X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie dobre humorki. Zazdroszczę wam. Mnie dobija 8 godz w pracy z bólem pleców, brzucha i mdłościami. Dobrze, ze wiatrak mi przywieźli...

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina współczuję. Ja wczoraj miałam totalny spadek formy. Za to dzisiaj, w porównaniu z czwartkiem, czuję się jak młody bóg ;)

201501145565.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też zawsze proszona o dowód, wszyscy dają mi lat góra 20 a mam 28 :) Ale to bardzo dobrze, że nas tak odmładzają, dla kobiety to powinien być wielki komplement. Lepiej odmładzać niż postarzać :) Więc jak będziemy coraz bardziej stare to przynajmniej nie będzie po nas widać a mężowie tylko będą się cieszyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 12:46

M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja własnie zjadlam zupke wiosennna ( same warzywka + makaron gwiazdki- jem ja od dziecinstwa i tylko babcia umie taka zrobic)i popijam soczek z malin tez z dzialki.
    o dziwo nie mam ochoty na Maca, nawet na lody. Ale czasem mnie najdzie rano na tosta z bekonem z Mc. Nie mozna sie oprzec.
    Dziewczyny w KFC widzialam Mohito, to chyba bezalkoholowe, nie?

Ag... słyszałam coś że malin nie powinno się jeść ani pić soku z nich. Ze są w nich salicylany itp
    Słyszałyście coś takiego?

dqpri09k9d4fedco.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    W takich chwilach cieszę się, że jestem bezrobotna. ;) To ile Ci jeszcze zostało tych godzin? Współczuję Ci. A brzuch mocno boli? Może nospę weź?
    Jeszcze do 18.00 muszę się męczyć. Właśnie wzięłam nospe pomimo, że to ból po bokach, w pachwinach więc pewnie wiązadła, ale jak miałam klienta nie mogłam się przez to skupić. W poniedziałek mam zamiar szefowi powiedzieć o ciąży i planuje za jakiś miesiąc iść na zwolnienie.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah ja kiedyś podjeżdzam na pustą stację, przez szybę widać kasjerów, biorę dwa piwka i papierosy i słyszę a dowodzik jest? haha zaczęłam się śmiać -no skoro przyjechałam samochodem to musi być :) babeczka spaliła buraka i przeprosiła :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dziś - jednak moja waga spadła - jestem na minusie 2 kg (moja machina jednak kłamie!)

Jestem jednak trochę załamana. Po odebraniu toxo IgM ginka dała mi skierowanie do szpitala zakaźnego na badania. Myślałam, że jak ginka na NFZ da skierowanie to badanie w jedynym zakaźnym szpitalu wojewódzkim zrobią mi za darmo - błąd!!! Mam zapłacić 120 zł - masakra!

I lecz się na NFZ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 13:34

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula najważniejsze by to wyleczyć, żeby maleństwu nie zagrażała! :) Ale w razie czego poszukaj jeszcze informacji na ten temat, czy oby napewno trzeba płacić czy naciągają... bo idąc doszpitala idzie się z kasy chorych no chyba że to jakiś prywatny oddział ? hm w każdym bądź razie pozdrawiam!

• Melula Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, to wojewódzki szpital zakaźny. Dzwoniłam tam - nie mają podpisanej umowy ze szpitalem specjalistycznym, w którym się leczę... :( Jedyny szpital w województwie, a nie można się na NFZ leczyć :( Oczywiście, że zrobię co trzeba, ale i tak mnie to wkurzyło, bo nie mam innej możliwości wyboru :(

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ja też jestem soczewkowa.
    Kilka lat temu pogorszył mi się wzrok, lekarz przepisał okulary, powiedział, że mam jakieś stany zapalne, w których nie powinnam nosić soczewek. Nosząc okulary dokładnie co 6 miesięcy musiałam zmieniać szkła o 0,25 lub 0,5 mocniejsze.

Po 2 latach powiedziałam, koniec. Zaczęłam nosić soczewki i od 3 lat wada stoi w miejscu, nie czuję dyskomfortu, nie mam zaczerwień ani uczucia zmęczenia na oczach.

Nauczyłam się ufać sobie i obserwować swój organizm. Lekarze często mówią, że soczewki pogarszają wadę a u mnie właśnie ją zatrzymały. Moja mama ma podobne doświadczenie.

Rozmyślam nawet nad opcją by kupić specjalne soczewki, w których można też spać - na czas porodu. Normalnie daję oczom odpocząć, ale nie wyobrażam sobie mieć na rękach nowo narodzone dzieciątko i mieć zamazany jego obraz przed oczami.

Ja noszę soczewki miesięczne dzień&noc niby takie bez ściągania, wiadomo co kilka dni ściągam, bo jednak osadza się na nich `coś`, ale są super.
    Jednak wątpię, by pozwolono Ci rodzić w soczewkach... Ja mam wadę -3,5 na okularach, swoją drogą muszę kupić nowe, bo wada mi poszła do przodu. Planuję zakupić jakieś właśnie na poród, bo mam nadzieję, ze będę rodzić naturalnie ;) Gdzieś czytałam, że powinno się ok 35 tygodnia iść do okulisty i zbadać stan oka, ponieważ wady wzroku/oka mogą być zaleceniem do cc :(

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem, ale mam z działki sama natura zero pryskanych i zrobiony z nich sok. Nic nie słyszałam ze nie wolno toż to samo zdrowie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ja już po pracy od wczoraj mam potworne bóle żołądka.. naprawdę jest ciężko, byłam w aptece to powiedziano mi że to może być zgaga tylko jakaś inna niż zawsze miałam uczucie palenia w przełyku a teraz po prostu tępy ból, może któraś z was to przechodzi?
    Wizytę u gina mam w poniedziałek może on coś poradzi

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do malin... Mój gin mi ciągle powtarza `słuchaj swojego organizmu, jak Cię od czegoś odrzuca, to znaczy, że nie wolno, jak masz na coś ochotę, to sobie pozwól` i faktycznie, są rzeczy od których mnie odtrąca jak alkohol, papierosy, potrafię z łatwością stwierdzić czy coś jest świeże czy też nie, odrzuca mnie też od większości soków w kartoniku (ich smak mogę porównać do wody z 3546464 kostek cukru i aromatu zależnego od tego co jest na obrazku). Wczoraj zjadłam 1/3 kobiałki malin, nie czuję się winna, smakowały mi ;)

Ag..., Welina, agnb6 lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wzoraj bolał ale to chyba dlatego ze byłam w jeansach i mi ścisnęło bimbol:) daj znać co powie gin, ja mam dopiero 14.07

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska może powinnaś coś dostać na żołądek? Mi gastrolog przepisał ulgastran i wg ginekologa jest dla ciąży obojętny.
    A czujesz tylko ból, czy masz nadbrzusze wzdęte?

Pojadłam leniwych pierogów. Pycha! :)

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka nie rob smaka:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obżarłam się kapuśniakiem i dorszem z frytkami.. Zdrowa dieta ciężarnej :| Jedzenie jest okrutne, nie zna litości. To teraz drzemka dla lepszego trawienia :D

agattee, jonka91 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podsyłam linka... fajny wg mnie :)

http://www.mamazone.pl/kalendarz-rozwoju-niemowlaka/miesiac-1.aspx

Maud11, Monifah lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka ja jadłam od początku ciąży dorsza tylko raz i był to też jedyny raz kiedy wymiotowałam, cały dzień! Jedz śmiało, tylko kupuj świeżą rybkę, sprawdź czy ma czerwono żywe skrzela to znak że jest świeża, różowe czy sine odpadają :)

marrtka lubi tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnych wzdęć ani nic z tych rzeczy po prostu ciągle mnie boli. Jak zjem na chwile przestaje i później znowu, u mnie w rodzinie wszyscy mają problemy tego typu, ale tych tabletek raczej nie mogę brać, może szklanka wody z łyżeczką sody troszkę mi pomoże i raczej nie powinna zaszkodzić maleństwu

ex2bo7ess0m327wq.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ