X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a czym sie rozni nosidlo od wisiadła? kurde no patrze na stronie,że fajne, tez pozycja leząca jest.

Wisiadło czyli wisi dziecko na kroczu, z nózkami najczęściej wyprostowanymi w dół. A w nosidle siedzi na pupie i nóżkach. Porównaj sobie zdjęcia jak dziecko jest usadowione, z strony emaluch tam masz te co wymieniłaś i womar eco-eco to nosidło dziecko siedzi w nim w pozycji żabki, szeroki rozstaw nóżek.

tu masz te co piszesz:
    http://emaluch.com/esklep/pl/p/Womar-nosidelko-N15-RAINBOW-wielofunkcyjne/212
    a tu te co kilka osób od nas z forum ma:
    http://emaluch.com/esklep/pl/p/Womar-nosidelko-ergonomiczne-ECO1/209

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:13

renia83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    A u nas kurcze chyba przeziebienie sie przypaletalo... Mlody w nocy troche kaszlal, jak odciagnelam gluty to sie poprawilo. Ma chrypke, nos najlepiej jakbym co chwile czyscila, duzo je, ale przy tym jest pogodny, smieje sie i nie ma temperatury.

Maud a jak sytuacja u Was? Lepiej troszke?

Ja Filipa poobserwuje, jak sie pogorszy to polecimy do lekarza.

Jonka u nas dalej to samo, byliśmy u lekarza żeby osłuchał bo to już długo trwa (od piątku).

Na szczęście osłuchowo czysto. Przytkany nosek dalej jest, sporadyczne pokasływanie no i mam też odpowiedź dlaczego Tomuś tak wydziwia przy piersi. Gardło go boli! Bidulek mój. Lekarka powiedziała że zaczerwienione więc może mieć problemy z jedzeniem...

W sumie kazała robić to co już robimy - inhalacja 2 x dziennie, woda morska do nosa, 2 x 3 kropelki witaminy C.
    Dodatkowo już chciała nam przepisać na to gardło Tantum Verde żeby mu psikać 2 x dziennie, ale jak zobaczyła że mamy przekroczone próby wątrobowe to jednak się wycofała żeby nie obciążać wątroby.

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ergonomiczne Tula, mei tai. A chustę chcialas przecież.

OliOla lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ergonomiczne Tula, mei tai. A chustę chcialas przecież.
    mam chustę:) chciałam dla męża nosidełko.opinie ma dobre, widze pozycje w których się nosi dziecko i wydają mi się ok.nie mam zamairu nosić Klarci pół dnia w tym.a mam okazję kupić prawie nowe z 50zł.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a czym sie rozni nosidlo od wisiadła? kurde no patrze na stronie,że fajne, tez pozycja leząca jest.

Marta tak jak Kawa napisała, w wisiadle dziecko wisi na kroczu i nie ma pozycji żabki. Żeby nosidło było ok musi być ergonomiczne. Zobacz na stronie Womar - mają 2 modele ergonomiczne (nosiedłka eco), a reszta jest raczej do dupy :)
    http://www.womar.com.pl/section.php?page=produkty

MartaKD lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wisiadla choćby za darmo nie bierz! Szkoda klarci. Chcialabys wisieć na kroku?

Maud11, Kawa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to naucz męża motac chustę:) i kup mu t shirt z koszulove lord fader chusta to sam będzie chciał nosić:)

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no już obczaiłam.to dzięki:) bo nie wiedziałam o tych różnicach.nie biorę.

Kawa lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A tak wogole to naucz męża motac chustę:) i kup mu t shirt z koszulove lord fader chusta to sam będzie chciał nosić:)
    to mój mąż nauczył mnie wiązać chustę:) kupię to eco po chrzcinach.
    dzięki za szybką reakcję...co ja bym bez Was zrobiła!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:22

Kawa, Ag..., renia83 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas pada śnieg, ludzie! kiedy to się skonczy? od niedzieli nie byliśmy na spacerze, porwałoby mnie razem z wózkiem. Zresztą zdycham i jest coraz gorzej, oprócz kaszlu doszedł katar i... ropiejące oczy - wtf?! idę dziś do lekarza.

Kawa przyszła buteleczka :) jest super, kupiłam też smoczek 2. Będziemy probowac jak mała zgłodnieje podczas mojej nieobecności dzisiaj. Butelka nie była w opakowaniu, nie ma do niej "instrukcji" :P Kawa, to gumowe coś w podstawie się wyjmuje do karmienia/ sterylizacji??

Kawa lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze w grupie Wszystko dla dziecka na fb.wiele osób ma do sprzedania to womar rainbow.a eco nie ma chyba nikt.to skoro jest takie złe,czemu sprzedaja i jeszcze dostało produkt roku Mamo to ja czy cos tam?
    Ja rozumiem,że źle te nózki sa ułożone,ale to czemu tak się ludzie na to rzucaja?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta bo tanie :/, ja też się rzuciłam jak łysy na grzebień ale po szybkiej interwencji Kawci kupiłam Eco

Kawa lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo się nie znają. A skoro jest na rynku tzn w domyśle ze bezpieczne. No i tanie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku czy wy widzicie Filipkowy suwaczek? Matulu kochana on w święta 4 miesiące skończy :) jak ten czas leci a jutro 17 tygodni :)

ania_29, MonikaDM, Agus89 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tak samo jak z chodzikami. Kiedyś to był hit, teraz też są w każdym sklepie, a dla kręgosłupa dziecka są beznadziejne.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Marta bo tanie :/, ja też się rzuciłam jak łysy na grzebień ale po szybkiej interwencji Kawci kupiłam Eco
    to ja to samo co Ty chciałam zrobić:)

renia83 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzisiaj 3 miesiące:):)jak to leci....
    Wybralismy się na spacer , doszłam do połowy trasy-dom-sklep i zapierdzielałam jak samochodzik bo wiatr, śnieg, matko co za poGODA....nAJlepsze,że tak biegnąć z tym wózkiem pomiędzy tym śniegiem,sama smiałam się z siebie...ohhh

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    To jest tak samo jak z chodzikami. Kiedyś to był hit, teraz też są w każdym sklepie, a dla kręgosłupa dziecka są beznadziejne.
    Juz coraz rzadziej widzę dzieci w chodzikach.nawet moja mama nie poleca:) z drugiej strony my wszyscy łaziliśmy w chodzikach i żyjemy :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo chodzikow Kostek cos takiego dostanie na chrzest- juz schowane w szafie u mojej siostry;)
    http://www.smyk.com/smily-play-rosnij-ze-mna-chodzik,p1068036563,zabawki-gry-dla-dzieci-p

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy rok temu chrześnicy, jej rodzice mówią że sprawił się super początki chodzenia malutkiej nie mogły odbyć się bez tego ,,pchacza,, ma już 1,5 roku i nadal chętnie się tym bawi więc polecam:)

U mnie pogoda też straszna ..

Ag... lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
‹‹ 2430 2431 2432 2433 2434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ