*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyselene a może zmiana lekarza??
ja też na próbę wyjęłam z fotelika wkładkę i szybko ją włożyłam znowu, niestety chicco trochę za duży jest bez wkładki..........
3 miesiące temu o tej porze w notatniku zapisywałam co ile min mam skurcze, a przed 23cią byliśmy na IP...jejkuuuuuuuuuuuuuuuuuu aż mi się łezka w oku zakręciła, moja niunia o 00.40 skończy 3miechy..........jak ten czas zasuwa............Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 19:27
Viv78, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolaola wrote:Nasza ma mega wkurzenie jak wkladam ja do fotelika, tez wyciagne wkladce moze bedzie jej luzniej
Ma ktores z Waszych dzieci podejrzenie zwiekszonego napiecia miesniowego? -
Dziewczyny doradźcie jutro Jaś ma dokładnie 2 miesiące 3 tygodnie i mam zapisane żeby stawic się na szczepienie. A teraz czytam że druga dawka to 3-4 miesiąc. Jaś nie będzie miał jeszcze 3 miesięcy jutro a za ponad tydzień (14 kwietnia), a u takich dzieci tydzień to przecież dużo. Nie wiem co robić teraz.
Wiki zdjecia cuuudne, a Haneczka podobna do brata, szczególnie oczęta.Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Jak inhalujecie maluszki? Dziś mieliśmy pierwsze podejście, ale para leciała wszędzie tylko nie do jej noska tak sie wiercila mimo ze była w najbardziej lubianym przez nią miejscu... Nie wiem czy 2 minuty wytrzymała... A może spróbować przez sen? Boje sie ze przez sen to jednak niebezpieczne bo dziecko nie jest świadome tego zabiegu
-
Magdalenka mi lekarka powiedziała ( i w książeczce tez jest tak napisane) ze od pierwszej dawki musi minąć 6-8 tyg. ale żeby nie pózniej niż 8 tygodni. Wiec może miałaś wcześniej szczepienie i akurat minęło 6-8 tygodni wiec druga dawka musi zostać podana. Jeżeli nie minęło to trzeba zaczekać aż skończy 3 miesiące i ja bym nie szczepiła wcześniej
magdalenka lubi tę wiadomość
-
Ag... wrote:Dziewczyny jutro o 9.20 mamy pierwsze szczepienie, 5w1 plus engerix. Proszę trzymajcie kciuki. Strasznie sie boje.
A na co jest engerix?
Jestem pewna ze jak Kostus tak dzielnie zniósł pobieranie krwi to szczepionkę tez super zniesie. Jak nie będziesz mogła od razu po igle podać piersi to miej w zapasie smoczka. U nas jak mała krzyknęła to daliśmy smoczka uspokoiła sie momentalnie i jak po chwili go wyjęliśmy to juz był uśmiech na twarzy. Po szczepieniu tez cały tydzień uśmiechnięta, wiec trzymam za was mocno kciuki ) -
Selene wrote:Jak inhalujecie maluszki? Dziś mieliśmy pierwsze podejście, ale para leciała wszędzie tylko nie do jej noska tak sie wiercila mimo ze była w najbardziej lubianym przez nią miejscu... Nie wiem czy 2 minuty wytrzymała... A może spróbować przez sen? Boje sie ze przez sen to jednak niebezpieczne bo dziecko nie jest świadome tego zabiegu
Ja biore olka na kolana i prawie ze sadzam bokiem do siebie i po sprawie. tak polubil inhalacje ze zasypia podczas nich wiec raczej mozna na spiochaSelene lubi tę wiadomość
-
magdalenka wrote:Selene 6 tygodni minie dopiero w piątek...nie za szybko jak pójdę jutro??
Jeżeli nie musisz długo czekać na wizytę (u nas na szczepienie wystarczy jak zapiszesz się 2 dni przed) to ja bym przesunęła nawet o tydzień. Będzie wtedy 7 tygodni od ostatniego szczepienia i będziesz miała spokój, że jest tak jak ma być.
Oczywiście nic się nie stanie, ale gdyby była jakaś gorączka to nawet nie ma jak się skarżyć bo mogą powiedzieć, że nie minęły ustawowe 6 tygodni.. Więc ja bym ten tydzień jeszcze poczekałamagdalenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyblador wrote:Kurcze my 15.04 tez mamy szczepienie, mam nadzieje ze mlody przyjmie to z godnoscia jak zakladanie wenflonu bo u nas cycka i smoka jako uspokajacza brak
-
nick nieaktualny