*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAg... wrote:apropo chodzikow Kostek cos takiego dostanie na chrzest- juz schowane w szafie u mojej siostry;)
http://www.smyk.com/smily-play-rosnij-ze-mna-chodzik,p1068036563,zabawki-gry-dla-dzieci-p
A jakby się ktoś zastanawiał to najpierw niech tu poczyta: https://portal.abczdrowie.pl/chodziki-dla-dzieci -
Ag fajny pchacz grzebalas siostrze w szafie ?
Rozmawialam ze znajoma, a ta ziewa na potege, ma syna miesiac mlodszego niz ja wiec sie zapytalam czy mlody szalal w nocy, nie on przesypia cale noce juz od dawna, na co ja super tylko moj idzie spac o 20 i wstaje ok. 1,4,6.30, na co ona ze by sie zakamala z takim dzieckiem bo jej jak idzie spac ok. 24.30 to spi az do 6 hahaha -
My już spacer mamy za sobą
Zastanawia mnie tylko jedno bo czasami piszecie, że po spacerze dzieciaczki Wam jeszcze śpią, a mój tylko wózek stanie to oczy jak 5 zł ma albo od razu płacze. Robi mi takie psikusy nawet jak zatrzymam się przy kasie w sklepie.
Tyczy się to też samochodu tzn. samochód jedzie dziecko śpi, staniemy na czerwonym i już zaczyna się kręcić. Po prostu jakby miał gps zamontowanego -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyM... wrote:My już spacer mamy za sobą
Zastanawia mnie tylko jedno bo czasami piszecie, że po spacerze dzieciaczki Wam jeszcze śpią, a mój tylko wózek stanie to oczy jak 5 zł ma albo od razu płacze. Robi mi takie psikusy nawet jak zatrzymam się przy kasie w sklepie.
Tyczy się to też samochodu tzn. samochód jedzie dziecko śpi, staniemy na czerwonym i już zaczyna się kręcić. Po prostu jakby miał gps zamontowanego -
nick nieaktualnymarrtka wrote:Kawa przyszła buteleczka jest super, kupiłam też smoczek 2. Będziemy probowac jak mała zgłodnieje podczas mojej nieobecności dzisiaj. Butelka nie była w opakowaniu, nie ma do niej "instrukcji" Kawa, to gumowe coś w podstawie się wyjmuje do karmienia/ sterylizacji??
Nie nie wyjmuje się bo gdybyś wyjęła to mleczko Ci dołem się wyleje bo tam są dziurki. Jak dziecko pije z butli i butla jest do góry dnem to zasysa się ta uszczelka silikonowa do środka i wpuszcza powietrze czyt. sama się odpowietrza dzięki zassaniu. (dół możesz wyjąc do mycia w płynie)
Przed użyciem nalej na spodek 15ml wody (żeby odmierzyć tą ilość użyj nakrętki na niej pisze) wsadz smoczek i ten plastkim na którym jest mocowany i przykryj tą pokrywką od odmierzania i na 3min do mikrofali żeby się wysterylizowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 13:21
marrtka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarrtka wrote:Mamusie podróżujące, proszę o rady przed wyruszeniem w trasę Przed nami pierwsza dluższa podróż. Co brać a czego nie potrzeba, co się Wam sprawdziło? Karmiłyście w aucie cycem? Przebieranko też w aucie? co ile?
Co 3 godziny przebieranie/karmienie, nie chciałam by się "kisiła" we foteliku. Możesz wziąc jakąś zabawkę zawiesić na zagłówku, ja wieszałam kostkę sensoryczną i po drodze kupiłam też pałąk z zabaweczkami.
aaa no i polecam zaraz przed wyjazdem "zatankować" Igunie pod sam korek
ale sie rozpisałam hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 13:23
marrtka, Ag..., MartaKD, isabelle lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
My mamy butelki dr browna i jesteśmy bardzo zadowoleni
Ag dobrze ze podalas linka do chodzika, juz zapisalam w ulubionych zakladkach, na pewno bedziemy taki miec.
No to opowiem wam kochane kolejna domowa rodzinna przygode jaka miala miejsce przy kapieli chyba o niej nie wspominalam
Moja mama kapie z moim mezem synka, i zaczela myc Matiemu glowke. Moj maz oczywiscie trzymal synka i po chwili mowi do mojej mamy
"Mamo a co mama wyprawia"
A moja mama zaczęla masowac rękę mojego malzonka ( ma włochatą) bo pomyliła główkę mateusza z jego ręką i tak myła sobie i myła...
Boszzzz dziewczyny co to za rodzina.... przynajmniej mamy wesolo
My tez od paru dni nie wychodzilismy na spacer strach bylo sie ruszyc z domu w taka pogode
Mamy chrzciny 12 kwietnia i akurat jest duze prawdopodobienstwo ze Mateusz bedzie mial skok rozwojowy juz sie zaczynam bacAg..., Kawa, Rybka1, jonka91, wania, Bogusiar80, ania_29, Ewelina88, M..., Maud11, Agus89 lubią tę wiadomość
-
dzięki Kawa za cenne info wezmę poduchę, bo siedzenia pod skosem. Będę celować w Orlen, tam mają dobrą kawę! kupiłam małej grającą zawieszkę o taką http://allegro.pl/show_item.php?item=4996314490
mąż znalazl w rossmannie wodę dla niemowląt, nie trzeba jej gotować. -
marrtka wrote:dzięki Kawa za cenne info wezmę poduchę, bo siedzenia pod skosem. Będę celować w Orlen, tam mają dobrą kawę! kupiłam małej grającą zawieszkę o taką http://allegro.pl/show_item.php?item=4996314490
mąż znalazl w rossmannie wodę dla niemowląt, nie trzeba jej gotować.
Martka tak samo mozna uzywac wody mama i ja, jest w malych buteleczkach nawet.marrtka lubi tę wiadomość
-
Maud dużo zdrówka życzę Tomciowi.
U nas na razie od 2/3 godzin kaszelku nie ma. Odciągam giluchy. On jest radosny, bawi się, dużo je.
Moja mama kupiła mi wit c w kropelkach, maść majerankową i olejek kamforowy do nacierania po kąpieli na noc.
Zobaczymy, czy będzie potrzeba użyć.
Aga super pchacz -
nick nieaktualny
-
Oj ja to boje sie dalekich podrozy chociaz chcemy pojechac z Matim nad morze w lato ale wiadomo ten pierwszy raz w podrozy z dzieckiem jest pewnie stresujacy, mam nadzieje ze bedzie juz siedzial. Chociaz wiem ze nawet z dwu miesiecznymi dziecmi ludzie podrozuja
-
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:Jonka Ag jaka to witamina C?? w sensie firma?
A witaminkę będę podawać, już dostał pierwszy raz i troszkę się skrzywiłWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 14:01