X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    mam pytanko, kiedy wyciąga się wkładkę do noworodka z fotelika samochodowego? nie mogę znaleźć nigdzie tej informacji!
    http://styl.fm/pytania/16999/kiedy-wyjac-z-fotelika-samochodowego-wkladke-na-noworodka

Niby po 3 mcu czyli lada moment :-)

Becia81 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjęliśmy dzisiaj wkładkę z fotelika i mała o wiele lepiej tam siedzi :) ma lepsze podparcie, nawet nie wiedzieliśmy, że tak szybko urosła :D

Dzisiaj byliśmy na obiedzie u teściowej. Martwiłam się, bo kiedyś wam pisałam, że bardzo wyszarpała małą jak byli u nas, ma wrażenie, że zna się na niemowlakach ale nie ma w ogóle delikatności do nich. No i bałam się co będzie, już uprzedziłam męża, że ma nie zgadzać się jak będzie chciała ją brać...

Wyobraźcie sobie, że teściowa miała ból stawów i od progu uprzedziła nas, że nie może za bardzo ją nosić bo ją ręka boli... I tak mieliśmy całkiem udane popołudnie! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 19:16

Ewelina88, jonka91, Chanela lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To foteliki maja jakas wkladke? Jestem ciemna.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    To foteliki maja jakas wkladke? Jestem ciemna.

My mamy maxi cosi cabrio fix i w foteliku dawaliśmy małą od samego początku. Teraz w instrukcji przeczytaliśmy, że jak dziecko wychodzi z wieku noworodka to można wyjąć takie jakby siedzenie z pod niego i rzeczywiście okazało się, że to była taka wkładka i bez niej fotelik jest głębszy i teraz idealnie na nią pasuje. Wcześniej też był fajny bo miał taki zagłówek na głowę, który mocno ją trzymał.

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musze sprawdzic:) tez mamy maxi cosi ale inny model.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podusia pod pupę już jakiś czas temu została wyjęta. Przynajmniej miesiąc juz jeździ bez niej :)

201501145565.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. Witam się po świątecznie. Święta uważam za udane. W nd u mojej rodziny, a dziś u rodziny M. Jak zwykle nazarlam się bez umiaru... :-P Milka całe święta była bardzo grzeczna. Jestem z niej dumna. Dużo się śmiała i gaworzyla. Dziecko śpi a ja mam chill w wannie. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 20:36

jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tą wkładkę też wyjęliśmy jakiś czas temu. Milenka lepiej się teraz układa w foteliku i ma więcej miejsca.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie - to znów ja - majóweczka.
    Napiszcie proszę jakie macie laktatory -bo jeszcze nie zakupiłam. Jakiej marki polecacie i jak się sprawdzają. Jutro was nadrobie - teraz idę się połozyc bo mała strasznie napiera mi a to raz pod piersiami a czasami chyba czuję ją w pachwinach - akrobatka czy jak?!

Będe wdzieczna za wszystkie sugestie co do laktatorów.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś ma Cybexa Aton 3 to tam wkładka jest na stałe, bo da się ją regulować góra-dół. Trochę bez sensu bo dziecko coraz większe i chyba lepiej żeby bardziej "wpadło" do fotelika...
    Od ilu kg jest następny rozmiar?

Właśnie wiszę na laktatorze i uskuteczniam pumping power :) siedzę też na kompie i przy okazji ogarniam fb :)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko techniczne... Co polecacie do natluszczania ? Jeszcze stosujemy parafine ale chcemy wejsc w normalne oliwki, a zatem bambino nivea baby ? Cos innego ??? :-)

Ag... lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka a nie lepiej jakiś balsam?
    Jeśli oliwka, to znajoma poleca z Madery bądź z Hippa :)

201501145565.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Anutka a nie lepiej jakiś balsam?
    Jeśli oliwka, to znajoma poleca z Madery bądź z Hippa :)
    W rosmanie dostane ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • M... Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    My już też po świętach. Muszę się pochwalić, że Tomek je zniósł dzielnie. Wczorajszy dzień w rozjazdach co chwila nowe osoby, a jemu się chyba podobało. Dzisiaj już spokojniej, u jednych rodziców obiad, u drugich deser, więc mały korzystał i odsypiał :)
    A no i jako pierwszy dzisiaj oblał mnie synek, a w zasadzie obsikał ;)

Jeśli chodzi o imię to ma jedno i takie, że nie powtarza się ani u mnie ani u męża w rodzinie. Muszę się Wam przyznać, że imiona wybieraliśmy jak jeszcze nie było wiadomo czy będzie chłopiec czy dziewczynka i o ile dla dziewczynki szybko nam poszło o tyle dla chłopca trochę to trwało i w końcu prababcia takie zaproponowała i już zostało :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201412271856.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:29

MartaKD, Chanela lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Napiszcie proszę jakie macie laktatory -bo jeszcze nie zakupiłam. Jakiej marki polecacie i jak się sprawdzają. Jutro was nadrobie - teraz idę się połozyc bo mała strasznie napiera mi a to raz pod piersiami a czasami chyba czuję ją w pachwinach - akrobatka czy jak?!

ja mam ręczny babyono, taki z pompką gumową.kosztował grosze i już na nim jadę 2,5 miesiąca.zalezy czy i ile chcesz ściagać.teraz żałuję,że nie kupiłam elektrycznego...chociaż...elektryczny zawsze może się popsuć, wypalić,etc.a w ręcznym nie ma co się psuć:)

slash lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Od ilu kg jest następny rozmiar?
    chyba od 9.

Anutka, Maud11 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    chyba od 9.
    Albo 10... Mam tak na fotelku 0-10 kg :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo właśnie dziś się zastanawialam nad ta wkładka do fotelika. Mamy maxi cosi cabrio fix. Milo wejść i zobaczyć ze rozwazacie to samo:)
    Konstanty zasypia, a ja mam nadzieję po przytulac się do męża na filmie.
    W zawoji mnóstwo śniegu, spacer bożonarodzeniowy zaliczony:) ale wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej. kostek tez jakiś spokojniejszy u siebie:)
    Miłego wieczoru!

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ja mam Lovi Prolactis. Oprócz tego że na początku był cichy a teraz jest coraz głośniejszy (chociaż jak to piszę to właśnie go używam i da się tv oglądać :)) to jest nie do zdarcia. Ja używam przynajmniej 2 x dziennie. Wiele razy mnie uratował. Ma opcję przerobienia na ręczny. Ma też części zapasowe.

slash lubi tę wiadomość

‹‹ 2459 2460 2461 2462 2463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ