SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a czym sie rozni nosidlo od wisiadła? kurde no patrze na stronie,że fajne, tez pozycja leząca jest.

Wisiadło czyli wisi dziecko na kroczu, z nózkami najczęściej wyprostowanymi w dół. A w nosidle siedzi na pupie i nóżkach. Porównaj sobie zdjęcia jak dziecko jest usadowione, z strony emaluch tam masz te co wymieniłaś i womar eco-eco to nosidło dziecko siedzi w nim w pozycji żabki, szeroki rozstaw nóżek.

tu masz te co piszesz:
    http://emaluch.com/esklep/pl/p/Womar-nosidelko-N15-RAINBOW-wielofunkcyjne/212
    a tu te co kilka osób od nas z forum ma:
    http://emaluch.com/esklep/pl/p/Womar-nosidelko-ergonomiczne-ECO1/209

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:13

renia83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    A u nas kurcze chyba przeziebienie sie przypaletalo... Mlody w nocy troche kaszlal, jak odciagnelam gluty to sie poprawilo. Ma chrypke, nos najlepiej jakbym co chwile czyscila, duzo je, ale przy tym jest pogodny, smieje sie i nie ma temperatury.

Maud a jak sytuacja u Was? Lepiej troszke?

Ja Filipa poobserwuje, jak sie pogorszy to polecimy do lekarza.

Jonka u nas dalej to samo, byliśmy u lekarza żeby osłuchał bo to już długo trwa (od piątku).

Na szczęście osłuchowo czysto. Przytkany nosek dalej jest, sporadyczne pokasływanie no i mam też odpowiedź dlaczego Tomuś tak wydziwia przy piersi. Gardło go boli! Bidulek mój. Lekarka powiedziała że zaczerwienione więc może mieć problemy z jedzeniem...

W sumie kazała robić to co już robimy - inhalacja 2 x dziennie, woda morska do nosa, 2 x 3 kropelki witaminy C.
    Dodatkowo już chciała nam przepisać na to gardło Tantum Verde żeby mu psikać 2 x dziennie, ale jak zobaczyła że mamy przekroczone próby wątrobowe to jednak się wycofała żeby nie obciążać wątroby.

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ergonomiczne Tula, mei tai. A chustę chcialas przecież.

OliOla lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ergonomiczne Tula, mei tai. A chustę chcialas przecież.
    mam chustę:) chciałam dla męża nosidełko.opinie ma dobre, widze pozycje w których się nosi dziecko i wydają mi się ok.nie mam zamairu nosić Klarci pół dnia w tym.a mam okazję kupić prawie nowe z 50zł.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a czym sie rozni nosidlo od wisiadła? kurde no patrze na stronie,że fajne, tez pozycja leząca jest.

Marta tak jak Kawa napisała, w wisiadle dziecko wisi na kroczu i nie ma pozycji żabki. Żeby nosidło było ok musi być ergonomiczne. Zobacz na stronie Womar - mają 2 modele ergonomiczne (nosiedłka eco), a reszta jest raczej do dupy :)
    http://www.womar.com.pl/section.php?page=produkty

MartaKD lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wisiadla choćby za darmo nie bierz! Szkoda klarci. Chcialabys wisieć na kroku?

Maud11, Kawa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to naucz męża motac chustę:) i kup mu t shirt z koszulove lord fader chusta to sam będzie chciał nosić:)

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no już obczaiłam.to dzięki:) bo nie wiedziałam o tych różnicach.nie biorę.

Kawa lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A tak wogole to naucz męża motac chustę:) i kup mu t shirt z koszulove lord fader chusta to sam będzie chciał nosić:)
    to mój mąż nauczył mnie wiązać chustę:) kupię to eco po chrzcinach.
    dzięki za szybką reakcję...co ja bym bez Was zrobiła!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:22

Kawa, Ag..., renia83 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas pada śnieg, ludzie! kiedy to się skonczy? od niedzieli nie byliśmy na spacerze, porwałoby mnie razem z wózkiem. Zresztą zdycham i jest coraz gorzej, oprócz kaszlu doszedł katar i... ropiejące oczy - wtf?! idę dziś do lekarza.

Kawa przyszła buteleczka :) jest super, kupiłam też smoczek 2. Będziemy probowac jak mała zgłodnieje podczas mojej nieobecności dzisiaj. Butelka nie była w opakowaniu, nie ma do niej "instrukcji" :P Kawa, to gumowe coś w podstawie się wyjmuje do karmienia/ sterylizacji??

Kawa lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze w grupie Wszystko dla dziecka na fb.wiele osób ma do sprzedania to womar rainbow.a eco nie ma chyba nikt.to skoro jest takie złe,czemu sprzedaja i jeszcze dostało produkt roku Mamo to ja czy cos tam?
    Ja rozumiem,że źle te nózki sa ułożone,ale to czemu tak się ludzie na to rzucaja?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta bo tanie :/, ja też się rzuciłam jak łysy na grzebień ale po szybkiej interwencji Kawci kupiłam Eco

Kawa lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo się nie znają. A skoro jest na rynku tzn w domyśle ze bezpieczne. No i tanie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku czy wy widzicie Filipkowy suwaczek? Matulu kochana on w święta 4 miesiące skończy :) jak ten czas leci a jutro 17 tygodni :)

ania_29, MonikaDM, Agus89 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tak samo jak z chodzikami. Kiedyś to był hit, teraz też są w każdym sklepie, a dla kręgosłupa dziecka są beznadziejne.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Marta bo tanie :/, ja też się rzuciłam jak łysy na grzebień ale po szybkiej interwencji Kawci kupiłam Eco
    to ja to samo co Ty chciałam zrobić:)

renia83 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzisiaj 3 miesiące:):)jak to leci....
    Wybralismy się na spacer , doszłam do połowy trasy-dom-sklep i zapierdzielałam jak samochodzik bo wiatr, śnieg, matko co za poGODA....nAJlepsze,że tak biegnąć z tym wózkiem pomiędzy tym śniegiem,sama smiałam się z siebie...ohhh

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    To jest tak samo jak z chodzikami. Kiedyś to był hit, teraz też są w każdym sklepie, a dla kręgosłupa dziecka są beznadziejne.
    Juz coraz rzadziej widzę dzieci w chodzikach.nawet moja mama nie poleca:) z drugiej strony my wszyscy łaziliśmy w chodzikach i żyjemy :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo chodzikow Kostek cos takiego dostanie na chrzest- juz schowane w szafie u mojej siostry;)
    http://www.smyk.com/smily-play-rosnij-ze-mna-chodzik,p1068036563,zabawki-gry-dla-dzieci-p

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy rok temu chrześnicy, jej rodzice mówią że sprawił się super początki chodzenia malutkiej nie mogły odbyć się bez tego ,,pchacza,, ma już 1,5 roku i nadal chętnie się tym bawi więc polecam:)

U mnie pogoda też straszna ..

Ag... lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
‹‹ 2430 2431 2432 2433 2434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ