X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Klara Małgorzata.drugie imię takie,bo w ogole miała od razu miec drugie i siostra zakonna o tym imieniu miała nas od początku ciąży w duchowej adopcji,znajoma anestezjolog,ktora była przy moim cc też Małgorzata i bliska koleżanka,ktora bardzo przezywala mój ciążę tez Małgorzata :)
    Pierwsze imię miało być Maja.nawet kupiliśmy naklejkę do auta,na sesji ze szkoły rodzenia na brzuchu namalowane-Majka.2 tyg.przed pogodę oglądałam stary odcinek Na dobre i na złe i byla tam pacjentka Klara i mnie olśniło :) miałam tez przyszywaną babcie o tym imieniu.i jak popytałam mamę,męża to stwierdziliśmy że lepsze niż Maja.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:02

Malenq, Anutka lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś mamy 4 miesiące Filipka :) właśnie ale zleciało :)

jonka91, Ag..., Malenq, Selene, MonikaDM, szpilka, Viv78, Agus89, Wiki81, OliOla, Paula44 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Maud a jak się czuje Tomuś?
    Dzięki że pytasz :) Tomuś już lepiej chociaż nie jest jeszcze całkiem zdrowy. Na szczęście ominęły nas grubsze leki. Przestał się tak odbijać od cycka więc gardło go już chyba nie boli :)
    Fajnie że u Was leki dają radę i już lepiej i obyło się bez szpitala bo pewnie Fifi by zdrowiał dużo dłużej :)
    Często jak lekarza coś usłyszą to od razu do szpitala kierują.

U nas Tomuś też nie ma drugiego imienia. W rodzinie męża jest dużo przypadków że używa się drugiego jako głównego. I tak jest z moim mężem. Całego jego rodzina mówi inaczej, ja inaczej i to głupio z boku wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 23:01

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w ogóle na dziewczynkę też było przygotowane imię Weronika :) ale że jest Tomasz to jest tylko jedna Weroniczka na styczniówkach :)

Chanela lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, że już lepiej! :)
    Ja miałam nadzieję, ze u nas też poważniejsze leki nie będą konieczne.. Ale jak trzeba to trzeba..
    Nas nie skierowała tylko dlatego, że dość szybko trafiliśmy do niej. Powiedziała, że jakbyśmy zwlekali z wizytą jeszcze dzień czy dwa to bankowo szpital.. Dobrze, że młody nie dostał gorączki, bo też nam już podała nazwę placówki do której w razie czego mielibyśmy jechać, bo tam nami by się najlepiej zaopiekowali.

Czy Wasze dzieci lubią inhalacje, czy raczej nie bardzo? Macie jakieś swoje metody, żeby wytrzymywały chwilkę dłużej? U nas te 2/3 minuty wytrzyma ale później jest wiercenie się. Max. 5 minut się inhalujemy. Mam nadzieję, że to wystarcza, co?

Padam już ze zmęczenia. Młody zaliczył niedawno ostatnie przytulanie z cycusiem, już na śpiocha, więc i na mnie czas.
    Dobrej nocki i Mokrego Lanego Poniedziałku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 23:26

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Konstanty Wiktor. Drugie wymyśliłam w rudzie śl, ze jak młody da rade do końca to będzie Wiktor:)
    A poza tym, ale nie było to powodem wyboru męża dziadek to byl Wiktor... A brata miał Konstantego:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka mój nie przepada za inhalacjami. Tak samo się wierci, majda głową na wszystkie strony. Przez chwilę jest ok jak się robi głupie miny ale ile można:) Ale jak już ma dość maski to zamieniam na smoczek i wtedy jeszcze kilka minut.
    Używasz też takiego? Jak nie to sobie zobacz w internecie, wpisz po prostu smoczek do inhalacji, kosztuje ok. 15 zł, on jest uniwersalny. Efektywniejsza jest oczywiście maska ale lepiej smoczkiem niż w ogóle :)

U nas też sprawdza się na śpiocha, tylko musi być bardziej w pionie, kiedyś jak skądś wróciliśmy to zostawiliśmy go w foteliku i inhalowaliśmy ze 20 minut :)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja inhaluje w lezaczku, jakby nie on to chyba bysmy inhalacji nie zrobili. My z mezem to jak 2 pajace przed nim skaczemy tzn. bardziej on pajacuje mi za plecami.
    Musze obczaic ten smoczek. Tylko u nas jest problem, ze mlody zwyklego smoka nie akceptuje.
    Chyba zostaje nadal pajacowanie..☺

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Chanela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:06

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chorzy :/ mnie katarzysko zgielo z soboty na niedzielę a dziś młody kicha i kaszle mokrym,już wczoraj wydawał mi się nie wyraźny temp na wieczór miał 37,7 mąż właśnie pojechał do apteki a potem pojedziemy do lekarza niech go kontrolnie oslucha i takie święta :/

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia ma taki suchy katarek.nic nie odciągam,a słyszę ze cos jej przeszkadza.no nic,najwyzej jutro zajrzymy do lekarza.
    Pogoda wczoraj byla fajna,a dzis bez słoneczka :(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam świątecznie:-) u nas biało i jeszcze sypie...

Ewelina88 lubi tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja zasnęła wczoraj o 21 i obudziła się dopiero o 5 rano... Także wyspałam się. :)

Ala też nie ma drugiego imienia. Ma wystarczająco trudne nazwisko więc jedno imię w zupełności wystarczy. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Aguś,Wasze nazwisko to koszmar obcokrajowca:)

Ewelina88, Agus89 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    No Aguś,Wasze nazwisko to koszmar obcokrajowca:)
    Z uwagi na wykształcenie rozpatrujesz to pod kątem językowym. Fajnie.
    Mi trochę to przeszkadza, że mam nazwisko na Ch. i inicjały córki to H.Ch

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jedno imię :)

Wasi mężczyźni zadbali o oblanie Was? Ja z Natką już dostałyśmy wodą :)
    Święta są takie męczące ;)
    DSC1247jp_weerxpr.jpg

Wiki81, Chanela, Agus89, Bogusiar80, Rybka1, Becia81, Ewelina88, Selene, jonka91 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia zdrowiejcie!!!

Jonka, Maud fajnie, że już lepiej.
    Chanela, Ag super że imiona po dziadkach. nawet jak nie było to celowe.

Marta, a może suchy katar od suchego, czy ciepłego powietrza?

renia83 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj, po polaniu głowy wodą w Kościele, pomimo, że zsunięta byłą cała czapka, to wszystko poszło właśnie w nią. Gdyby nie to poszłoby za kołnierz i do konca mszy Hania była bez czapki, ale jakoś dziś chyba ok z przeziębieniem. Nic nie widać.
    Polecam jednak zapasową czapkę na wszelki wypadek.

• blador Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    No to super, że już lepiej! :)
    Ja miałam nadzieję, ze u nas też poważniejsze leki nie będą konieczne.. Ale jak trzeba to trzeba..
    Nas nie skierowała tylko dlatego, że dość szybko trafiliśmy do niej. Powiedziała, że jakbyśmy zwlekali z wizytą jeszcze dzień czy dwa to bankowo szpital.. Dobrze, że młody nie dostał gorączki, bo też nam już podała nazwę placówki do której w razie czego mielibyśmy jechać, bo tam nami by się najlepiej zaopiekowali.

Czy Wasze dzieci lubią inhalacje, czy raczej nie bardzo? Macie jakieś swoje metody, żeby wytrzymywały chwilkę dłużej? U nas te 2/3 minuty wytrzyma ale później jest wiercenie się. Max. 5 minut się inhalujemy. Mam nadzieję, że to wystarcza, co?

Padam już ze zmęczenia. Młody zaliczył niedawno ostatnie przytulanie z cycusiem, już na śpiocha, więc i na mnie czas.
    Dobrej nocki i Mokrego Lanego Poniedziałku!

Moj jest wyjatkiem, tyle zalicza tych inhalacji ze zasypia przy kazdej :) inhaluje go na kolanach bo w naszym lezaczku nie bylo za bardzo pionowo. a i ja trzymam go do konca, my mamy 3 ml soli plus berodual

Odnosnie imion to mlody ma jedno za to dlugie, jak sie pozniej okazalo po obydwu prapradziadkach ;) do 8 miesiaca mial byc antkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:15

relgh3718o9n8rtv.png
‹‹ 2457 2458 2459 2460 2461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ