X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dziś jedna dziewczyna pytała co ma robić bo jej dziecko przestało przybierać, że je max 40ml jej odciągnietego pokarmu z butelki (dziecko chyba 4msc), a pediatra powiedział, żeby dokarmiała mm. Dziewczyny naskoczyły, że ma ją dostawiać jak najczęściej i obowiązkowo podstawowe badanie, ale mm NIE!!! jedna dziewczyna napisała, że ona by podała to mm, zeby dzieciaka nie głodzić, post niżej jakaś laska już wołała adminkę i za kilka sekund dziewczynę wyrzuciły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 11:59

Ag..., Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Dziewczyny moja spi juz 3,5 godziny, wybudzić czy na tym etapie niech sobie spi ile chce?

Selene, ja nie budzę. Jedynie jestem w gotowości, żeby bardzo szybko zrobić butelkę jak się obudzi, bo wtedy już nie ma żartów.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • wania Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    kuźwa zaczęłam pisac wczesniej ale musialam wstac do malego
    zepsułam psikusa , o ja niedobra;( ale i tak nikt by nie uwierzył:)

nzjdnafat8pbepii.png
    74infsp.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:02

l22nzbmh1lqdktpj.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    znow weszlam w dyspute w KP. polecilam butelke;) czekam az mnie zbanują :)
    Igrasz z ogniem:)
    Ja sie zastanawiam co z karmieniem jak musza wyjść z domu? Tfu! Co ja mowie:) na pewno zabierają wszędzie ze sobą dziecko :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski pomocy! obdzwonilam pol wojewodztwa i pentaxim bedzie w polowie maja na hurtowniach. Przychodnie dostaja na innych zasadach, ale w mojej samemu trzeba kupic i teraz pytanie czy innym moge zaszczepic skoro dostal juz wzw a pentaximu nie ma? lekarz nie odbiera :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:02

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    witajcie,

przeziębienia cd...
    Mój M. kupił mi syrop Prenalen. O matyldo jaki ohydny...

Dzisiaj idziemy na kontrole do neurologa, zobaczymy czy dostaniemy zielone światło na rehabilitacje.

Chyba też się skusze na smoczki 3+ z TT. Akurat kompletuje kolejne zamówienie z Gemini :)

Kurcze muszę pomyśleć nad jakimś płaszczykiem dla niuni na chrzciny. W kombinezon jej przecież nie wsadzę. A pogoda fatalna. Może któraś w Was ma na sprzedaż już nie potrzebny w fajnej cenie :)

Ja po świętach będę miała jasno szaro-bezowy abracanabra taki z kołnierzykiem i kokardą w pasie. Kupiłam go po jednym dziecku (podobno raz tylko na chrzcie założony. Ja tez go mam zamiar raz użyć. Jak nie zaleje, albo zabrudzę to będę chciała sprzedać. 70 zl? Nowy 180 zl, Ale tydzień po świętach ma byc juz cieplo. Wiec może się wstrzymaj.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w przychodni. Ostatnio dr powiedziała ze Hania za malo przybrała bo w 6 tyg. 1050. A teraz w 3 tyg 500. Każe mi dokarmiać albo caly czas na piersi. Ale ona i tak kiedy tylko kwili to dostaje pierś. Nie wiem czy można więcej. Co myślicie ? Dajecie np jedna czy dwie porcje mm a reszta pierś? No i ja mam tylko pierwsza butelkę z aventu. Pewnie smoczek powinien byc juz nowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:14

• MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wania wrote:
    Hej , mój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 07:26

wania, renia83 lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ti bylo na zwiększenie pokarmu?cos na f... w aptece

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki femaltiker

Wiki81 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo zwtkły słód jęczmienny dodawany do np. płatków na śniadanie

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale produkujecie, ciężko Was nadrobić :) A tu zaraz święta i trzeba się brać za porządki.

201501064565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a pijesz herbatki?
    ja czuję różnicę odkąd piję, widzę, że piersi są szybciej pełne.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Byłam dzisiaj w przychodni. Ostatnio dr powiedziała ze Hania za malo przybrała bo w 6 tyg. 1050. A teraz w 3 tyg 500. Każe mi dokarmiać albo caly czas na piersi. Ale ona i tak kiedy tylko kwili to dostaje pierś. Nie wiem czy można więcej. Co myślicie ? Dajecie np jedna czy dwie porcje mm a reszta pierś? No i ja mam tylko pierwsza butelkę z aventu. Pewnie smoczek powinien byc juz nowy

Wydaje mi się, że jeśli zaczniesz podawać mm to twojego mleka będzie się mniej produkować. Takie błędne koło trochę, bo jeśli nawet chciałabyś ją lekko podtuczyć na tym mm to prawdopodobnie już będziesz musiała przy mm zostać, bo twojego mleka będzie za mało. W 6 tyg ponad kilogram? Przecież to super przyrost wagi. Z czasem przecież przyrosty wagi mogą się zmniejszać.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki to ile Hania wazy?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Blador NIGDZIE nie ma. Pentaximu i infanrixu tez nie!
    Kupowaliśmy w piątek Infarix w aptece słonecznej i farmaceuta mowił, że mają dużo...

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

Moja przybrała w 7 tyg ( prawie 8 ) rowno 1 kg to lekarz powiedział ze bardzo ładnie bo w okolicach 3 miesiąca waga zawsze spowalnia. Mam nie dokarmiać dawać tyle ile chce, no chyba żebym nie miała mleka a mała jest głodna to wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:37

Wiki81 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam Was nadrabiać i od razu piszę co wiem o pentaximie - będzie najprawdopodobniej na początku maja - info od kierownika apteki ziko (choć wcześniej zapowiadali, że po 15 marca). podobno hurtownie nie mają bo producent ma przerwę w produkcji nie wiadomo czym spowodowaną. Podobno przynajmniej raz w roku bywa okres kiedy szczepionek brakuje - info od znajomego farmaceuty.
    Podsumowanie: paranoja!!!!

relgtgf6uee8xud8.png
‹‹ 2419 2420 2421 2422 2423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ