X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    selene a może zmiana lekarza??

ja też na próbę wyjęłam z fotelika wkładkę i szybko ją włożyłam znowu, niestety chicco trochę za duży jest bez wkładki..........

3 miesiące temu o tej porze w notatniku zapisywałam co ile min mam skurcze, a przed 23cią byliśmy na IP...jejkuuuuuuuuuuuuuuuuuu aż mi się łezka w oku zakręciła, moja niunia o 00.40 skończy 3miechy..........jak ten czas zasuwa............

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 19:27

Viv78, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ma mega wkurzenie jak wkladam ja do fotelika, tez wyciagne wkladce moze bedzie jej luzniej :-)

Ma ktores z Waszych dzieci podejrzenie zwiekszonego napiecia miesniowego?

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Nasza ma mega wkurzenie jak wkladam ja do fotelika, tez wyciagne wkladce moze bedzie jej luzniej :-)

Ma ktores z Waszych dzieci podejrzenie zwiekszonego napiecia miesniowego?
    u nas na skierowaniu do neurologa pediatra wpisała "podejrzenie zwiększonego napięcia mięśniowego" wizytę u specjalisty mamy za tydzień..........

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie jutro Jaś ma dokładnie 2 miesiące 3 tygodnie i mam zapisane żeby stawic się na szczepienie. A teraz czytam że druga dawka to 3-4 miesiąc. Jaś nie będzie miał jeszcze 3 miesięcy jutro a za ponad tydzień (14 kwietnia), a u takich dzieci tydzień to przecież dużo. Nie wiem co robić teraz.

Wiki zdjecia cuuudne, a Haneczka podobna do brata, szczególnie oczęta.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak inhalujecie maluszki? Dziś mieliśmy pierwsze podejście, ale para leciała wszędzie tylko nie do jej noska tak sie wiercila mimo ze była w najbardziej lubianym przez nią miejscu... Nie wiem czy 2 minuty wytrzymała... A może spróbować przez sen? Boje sie ze przez sen to jednak niebezpieczne bo dziecko nie jest świadome tego zabiegu :/

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro o 9.20 mamy pierwsze szczepienie, 5w1 plus engerix. Proszę trzymajcie kciuki. Strasznie sie boje.

magdalenka, jonka91, Viv78, Chanela lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...mnie na myśl o szczepieniu ściska w żołądku, czuję się jakbym znowu szła na egzamin z prawa jazdy.

• Selene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka mi lekarka powiedziała ( i w książeczce tez jest tak napisane) ze od pierwszej dawki musi minąć 6-8 tyg. ale żeby nie pózniej niż 8 tygodni. Wiec może miałaś wcześniej szczepienie i akurat minęło 6-8 tygodni wiec druga dawka musi zostać podana. Jeżeli nie minęło to trzeba zaczekać aż skończy 3 miesiące i ja bym nie szczepiła wcześniej

magdalenka lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny jutro o 9.20 mamy pierwsze szczepienie, 5w1 plus engerix. Proszę trzymajcie kciuki. Strasznie sie boje.

A na co jest engerix?

Jestem pewna ze jak Kostus tak dzielnie zniósł pobieranie krwi to szczepionkę tez super zniesie. Jak nie będziesz mogła od razu po igle podać piersi to miej w zapasie smoczka. U nas jak mała krzyknęła to daliśmy smoczka uspokoiła sie momentalnie i jak po chwili go wyjęliśmy to juz był uśmiech na twarzy. Po szczepieniu tez cały tydzień uśmiechnięta, wiec trzymam za was mocno kciuki :))

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene 6 tygodni minie dopiero w piątek...nie za szybko jak pójdę jutro??

• blador Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Jak inhalujecie maluszki? Dziś mieliśmy pierwsze podejście, ale para leciała wszędzie tylko nie do jej noska tak sie wiercila mimo ze była w najbardziej lubianym przez nią miejscu... Nie wiem czy 2 minuty wytrzymała... A może spróbować przez sen? Boje sie ze przez sen to jednak niebezpieczne bo dziecko nie jest świadome tego zabiegu :/

Ja biore olka na kolana i prawie ze sadzam bokiem do siebie i po sprawie. tak polubil inhalacje ze zasypia podczas nich wiec raczej mozna na spiocha :)

Selene lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Selene 6 tygodni minie dopiero w piątek...nie za szybko jak pójdę jutro??

Jeżeli nie musisz długo czekać na wizytę (u nas na szczepienie wystarczy jak zapiszesz się 2 dni przed) to ja bym przesunęła nawet o tydzień. Będzie wtedy 7 tygodni od ostatniego szczepienia i będziesz miała spokój, że jest tak jak ma być.

Oczywiście nic się nie stanie, ale gdyby była jakaś gorączka to nawet nie ma jak się skarżyć bo mogą powiedzieć, że nie minęły ustawowe 6 tygodni.. Więc ja bym ten tydzień jeszcze poczekała :)

magdalenka lubi tę wiadomość

• blador Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze my 15.04 tez mamy szczepienie, mam nadzieje ze mlody przyjmie to z godnoscia jak zakladanie wenflonu bo u nas cycka i smoka jako uspokajacza brak

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Kurcze my 15.04 tez mamy szczepienie, mam nadzieje ze mlody przyjmie to z godnoscia jak zakladanie wenflonu bo u nas cycka i smoka jako uspokajacza brak
    u mnie też 15.04 na szczepienie......brrrrrrrrrrr na samą myśl mam dreszcze....

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Spokojnie:) Klara miała 3 ukłucia za jednym razem i popłakała lekko tylko przy trzecim.wydaje mi się,ze takie maluchy jak nasze płaczą mniej na szczepieniach niż 2-3 latki:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq u nas też 15.kwietnia szczepienie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie o tym nie myslec... albo myslec ze pojdziemy, chwila placzu przy wkuciu, a na ukojenie emocji sen na spacerze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 20:40

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to 15go beda relacje.........nio moja za pierwszym razem krotko płakała.. tylko skutków szczepionki się boje....i tak chyba będzie przy każdej dawce

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musi być dobrze z tymi szczepieniami. Trzymam kciuki za wszystkie. My mamy 23 kwietnia już trzecie

Malenq lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • blador Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O skutkach w ogole staram sie nie myslec, nasze to dopiero pierwsze

relgh3718o9n8rtv.png
‹‹ 2465 2466 2467 2468 2469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ