X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka szczepienia nie długo więc zapytasz a Narazie nie martw się na zapas. :)

Malenq lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    U nas na siatce wagowo Ala jest troszeczkę poniżej normy. Za to wzrost powyżej przeciętnej. :) Moja długonoga piękność. :)
    nam już gin na usg mowił,że według kości udowej to 2 tyg do przodu:) patrzy na mnie,na męża i mowi: po Panu:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzicie mi Lene na centylach, nie moge nic sensownego znalezc ... Prisim ladnie :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    nam już gin na usg mowił,że według kości udowej to 2 tyg do przodu:) patrzy na mnie,na męża i mowi: po Panu:)

Będą laski z naszych córek. :)

Anutka lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Anutka spokojnie, a mąż wysoki, bo wysokość dziecka zależy od wzrostu rodziców zwłaszcza ojca.
    A nawet jesli mąż wysoki to nie ma powodu do obaw, najlepiej podpytaj na szczepieniu.

U nas tez rękawki podwinięte. Nawet w tym za małych pajacach podwijałam, bo nóżki jakby szybciej rosły.
    Ja 153 maz 175 :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo tu z wami, ale ide spac bo moje dziecie z tych bez litosci dla matki, w najlepszym wypadku obudzi sie ok. 1, w najgorszym za godzine

Anutka lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anutka, np. tutaj masz stronkę http://siatkicentylowe.edziecko.pl/

Anutka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja 153 maz 175 :-)
    No widzisz, Ty do wysokich nie należysz, mąż również przeciętny wzrostem czym się martwisz?

• Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Milo tu z wami, ale ide spac bo moje dziecie z tych bez litosci dla matki, w najlepszym wypadku obudzi sie ok. 1, w najgorszym za godzine
    Ja nie chodze spac przed katmieniem o polnocy, nie ma sensu, jestem niedospana i zla jak sie budzilam :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
    Juz widzę Marta wystawiła....

A ja po zmianie czasu spać nie mogę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 22:14

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Brzmi znajomo :D

201501145565.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    anutka, np. tutaj masz stronkę http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
    Waga na dolnej granicy, wzrost duzo pod kreska

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Waga na dolnej granicy, wzrost duzo pod kreska
    To na szczepieniu Porozmawiaj z pediatra, czy masz się martwić?? Jejku ja uważam ze twoja niunia jest z tych malutkich po prostu....

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    To na szczepieniu Porozmawiaj z pediatra, czy masz się martwić?? Jejku ja uważam ze twoja niunia jest z tych malutkich po prostu....
    Jalby urosla. CHociaz 5 cm to bylabym spokojna, przed karmieniem zmierze ja jeszcze raz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 22:26

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANUTKA NAPEWNO WSZYSTKO JEST OK.
    Ja lecę spać padam haha

Anutka lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po tej zmianie czasu nie moge spac...

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-) śpicie? Szczesciary. Codziennie obiecuje sobie że pójdę spać wczesniej i nie wychodzi.

MonikaDM lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Chyba mnie zmobilizowałaś i pójdę z Tomkiem na jedną konsultację fizjoterapeutyczną prywatnie. Tak żeby wiedzieć co i jak.

Znalazłam już nawet babkę i na jej stronie pisze że leżaczki i chodziki, również "pchacze" są nie za dobre...
    Maud daj znać co tam wyszperalas. Mi polecony Koalę jeszcze w ciąży i chyba tam się wybierzemy.

http://www.koala.krakow.pl/strony,strona,konsultacje_dzieci

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Dziewczyny czy cis sie stanie jak nie pójdziemy na kontrole bioderek? Czy to jest obowiązkowe badanie tak jak szczepienie? Byliśmy w 6 tygodniu jak chciał lekarz, wszystko było super i lekarz kazał przyjść za 2 miesiące na kontrole. 100zl za 30sekundowe badanie bo n NFZ termin za 8 miesięcy.

Na szczepieniu lekarz zapytał czy była kontrola bioderek mowię ze mamy teraz iść, a ona nie, nie chodzi mi o to czy wogole juz miała choć raz badane. Ja mowię ze tak, wiec ona skwitowała ze dobrze i nie wspomniała żeby iść znów, nie dała skierowania itd.. I tak sie zastanawiam czy moge to odpuścić.

Wkurza mnie to, nasze pokolenie nie miało polowe tych badań i rozwijaliśmy sie dobrze a teraz napędzają machinę ze ciagle trzeba gdzieś pieniądze zostawiać
    Selen u nas pediatra oglądała małego i powiedziała ze druga kontrola to strata pieniędzy i jest wszystko w porządku. Wiec może zapytaj lekarza podczas wizyty. Nam jeszcze poradziła ze jak Młody leży nago na brzuszku trzeba popatrzeć na fałdki na pośladkach i pod nimi jak mu złącze nóżki, pierwsze trzy mają być symetryczne.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu całkiem dobra noc. Pobudka przed 1 i po 5 :) Od 7 brykanie a teraz znów usnęła :)

Lepicie zająca? :D :D :D

Kawa, Wiki81, Ewelina88 lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 2440 2441 2442 2443 2444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ