X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looliii wrote:
    hejka wszystkim mam pytanie do mam karmiących piersią , czy dajecie swoim dzieciaczkom dodatkowo herbatki?
    Ja nie daję.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    No właśnie widzisz. Tak jakby lekarze nie mieli do czynienia wcześniej z żółtaczką. A robiłaś próby wątrobowe ALT i AST? U nas pomimo że bilirubina spada to one rosną... Są prawie 2 razy przekroczone i lekarka nie wie od czego to może być. Wątroba na USG w normie. Jutro idziemy kolejny raz i jeżeli nie spadną to będzie jakaś dodatkowa diagnostyka...
    U nas bylo tak: wysoki poziom zoltaczki i pierwsze pyt.czy ja w ciaz mualam badania na toxo i cmv,u mnie akurat bylo ok.ale slyszalam o cytmegali u noworodkow,...ktora jest tez przyczna utrzymujace sie zoltaczki....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Jakościowo jest świetne ale to raczej takie Zara Mini FIT :D

O, to coś dla nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:51

Maud11 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    No właśnie widzisz. Tak jakby lekarze nie mieli do czynienia wcześniej z żółtaczką. A robiłaś próby wątrobowe ALT i AST? U nas pomimo że bilirubina spada to one rosną... Są prawie 2 razy przekroczone i lekarka nie wie od czego to może być. Wątroba na USG w normie. Jutro idziemy kolejny raz i jeżeli nie spadną to będzie jakaś dodatkowa diagnostyka...
    Moj.maly dostal dodatkowo esentiale i wynki wyszly dobre:-)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looliii wrote:
    hejka wszystkim mam pytanie do mam karmiących piersią , czy dajecie swoim dzieciaczkom dodatkowo herbatki?
    Nie daję. Jeśli dziecku chciałoby się pić, to będzie się domagać często o cyca :)

Co za dzień. Wiosna pełną parą! Ponoć w moich rejonach było dzisiaj najcieplej :)
    Ubrałam Natalkę w płaszczyk, przejściową czapkę i niestety okazało się, że w pewnym momencie było za ciepło na taki strój. Głowa gorąca, pod płaszczykiem gorąca.. Sama się spociłam w cienkiej kurtce. Wróciłyśmy do domu, ochłonęłyśmy, przebrałam ją i siebie i potem było juz ok :) Tak jej dobrze było, że wstała dopiero po 17 :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:02

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Nie daję. Jeśli dziecku chciałoby się pić, to będzie się domagać często o cyca :)Co za dzień. Wiosna pełną parą! Ponoć w moich rejonach było dzisiaj najcieplej :)Ubrałam Natalkę w płaszczyk, przejściową czapkę i niestety okazało się, że w pewnym momencie było za ciepło na taki strój. Głowa gorąca, pod płaszczykiem gorąca.. Sama się spociłam w cienkiej kurtce. Wróciłyśmy do domu, ochłonęłyśmy, przebrałam ją i siebie i potem było juz ok :) Tak jej dobrze było, że wstała dopiero po 17 :)

Oj to fajnie macie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:51

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Ja zarejestrowałam się poprzez konto google. Zobaczymy co z tego będzie. Czy potrzebny jest stał dostęp do internetu w endomondo?

No raczej tak, bo endo korzysta z geolokalizacji.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    U nas bylo tak: wysoki poziom zoltaczki i pierwsze pyt.czy ja w ciaz mualam badania na toxo i cmv,u mnie akurat bylo ok.ale slyszalam o cytmegali u noworodkow,...ktora jest tez przyczna utrzymujace sie zoltaczki....

O widzisz, czyli to ma rzeczywiście jakiś sens :)
    To myśmy już cmv wykluczyli. W sumie bilirubina spada więc byłoby ok gdyby nie te próby wątrobowe. A u Was też były podwyższone?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ostatnio pisał o chustkach/apaszkach dla dzieci.

Ja zamówiłam kilka dni temu na Allegro za 12 zł taką dwustronną z Minky, można sobie wybrać kolory. Bardzo fajna jest, zastanawiam się czy drugiej nie domówić w innych kolorach, Tomek się ślini tak, że raz ubrane i do prania :)
    http://allegro.pl/chustka-pod-szyje-podwojna-bandamka-2xminky-i5199072356.html

Od tego sprzedającego zamówiłam też kostkę sensoryczną i taką szmatkę-przytulankę też z minky z powszywanymi wstążkami. Fajna jest, Tomek ją cały czas w łapkach trzyma :)

Chanela, Paula44 lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Hello! :D
    2ljm7iq.jpg
    Aaaa.... Nasza czapka i duuuze oczy :-) :-) <3

Maud11 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ciuszkami z Zary to serio ta rozmiarowka mala... Mam sukieneczke, spodenki, legginsy i kilka bluzeczek, niby rozmiar 3-6miesiecy czy 68 a na styk..

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był dzisiaj dzień wiosennych porządków. Ogarnęłam chatę i jeszcze skoczyłam do miasta i kupiłam nowy narożnik. :)

Miałam dzisiaj kuuupę prania, bo przerzucamy się powoli na rozmiar 3-6m. Szczególnie leginsy na 68cm są akurat.

Chrzciny mamy 12 kwietnia i robimy w domu. Na 13 osób. Na olx kupiłam cały komplet do chrztu za 70zł.

Mam też problem, bo chciałam kupić nosidełko ergonomiczne, ale w nim dziecko może być tylko przodem do rodzica lub na plecach. A Alicja uwielbia być noszona przodem do świata i wszystko oglądać. Jak ją tylko obrócę to jest wrzask. Nie wiem czy usiedzi w takim nosidełku.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus zobacz sobie nosidlo womar zaffiro, mozna na 3 sposoby nosic i ma szeroki rozstaw bioderek :)

Agus89 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, dziś ciężka doba. Ala w nocy budziła się co dwie godziny na cyca, a w dzień spała, a w sumie drzemała po 30 minut maks. Pierwszy taki dzień w jej wykonaniu. Wczoraj umyłam okno, zostały trzy - miałam dziś kontynuować, ale się nie dało. Może jutro... W piątek jedziemy na Mazury załatwiać chrzest i zostaję u rodziców już do świąt, a małż wraca do pracy i dołączy do nas przed samymi świętami. Zobaczymy czy Ala przetrzyma ten tydzień u dziadków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 21:05

Anutka lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Załadowałam na kom aplikację endomodo, bombowa sprawa! Jedyny minus: musiałam ściągnąć apkę facebooka do rejestracji/logowania, która bardzo spowalnia komórkę. Da się korzystać z endo bez fejsa?
    Da się tylko musisz zalogować się przez mejla a nie fejsa :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Ja zarejestrowałam się poprzez konto google. Zobaczymy co z tego będzie. Czy potrzebny jest stał dostęp do internetu w endomondo?

Ja bez neta używam mam po prostu włączonego GPS po prostu wyskoczyło mi czy chce lokalizacje za pomocą internetu czy GPS-a.

Ja tez nie daje nic więcej do picia po za cycem.

Chanela lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa to nosidełko jest super i jaka cena przystępna :) i opinie bardzo dobre jutro zamawiam :) skończy się mój koszmar z małym i noszeniem wózka z i na 2 piętro yeah :) :) :)

Kawa lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Womar Zaffiro to nie są przypadkiem "wisiadła"? Jak się wpisuje w google to wyskakują te zwykłe, nieergonomiczne...
    Chociaż ja się do końca nie znam.

• renia83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam nosidlo ale wisiadla też są trzeba pogrzebać, zamówiłam już aaaaaaaaaa super :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 2342 2343 2344 2345 2346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ