X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez ani razu rekawiczek nie zalozylam Pawelkowi, ale rekawki dlugie i mrozu nie bylo

balonik lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Bakterie i leukocyty wychodzą w osadzie moczu- nie kazde lab to uwzglenia jako pozycja badania ogolnego. Diagnostyka tak, ale juz np lux med w krk zawsze mi robil samo ogolne bez osadu, ktory daje najwiecej informacji w kierunku infekcji

A widzisz, ja zawsze z osadem robiłam dlatego myślałam, że to standard.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jakaś przewrażliwiona matka jestem, bo zawsze skarpetki zakładam, nawet jak rekawki za długie...może przesadzam ale mi czasem w ręce chłodno jeszcze to myślę, że leżąc nieruchomo jeszcze chłodniej.
    Ale jutro zrobię eksperyment i zdjemę na dworzu.

Dzisiaj Jaś się obudził z takim krzykiem, bo płaczem tego nazwać nie można że się przestraszyłam. Myślałam że nie rozpoznaję płaczu swojego dziecka, ale ten był zdecydowanie inny od wszystkich. Taki krzyk jakby go ze skóry obdzierali i to w sekundzie po otowrzeniu oczu. Myślalam że coś mu sie stało, ale poprzytulałam, dałam cyca i przeszło. Nie wiem o co chodziło.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załadowałam na kom aplikację endomodo, bombowa sprawa! Jedyny minus: musiałam ściągnąć apkę facebooka do rejestracji/logowania, która bardzo spowalnia komórkę. Da się korzystać z endo bez fejsa?

FITop1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag u nas zoltaczka wlasnie byla 10,5... w maju na kontrole do neurologa.Dzis maly masakra na spacerze spi a wejde do domu oczy otwarte....dzis spal w sumie moze 3 godziny...padam

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowila dzis szmisia

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak zanosicie kupkę na badanie to w pojemniku jak na mocz ??
    I w jakim kierunkui badacie jeśli chcecie stwierdzić czy dziecko ma alergie/nietolerancje pokarmową wykonuje się wtedy kał na posiew czy kał na tłuszcze??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 19:31

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Załadowałam na kom aplikację endomodo, bombowa sprawa! Jedyny minus: musiałam ściągnąć apkę facebooka do rejestracji/logowania, która bardzo spowalnia komórkę. Da się korzystać z endo bez fejsa?

Ja mam bez fejsa, ale nie wiem jak to zrobiłam :D

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Maud a tobie nikt nie kazal posiewu zrobic w zwiazku z zoltaczką Tomka?

No właśnie żadna z 2 lekarek do których trafiliśmy. Z dodatkowych rzeczy pierwsza kazała próby wątrobowe a druga infekcje - toxoplazmozę i cmv.......
    Każdy lekarz ma swoje teorie :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te czapki z pepco z misiem 62r ostatnio wyciagam a ona za mala!! Noszz ani razu nie wlozona!

Mialam cos pisac ale zapomnialam...

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Te czapki z pepco z misiem 62r ostatnio wyciagam a ona za mala!! Noszz ani razu nie wlozona!

Mialam cos pisac ale zapomnialam...
    Jaś dostał tą czapkę już za małą, nie założył więc ani razu... (chyba wszystki dzieci styczniówkowe je mają)

Anutka lubi tę wiadomość

• MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Wszystkim :)
    Nie udzielam się, ale za to w miarę możliwości staram się Was regularnie podczytywać, przynajmniej kilka ostatnich stron :) Przyznam, że jest to nieocenione źródło wiedzy dla mnie :D Mam takie pytanie, czy jak wasze maluszki odpadają zbyt wcześnie wieczorem już na nocny sen, to wybudzacie je do kąpieli, czy pozwalacie im spać ?
    Mój synek ostatnimi dniami zasypia już po 18 i niestety prócz nocnych karmień, budzi się bardzo wcześnie rano, gotów zacząć już nowy dzień. Nieraz go wybudzam, ale nie wiem czy dobrze robię, zwłaszcza,ze w dzień rzadko kiedy zdarza mu się drzemka.

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • looliii Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka wszystkim mam pytanie do mam karmiących piersią , czy dajecie swoim dzieciaczkom dodatkowo herbatki?

82do20mmqzciyevf.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looliii wrote:
    hejka wszystkim mam pytanie do mam karmiących piersią , czy dajecie swoim dzieciaczkom dodatkowo herbatki?
    Ja nie daję nic do picia dodatkowego.

MKA84 Ja nie wybudzam nigdy. Tym bardziej że również mało śpi w dzień.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    No właśnie żadna z 2 lekarek do których trafiliśmy. Z dodatkowych rzeczy pierwsza kazała próby wątrobowe a druga infekcje - toxoplazmozę i cmv.......
    Każdy lekarz ma swoje teorie :|

no moja w przychodni nic wogole nie kazala, a ta pierwsze co to posiew.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:

Ja brałam w ciemno bo po 5 zł była i akurat jest w sam raz, ale długo nie pochodzimy :)

Jakbyście kupowały w ciemno coś z Zara Mini to uwaga z rozmiarami. Ja wylicytowałam na Allegro super wdzianko 3-6 m-cy i jest na styk. Mam nadzieję że obskoczymy w nim jeszcze święta :) Jakościowo jest świetne ale to raczej takie Zara Mini FIT :D

Kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    no moja w przychodni nic wogole nie kazala, a ta pierwsze co to posiew.

No właśnie widzisz. Tak jakby lekarze nie mieli do czynienia wcześniej z żółtaczką. A robiłaś próby wątrobowe ALT i AST? U nas pomimo że bilirubina spada to one rosną... Są prawie 2 razy przekroczone i lekarka nie wie od czego to może być. Wątroba na USG w normie. Jutro idziemy kolejny raz i jeżeli nie spadną to będzie jakaś dodatkowa diagnostyka...

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKA84 wrote:
    Dobry wieczór Wszystkim :)
    Nie udzielam się, ale za to w miarę możliwości staram się Was regularnie podczytywać, przynajmniej kilka ostatnich stron :) Przyznam, że jest to nieocenione źródło wiedzy dla mnie :D Mam takie pytanie, czy jak wasze maluszki odpadają zbyt wcześnie wieczorem już na nocny sen, to wybudzacie je do kąpieli, czy pozwalacie im spać ?
    Mój synek ostatnimi dniami zasypia już po 18 i niestety prócz nocnych karmień, budzi się bardzo wcześnie rano, gotów zacząć już nowy dzień. Nieraz go wybudzam, ale nie wiem czy dobrze robię, zwłaszcza,ze w dzień rzadko kiedy zdarza mu się drzemka.
    Hej!
    Filip już od pewnego czasu ma wypracowany schemat dnia i od godziny 17, po ostatniej drzemce, czeka na swoją ulubioną czynność czyli kąpiel. Widać po nim, że jest już zmęczony alee twardo się trzyma do tej 18:30-19. Kąpiemy go, uśmiech w wodzie nie schodzi mu z buźki. Ja szybko go osuszam, oliwkuje, ubieram, karmie i ok. 19:30 już chrapie w łóżeczku :) ok 2:30-3 będzie pierwsza i ostatnia pobudka na jedzonko. O 6 wstajemy i zaczynamy dzień :)
    Na tym schemacie funkcjonujemy już od tygodnia, a tak na prawdę od połowy lutego, tylko wcześniej było więcej karmień nocnych. :)
    W ciągu dnia ma parę drzemek takich 30-45 minut i jedną dłuższą na spacerze 1-2h w zależności ile chodzimy. Czas aktywności pomiędzy drzemkami to zazwyczaj godzina i 15 minut do maksymalnie godziny i 45 minut, później jest już marudą nie do wytrzymania i ciężko go uspokoić i uspać.

A i wybudzałam małego tylko w pierwszych 2 tygodniach życia. Teraz sam się upomina o swoje. A jeżeli czuję w nocy, że piersi są pełne w ruch idzie laktator. 2 razy miałam taką sytuację i teraz mam mleczka na jeden posiłek, jak gdzieś będę chciała wyskoczyć ez małego.

Ja małemu oprócz piersi daję czasami wodę przegotowaną i kupiłam herbatkę na zdrowy brzuszek z hippa, dałam mu 2 razy ale tylko po jedzeniu bo ma cukier w sobie. Ale to tylko daję, jak widzę, że ma problemy z brzuszkiem i zrobieniem kupki, pręży się, jest niespokojny i jeżeli kupki dawno nie było. Ale picie to też dużo powiedziane, bo pije 10ml przez 10 minut.. Moje dziecko nie potrafi pić z butelki.. tylko się bawi.. i nie ważne jaka butelka i jaki smoczek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 20:34

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:

Chyba można logować się też za pomocą konta google.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Dziewczyny a jak zanosicie kupkę na badanie to w pojemniku jak na mocz ??
    I w jakim kierunkui badacie jeśli chcecie stwierdzić czy dziecko ma alergie/nietolerancje pokarmową wykonuje się wtedy kał na posiew czy kał na tłuszcze??

Są specjalne pojemniki na kupkę. Mają taką łopatkę do nakładania w środku. Żeby stwierdzić nietolerancję laktozy wystarczy wartość PH i ciał redukujących, a o alergii może zasygnalizować chyba ślad tłuszczu (nie robiłam w tym kierunku, więc nie jestem pewna). Wszystkie te parametry są w badaniu ogólnym. Robiłam w Diagnostyce.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 2341 2342 2343 2344 2345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ