11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyisabelle wrote:W badaniu ogólnym wychodzą właśnie bakterie, białko, krew w moczu itp. Po tych wskaźnikach można poznać, że coś się dzieje. Gdy wyjdą bakterie to warto zrobić posiew żeby dowiedzieć się jakie to bakterie i na jaki antybiotyk są wrażliwe.
Dzięki Isabelle
A CRP pokazuje że w organizmie jest infekcja, obojętnie jaka?
Czy jest możliwość że CRP będzie OK, a infekcja jednak będzie?
Pytam bo Tomek ma poszerzoną miedniczkę w nerce, co może powodować częstsze infekcje i tak się zastawiam jak to najlepiej sprawdzać. Dopiero czekamy na wizytę w poradni nefrologicznej więc na razie nie mam w tym temacie żadnej wiedzy. -
Wy już dzieci bez rękawiczek wozicie ?? u nas jeszcze skarpetki na rączkach.
My nie zamawiamy fotografa na chrzciny zwyczajnie brak nam kasy, i tak mieliśmy robić u teściów, ale postawiałm na swoim i pomimo że mało będzie osób bo tylko 14 to robimy na sali. Dzisiaj kupiłam zaproszenia, muszę jeszcze zamówić szatkę i świece o takie http://allegro.pl/chrzest-komplet-szatka-swieca-do-chrztu-koszulka-i4954385505.html. No i jeszcze torst zamawiam.
U nas dzisiajś śliczna pogoda, pospacerowaliśmy 2h i niestety zbudził się na jedzenie.
Bell masakra jakaś co Ty opisujesz !! jakaś nienormalna kobieta, oszustka. Napisz do olx żeby usunęli Twój numer, a najlepiej zgłoście tą kobiete na policje. -
nick nieaktualny
-
Maud11 wrote:Dzięki Isabelle
A CRP pokazuje że w organizmie jest infekcja, obojętnie jaka?
Czy jest możliwość że CRP będzie OK, a infekcja jednak będzie?
Pytam bo Tomek ma poszerzoną miedniczkę w nerce, co może powodować częstsze infekcje i tak się zastawiam jak to najlepiej sprawdzać. Dopiero czekamy na wizytę w poradni nefrologicznej więc na razie nie mam w tym temacie żadnej wiedzy.
Teoretycznie CRP powinno pokazać każdą infekcję, nawet zwykłą wirusówkę. Ale jeśli chodzi o układ moczowy to badanie ogólne moczu jest najodpowiedniejszym wyznacznikiem. No i badanie bezbolesne dla dziecka i tańsze od badania krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:50
Maud11 lubi tę wiadomość
-
isabelle wrote:Ja to możliwe? W ogólnym badaniu nie mieliście żadnych bakterii czy były nieliczne/dość liczne?
nie bylo na wyniku pozycji bakterie- leukocyty pojedyncze.
Powiedziala babka ze musialaby byc b. duza infekcja zeby byly znacznie podwyzszone leukocyty dlatego posiew zrobic. Generalnie ja mialam zrbic od razu posiew tylko zle ją zrozumialam.
ale to bylo miesiąc temu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 16:49
-
nick nieaktualnyisabelle wrote:Ja to możliwe? W ogólnym badaniu nie mieliście żadnych bakterii czy były nieliczne/dość liczne?
Nie wiem jak u Ag, ale ja teraz sprawdzam wyniki moczu i nie ma tam informacji o bakteriach (czy liczne czy nie), o krwi też nie. Z tych rzeczy co wymieniłaś to tylko mam że białko nieobecne... -
Bakterie i leukocyty wychodzą w osadzie moczu- nie kazde lab to uwzglenia jako pozycja badania ogolnego. Diagnostyka tak, ale juz np lux med w krk zawsze mi robil samo ogolne bez osadu, ktory daje najwiecej informacji w kierunku infekcji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 16:55
isabelle lubi tę wiadomość