*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny trzymam kciuki za szczepienia!
Wiki śliczna rodzinka!
A mój wisicycek wrócił!!! Dziś mi sam zrobił taki power pumping że hej!
Co do kąpania. Jak jeszcze byłam w ciąży to chciałam być zabezpieczona na wypadek kolek i kupiłam wiaderko Tummy Tub. Próbowaliśmy kąpać na początku ale było trudno bo mały nie trzymał głowy. Spróbowałam więc wczoraj i jest super! Nie jest taki skupiony jak w wanience, chlapie sobie łapkami i obraca się w kółko. Szkoda że niedługo już posłuży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 22:09
renia83, Agus89, Viv78, blador, jonka91, Paula44, MartaKD, M..., MonikaJ, Wiki81, Malenq, magdalenka, Becia81, slash, Kawa, szpilka, Ewelina88, Bogusiar80, lwuska55592, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Slash - każda z nas się trochę cykała przed porodem, ale dałyśmy radę. Szybkiego rozwiązania Ci życzę.
U nas Ala jest zrelaksowana przy kąpieli. Leży i się uśmiecha. Uszy zawsze ma pod wodą, zdarza się że pełne piany. Po wyciągnięciu z wanienki włączamy suszarkę na czas ubierania i jest gicior.slash lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbcd6a5f7b3f.png
Pozdrawiamy ciepło!MartaKD, Chanela, Viv78, Maud11, MonikaJ, renia83, jonka91, Wiki81, Malenq, magdalenka, Becia81, slash, Rybka1, Kawa, szpilka, Agus89, Ewelina88, Bogusiar80, lwuska55592, MonisiaK, rastafanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy któryś z Was ma może do sprzedania sab simplex?
U nas kąpiel to wielka radość małego. To wiaderko tylko jak dziecko trzyma samo głowke?
Szymi jeszcze nie trzyma. . .
Wiki - śliczne zdjęcia!
Trzymam kciuki za szczepiace! My na początku maja. 19 kwietnia chrzest - Wiki dzięki jeszcze raz za stronę Zaczarowane sny! Kupiłam tam komplet. Jest śliczny! Teraz tylko myśleć żeby było mu wygodnie i ani nie za ciepło ani nie za zimno.
Szymi waży 6380.
Uściski!MartaKD, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o kąpiel to kąpie sama. Kładę jedna pieluszke na spód i dwie pod główkę i na to małego. Woda musi być cieplejsza, tak ok 38. Wczoraj z radości ochlapal pół pokoju. Po kąpieli ubieram, do spiworka i już czeka na jedzenie. Jedząc usypia, a ja zbieram graty. Mam tylko problem bo mam ta mniejsza wanienke (ok. 80 cm) i Tomek przestaje sie mieścić. Czy warto jest kupić większą? Jak myślicie? Wanny nie mamy.
Z tymi uszami to coś chyba jest, jakieś takie dawne przeświadczenie. Mi babcia kazała bardzo uważać na uszy. Na początku nawet przychodziła mi pomagac zeby właśnie nie zamoczyc uszu.
-
Ojej to i mnie właśnie jest ten problem! Od samego początku bardzo uważamy żeby nawet kropelka sie do ucha nie dostała wiec mała jest na foteliku i trzymamy ja by nie zjeżdżała u może dlatego cały czas nie umie sie rozluźnić bo jej mama z tatą nie pozwalają...
Napiszcie jak to łączycie. Piszecie ze nalewacie dużo wody i ze uszy są pod wodą, ale trzymacie dziecko na ramieniu czy ono dobie ma leżeć w tej wodzie? Boję się ją podtopić
U nas naszczęscie mała uwielbia w wannie leżeć na brzuszku. Wody jest mniej żeby nie zanurkowała ale podnosi wysoko głowę i uśmiecha sie -
nick nieaktualny
-
Jaś dzisiaj nie był dla mnie łaskawy, wstał o 6:30 i za nic nie chciał jeszcze pospać choćby godzinkę. Czy oni w przychodniach gdzieś sobie zapisują daty następnych szczepień ? bo nie wiem czy dzwonić że nie przyjdę dzisiaj tylko za tydzień. Bo z jednej strony wiem że zadzwonić nioe zaszkodzi ale z drugiej ostatnio stwierdziłam że za bardzo sie ludziom tłumaczę, i skoro mam te 8 tygodni od ostatniego szczepienia to chociaż w tej kwesti moge mieć wybór i sama zdecydować.
A ja też uważam na uszy, żeby woda się nie dostała, ale już przestanę. Noworodkiem już nie jest i faktycznie trzeba juz zamaczac całego. A tak w ogóle to sama jeszcze nie kąpałam zawsze mi ktoś pomaga.
Paula Szymi jaki elegant w tym stroju !!
Slash nie kupiłam w końcu spodni, bo biodrówki, a ja szczerze to już nie za bardzo się w takich czuję. Troche skóra mi na brzuchu wisi po ciąży i w takich biodrówkach po prostu niesmacznie się "wylewa". A tak przy okazji Twój nick to od gitarzysty guns n`roses?? Bo jak tak to mamy taki sam gust muzyczny hihiPaula44 lubi tę wiadomość
-
U mnie w przychodni zapisują na szczepienia. Jak przychodzę to karta jest już wyjeta. Ale też sami liczą kiedy przyjść na następne i bardzo tego pilnują zeby nie było za wcześnie ale i nie za późno. Wiem ze pomiędzy tymi samymi szczepionkami min 6 tyg a różnymi 2 tyg.
magdalenka lubi tę wiadomość
-
A ja musze sama pamiętać o szczepieniach i zapisywać się dwa dni przed.szczepienia sa w środy.mi powiedziano,ze mogą sie szczepienia przesunąć,ale nie mogą być wczesniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:32
magdalenka lubi tę wiadomość
-
Heloł, my też nie moczymy Ali uszu podczas kąpieli. Nie wiem z czego to wynika, nikt mi w tej kwestii niczego nie doradzał. U mnie w rodzinie są problemy z uszmi i chorobami uszu, więc dmuchamy i dbamy o to bardziej niż oco innego. Jeśli chodzi o sprawy badań, bo któraś miała problem. Nasza pediatra przepisała skierowanie na badania ujęte w wypisie ze szpitala. Ponadto dała też na inne, gdy pytała o inbe choroby w rodzinie. Problem mam tylko z zapisaniem Malej na wizyty, bo jest mało lekarzy a dużo dzieci.
-
Blador spróbowałąm inhalować na kolanach i jest super! Przez 3 minuty nawet nie drgnął! Dałam mu chwilkę odsapnąć i znów przyłożyłam maseczkę. Tylko, że boczkiem do mnie nie chciał, oparłam go pleckami o mój brzuch i klatkę piersiową.
Dodatkowo włączyłam muzykę i super poszło!
spodobała mu się najbardziej piosenka o autobusie z 6 minuty
https://www.youtube.com/watch?v=OKLeXUZphO8
a jego najulubieńszą piosenką jest:
https://www.youtube.com/watch?v=ABYQaa1Agm0
czasami jak mam wyłączony komputer to wystarczy zrobić miał i już jest spokojny i się cieszy! ale tylko ja ją mogę śpiewać, bo jak ktoś inny śpiewa to go to nie rusza..Wiki81, blador lubią tę wiadomość
-
MartaKD wrote:My idziemy na basen po skończony 4miesiacu,czyli w czerwcu sie wybierzemy.www.styczniowki2015.phorum.pl