X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za szczepienia!
    Wiki śliczna rodzinka! :)

A mój wisicycek wrócił!!! Dziś mi sam zrobił taki power pumping że hej! :)

Co do kąpania. Jak jeszcze byłam w ciąży to chciałam być zabezpieczona na wypadek kolek i kupiłam wiaderko Tummy Tub. Próbowaliśmy kąpać na początku ale było trudno bo mały nie trzymał głowy. Spróbowałam więc wczoraj i jest super! Nie jest taki skupiony jak w wanience, chlapie sobie łapkami i obraca się w kółko. Szkoda że niedługo już posłuży :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 22:09

renia83, Agus89, Viv78, blador, jonka91, Paula44, MartaKD, M..., MonikaJ, Wiki81, Malenq, magdalenka, Becia81, slash, Kawa, szpilka, Ewelina88, Bogusiar80, lwuska55592, rastafanka lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash - każda z nas się trochę cykała przed porodem, ale dałyśmy radę. :P Szybkiego rozwiązania Ci życzę. :)

U nas Ala jest zrelaksowana przy kąpieli. :) Leży i się uśmiecha. Uszy zawsze ma pod wodą, zdarza się że pełne piany. :D Po wyciągnięciu z wanienki włączamy suszarkę na czas ubierania i jest gicior. :)

slash lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD to widze ze tylko my dwie z tych nie moczacych po same uszy ;)

Kurcze moje dziecie zamiast wydluzac nocny sen to ostro go skraca, z 6h najdluzsza drzemka teraz to juz 4,5h wrrr!

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbcd6a5f7b3f.png

Pozdrawiamy ciepło!

MartaKD, Chanela, Viv78, Maud11, MonikaJ, renia83, jonka91, Wiki81, Malenq, magdalenka, Becia81, slash, Rybka1, Kawa, szpilka, Agus89, Ewelina88, Bogusiar80, lwuska55592, MonisiaK, rastafanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któryś z Was ma może do sprzedania sab simplex?
    U nas kąpiel to wielka radość małego. To wiaderko tylko jak dziecko trzyma samo głowke?
    Szymi jeszcze nie trzyma. . . :(

Wiki - śliczne zdjęcia!

Trzymam kciuki za szczepiace! My na początku maja. 19 kwietnia chrzest - Wiki dzięki jeszcze raz za stronę Zaczarowane sny! Kupiłam tam komplet. Jest śliczny! Teraz tylko myśleć żeby było mu wygodnie i ani nie za ciepło ani nie za zimno.
    Szymi waży 6380.
    Uściski!

MartaKD, Wiki81 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę no to muszę zamoczyć jakos te uszy :)ja sie bije,ze wody naleci i cos tam,sama nie wiem co :) krzycze na męża jak chociaż kropelka sie dostanie,bo zle trzyma.no to musze wyluzować:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • M... Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co jest, chyba Tomek wczoraj miał mniejszy apetyt niż zwykle i teraz siedzę z laktatorem bo obudzilam sie mokra. Nie pamiętam kiedy ściagałam mleko dlatego ze jest go za dużo chyba tylko w pierwszych tygodniach.

201412271856.png
  • M... Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kąpiel to kąpie sama. Kładę jedna pieluszke na spód i dwie pod główkę i na to małego. Woda musi być cieplejsza, tak ok 38. Wczoraj z radości ochlapal pół pokoju. Po kąpieli ubieram, do spiworka i już czeka na jedzenie. Jedząc usypia, a ja zbieram graty. Mam tylko problem bo mam ta mniejsza wanienke (ok. 80 cm) i Tomek przestaje sie mieścić. Czy warto jest kupić większą? Jak myślicie? Wanny nie mamy.
    Z tymi uszami to coś chyba jest, jakieś takie dawne przeświadczenie. Mi babcia kazała bardzo uważać na uszy. Na początku nawet przychodziła mi pomagac zeby właśnie nie zamoczyc uszu.

201412271856.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to i mnie właśnie jest ten problem! Od samego początku bardzo uważamy żeby nawet kropelka sie do ucha nie dostała wiec mała jest na foteliku i trzymamy ja by nie zjeżdżała u może dlatego cały czas nie umie sie rozluźnić bo jej mama z tatą nie pozwalają...

Napiszcie jak to łączycie. Piszecie ze nalewacie dużo wody i ze uszy są pod wodą, ale trzymacie dziecko na ramieniu czy ono dobie ma leżeć w tej wodzie? Boję się ją podtopić ;)

U nas naszczęscie mała uwielbia w wannie leżeć na brzuszku. Wody jest mniej żeby nie zanurkowała ale podnosi wysoko głowę i uśmiecha sie :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Wiki - śliczna sukienka, podpowiesz gdzie zakupiona. Małą wyhlądała prześlicznie.
    Hej, kupiłam na allegro. Z next jest.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...
    To ja również dołączenie do niemoczacych uszu.... Uhmmmm zawsze uwazalam żeby ani kropelka się nie dostała.....ja trzymał mała na ręku, bez żadnych gąbek itp. Tylko tetra pod nią.....

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś dzisiaj nie był dla mnie łaskawy, wstał o 6:30 i za nic nie chciał jeszcze pospać choćby godzinkę. Czy oni w przychodniach gdzieś sobie zapisują daty następnych szczepień ? bo nie wiem czy dzwonić że nie przyjdę dzisiaj tylko za tydzień. Bo z jednej strony wiem że zadzwonić nioe zaszkodzi ale z drugiej ostatnio stwierdziłam że za bardzo sie ludziom tłumaczę, i skoro mam te 8 tygodni od ostatniego szczepienia to chociaż w tej kwesti moge mieć wybór i sama zdecydować.

A ja też uważam na uszy, żeby woda się nie dostała, ale już przestanę. Noworodkiem już nie jest i faktycznie trzeba juz zamaczac całego. A tak w ogóle to sama jeszcze nie kąpałam zawsze mi ktoś pomaga.

Paula Szymi jaki elegant w tym stroju !!

Slash nie kupiłam w końcu spodni, bo biodrówki, a ja szczerze to już nie za bardzo się w takich czuję. Troche skóra mi na brzuchu wisi po ciąży i w takich biodrówkach po prostu niesmacznie się "wylewa". A tak przy okazji Twój nick to od gitarzysty guns n`roses?? Bo jak tak to mamy taki sam gust muzyczny hihi

Paula44 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Moja kuzynka namawiała mnie, żeby chodzić z Natalką na basen, bo takie maluchy świetnie sobie w wodzie radzą. Tam to dopiero uszy toną w wodzie ;) Szkoda że ona takie zajęcia prowadzi w Krakowie a tutaj pewnie samemu trzeba by było chodzić :)

201501145565.png
  • M... Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w przychodni zapisują na szczepienia. Jak przychodzę to karta jest już wyjeta. Ale też sami liczą kiedy przyjść na następne i bardzo tego pilnują zeby nie było za wcześnie ale i nie za późno. Wiem ze pomiędzy tymi samymi szczepionkami min 6 tyg a różnymi 2 tyg.

magdalenka lubi tę wiadomość

201412271856.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na basen po skończony 4miesiacu,czyli w czerwcu sie wybierzemy.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze sama pamiętać o szczepieniach i zapisywać się dwa dni przed.szczepienia sa w środy.mi powiedziano,ze mogą sie szczepienia przesunąć,ale nie mogą być wczesniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:32

magdalenka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jest już nowy odcinek Porodów na ipli. Mój mąż nie może zrozumiem jak ja jestem w stanie to oglądać...

• Melula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, my też nie moczymy Ali uszu podczas kąpieli. Nie wiem z czego to wynika, nikt mi w tej kwestii niczego nie doradzał. U mnie w rodzinie są problemy z uszmi i chorobami uszu, więc dmuchamy i dbamy o to bardziej niż oco innego. Jeśli chodzi o sprawy badań, bo któraś miała problem. Nasza pediatra przepisała skierowanie na badania ujęte w wypisie ze szpitala. Ponadto dała też na inne, gdy pytała o inbe choroby w rodzinie. Problem mam tylko z zapisaniem Malej na wizyty, bo jest mało lekarzy a dużo dzieci.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador spróbowałąm inhalować na kolanach i jest super! Przez 3 minuty nawet nie drgnął! Dałam mu chwilkę odsapnąć i znów przyłożyłam maseczkę. Tylko, że boczkiem do mnie nie chciał, oparłam go pleckami o mój brzuch i klatkę piersiową.
    Dodatkowo włączyłam muzykę i super poszło!

spodobała mu się najbardziej piosenka o autobusie z 6 minuty :)
    https://www.youtube.com/watch?v=OKLeXUZphO8

a jego najulubieńszą piosenką jest:
    https://www.youtube.com/watch?v=ABYQaa1Agm0
    czasami jak mam wyłączony komputer to wystarczy zrobić miał i już jest spokojny i się cieszy! :D ale tylko ja ją mogę śpiewać, bo jak ktoś inny śpiewa to go to nie rusza.. :P

Wiki81, blador lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    My idziemy na basen po skończony 4miesiacu,czyli w czerwcu sie wybierzemy.
    Ja też rozmawiałamz trenerem synka kiedy zacząć uczyć pływać, to mówił, że wtedy jak będzie głowę dobrze trzymała, właśnie po 4 miesiącu. I to on mi powiedział, żeby w czasie kąpieli kłaść dziecko na płasko na wodzie (mocząc uszka) bo później największy problem jest żeby dziecko na wodzie sie położyło na basenie, bo sie boi

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 2468 2469 2470 2471 2472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ