Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    mam pytanko, kiedy wyciąga się wkładkę do noworodka z fotelika samochodowego? nie mogę znaleźć nigdzie tej informacji!
    http://styl.fm/pytania/16999/kiedy-wyjac-z-fotelika-samochodowego-wkladke-na-noworodka

Niby po 3 mcu czyli lada moment :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjęliśmy dzisiaj wkładkę z fotelika i mała o wiele lepiej tam siedzi :) ma lepsze podparcie, nawet nie wiedzieliśmy, że tak szybko urosła :D

Dzisiaj byliśmy na obiedzie u teściowej. Martwiłam się, bo kiedyś wam pisałam, że bardzo wyszarpała małą jak byli u nas, ma wrażenie, że zna się na niemowlakach ale nie ma w ogóle delikatności do nich. No i bałam się co będzie, już uprzedziłam męża, że ma nie zgadzać się jak będzie chciała ją brać...

Wyobraźcie sobie, że teściowa miała ból stawów i od progu uprzedziła nas, że nie może za bardzo ją nosić bo ją ręka boli... I tak mieliśmy całkiem udane popołudnie! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 19:16

Ewelina88, jonka91, Chanela lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To foteliki maja jakas wkladke? Jestem ciemna.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    To foteliki maja jakas wkladke? Jestem ciemna.

My mamy maxi cosi cabrio fix i w foteliku dawaliśmy małą od samego początku. Teraz w instrukcji przeczytaliśmy, że jak dziecko wychodzi z wieku noworodka to można wyjąć takie jakby siedzenie z pod niego i rzeczywiście okazało się, że to była taka wkładka i bez niej fotelik jest głębszy i teraz idealnie na nią pasuje. Wcześniej też był fajny bo miał taki zagłówek na głowę, który mocno ją trzymał.

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musze sprawdzic:) tez mamy maxi cosi ale inny model.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podusia pod pupę już jakiś czas temu została wyjęta. Przynajmniej miesiąc juz jeździ bez niej :)

201501145565.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. Witam się po świątecznie. Święta uważam za udane. W nd u mojej rodziny, a dziś u rodziny M. Jak zwykle nazarlam się bez umiaru... :-P Milka całe święta była bardzo grzeczna. Jestem z niej dumna. Dużo się śmiała i gaworzyla. Dziecko śpi a ja mam chill w wannie. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 20:36

jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tą wkładkę też wyjęliśmy jakiś czas temu. Milenka lepiej się teraz układa w foteliku i ma więcej miejsca.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie - to znów ja - majóweczka.
    Napiszcie proszę jakie macie laktatory -bo jeszcze nie zakupiłam. Jakiej marki polecacie i jak się sprawdzają. Jutro was nadrobie - teraz idę się połozyc bo mała strasznie napiera mi a to raz pod piersiami a czasami chyba czuję ją w pachwinach - akrobatka czy jak?!

Będe wdzieczna za wszystkie sugestie co do laktatorów.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś ma Cybexa Aton 3 to tam wkładka jest na stałe, bo da się ją regulować góra-dół. Trochę bez sensu bo dziecko coraz większe i chyba lepiej żeby bardziej "wpadło" do fotelika...
    Od ilu kg jest następny rozmiar?

Właśnie wiszę na laktatorze i uskuteczniam pumping power :) siedzę też na kompie i przy okazji ogarniam fb :)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko techniczne... Co polecacie do natluszczania ? Jeszcze stosujemy parafine ale chcemy wejsc w normalne oliwki, a zatem bambino nivea baby ? Cos innego ??? :-)

Ag... lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka a nie lepiej jakiś balsam?
    Jeśli oliwka, to znajoma poleca z Madery bądź z Hippa :)

201501145565.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Anutka a nie lepiej jakiś balsam?
    Jeśli oliwka, to znajoma poleca z Madery bądź z Hippa :)
    W rosmanie dostane ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • M... Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    My już też po świętach. Muszę się pochwalić, że Tomek je zniósł dzielnie. Wczorajszy dzień w rozjazdach co chwila nowe osoby, a jemu się chyba podobało. Dzisiaj już spokojniej, u jednych rodziców obiad, u drugich deser, więc mały korzystał i odsypiał :)
    A no i jako pierwszy dzisiaj oblał mnie synek, a w zasadzie obsikał ;)

Jeśli chodzi o imię to ma jedno i takie, że nie powtarza się ani u mnie ani u męża w rodzinie. Muszę się Wam przyznać, że imiona wybieraliśmy jak jeszcze nie było wiadomo czy będzie chłopiec czy dziewczynka i o ile dla dziewczynki szybko nam poszło o tyle dla chłopca trochę to trwało i w końcu prababcia takie zaproponowała i już zostało :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201412271856.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:29

MartaKD, Chanela lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Napiszcie proszę jakie macie laktatory -bo jeszcze nie zakupiłam. Jakiej marki polecacie i jak się sprawdzają. Jutro was nadrobie - teraz idę się połozyc bo mała strasznie napiera mi a to raz pod piersiami a czasami chyba czuję ją w pachwinach - akrobatka czy jak?!

ja mam ręczny babyono, taki z pompką gumową.kosztował grosze i już na nim jadę 2,5 miesiąca.zalezy czy i ile chcesz ściagać.teraz żałuję,że nie kupiłam elektrycznego...chociaż...elektryczny zawsze może się popsuć, wypalić,etc.a w ręcznym nie ma co się psuć:)

slash lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Od ilu kg jest następny rozmiar?
    chyba od 9.

Anutka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    chyba od 9.
    Albo 10... Mam tak na fotelku 0-10 kg :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo właśnie dziś się zastanawialam nad ta wkładka do fotelika. Mamy maxi cosi cabrio fix. Milo wejść i zobaczyć ze rozwazacie to samo:)
    Konstanty zasypia, a ja mam nadzieję po przytulac się do męża na filmie.
    W zawoji mnóstwo śniegu, spacer bożonarodzeniowy zaliczony:) ale wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej. kostek tez jakiś spokojniejszy u siebie:)
    Miłego wieczoru!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ja mam Lovi Prolactis. Oprócz tego że na początku był cichy a teraz jest coraz głośniejszy (chociaż jak to piszę to właśnie go używam i da się tv oglądać :)) to jest nie do zdarcia. Ja używam przynajmniej 2 x dziennie. Wiele razy mnie uratował. Ma opcję przerobienia na ręczny. Ma też części zapasowe.

slash lubi tę wiadomość

‹‹ 2459 2460 2461 2462 2463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ