*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie.
Hania o 6:30 wstała o 7:30 znowu przysnęła ale to tylko lekka drzemka bo juz się budzi.
Chciałabym pojechać pozałatwiać kilka rzeczy w mieście ale taka pogoda, ze szkoda mi ja ciągnąć. Ale pojechać muszę albo dzis albo jutro.www.styczniowki2015.phorum.pl -
A u nas kurcze chyba przeziebienie sie przypaletalo... Mlody w nocy troche kaszlal, jak odciagnelam gluty to sie poprawilo. Ma chrypke, nos najlepiej jakbym co chwile czyscila, duzo je, ale przy tym jest pogodny, smieje sie i nie ma temperatury.
Maud a jak sytuacja u Was? Lepiej troszke?
Ja Filipa poobserwuje, jak sie pogorszy to polecimy do lekarza. -
Chanela wrote:Aniu u mnie tak jest codziennie. Mam nadzieje ze juz niedlugo zacznie wiecej spac bo i zaczela wiecej jesc. Wlasnie siedzi na cycku i cos tam ciumka.
-
Hejka. A ja wczoraj wyszłam z dzieckiem na dwór bo do żłobka trza było papiery złożyć. ale folia na wózek i mimo gradu z deszczem dziecko smacznie spało
Dziś chciałam wyjść już na spacer ale młoda śpi w najlepsze więc czekam.
Ja nie wybudzam - stwierdziłam jak głodna to się obudzi Ostatnio córa usypia przed 21 i budzi się po 5. Po nocy mam pełne piersi, więc przy pierwszym karmieniem z drugiej piersi ściągam laktatorem. Wczoraj ściągnęłam ok. 150 (pewnie i więcej by było) bo po południu szłam do lekarza. Dziś tylko ok. 90 żeby pierś nie była twarda/pełna i wytrzymała do następnego karmienia. Nakarmiłam ok. 6 chwile się pobawiła i śpi do tej pory. Gdybym nie ściągnęłam z rana mleka pewnie bym musiała ją obudzić bo cyc by się tego domagał.
Pytałam Was o muszle laktacyjne - dzięki za odpowiedzi. Na razie się wstrzymam z kupnem, bo jak ściągnę rano mleko to nie mam problemu z przeciekaniem - nawet rzadko są mokre
Tylko już nie wiem co z tym mlekiem robić - mąż zaprotestował jak chciałam do kąpieli dodać Mam bardzo mały zamrażalnik, a jak wychodzę to i tak zwykle świeże mleko zostawiam.
Zastanawiam się czy sobie do płatków tego mleka nie dodać - bo odżywcze, ale tak mi jakoś dziwnie, że swoje mleko będę pić... aż głupio się przyznać.
A z drugiej strony to mleko przecież zdrowe i wszystko co mam najlepszego to się tam znajduje, więc może warto "wziąć to z powrotem".Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Nie mam pojecia. Ostatnio na spacerze bylismty w niedziele z palemka. Troche nas wygwizadalo ale mlody byl cieplo ubrany, budka postawiona. W domu wszyscy zdrowi... Chociaz wczoraj ktos na dole glosno nos smarkal kilka razy. Nie wiem kto ale na pewno ktores z tesciow, bo maz spal.
-
Czy trzeba zmieniać smoczek do butelki na większy rozmiar? Moja pije sporadycznie z butli - tylko jak wychodzę na dłużej, nie częściej niż raz na tydzień. Czy coś "złego" się może stać, jak skończy 3-miechy i nadal będzie piła ze smoczka o rozmiarze 0?Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Pinia nic sie nie stanie. Ja zmieniłam dla komfortu dziecka bo je co 2h, czasem budzi sie po nocy tak głodna ze denerwuje sie jak wolno leci ale jakbym karmiła raz na jakiś czas to bym nie zmieniała. Dziecko sie namęczy żeby zjeść i dobrze bo nie odzwyczai sie od piersi - tam tez musi wykonac pewien wysiłek.
Jeśli chodzi o mleko to ostatnio na grupie KPI jakaś dziewczyna podała świetną stronę gdzie pisze jak łatwo z mleka kobiecego zrobić krem i balsam do ciała. Dziewczyny zachwalały ze taki naturalny specyfik radzi sobie wspaniałe z suchą skórą, taka maseczka super wzmacnia włosy itd poszukaj w googlach może znajdziesz a jak będę na kompie (teraz pisze z tel) to tez podamMartaKD lubi tę wiadomość
-
Pinia chyba nie bo ja dopiero tydzien temu zmienilam w avencie na 2, ktory chyba jest od 1 miesiaca poprostu mlody jadl strasznie dlugo, zmienilam nie krztusi sie, je szybciej wiec chyba ok
Jonka duzo zdrowka dla Filipa :*
MartaKD nie wiem kiedy dostaniesz to slonko, na poczcie ruch przedswiateczny
Mezu przeprosil, zadra zostala, niby nie to mial na mysli, taaa juz ja swoje wiem i pokarze mu jak sie siedzi w domu!