X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki moja przez miesiąc przybrała 550 i lekar mówi ze to dobrze, mała nie chodzi głodna, je tyle ile chce , mam w nocy nie wybudzać, normalne ze dzieci po 3m zwalniają z przybieraniem.

Pediatra dodał tez, ze jesteśmy u niego na kontroli co miesiąc wiec jak zobaczy cis niepokojącego to da znać a my mamy sie nie martwić i nie czytać internetu. Tez powiedział ze ma pełno dzieci z nadwaga bo matki w tym okresie niemowlęcym ciagle dokarmiały bo ktoś im mówił, ze za mało przybierają.

Wiki81 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U nas po nawet spoko nocy, rano istny meksyk.. Młodego karmiłam o 23, 2, 4 na spiocha i o 6 wstaliśmy.
    Młody znowu uraczył mnie pociskiem z kupki, a później obsiusiał swoje ubranko.. Później był głodny ale przy piersi był niespokojny i strasznie się wił.. Z inhalacją masakra. Później płakał, że już zmęczony. Niby szybko usnął ale pospał 40 minut i właśnie się przeciąga i jest gotów na dalsze psoty :)
    Także miłego dzionka! :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie wtrace w dyskusje o wadze. Jak bylam miesiac temu na wizycie to okazalo sie ze moj klocek przybral 1,5 kg przez miesiac. Lekarka powiedziala, ze to duzo i zebym nie oczekiwala, ze w kolejnym miesiacu tez tyle przybierze. Powiedziala, ze widocznie skupil sie teraz na nabraniu masy, a w kolejnym miesiacu moze przybrac tylko 100 g bo bedzie rozwijal umiejetnosci. Wedlug mojego wazenia (ja z nim, potem ja sama) przybral w tym miesiacu 700 wiec polowe mniej. W czwartek ide na wizyte. No ale moj to raczej klocek. Wg moich obliczen wazy 6500 ibranka nosi 74 (w pt rowne 3 miesiace, urodzeniowa 3360)

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest mozliwy katar bez kataru?? Kostek tak jakby mial zapchany nochalek a nic nie odciagam, nawet odkurzaczem. Jutro szczepieni, powiem jej o tym w razie jakby to miala byc jakas przeszkoda. No i go oslucha to zobaczy pewnie sama.

a czy wasze dzieci podczas placzu mają juz taką wode z nosa ( tak jak dorosli)? bo zauwazylam ze odkad Kostek ma lzy to jak placze mocno to mu sie katarek pojawia.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag a po kichnieciu tez nic nie odciagasz? Moze tak daleko cos tam siedzi albo to sapka. Zadnej wody u Olka do tej pory nie widzialam

Selene Ty masz zlote dziecko z tym spaniem ;)

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "woda" moze za duzo powiedziane- taki płaczący katar, jak u nas;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG... U mojej malej jest taka wodnisty latarek po płaczu.... Trwa chwilę, mała kichnie i juz po nim.....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    AG... U mojej malej jest taka wodnisty latarek po płaczu.... Trwa chwilę, mała kichnie i juz po nim.....

o dokladnie;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak tam po Świętach?

Rusza znowu świadoma mama. Tutaj można więcej poczytać.

http://swiadomamama.pl/events

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny czy jest mozliwy katar bez kataru?? Kostek tak jakby mial zapchany nochalek a nic nie odciagam, nawet odkurzaczem. Jutro szczepieni, powiem jej o tym w razie jakby to miala byc jakas przeszkoda. No i go oslucha to zobaczy pewnie sama.
    Kurcze, u nas się tak choróbsko zaczęło. Jak Tomek wydawał dźwięki to słychać było że przez nos, jakby miał zatkany, a odkurzaczem nic nie szło... Zresztą całą chorobę dużo mniej odciągam gilów niż jak jest zdrowy, jakby się gdzieś tam zablokowały.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud nie strasz- dopiero wyzdrowial.Ale on w sumie nie ma tak ze wydaje dzwieki przez nos- czasem tylko zachrumka.
    ZObacze jutro na wizycie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, będzie ok :) ja też czekam aż wyzdrowieje żeby w końcu zaszczepić!

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach, odpoczęliśmy i w końcu nacieszyłam się mężem. Ale niestety od dzisiaj znowu powrót do rzeczywistości. Mieliśmy spędzić 2 dzień świąt u teściów, ale i ja i mąż źle się czuliśmy więc nigdzie nie jezdziliśmy. Jeszcze w sobotę odwiedziłam z Jasiem koleżankę z dawnej pracy i oddała mi lezaczek-bujaczek który miałam kupić po chrzcie ! Jest super, mały już nie jest ściśnięty w nosidełku.

Co do wagi, Jaś już drugi raz z rzedu przybrał zaledwie 50g, jutro idę na szczepienie więc dopytam czy mam się niepokoić. W sumie na siatce centylowej jest poniżej tej najgrubszej kreski więc to chyba jest ok? Teraz waży 5850g.
    Nie zauważyłam jakiś szczególnhch nowych umiejętności.

Ag...u nas też wrażenie kataru, szczególnie w nocy, wydaje mi się, że nie może oddychać, rano odciągam i nic nie ma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 09:49

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalce też furczy w nocy w nosie a nie jestem w stanie nic odciągnąć

Dzień dobry mamusie!

Jeśli chodzi o laktator to też mam z canpola,ale jestem nim trochę zawiedziona. Pomijając fakt wadliwego panelu, to niestety słabo ciągnie. Nie wiem po co jest stopniowanie mocy, skoro na 2 niższych nic by nie odciągnęło. Takie smyranie a nie ciągnięcie ;) I niestety nie ma co porównywać laktatorów z tej półki cenowej z profesjonalnymi. Ogromna przepaść.

slash lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Jeśli chodzi o laktator to też mam z canpola,ale jestem nim trochę zawiedziona. Pomijając fakt wadliwego panelu, to niestety słabo ciągnie. Nie wiem po co jest stopniowanie mocy, skoro na 2 niższych nic by nie odciągnęło. Takie smyranie a nie ciągnięcie ;) I niestety nie ma co porównywać laktatorów z tej półki cenowej z profesjonalnymi. Ogromna przepaść.

Co racja to racja! Jakbym musiała z niego korzystać codziennie to bym się strasznie wkurzała.
    Raz jakimś cudem w 10 minut udało mi się odciągnąć 80 ml, ale to było w nocy, a pierś jak bomba tykająca, a tak to idzie jak krew z nosa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:00

slash lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko.. w moje dziecko coś wstąpiło i nim mota.. :P Rusza na macie rączkami i nóżkami z prędkością światła..
    od rana jakby to ująć jakiś taki pobudzony jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:09

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy właśnie u lekarki z tym suchym katarkiem.dala witaminkę c,wapno, sól morska i jakiś aspiratorek do noska.wolałam iść bo w niedzielę chrzciny,a za tydzień szczepienie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka,moze dopalacza mu dałaś? Redbula?:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I p.doktor poleca tez nawilżacze powietrza na lato też.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD ta Paulina to Twoja była uczennica?? Bo teraz jest gościem w DDTVN

‹‹ 2461 2462 2463 2464 2465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ