*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki moja przez miesiąc przybrała 550 i lekar mówi ze to dobrze, mała nie chodzi głodna, je tyle ile chce , mam w nocy nie wybudzać, normalne ze dzieci po 3m zwalniają z przybieraniem.
Pediatra dodał tez, ze jesteśmy u niego na kontroli co miesiąc wiec jak zobaczy cis niepokojącego to da znać a my mamy sie nie martwić i nie czytać internetu. Tez powiedział ze ma pełno dzieci z nadwaga bo matki w tym okresie niemowlęcym ciagle dokarmiały bo ktoś im mówił, ze za mało przybierają.Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Hej!
U nas po nawet spoko nocy, rano istny meksyk.. Młodego karmiłam o 23, 2, 4 na spiocha i o 6 wstaliśmy.
Młody znowu uraczył mnie pociskiem z kupki, a później obsiusiał swoje ubranko.. Później był głodny ale przy piersi był niespokojny i strasznie się wił.. Z inhalacją masakra. Później płakał, że już zmęczony. Niby szybko usnął ale pospał 40 minut i właśnie się przeciąga i jest gotów na dalsze psoty
Także miłego dzionka! -
To i ja sie wtrace w dyskusje o wadze. Jak bylam miesiac temu na wizycie to okazalo sie ze moj klocek przybral 1,5 kg przez miesiac. Lekarka powiedziala, ze to duzo i zebym nie oczekiwala, ze w kolejnym miesiacu tez tyle przybierze. Powiedziala, ze widocznie skupil sie teraz na nabraniu masy, a w kolejnym miesiacu moze przybrac tylko 100 g bo bedzie rozwijal umiejetnosci. Wedlug mojego wazenia (ja z nim, potem ja sama) przybral w tym miesiacu 700 wiec polowe mniej. W czwartek ide na wizyte. No ale moj to raczej klocek. Wg moich obliczen wazy 6500 ibranka nosi 74 (w pt rowne 3 miesiace, urodzeniowa 3360)
-
Dziewczyny czy jest mozliwy katar bez kataru?? Kostek tak jakby mial zapchany nochalek a nic nie odciagam, nawet odkurzaczem. Jutro szczepieni, powiem jej o tym w razie jakby to miala byc jakas przeszkoda. No i go oslucha to zobaczy pewnie sama.
a czy wasze dzieci podczas placzu mają juz taką wode z nosa ( tak jak dorosli)? bo zauwazylam ze odkad Kostek ma lzy to jak placze mocno to mu sie katarek pojawia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Dziewczyny czy jest mozliwy katar bez kataru?? Kostek tak jakby mial zapchany nochalek a nic nie odciagam, nawet odkurzaczem. Jutro szczepieni, powiem jej o tym w razie jakby to miala byc jakas przeszkoda. No i go oslucha to zobaczy pewnie sama.
-
nick nieaktualny
-
Witam po świętach, odpoczęliśmy i w końcu nacieszyłam się mężem. Ale niestety od dzisiaj znowu powrót do rzeczywistości. Mieliśmy spędzić 2 dzień świąt u teściów, ale i ja i mąż źle się czuliśmy więc nigdzie nie jezdziliśmy. Jeszcze w sobotę odwiedziłam z Jasiem koleżankę z dawnej pracy i oddała mi lezaczek-bujaczek który miałam kupić po chrzcie ! Jest super, mały już nie jest ściśnięty w nosidełku.
Co do wagi, Jaś już drugi raz z rzedu przybrał zaledwie 50g, jutro idę na szczepienie więc dopytam czy mam się niepokoić. W sumie na siatce centylowej jest poniżej tej najgrubszej kreski więc to chyba jest ok? Teraz waży 5850g.
Nie zauważyłam jakiś szczególnhch nowych umiejętności.
Ag...u nas też wrażenie kataru, szczególnie w nocy, wydaje mi się, że nie może oddychać, rano odciągam i nic nie ma...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 09:49
-
Natalce też furczy w nocy w nosie a nie jestem w stanie nic odciągnąć
Dzień dobry mamusie!
Jeśli chodzi o laktator to też mam z canpola,ale jestem nim trochę zawiedziona. Pomijając fakt wadliwego panelu, to niestety słabo ciągnie. Nie wiem po co jest stopniowanie mocy, skoro na 2 niższych nic by nie odciągnęło. Takie smyranie a nie ciągnięcie I niestety nie ma co porównywać laktatorów z tej półki cenowej z profesjonalnymi. Ogromna przepaść.slash lubi tę wiadomość
-
ania_29 wrote:Jeśli chodzi o laktator to też mam z canpola,ale jestem nim trochę zawiedziona. Pomijając fakt wadliwego panelu, to niestety słabo ciągnie. Nie wiem po co jest stopniowanie mocy, skoro na 2 niższych nic by nie odciągnęło. Takie smyranie a nie ciągnięcie I niestety nie ma co porównywać laktatorów z tej półki cenowej z profesjonalnymi. Ogromna przepaść.
Co racja to racja! Jakbym musiała z niego korzystać codziennie to bym się strasznie wkurzała.
Raz jakimś cudem w 10 minut udało mi się odciągnąć 80 ml, ale to było w nocy, a pierś jak bomba tykająca, a tak to idzie jak krew z nosa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:00
slash lubi tę wiadomość