*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, my tez zastanawiamy sie nad Karolem. Moj tata mial na imie Karol i umarl 1 stycznia, dziwny zbieg okolicznosci nie? (Mam termin na 1 stycznia wg belly)
Jezeli bo bedzie chlopak bede musiala z babcia porozmawiac na ten temat bo jako rodzice strasznie przezyli smierc syna..agnb6 lubi tę wiadomość
-
Selene gratulacje;))))
Ja dzisiaj w dobrym humorze;) Rano waga była łaskawa;)) Od początku ciąży przybyło mi 200 gram, a powiem Wam, że jadam sporo i miewam wieczorne zachcianki. Wczoraj na noc była to kremówka! Obecnie ważę 49,9 kg !)
Miłego dnia Wam życzę i spadam robić sałatkę z tuńczyka;) Później mam wizytę u endo ze względu na podwyższone TSH, 4,150... ciekawe co mi powie. Pewnie zleci masę badań i będzie trzeba jeździć do sąsiedniego miasta. Najważniejsze, żeby z maleństwem wszystko było dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 09:36
Selene lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyMELULA... 0,5 KM do przodu to straaaaaasznie dużo Wydaje mi się, ze to jednak tylko 0,5 kg
ANIA zazdroszczę Ci tego gubienia kilogramów bo ja też mam co gubić, a tu jednak nieubłaganie widać jak byk: 1,5 kg do przodu...czasem gubię 1 kg ale on zaraz wraca
Właśnie robię tartę czekoladową z truskawkami, jak bedzie gotowa to pochwalę się WamPaula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySelene wrote:Rozmyślam nawet nad opcją by kupić specjalne soczewki, w których można też spać - na czas porodu. Normalnie daję oczom odpocząć, ale nie wyobrażam sobie mieć na rękach nowo narodzone dzieciątko i mieć zamazany jego obraz przed oczami.
I ja soczewkowa.
Ja mam właśnie takie soczewki które można nosić przez okres 2 tygodni w ciągu dnia, lub przez 1 tydzień bez zdejmowania na noc.
Staram się zdejmować, ale są tak wygodne, że zapominam o nich całkowicie, a rano też nie czuję jak się budzę.
Nie wyobrażam sobie rodzić bez nichWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 11:04
Selene lubi tę wiadomość
-
Ja po badaniach , dojechalam bez hefta w busie:D i po zakupach:) kupiłam 3 obcisle koszulki bo mam same luźne a w obcislej juz brzuszek widac:) ja marze o tym żeby przytyc, wracam w niedzielę do domu to zobaczymy jak ta moja waga. a sloneczko też fajne, czyli weekend na działce
-
Przypomniała mi się ostatnia wizyta w przychodni, kiedy próbowałam się dostać do endo.
Jestem z mamą. Podchodzimy do rejestracji i mówię jaka jest sytuacja, że jestem w ciąży i potrzebuje się dostać do endokrynologa bla bla. Na co Pani zwraca się do mojej mamy " Ile córka ma lat?" Mama " Jest pełnoletnia " Patrzy na mnie, to odpowiadam, że skończone 22 lata. Na co Pani odpowiada : "Tak? A myślałam, że 16! " ... Zaczyna mnie to denerwować, że wyglądam tak młodo bo gdzie nie pójdę, to każdy pyta czy pełnoletnia... w poczekalni do ginekologa wszyscy patrzą jakbym faktycznie miała te 16 lat i sobie wpadła, a Pani w okienku zwraca się do mnie " dziewczynko, ginekolog przyjmuje w gabinecie nr 2" Te spojrzenia ludzi są okropne.Paula44 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Cześć mamuśki! Ale macie dobre humoru dziś. A ja wręcz przeciwnie. Rano ledwo zdążyłam do pracy, w autobusie pełno babek z wózkami na targ bo dziś dzień bazarowy. W autobusie ustać taka nie może, ale żeby potem pól dnia biegać za tańszymi ziemniakami to da radę, a ja tam biedna prawie mdleję w tym autobusie a usiąść nie ma gdzie. Następnie kupiłam sobie bułkę w piekarni a tam skrawki (stare) pomidora i ogórka. Wrrr... Do tego od samego rana mi niedobrze, brzuch mnie boli, spać mi się chcę o ogólnie to jak mi jakiś dziś klient podpadnie to chyba go zabiję. Dla mnie za gorąco jest, wolę chłodniejsze dni.
Dziewczyny a jak kto jest z tą pracą przy kompie? Bo ja z nudów w pracy siedzę przy 32 calowym ekranie i oglądam filmy. Może to jakoś zaszkodzić?
Belldandy ja mam 26 lat a w sklepie papierosów dla męża nie chcą mi sprzedać (na szczęście rzuca) i ludzie też się dziwnie na mnie patrzą. Bez makijażu nigdzie nie wychodzę bo wtedy to już wyglądam jak dziecko. Ale się tym nie przejmuję. Z radością eksponuję zaokrąglony brzuszek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 11:03
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Właśnie muszę się dopytać lekarza w poniedziałek. Najwyżej przerzucę się na książki i będę siedzieć jak najdalej od komputera. Wiem, że mikrofalówka wpływa źle na ciąże, bo czytałam w poradniku ale nie wiem jak to jest z komputerem.
-
nick nieaktualnyEwelina88 wrote:Dziewczyny a jak kto jest z tą pracą przy kompie? Bo ja z nudów w pracy siedzę przy 32 calowym ekranie i oglądam filmy. Może to jakoś zaszkodzić?
Teoretycznie promieniowanie z dzisiejszych komputerów i monitorów nie ma żadnego wpływu na ciążę (chyba że cieplne - jeżeli trzymacie laptopa na kolanach - tu trzeba uważać!).
Przepis o 4 h dziennie (ten z Kodeksu Pracy) jest jeszcze chyba z 1997 r., wtedy kiedy sprzęt komputerowy był zupełnie inny.
Gdzieś czytałam, że nie zmieniano tego zapisu, bo chodzi też o kręgosłup i tę samą pozycję przy biurku.
Samo patrzenie w monitor jest raczej bezpieczne.
-
belldandy wrote:Przypomniała mi się ostatnia wizyta w przychodni, kiedy próbowałam się dostać do endo.
Jestem z mamą. Podchodzimy do rejestracji i mówię jaka jest sytuacja, że jestem w ciąży i potrzebuje się dostać do endokrynologa bla bla. Na co Pani zwraca się do mojej mamy " Ile córka ma lat?" Mama " Jest pełnoletnia " Patrzy na mnie, to odpowiadam, że skończone 22 lata. Na co Pani odpowiada : "Tak? A myślałam, że 16! " ... Zaczyna mnie to denerwować, że wyglądam tak młodo bo gdzie nie pójdę, to każdy pyta czy pełnoletnia... w poczekalni do ginekologa wszyscy patrzą jakbym faktycznie miała te 16 lat i sobie wpadła, a Pani w okienku zwraca się do mnie " dziewczynko, ginekolog przyjmuje w gabinecie nr 2" Te spojrzenia ludzi są okropne.
I dzień dobry wogóle Ja dziś też uderzam w miasto,na jakiś dobry obiad i do znajomych.Małża nie ma to se muszę znajdowac zajęcia co by całych dni nie przesypiac
Miłego piąteczku!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 13:03
marrtka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry ) Już wróciłam z gór, dobrze że wzięłam tablet bo bym miała dużo do nadrobienia! Ciocia mnie wymęczyła, co chwile coś pod nos do jedzenia podstawiała, nie zmywaj, siedź, nie wolno Ci haha jakbym była obłożnie chora No i pierwsze pytanie po przekroczeniu progu drzwi -Masz zdjęcia?
Ja soczewki dalej noszę, żadnych zmian czy dyskomfortu nie zauważyłam, okulary zakładam tylko wieczorem po domu i nie zamierzam tego zmieniać. Wogóle pierwsze słyszę by było to nie wskazane, przy porodzie SN owszem bo ciśnienie.
Co do wagi to jestem 2kg w dół chociaż nie wymiotuję, jem jak zawsze a brzuchol już odstajeM4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Soczewki - też noszę. Co kilka tygodni robię sobie 2-3 dni tylko w okularach. Jak pytałam mojego okulistę o noszenie w wersji całodobowej, to mi powiedział, że raz na jakiś czas to nie ma problemu - bo po to są. Ale żeby cały czas spać w soczewkach jest kategorycznie przeciwny. Mówił że przez noc moja gałka odpoczywa.
Mnie w zeszłym roku w szpitalu na dermatologi, pani ordynator przeprosiła, że zwracała się do mnie na "ty" jak zobaczyła mój dowód (bliżej mi 30 niż nastki). Ale w dresie/piżamie i bez "tapety" wyglądam niepoważnie
Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Dziewczyny, ale się uśmiałam jak czytałam te Wasze komentarze dot. diety, zachcianek itd. Dziś u mnie poszły w ruch śledziki z cebulką... pyyyycha!! a potem planuję sok świeży wyciskany, z dodatkiem jarmużu. Jak macie możliwość spożycia jarmużu, to nie zastanawiajcie się! Jarmuż to najcenniejsze warzywo na świecie, ma mnóstwo kwasu foliowego. Ktoś napisał o odrzucie od kawy, ja jak czuję albo i widzę kawę, to mam odruch wymiotny!! Nie wiem czy kiedykolwiek wrócę do kawy...afeeeee!! A kiedyś to chętnie kawkowałam, to była chwila przyjemności:) Mięsa też nie bardzo, chyba że w postaci gołąbka:) Mam postanowienie - od dziś nie jem słodyczy. Nic!! 3majcie się, miłego dnia! Ja jestem na wakacjach u rodziców, siedzę na ogrodzie i popijam wodę z cytryną.
-
ja własnie zjadlam zupke wiosennna ( same warzywka + makaron gwiazdki- jem ja od dziecinstwa i tylko babcia umie taka zrobic)i popijam soczek z malin tez z dzialki.
o dziwo nie mam ochoty na Maca, nawet na lody. Ale czasem mnie najdzie rano na tosta z bekonem z Mc. Nie mozna sie oprzec.
Dziewczyny w KFC widzialam Mohito, to chyba bezalkoholowe, nie? -
nick nieaktualny