X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez obstawiam prima aprilis.

Kostek odrabia wage- 3 dni 100g;) ale dokarmiam MM, albo wlasciwie dokarmiam cycem.
    Bunt cycka nie- dalam butle 120 połknął. Odciagnelam wlasnie 140 bo cycki twarde.
    Wogole jak to jest wazylam ostatnio przed i po zeby zobaczyc ile zjada i wyszlo mi 110 z twardej do miekkiej piersi a laktatorem 140 z dwoch. dziecko mocniej ssie?

doszla kostka i szmatka snsoryczna- fajne są!
    herbaty pije, femaltiker tez trudno najwyzej bede odciagac albo dawac na spiocha. Chyba jeszcze psychicznie nie jestem gotowa na koniec ciumkania Kostka.

Ide sterylizowac butle ;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara wazy 5400.2 kg wiecej niż przy porodzie.wychodzi 1kg na miesiąc.a nawet ciut wiecej bo ze szpitala wychodziła z 3100.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Przypomniałaś mi że listę zakupów muszę zrobić :D
    Dla męża?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadnę tutaj jutro.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję Lactosan lub herbatke z herbapolu

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dla męża?
    Taką przed świąteczną, muszę dziś wyskoczyć na zakupy bo on zawsze coś zapomni albo nie znajdzie :P

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Taką przed świąteczną, muszę dziś wyskoczyć na zakupy bo on zawsze coś zapomni albo nie znajdzie :P
    Faceci :D skąd ja to znam... ;)

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Wpadnę tutaj jutro.
    ale o co sie az tak strasznie pokłociliście, wygadaj sie od razu bedzie Ci lepiej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pisałyście o wizytach pielęgniarek mi podczas ważenia małego powiedziała że mają od 3 miesiąca do roku wpaść i zobaczyć jak się ,,nam żyje,,:)

U mnie pogoda tez beee
    Ag ja też chyba zamówię tą kurteczkę ;p

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja jest najmniejsza bo w pon ważyła 5240 :) ale jak lekarz mówi ze spoko to spoko. Oboje z mężem niscy jesteśmy to nawet nie na po kim tak szybko rosnąć. Ze szpitala wyszliśmy z wagą 2800 wiec i tak uważam ze sporo nadrobiła.

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Jakby któraś przymierzała się kupić to wróciły do sprzedaży dinozaury z kulkami ;)
    http://www.smyk.com/k-s-kids-jestem-szefowa-diznozaur-z-pileczkami,p1063324010,zabawki-gry-dla-dzieci-p

O matko, jakie to czaderskie. A jakie zawalające miejsce w mieszkaniu! :D

Ewelina88, Kawa lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Hej! Pisałyście o wizytach pielęgniarek mi podczas ważenia małego powiedziała że mają od 3 miesiąca do roku wpaść i zobaczyć jak się ,,nam żyje,,:)
    U mnie pogoda tez beee
    Ag ja też chyba zamówię tą kurteczkę ;p

U nas nikt nie był, a Alicja skończyła już 4 miesiące.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Co sadzicie?

http://www.smyk.com/womar-chusta-zaffiro-w-paski,p1044885839,swiat-niemowlaka-p

Ja 17.04 idę na naukę wiązania i mam zamiar zapytać bo obok mnie w hurtowni dziecięcej je mają i są ładne i po 125zł. I tak się zastanawiam czemu takie tanie??

Agus co się stało? Nadal chodzi o szczepienia i siostrę?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne, ale musialabym chodzic po scianach;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    To moja jest najmniejsza bo w pon ważyła 5240 :) ale jak lekarz mówi ze spoko to spoko. Oboje z mężem niscy jesteśmy to nawet nie na po kim tak szybko rosnąć. Ze szpitala wyszliśmy z wagą 2800 wiec i tak uważam ze sporo nadrobiła.

Moja tez niejadek bo tylko 4700. A wychodziłyśmy ze szpitala z wagą 2900 więc wydaje mi się ze nie jest źle. A pewnie jak będzie mieć tyle co Twoja to waga będzie podobna.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ja 17.04 idę na naukę wiązania i mam zamiar zapytać bo obok mnie w hurtowni dziecięcej je mają i są ładne i po 125zł. I tak się zastanawiam czemu takie tanie??

Chustę najlepiej kupić używaną, bo jest "złamana" i dużo łatwiej wiązań. Koleżanka moja jest instruktorką i polecała również na początek chusty w paski, bo wtedy widać ładnie czy jest dociągnięta.

Ta WOMARU jest chyba dł 2 m, a z tego co się orientuję to standardem jest 4,6 m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 13:45

Ewelina88 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciły suwaczki!!!

Becia81, MartaKD, Maud11 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, co ci lekarze mają tymi małymi przyrostami. Co drugi każe dokarmiać! Jak dla mnie paranoja. Przecież każde dziecko rośnie w swoim tempie i nie każde musi być wielkoludem!
    I co do dyskusji w grupach ściśle kp. W pewnym sensie te dziewczyny mają rację, co do nie używania butelek, przystawiania, itp., bo może to zaburzyć laktację i ja też jestem tego zdania, ale kwestia tego, w jaki sposób to przekazują i krytykują, bo zalatuje ostrym fanatyzmem :)
    Wiecie, ja też dziecko wszędzie ciągam ze sobą albo wychodzę na max 3 h, właśnie ze względu na karmienie. Mam jedną porcję zamrożoną jakby co, ale do tej pory nie było potrzeby podać. Obawiam się, że częste podanie butli rozleniwi synka i bardzo chciałabym uniknąć w ogóle podawania mm w jego życiu. Czy też jestem fanatyczką?

Becia81 lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Chustę najlepiej kupić używaną, bo jest "złamana" i dużo łatwiej wiązań. Koleżanka moja jest instruktorką i polecała również na początek chusty w paski, bo wtedy widać ładnie czy jest dociągnięta.

Ta WOMARU jest chyba dł 2 m, a z tego co się orientuję to standardem jest 4,6 m.
    Dokładnie tak

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Zaczęłam Was nadrabiać i od razu piszę co wiem o pentaximie - będzie najprawdopodobniej na początku maja - info od kierownika apteki ziko (choć wcześniej zapowiadali, że po 15 marca). podobno hurtownie nie mają bo producent ma przerwę w produkcji nie wiadomo czym spowodowaną. Podobno przynajmniej raz w roku bywa okres kiedy szczepionek brakuje - info od znajomego farmaceuty.
    Podsumowanie: paranoja!!!!
    Kasia ty jesteś z Krakowa, prawda? A pytałaś w aptece słonecznej? Jak byłam dwa tygodnie temu to był, ale może się skończył... oni mają bardzo dobre ceny. Engerix kupiony w Hygiea kosztował 52 a u nich 45. Pentaxim był chyba po 92, albo 96. Ja miałam przyjść po 23 kwietnia ale przyjdę chyba po weekendzie majowym, na spokojnie. :-)

‹‹ 2421 2422 2423 2424 2425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ