*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny trzymam kciuki za szczepienia!
Wiki śliczna rodzinka!
A mój wisicycek wrócił!!! Dziś mi sam zrobił taki power pumping że hej!
Co do kąpania. Jak jeszcze byłam w ciąży to chciałam być zabezpieczona na wypadek kolek i kupiłam wiaderko Tummy Tub. Próbowaliśmy kąpać na początku ale było trudno bo mały nie trzymał głowy. Spróbowałam więc wczoraj i jest super! Nie jest taki skupiony jak w wanience, chlapie sobie łapkami i obraca się w kółko. Szkoda że niedługo już posłuży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 22:09
renia83, Agus89, Viv78, blador, jonka91, nick nieaktualny, MartaKD, M..., MonikaJ, Wiki81, nick nieaktualny, magdalenka, nick nieaktualny, slash, nick nieaktualny, szpilka, Ewelina88, Bogusiar80, lwuska55592, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Slash - każda z nas się trochę cykała przed porodem, ale dałyśmy radę.
Szybkiego rozwiązania Ci życzę. 
U nas Ala jest zrelaksowana przy kąpieli.
Leży i się uśmiecha. Uszy zawsze ma pod wodą, zdarza się że pełne piany.
Po wyciągnięciu z wanienki włączamy suszarkę na czas ubierania i jest gicior.
slash lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbcd6a5f7b3f.png
Pozdrawiamy ciepło!
MartaKD, Chanela, Viv78, nick nieaktualny, MonikaJ, renia83, jonka91, Wiki81, nick nieaktualny, magdalenka, nick nieaktualny, slash, Rybka1, nick nieaktualny, szpilka, Agus89, Ewelina88, Bogusiar80, lwuska55592, MonisiaK, rastafanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy któryś z Was ma może do sprzedania sab simplex?
U nas kąpiel to wielka radość małego. To wiaderko tylko jak dziecko trzyma samo głowke?
Szymi jeszcze nie trzyma. . .
Wiki - śliczne zdjęcia!
Trzymam kciuki za szczepiace! My na początku maja. 19 kwietnia chrzest - Wiki dzięki jeszcze raz za stronę Zaczarowane sny! Kupiłam tam komplet. Jest śliczny! Teraz tylko myśleć żeby było mu wygodnie i ani nie za ciepło ani nie za zimno.
Szymi waży 6380.
Uściski!
MartaKD, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o kąpiel to kąpie sama. Kładę jedna pieluszke na spód i dwie pod główkę i na to małego. Woda musi być cieplejsza, tak ok 38. Wczoraj z radości ochlapal pół pokoju. Po kąpieli ubieram, do spiworka i już czeka na jedzenie. Jedząc usypia, a ja zbieram graty. Mam tylko problem bo mam ta mniejsza wanienke (ok. 80 cm) i Tomek przestaje sie mieścić. Czy warto jest kupić większą? Jak myślicie? Wanny nie mamy.
Z tymi uszami to coś chyba jest, jakieś takie dawne przeświadczenie. Mi babcia kazała bardzo uważać na uszy. Na początku nawet przychodziła mi pomagac zeby właśnie nie zamoczyc uszu.
-
Ojej to i mnie właśnie jest ten problem! Od samego początku bardzo uważamy żeby nawet kropelka sie do ucha nie dostała wiec mała jest na foteliku i trzymamy ja by nie zjeżdżała u może dlatego cały czas nie umie sie rozluźnić bo jej mama z tatą nie pozwalają...
Napiszcie jak to łączycie. Piszecie ze nalewacie dużo wody i ze uszy są pod wodą, ale trzymacie dziecko na ramieniu czy ono dobie ma leżeć w tej wodzie? Boję się ją podtopić
U nas naszczęscie mała uwielbia w wannie leżeć na brzuszku. Wody jest mniej żeby nie zanurkowała ale podnosi wysoko głowę i uśmiecha sie
-
nick nieaktualny
-
Jaś dzisiaj nie był dla mnie łaskawy, wstał o 6:30 i za nic nie chciał jeszcze pospać choćby godzinkę. Czy oni w przychodniach gdzieś sobie zapisują daty następnych szczepień ? bo nie wiem czy dzwonić że nie przyjdę dzisiaj tylko za tydzień. Bo z jednej strony wiem że zadzwonić nioe zaszkodzi ale z drugiej ostatnio stwierdziłam że za bardzo sie ludziom tłumaczę, i skoro mam te 8 tygodni od ostatniego szczepienia to chociaż w tej kwesti moge mieć wybór i sama zdecydować.
A ja też uważam na uszy, żeby woda się nie dostała, ale już przestanę. Noworodkiem już nie jest i faktycznie trzeba juz zamaczac całego. A tak w ogóle to sama jeszcze nie kąpałam zawsze mi ktoś pomaga.
Paula Szymi jaki elegant w tym stroju !!
Slash nie kupiłam w końcu spodni, bo biodrówki, a ja szczerze to już nie za bardzo się w takich czuję. Troche skóra mi na brzuchu wisi po ciąży i w takich biodrówkach po prostu niesmacznie się "wylewa". A tak przy okazji Twój nick to od gitarzysty guns n`roses?? Bo jak tak to mamy taki sam gust muzyczny hihi
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
U mnie w przychodni zapisują na szczepienia. Jak przychodzę to karta jest już wyjeta. Ale też sami liczą kiedy przyjść na następne i bardzo tego pilnują zeby nie było za wcześnie ale i nie za późno. Wiem ze pomiędzy tymi samymi szczepionkami min 6 tyg a różnymi 2 tyg.
magdalenka lubi tę wiadomość
-
A ja musze sama pamiętać o szczepieniach i zapisywać się dwa dni przed.szczepienia sa w środy.mi powiedziano,ze mogą sie szczepienia przesunąć,ale nie mogą być wczesniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:32
magdalenka lubi tę wiadomość
-
Heloł, my też nie moczymy Ali uszu podczas kąpieli. Nie wiem z czego to wynika, nikt mi w tej kwestii niczego nie doradzał. U mnie w rodzinie są problemy z uszmi i chorobami uszu, więc dmuchamy i dbamy o to bardziej niż oco innego. Jeśli chodzi o sprawy badań, bo któraś miała problem. Nasza pediatra przepisała skierowanie na badania ujęte w wypisie ze szpitala. Ponadto dała też na inne, gdy pytała o inbe choroby w rodzinie. Problem mam tylko z zapisaniem Malej na wizyty, bo jest mało lekarzy a dużo dzieci.
-
Blador spróbowałąm inhalować na kolanach i jest super! Przez 3 minuty nawet nie drgnął! Dałam mu chwilkę odsapnąć i znów przyłożyłam maseczkę. Tylko, że boczkiem do mnie nie chciał, oparłam go pleckami o mój brzuch i klatkę piersiową.
Dodatkowo włączyłam muzykę i super poszło!
spodobała mu się najbardziej piosenka o autobusie z 6 minuty
https://www.youtube.com/watch?v=OKLeXUZphO8
a jego najulubieńszą piosenką jest:
https://www.youtube.com/watch?v=ABYQaa1Agm0
czasami jak mam wyłączony komputer to wystarczy zrobić miał i już jest spokojny i się cieszy!
ale tylko ja ją mogę śpiewać, bo jak ktoś inny śpiewa to go to nie rusza..
Wiki81, blador lubią tę wiadomość
-
Ja też rozmawiałamz trenerem synka kiedy zacząć uczyć pływać, to mówił, że wtedy jak będzie głowę dobrze trzymała, właśnie po 4 miesiącu. I to on mi powiedział, żeby w czasie kąpieli kłaść dziecko na płasko na wodzie (mocząc uszka) bo później największy problem jest żeby dziecko na wodzie sie położyło na basenie, bo sie boiMartaKD wrote:My idziemy na basen po skończony 4miesiacu,czyli w czerwcu sie wybierzemy.www.styczniowki2015.phorum.pl