SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looliii wrote:
    hejka wszystkim mam pytanie do mam karmiących piersią , czy dajecie swoim dzieciaczkom dodatkowo herbatki?
    Ja nie daję.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    No właśnie widzisz. Tak jakby lekarze nie mieli do czynienia wcześniej z żółtaczką. A robiłaś próby wątrobowe ALT i AST? U nas pomimo że bilirubina spada to one rosną... Są prawie 2 razy przekroczone i lekarka nie wie od czego to może być. Wątroba na USG w normie. Jutro idziemy kolejny raz i jeżeli nie spadną to będzie jakaś dodatkowa diagnostyka...
    U nas bylo tak: wysoki poziom zoltaczki i pierwsze pyt.czy ja w ciaz mualam badania na toxo i cmv,u mnie akurat bylo ok.ale slyszalam o cytmegali u noworodkow,...ktora jest tez przyczna utrzymujace sie zoltaczki....

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Jakościowo jest świetne ale to raczej takie Zara Mini FIT :D

O, to coś dla nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:51

Maud11 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    No właśnie widzisz. Tak jakby lekarze nie mieli do czynienia wcześniej z żółtaczką. A robiłaś próby wątrobowe ALT i AST? U nas pomimo że bilirubina spada to one rosną... Są prawie 2 razy przekroczone i lekarka nie wie od czego to może być. Wątroba na USG w normie. Jutro idziemy kolejny raz i jeżeli nie spadną to będzie jakaś dodatkowa diagnostyka...
    Moj.maly dostal dodatkowo esentiale i wynki wyszly dobre:-)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looliii wrote:
    hejka wszystkim mam pytanie do mam karmiących piersią , czy dajecie swoim dzieciaczkom dodatkowo herbatki?
    Nie daję. Jeśli dziecku chciałoby się pić, to będzie się domagać często o cyca :)

Co za dzień. Wiosna pełną parą! Ponoć w moich rejonach było dzisiaj najcieplej :)
    Ubrałam Natalkę w płaszczyk, przejściową czapkę i niestety okazało się, że w pewnym momencie było za ciepło na taki strój. Głowa gorąca, pod płaszczykiem gorąca.. Sama się spociłam w cienkiej kurtce. Wróciłyśmy do domu, ochłonęłyśmy, przebrałam ją i siebie i potem było juz ok :) Tak jej dobrze było, że wstała dopiero po 17 :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:02

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Nie daję. Jeśli dziecku chciałoby się pić, to będzie się domagać często o cyca :)Co za dzień. Wiosna pełną parą! Ponoć w moich rejonach było dzisiaj najcieplej :)Ubrałam Natalkę w płaszczyk, przejściową czapkę i niestety okazało się, że w pewnym momencie było za ciepło na taki strój. Głowa gorąca, pod płaszczykiem gorąca.. Sama się spociłam w cienkiej kurtce. Wróciłyśmy do domu, ochłonęłyśmy, przebrałam ją i siebie i potem było juz ok :) Tak jej dobrze było, że wstała dopiero po 17 :)

Oj to fajnie macie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:51

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Ja zarejestrowałam się poprzez konto google. Zobaczymy co z tego będzie. Czy potrzebny jest stał dostęp do internetu w endomondo?

No raczej tak, bo endo korzysta z geolokalizacji.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    U nas bylo tak: wysoki poziom zoltaczki i pierwsze pyt.czy ja w ciaz mualam badania na toxo i cmv,u mnie akurat bylo ok.ale slyszalam o cytmegali u noworodkow,...ktora jest tez przyczna utrzymujace sie zoltaczki....

O widzisz, czyli to ma rzeczywiście jakiś sens :)
    To myśmy już cmv wykluczyli. W sumie bilirubina spada więc byłoby ok gdyby nie te próby wątrobowe. A u Was też były podwyższone?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ostatnio pisał o chustkach/apaszkach dla dzieci.

Ja zamówiłam kilka dni temu na Allegro za 12 zł taką dwustronną z Minky, można sobie wybrać kolory. Bardzo fajna jest, zastanawiam się czy drugiej nie domówić w innych kolorach, Tomek się ślini tak, że raz ubrane i do prania :)
    http://allegro.pl/chustka-pod-szyje-podwojna-bandamka-2xminky-i5199072356.html

Od tego sprzedającego zamówiłam też kostkę sensoryczną i taką szmatkę-przytulankę też z minky z powszywanymi wstążkami. Fajna jest, Tomek ją cały czas w łapkach trzyma :)

Chanela, Paula44 lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Hello! :D
    2ljm7iq.jpg
    Aaaa.... Nasza czapka i duuuze oczy :-) :-) <3

Maud11 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ciuszkami z Zary to serio ta rozmiarowka mala... Mam sukieneczke, spodenki, legginsy i kilka bluzeczek, niby rozmiar 3-6miesiecy czy 68 a na styk..

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był dzisiaj dzień wiosennych porządków. Ogarnęłam chatę i jeszcze skoczyłam do miasta i kupiłam nowy narożnik. :)

Miałam dzisiaj kuuupę prania, bo przerzucamy się powoli na rozmiar 3-6m. Szczególnie leginsy na 68cm są akurat.

Chrzciny mamy 12 kwietnia i robimy w domu. Na 13 osób. Na olx kupiłam cały komplet do chrztu za 70zł.

Mam też problem, bo chciałam kupić nosidełko ergonomiczne, ale w nim dziecko może być tylko przodem do rodzica lub na plecach. A Alicja uwielbia być noszona przodem do świata i wszystko oglądać. Jak ją tylko obrócę to jest wrzask. Nie wiem czy usiedzi w takim nosidełku.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus zobacz sobie nosidlo womar zaffiro, mozna na 3 sposoby nosic i ma szeroki rozstaw bioderek :)

Agus89 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, dziś ciężka doba. Ala w nocy budziła się co dwie godziny na cyca, a w dzień spała, a w sumie drzemała po 30 minut maks. Pierwszy taki dzień w jej wykonaniu. Wczoraj umyłam okno, zostały trzy - miałam dziś kontynuować, ale się nie dało. Może jutro... W piątek jedziemy na Mazury załatwiać chrzest i zostaję u rodziców już do świąt, a małż wraca do pracy i dołączy do nas przed samymi świętami. Zobaczymy czy Ala przetrzyma ten tydzień u dziadków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 21:05

Anutka lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Załadowałam na kom aplikację endomodo, bombowa sprawa! Jedyny minus: musiałam ściągnąć apkę facebooka do rejestracji/logowania, która bardzo spowalnia komórkę. Da się korzystać z endo bez fejsa?
    Da się tylko musisz zalogować się przez mejla a nie fejsa :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Ja zarejestrowałam się poprzez konto google. Zobaczymy co z tego będzie. Czy potrzebny jest stał dostęp do internetu w endomondo?

Ja bez neta używam mam po prostu włączonego GPS po prostu wyskoczyło mi czy chce lokalizacje za pomocą internetu czy GPS-a.

Ja tez nie daje nic więcej do picia po za cycem.

Chanela lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa to nosidełko jest super i jaka cena przystępna :) i opinie bardzo dobre jutro zamawiam :) skończy się mój koszmar z małym i noszeniem wózka z i na 2 piętro yeah :) :) :)

Kawa lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Womar Zaffiro to nie są przypadkiem "wisiadła"? Jak się wpisuje w google to wyskakują te zwykłe, nieergonomiczne...
    Chociaż ja się do końca nie znam.

• renia83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam nosidlo ale wisiadla też są trzeba pogrzebać, zamówiłam już aaaaaaaaaa super :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 2342 2343 2344 2345 2346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ