*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonisiaK wrote:Nie pamiętam która z Was, ale chyba robicie tak, że karmicie i piersią i odciąganym z butli? Dlaczego i jak Wasze pociechy reagują?
A może jest jakiś inny sposób na dokarmienie moim mleczkiem? Łyżeczką?
Monisia, jak np. w taki sposób karmię. Tomcio jest tylko na moim mleku, ale ponieważ uwielbia wisieć na piersi, wieczorem przed snem i nad ranem jak się budzi dostaje butelkę.
Wieczorem - mąż karmi, ja w tym czasie odciągam
W środku nocy - muszę wstać i odciągnąć
Nad ranem - tak jak wieczorem, mąż karmi a ja odciągam
W dzień karmię z piersi, ale trwa to 45 minut do godziny. Tomek trochę ssie, trochę myśli, trochę śpi i tak to nam schodzi
Po kąpieli nie da rady go porządnie nakarmić z piersi bo po 5 minutach śpi. A jak dostaje z butelki to w 5 minut wciąga 150 ml a ja jestem spokojna że najadł się przed snemNad ranem też zasypia.
Nie mamy problemu z przerzucaniem się z piersi na butelkę, Tomek ssie chętnie to i to.
-
nick nieaktualnyMonisiaK wrote:Moja jak nie uśnie o swojej godzinie to przeważnie jest jeszcze bardziej marudna i ciężko wtedy ją uśpić... Tylko "biały szum" suszarki z jutuba pomaga w takiej sytuacji, ale też nie chce jej przyzwyczajać, że tyko z nim usypiamy i jest spokojniejsza...
I pospała przez to dłużej rano?
Monia mała przebudziła się o 6 M przewinął ją, dałam do cyca i pospałyśmy do 10Adelka mi zasypia bez jakiegokolwiek usypiania, kładę ją do łóżeczka i wychodzę-wypracowałyśmy taki system.
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:Monia mała przebudziła się o 6 M przewinął ją, dałam do cyca i pospałyśmy do 10
Adelka mi zasypia bez jakiegokolwiek usypiania, kładę ją do łóżeczka i wychodzę-wypracowałyśmy taki system.
mam taki sam patent na usypianie- jak nad ni wisze to on sie patrzy i ni huhu nie zaśnie.Kawa lubi tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Marta, ja zamówiłam panią fotograf 300 zł za zdjęcia w Kościele i na przyjęciu sesja na dworze. Moim zdaniem fajna okazja - spotkanie rodzinne - żeby zrobić zdjęcia, bo nie mam w domu ŻĄDNEGO aparatu (wiem,może dziwne ale nie robię zdjęć - tylko telefonem) no i nie mam jeszcze Hani zdjęć.
-
Wiki81 wrote:Ag a ten lek to taka zawiesina - antybiotyk? Fajnie ze jest już coś co można podawać zamiast od razu szpital
syrop, do teg oslonowo probiotyk BLF 100 do rozpuszczenia w mleku.
teraz nie ma temp, bawi sie jakby nic;)
zamowilam mu cos takiego
http://allegro.pl/tommee-tippee-gryzak-dziaselko-1-etap-3m-i5058256187.html
bo pcha te ręce obie naraz do buzi.
No i na gorączke idealnie sprawdzila sie mgielka bambusowa do okrycia, pozatym jest tak mila w dotyku ze bral ją do rączki i przytulał do policzka;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 15:03
-
MartaKD wrote:Ale dzis się nachodzilysmy:) głównie po sklepach:) w pepco faktycznie ladne rzeczy do domu i niedrogie.te sukieneczki białe jak do chrztu tez śliczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 15:39
-
MartaKD wrote:My za 400zl mamy w domu przygotowania i w kościele.w restauracji juz nie chciałam bo to nie wesele i w sumie by bylo tylko fotografowanie przy stole.www.styczniowki2015.phorum.pl
-
isabelle wrote:Ag, myślisz, że ta gorączka to od bakterii w moczu? Pisałaś, że młody ma e-coli i furagin nie pomaga.
z posiewu z zeszlej srody wyszla mu e.coli 10^4 wiec mozliwe ze to jest przyczyna bo innej nie znalazla. Uszy OK, osluchowo tez wiec obstawiala wlasnie infekcje z drog moczowych.
dalam mu ten bactrim i zobaczymy co bedzie dalej. -
Ag... wrote:z posiewu z zeszlej srody wyszla mu e.coli 10^4 wiec mozliwe ze to jest przyczyna bo innej nie znalazla. Uszy OK, osluchowo tez wiec obstawiala wlasnie infekcje z drog moczowych. dalam mu ten bactrim i zobaczymy co bedzie dalej.
A robiłaś wcześniej małemu usg brzuszka/nerek?
-
Ja na chrzciny mam restauracje 17-20 wiec tez specjalnie nie chce malego wystrajac nie wiadomo jak. Moj mąż i chlopak sis mają lustrzanki + roznorakie obiektywy wiec pewnie cykną fotki, takze fotografa nie zamawiam. Tortu tez nie mam bo mam ciacho po obiedzie i poprostu byloby tego za duzo.
-
nick nieaktualny