SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez obstawiam prima aprilis.

Kostek odrabia wage- 3 dni 100g;) ale dokarmiam MM, albo wlasciwie dokarmiam cycem.
    Bunt cycka nie- dalam butle 120 połknął. Odciagnelam wlasnie 140 bo cycki twarde.
    Wogole jak to jest wazylam ostatnio przed i po zeby zobaczyc ile zjada i wyszlo mi 110 z twardej do miekkiej piersi a laktatorem 140 z dwoch. dziecko mocniej ssie?

doszla kostka i szmatka snsoryczna- fajne są!
    herbaty pije, femaltiker tez trudno najwyzej bede odciagac albo dawac na spiocha. Chyba jeszcze psychicznie nie jestem gotowa na koniec ciumkania Kostka.

Ide sterylizowac butle ;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara wazy 5400.2 kg wiecej niż przy porodzie.wychodzi 1kg na miesiąc.a nawet ciut wiecej bo ze szpitala wychodziła z 3100.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Przypomniałaś mi że listę zakupów muszę zrobić :D
    Dla męża?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadnę tutaj jutro.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję Lactosan lub herbatke z herbapolu

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dla męża?
    Taką przed świąteczną, muszę dziś wyskoczyć na zakupy bo on zawsze coś zapomni albo nie znajdzie :P

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Taką przed świąteczną, muszę dziś wyskoczyć na zakupy bo on zawsze coś zapomni albo nie znajdzie :P
    Faceci :D skąd ja to znam... ;)

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Wpadnę tutaj jutro.
    ale o co sie az tak strasznie pokłociliście, wygadaj sie od razu bedzie Ci lepiej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pisałyście o wizytach pielęgniarek mi podczas ważenia małego powiedziała że mają od 3 miesiąca do roku wpaść i zobaczyć jak się ,,nam żyje,,:)

U mnie pogoda tez beee
    Ag ja też chyba zamówię tą kurteczkę ;p

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja jest najmniejsza bo w pon ważyła 5240 :) ale jak lekarz mówi ze spoko to spoko. Oboje z mężem niscy jesteśmy to nawet nie na po kim tak szybko rosnąć. Ze szpitala wyszliśmy z wagą 2800 wiec i tak uważam ze sporo nadrobiła.

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Jakby któraś przymierzała się kupić to wróciły do sprzedaży dinozaury z kulkami ;)
    http://www.smyk.com/k-s-kids-jestem-szefowa-diznozaur-z-pileczkami,p1063324010,zabawki-gry-dla-dzieci-p

O matko, jakie to czaderskie. A jakie zawalające miejsce w mieszkaniu! :D

Ewelina88, Kawa lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Hej! Pisałyście o wizytach pielęgniarek mi podczas ważenia małego powiedziała że mają od 3 miesiąca do roku wpaść i zobaczyć jak się ,,nam żyje,,:)
    U mnie pogoda tez beee
    Ag ja też chyba zamówię tą kurteczkę ;p

U nas nikt nie był, a Alicja skończyła już 4 miesiące.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Co sadzicie?

http://www.smyk.com/womar-chusta-zaffiro-w-paski,p1044885839,swiat-niemowlaka-p

Ja 17.04 idę na naukę wiązania i mam zamiar zapytać bo obok mnie w hurtowni dziecięcej je mają i są ładne i po 125zł. I tak się zastanawiam czemu takie tanie??

Agus co się stało? Nadal chodzi o szczepienia i siostrę?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne, ale musialabym chodzic po scianach;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    To moja jest najmniejsza bo w pon ważyła 5240 :) ale jak lekarz mówi ze spoko to spoko. Oboje z mężem niscy jesteśmy to nawet nie na po kim tak szybko rosnąć. Ze szpitala wyszliśmy z wagą 2800 wiec i tak uważam ze sporo nadrobiła.

Moja tez niejadek bo tylko 4700. A wychodziłyśmy ze szpitala z wagą 2900 więc wydaje mi się ze nie jest źle. A pewnie jak będzie mieć tyle co Twoja to waga będzie podobna.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ja 17.04 idę na naukę wiązania i mam zamiar zapytać bo obok mnie w hurtowni dziecięcej je mają i są ładne i po 125zł. I tak się zastanawiam czemu takie tanie??

Chustę najlepiej kupić używaną, bo jest "złamana" i dużo łatwiej wiązań. Koleżanka moja jest instruktorką i polecała również na początek chusty w paski, bo wtedy widać ładnie czy jest dociągnięta.

Ta WOMARU jest chyba dł 2 m, a z tego co się orientuję to standardem jest 4,6 m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 13:45

Ewelina88 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciły suwaczki!!!

Becia81, MartaKD, Maud11 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, co ci lekarze mają tymi małymi przyrostami. Co drugi każe dokarmiać! Jak dla mnie paranoja. Przecież każde dziecko rośnie w swoim tempie i nie każde musi być wielkoludem!
    I co do dyskusji w grupach ściśle kp. W pewnym sensie te dziewczyny mają rację, co do nie używania butelek, przystawiania, itp., bo może to zaburzyć laktację i ja też jestem tego zdania, ale kwestia tego, w jaki sposób to przekazują i krytykują, bo zalatuje ostrym fanatyzmem :)
    Wiecie, ja też dziecko wszędzie ciągam ze sobą albo wychodzę na max 3 h, właśnie ze względu na karmienie. Mam jedną porcję zamrożoną jakby co, ale do tej pory nie było potrzeby podać. Obawiam się, że częste podanie butli rozleniwi synka i bardzo chciałabym uniknąć w ogóle podawania mm w jego życiu. Czy też jestem fanatyczką?

Becia81 lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Chustę najlepiej kupić używaną, bo jest "złamana" i dużo łatwiej wiązań. Koleżanka moja jest instruktorką i polecała również na początek chusty w paski, bo wtedy widać ładnie czy jest dociągnięta.

Ta WOMARU jest chyba dł 2 m, a z tego co się orientuję to standardem jest 4,6 m.
    Dokładnie tak

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Zaczęłam Was nadrabiać i od razu piszę co wiem o pentaximie - będzie najprawdopodobniej na początku maja - info od kierownika apteki ziko (choć wcześniej zapowiadali, że po 15 marca). podobno hurtownie nie mają bo producent ma przerwę w produkcji nie wiadomo czym spowodowaną. Podobno przynajmniej raz w roku bywa okres kiedy szczepionek brakuje - info od znajomego farmaceuty.
    Podsumowanie: paranoja!!!!
    Kasia ty jesteś z Krakowa, prawda? A pytałaś w aptece słonecznej? Jak byłam dwa tygodnie temu to był, ale może się skończył... oni mają bardzo dobre ceny. Engerix kupiony w Hygiea kosztował 52 a u nich 45. Pentaxim był chyba po 92, albo 96. Ja miałam przyjść po 23 kwietnia ale przyjdę chyba po weekendzie majowym, na spokojnie. :-)

‹‹ 2421 2422 2423 2424 2425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ