*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Maud11 wrote:No właśnie widzisz. Tak jakby lekarze nie mieli do czynienia wcześniej z żółtaczką. A robiłaś próby wątrobowe ALT i AST? U nas pomimo że bilirubina spada to one rosną... Są prawie 2 razy przekroczone i lekarka nie wie od czego to może być. Wątroba na USG w normie. Jutro idziemy kolejny raz i jeżeli nie spadną to będzie jakaś dodatkowa diagnostyka...
-
Maud11 wrote:No właśnie widzisz. Tak jakby lekarze nie mieli do czynienia wcześniej z żółtaczką. A robiłaś próby wątrobowe ALT i AST? U nas pomimo że bilirubina spada to one rosną... Są prawie 2 razy przekroczone i lekarka nie wie od czego to może być. Wątroba na USG w normie. Jutro idziemy kolejny raz i jeżeli nie spadną to będzie jakaś dodatkowa diagnostyka...
-
looliii wrote:hejka wszystkim mam pytanie do mam karmiących piersią , czy dajecie swoim dzieciaczkom dodatkowo herbatki?
Co za dzień. Wiosna pełną parą! Ponoć w moich rejonach było dzisiaj najcieplej
Ubrałam Natalkę w płaszczyk, przejściową czapkę i niestety okazało się, że w pewnym momencie było za ciepło na taki strój. Głowa gorąca, pod płaszczykiem gorąca.. Sama się spociłam w cienkiej kurtce. Wróciłyśmy do domu, ochłonęłyśmy, przebrałam ją i siebie i potem było juz okTak jej dobrze było, że wstała dopiero po 17
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
ania_29 wrote:Nie daję. Jeśli dziecku chciałoby się pić, to będzie się domagać często o cyca :)Co za dzień. Wiosna pełną parą! Ponoć w moich rejonach było dzisiaj najcieplej :)Ubrałam Natalkę w płaszczyk, przejściową czapkę i niestety okazało się, że w pewnym momencie było za ciepło na taki strój. Głowa gorąca, pod płaszczykiem gorąca.. Sama się spociłam w cienkiej kurtce. Wróciłyśmy do domu, ochłonęłyśmy, przebrałam ją i siebie i potem było juz ok
Tak jej dobrze było, że wstała dopiero po 17
Oj to fajnie macie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:51
-
nick nieaktualnyjulaa85 wrote:U nas bylo tak: wysoki poziom zoltaczki i pierwsze pyt.czy ja w ciaz mualam badania na toxo i cmv,u mnie akurat bylo ok.ale slyszalam o cytmegali u noworodkow,...ktora jest tez przyczna utrzymujace sie zoltaczki....
O widzisz, czyli to ma rzeczywiście jakiś sens
To myśmy już cmv wykluczyli. W sumie bilirubina spada więc byłoby ok gdyby nie te próby wątrobowe. A u Was też były podwyższone? -
nick nieaktualnyKtoś ostatnio pisał o chustkach/apaszkach dla dzieci.
Ja zamówiłam kilka dni temu na Allegro za 12 zł taką dwustronną z Minky, można sobie wybrać kolory. Bardzo fajna jest, zastanawiam się czy drugiej nie domówić w innych kolorach, Tomek się ślini tak, że raz ubrane i do prania
http://allegro.pl/chustka-pod-szyje-podwojna-bandamka-2xminky-i5199072356.html
Od tego sprzedającego zamówiłam też kostkę sensoryczną i taką szmatkę-przytulankę też z minky z powszywanymi wstążkami. Fajna jest, Tomek ją cały czas w łapkach trzymaChanela, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas był dzisiaj dzień wiosennych porządków. Ogarnęłam chatę i jeszcze skoczyłam do miasta i kupiłam nowy narożnik.
Miałam dzisiaj kuuupę prania, bo przerzucamy się powoli na rozmiar 3-6m. Szczególnie leginsy na 68cm są akurat.
Chrzciny mamy 12 kwietnia i robimy w domu. Na 13 osób. Na olx kupiłam cały komplet do chrztu za 70zł.
Mam też problem, bo chciałam kupić nosidełko ergonomiczne, ale w nim dziecko może być tylko przodem do rodzica lub na plecach. A Alicja uwielbia być noszona przodem do świata i wszystko oglądać. Jak ją tylko obrócę to jest wrzask. Nie wiem czy usiedzi w takim nosidełku.
-
nick nieaktualny
-
Heloł, dziś ciężka doba. Ala w nocy budziła się co dwie godziny na cyca, a w dzień spała, a w sumie drzemała po 30 minut maks. Pierwszy taki dzień w jej wykonaniu. Wczoraj umyłam okno, zostały trzy - miałam dziś kontynuować, ale się nie dało. Może jutro... W piątek jedziemy na Mazury załatwiać chrzest i zostaję u rodziców już do świąt, a małż wraca do pracy i dołączy do nas przed samymi świętami. Zobaczymy czy Ala przetrzyma ten tydzień u dziadków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 21:05
Anutka lubi tę wiadomość
-
zielarka wrote:Załadowałam na kom aplikację endomodo, bombowa sprawa! Jedyny minus: musiałam ściągnąć apkę facebooka do rejestracji/logowania, która bardzo spowalnia komórkę. Da się korzystać z endo bez fejsa?
-
Chanela wrote:Ja zarejestrowałam się poprzez konto google. Zobaczymy co z tego będzie. Czy potrzebny jest stał dostęp do internetu w endomondo?
Ja bez neta używam mam po prostu włączonego GPS po prostu wyskoczyło mi czy chce lokalizacje za pomocą internetu czy GPS-a.
Ja tez nie daje nic więcej do picia po za cycem.Chanela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny