*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
tez obstawiam prima aprilis.
Kostek odrabia wage- 3 dni 100g;) ale dokarmiam MM, albo wlasciwie dokarmiam cycem.
Bunt cycka nie- dalam butle 120 połknął. Odciagnelam wlasnie 140 bo cycki twarde.
Wogole jak to jest wazylam ostatnio przed i po zeby zobaczyc ile zjada i wyszlo mi 110 z twardej do miekkiej piersi a laktatorem 140 z dwoch. dziecko mocniej ssie?
doszla kostka i szmatka snsoryczna- fajne są!
herbaty pije, femaltiker tez trudno najwyzej bede odciagac albo dawac na spiocha. Chyba jeszcze psychicznie nie jestem gotowa na koniec ciumkania Kostka.
Ide sterylizowac butle -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:Jakby któraś przymierzała się kupić to wróciły do sprzedaży dinozaury z kulkami
http://www.smyk.com/k-s-kids-jestem-szefowa-diznozaur-z-pileczkami,p1063324010,zabawki-gry-dla-dzieci-p
O matko, jakie to czaderskie. A jakie zawalające miejsce w mieszkaniu!Ewelina88, Kawa lubią tę wiadomość
-
lwuska55592 wrote:Hej! Pisałyście o wizytach pielęgniarek mi podczas ważenia małego powiedziała że mają od 3 miesiąca do roku wpaść i zobaczyć jak się ,,nam żyje,,
U mnie pogoda tez beee
Ag ja też chyba zamówię tą kurteczkę ;p
U nas nikt nie był, a Alicja skończyła już 4 miesiące. -
OliOla wrote:Co sadzicie?
http://www.smyk.com/womar-chusta-zaffiro-w-paski,p1044885839,swiat-niemowlaka-p
Ja 17.04 idę na naukę wiązania i mam zamiar zapytać bo obok mnie w hurtowni dziecięcej je mają i są ładne i po 125zł. I tak się zastanawiam czemu takie tanie??
Agus co się stało? Nadal chodzi o szczepienia i siostrę? -
Selene wrote:To moja jest najmniejsza bo w pon ważyła 5240 ale jak lekarz mówi ze spoko to spoko. Oboje z mężem niscy jesteśmy to nawet nie na po kim tak szybko rosnąć. Ze szpitala wyszliśmy z wagą 2800 wiec i tak uważam ze sporo nadrobiła.
Moja tez niejadek bo tylko 4700. A wychodziłyśmy ze szpitala z wagą 2900 więc wydaje mi się ze nie jest źle. A pewnie jak będzie mieć tyle co Twoja to waga będzie podobna. -
Ewelina88 wrote:Ja 17.04 idę na naukę wiązania i mam zamiar zapytać bo obok mnie w hurtowni dziecięcej je mają i są ładne i po 125zł. I tak się zastanawiam czemu takie tanie??
Chustę najlepiej kupić używaną, bo jest "złamana" i dużo łatwiej wiązań. Koleżanka moja jest instruktorką i polecała również na początek chusty w paski, bo wtedy widać ładnie czy jest dociągnięta.
Ta WOMARU jest chyba dł 2 m, a z tego co się orientuję to standardem jest 4,6 m.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 13:45
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem, co ci lekarze mają tymi małymi przyrostami. Co drugi każe dokarmiać! Jak dla mnie paranoja. Przecież każde dziecko rośnie w swoim tempie i nie każde musi być wielkoludem!
I co do dyskusji w grupach ściśle kp. W pewnym sensie te dziewczyny mają rację, co do nie używania butelek, przystawiania, itp., bo może to zaburzyć laktację i ja też jestem tego zdania, ale kwestia tego, w jaki sposób to przekazują i krytykują, bo zalatuje ostrym fanatyzmem
Wiecie, ja też dziecko wszędzie ciągam ze sobą albo wychodzę na max 3 h, właśnie ze względu na karmienie. Mam jedną porcję zamrożoną jakby co, ale do tej pory nie było potrzeby podać. Obawiam się, że częste podanie butli rozleniwi synka i bardzo chciałabym uniknąć w ogóle podawania mm w jego życiu. Czy też jestem fanatyczką?Becia81 lubi tę wiadomość
-
isabelle wrote:Chustę najlepiej kupić używaną, bo jest "złamana" i dużo łatwiej wiązań. Koleżanka moja jest instruktorką i polecała również na początek chusty w paski, bo wtedy widać ładnie czy jest dociągnięta.
Ta WOMARU jest chyba dł 2 m, a z tego co się orientuję to standardem jest 4,6 m. -
nick nieaktualnykasiakra wrote:Zaczęłam Was nadrabiać i od razu piszę co wiem o pentaximie - będzie najprawdopodobniej na początku maja - info od kierownika apteki ziko (choć wcześniej zapowiadali, że po 15 marca). podobno hurtownie nie mają bo producent ma przerwę w produkcji nie wiadomo czym spowodowaną. Podobno przynajmniej raz w roku bywa okres kiedy szczepionek brakuje - info od znajomego farmaceuty.
Podsumowanie: paranoja!!!!