SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki moja przez miesiąc przybrała 550 i lekar mówi ze to dobrze, mała nie chodzi głodna, je tyle ile chce , mam w nocy nie wybudzać, normalne ze dzieci po 3m zwalniają z przybieraniem.

Pediatra dodał tez, ze jesteśmy u niego na kontroli co miesiąc wiec jak zobaczy cis niepokojącego to da znać a my mamy sie nie martwić i nie czytać internetu. Tez powiedział ze ma pełno dzieci z nadwaga bo matki w tym okresie niemowlęcym ciagle dokarmiały bo ktoś im mówił, ze za mało przybierają.

Wiki81 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U nas po nawet spoko nocy, rano istny meksyk.. Młodego karmiłam o 23, 2, 4 na spiocha i o 6 wstaliśmy.
    Młody znowu uraczył mnie pociskiem z kupki, a później obsiusiał swoje ubranko.. Później był głodny ale przy piersi był niespokojny i strasznie się wił.. Z inhalacją masakra. Później płakał, że już zmęczony. Niby szybko usnął ale pospał 40 minut i właśnie się przeciąga i jest gotów na dalsze psoty :)
    Także miłego dzionka! :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie wtrace w dyskusje o wadze. Jak bylam miesiac temu na wizycie to okazalo sie ze moj klocek przybral 1,5 kg przez miesiac. Lekarka powiedziala, ze to duzo i zebym nie oczekiwala, ze w kolejnym miesiacu tez tyle przybierze. Powiedziala, ze widocznie skupil sie teraz na nabraniu masy, a w kolejnym miesiacu moze przybrac tylko 100 g bo bedzie rozwijal umiejetnosci. Wedlug mojego wazenia (ja z nim, potem ja sama) przybral w tym miesiacu 700 wiec polowe mniej. W czwartek ide na wizyte. No ale moj to raczej klocek. Wg moich obliczen wazy 6500 ibranka nosi 74 (w pt rowne 3 miesiace, urodzeniowa 3360)

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest mozliwy katar bez kataru?? Kostek tak jakby mial zapchany nochalek a nic nie odciagam, nawet odkurzaczem. Jutro szczepieni, powiem jej o tym w razie jakby to miala byc jakas przeszkoda. No i go oslucha to zobaczy pewnie sama.

a czy wasze dzieci podczas placzu mają juz taką wode z nosa ( tak jak dorosli)? bo zauwazylam ze odkad Kostek ma lzy to jak placze mocno to mu sie katarek pojawia.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag a po kichnieciu tez nic nie odciagasz? Moze tak daleko cos tam siedzi albo to sapka. Zadnej wody u Olka do tej pory nie widzialam

Selene Ty masz zlote dziecko z tym spaniem ;)

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "woda" moze za duzo powiedziane- taki płaczący katar, jak u nas;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG... U mojej malej jest taka wodnisty latarek po płaczu.... Trwa chwilę, mała kichnie i juz po nim.....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    AG... U mojej malej jest taka wodnisty latarek po płaczu.... Trwa chwilę, mała kichnie i juz po nim.....

o dokladnie;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak tam po Świętach?

Rusza znowu świadoma mama. Tutaj można więcej poczytać.

http://swiadomamama.pl/events

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny czy jest mozliwy katar bez kataru?? Kostek tak jakby mial zapchany nochalek a nic nie odciagam, nawet odkurzaczem. Jutro szczepieni, powiem jej o tym w razie jakby to miala byc jakas przeszkoda. No i go oslucha to zobaczy pewnie sama.
    Kurcze, u nas się tak choróbsko zaczęło. Jak Tomek wydawał dźwięki to słychać było że przez nos, jakby miał zatkany, a odkurzaczem nic nie szło... Zresztą całą chorobę dużo mniej odciągam gilów niż jak jest zdrowy, jakby się gdzieś tam zablokowały.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud nie strasz- dopiero wyzdrowial.Ale on w sumie nie ma tak ze wydaje dzwieki przez nos- czasem tylko zachrumka.
    ZObacze jutro na wizycie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, będzie ok :) ja też czekam aż wyzdrowieje żeby w końcu zaszczepić!

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach, odpoczęliśmy i w końcu nacieszyłam się mężem. Ale niestety od dzisiaj znowu powrót do rzeczywistości. Mieliśmy spędzić 2 dzień świąt u teściów, ale i ja i mąż źle się czuliśmy więc nigdzie nie jezdziliśmy. Jeszcze w sobotę odwiedziłam z Jasiem koleżankę z dawnej pracy i oddała mi lezaczek-bujaczek który miałam kupić po chrzcie ! Jest super, mały już nie jest ściśnięty w nosidełku.

Co do wagi, Jaś już drugi raz z rzedu przybrał zaledwie 50g, jutro idę na szczepienie więc dopytam czy mam się niepokoić. W sumie na siatce centylowej jest poniżej tej najgrubszej kreski więc to chyba jest ok? Teraz waży 5850g.
    Nie zauważyłam jakiś szczególnhch nowych umiejętności.

Ag...u nas też wrażenie kataru, szczególnie w nocy, wydaje mi się, że nie może oddychać, rano odciągam i nic nie ma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 09:49

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalce też furczy w nocy w nosie a nie jestem w stanie nic odciągnąć

Dzień dobry mamusie!

Jeśli chodzi o laktator to też mam z canpola,ale jestem nim trochę zawiedziona. Pomijając fakt wadliwego panelu, to niestety słabo ciągnie. Nie wiem po co jest stopniowanie mocy, skoro na 2 niższych nic by nie odciągnęło. Takie smyranie a nie ciągnięcie ;) I niestety nie ma co porównywać laktatorów z tej półki cenowej z profesjonalnymi. Ogromna przepaść.

slash lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Jeśli chodzi o laktator to też mam z canpola,ale jestem nim trochę zawiedziona. Pomijając fakt wadliwego panelu, to niestety słabo ciągnie. Nie wiem po co jest stopniowanie mocy, skoro na 2 niższych nic by nie odciągnęło. Takie smyranie a nie ciągnięcie ;) I niestety nie ma co porównywać laktatorów z tej półki cenowej z profesjonalnymi. Ogromna przepaść.

Co racja to racja! Jakbym musiała z niego korzystać codziennie to bym się strasznie wkurzała.
    Raz jakimś cudem w 10 minut udało mi się odciągnąć 80 ml, ale to było w nocy, a pierś jak bomba tykająca, a tak to idzie jak krew z nosa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:00

slash lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko.. w moje dziecko coś wstąpiło i nim mota.. :P Rusza na macie rączkami i nóżkami z prędkością światła..
    od rana jakby to ująć jakiś taki pobudzony jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:09

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy właśnie u lekarki z tym suchym katarkiem.dala witaminkę c,wapno, sól morska i jakiś aspiratorek do noska.wolałam iść bo w niedzielę chrzciny,a za tydzień szczepienie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka,moze dopalacza mu dałaś? Redbula?:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I p.doktor poleca tez nawilżacze powietrza na lato też.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD ta Paulina to Twoja była uczennica?? Bo teraz jest gościem w DDTVN

‹‹ 2461 2462 2463 2464 2465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ