X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zabrałam maluchy do parku na spacer. Było 7 stopni, pomimo wiaterku wszystko spoko. Hania spała 2h na dworze, a synek pobiegał po pagórkach z mieczem drewnianym :)

Malenq, jonka91, Ag..., Maud11, Selene, Rybka1 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki czyli młody rycerz broniący siostry krolewny;) ?

u nas leje tez- mlody najpierw zanosil sie ze smiechu przy piosenkach a teraz zasnął, ja prasuje, ide do lekarza za chwile, maz robi obiad.
    Moze jak sie uda zmienie w garderobie zime na wiosne;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 3 dni szukam wózka - spacerówki (może pamietacie, że tego pierwszego nie kupowałam, bo miałam po synku, jednak dużo jeżdzę autem i go nie używam na mieście, bo jest duży i cięzki. Idealny na terenowe spacery i na podwórko). Szukam czegoś tylko w spacerówce, żeby fotelik recaro można wpiąć (ale to niekoniecznie, bo długo nie posłuży) no i rozkładane do pozycji leżącej). Oczywiście w rozsądniej cenie. Potrzebuję coś, co mieści się szybko do samochodu, no i na zakupy do miasta

Ten wpadł mi w oko

http://www.sklep-tosia.eu/peg-perego-switch-easy-drive_p1755

chociaż cena nie zachęca.

szukam dalej....

Kawa dinozaur fajny.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki w smyku jest teraz 30% na wozki spacerowe

ten z linka super. tez kupowalam w tosi wozek i fotelik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 12:14

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki wózek wygląda fajnie i solidnie, ale też masywnie i widzę że prawie 10kg waży. Chyba że Ci to nie przeszkadza.

Z ciekawości weszłam na all obejrzeć "parasolki" patrz na co trafiłam :D hahaha i ktoś go zamówił!
    http://allegro.pl/wozek-spacerowy-lekki-i-praktyczny-solidny-do-15kg-i5217151227.html

Wiki81 lubi tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki fajny ale waga? no i cena też trochę powala :/ lekki i zwinny to on chyba nie jest, dołóż wagę Hani to trochę mija się chyba z celem :/

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki tu masz fajny i tani, ale nie ma możliwości wpięcia fotelika. Chociaż ja osobiście wolę przekładać małą do gondoli. A spacerówkę póki jest za maa do siadania można na płasko rozłożyć.
    http://allegro.pl/baby-design-wozek-mini-new-2015-mega-gratisy-i5210631154.html

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mlody najpierw zanosil sie ze smiechu przy piosenkach a teraz zasnął, ja prasuje, ide do lekarza za chwile, maz robi obiad.

Co niektóre mają za dobrze, trzeba kogoś zbanować. hehe

Moja od wczoraj jakas nieswoja. Marudzi przy odkłądaniu, śpi po 3 min. jęcy wewewewewe i tak w kółko.

Do tego kiwa się i chce siadać.

Nieznośny krokodyl.

To może to ten skok rozwojowy???, Nigdy tego wcześniej nie przeżywałam.

Ag... lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    I my po szczepieniu. Był płacz.
    Kurcze, Ala waży 5kg i wydaje mi się że to trochę mało jak na 3 miesiace. Niby pielęgniarka mówiła że ok ale patrząc na wagę waszych dzieci to trochę się martwię. :/

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wiki super wyglądaliście. Napatrzeć się nie mogę.
    Magdalenko uwielbiam Twojego Jasia! Jest przesłodki. A synek Kasi faktycznie podobny - tez słodziak.
    Paula Szymuś ma cudowne rzęsy.

A ja mam takie wyrzuty sumienia. Mała ma tą alergie pokarmową a ja głupia zjadłam ciastko i teraz boli ją brzuszek i śpi mi ciągle na rękach. Jejj.. Strasznie się z tym czuje.:/

Dziewczyny czy wasze dzieci piszczą? Milenka oprócz ciągłego Aggg, Grrrr, Abuuu i gulgulu zaczeła piszczeć. Potrafi tak przez godz, godz przerwy i znowu piszczenie na całego. Do tego od pewnego czasu jak jej dmuchnę w szyję słyszę heheheheheh. Posikać ze śmiechu się można. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 12:58

Wiki81, Malenq, Paula44, magdalenka, Chanela lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Cześć.
    I my po szczepieniu. Był płacz.
    Kurcze, Ala waży 5kg i wydaje mi się że to trochę mało jak na 3 miesiace. Niby pielęgniarka mówiła że ok ale patrząc na wagę waszych dzieci to trochę się martwię. :/
    Aguś nie wszystkie maleństwa tyle wazą. Moja obecnie ma 4850. Więc pewnie będzie mieć podobną wagę za parę dni. Poza tym Selene i chyba Anutka tez mają słodkie Kruszynki. Nie ma się czym martwić.:)

Agus89 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy lubi rozmawiać z młodszym, dużo jemu tłumaczy. Nawet bierze wacik i wyciera jemu oczko z ropki, mleko podgrzewa i wyciera po kąpieli :) No i znalazłam pozycję godną mojego dziecka do kąpania. To pozycja na brzuszku pod żadnym pozorem na plecach, bo wyje.
    Dziś Seba ma sprawdzian z ang. Próbowaliśmy sobie co nieco przypomnieć wczoraj haha wszystko pięknie ładnie jak jest żyrafa? Żiraf :P

jonka91, Wiki81 lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Aguś nie wszystkie maleństwa tyle wazą. Moja obecnie ma 4850. Więc pewnie będzie mieć podobną wagę za parę dni. Poza tym Selene i chyba Anutka tez mają słodkie Kruszynki. Nie ma się czym martwić.:)
    Dziękuję. :) Może faktycznie przesadzam.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    juz mi lepiej bo my wagi noworodkowej nie kupowalismy i nie planujemy kupic, ale czasami jak meza natchnie to sie waża z Pawelkiem na mojej i wychodzi nam 5,3 kg wiec tez nie za dużo no ale za tydzien zobaczymy co i jak na szczepieniu

Ewelina moj synus tez coraz wiecej dzwieków wydaje czasami mu wyjdzie coś jak ten smiech tego najmniejszego z rodzinki pl

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja piszczy z rana po przebudzeniu, zaczyna od hahahaha a kończy na pisku.....:)
    moja waży 5850, ale klucha z niej będzie po "rodzinie męża" oni tak grubokościści...
    a kruszynki są słodkie:)

• Melula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po spacerze. Ubrałam Alę w body z krótkim rękawem, do tego leginsy, skarpetki i bluza misiowa, na to kocyk. Pogoda piękna, słoneczko super, cieplutko, aż chce się spacerować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 13:20

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś ban na jedzenie...

Mała dosłownie nic nie je! Spała od 20:00 do 5 rano i wtedy zjadła pełną butlę. o 8 zjadła 20 ml i teraz o 13:00 30 ml...

Nie mam pojęcia dlaczego, je te kilka kropel po czym się uśmiecha i chce się bawić, nie marudzi jest bardzo pogodna, spała 3h i do teraz się śmieje i bawi na macie...

Próbowałam zmieniać butelki, nawet chciałam jej dać mm bo myślałam, że jej moje mleko nie smakuje ale zjadła 10ml...

Czy można zagłodzić dziecko nieświadomie?? Nie widać po niej żeby była głodna bo cały czas się śmieje lub smacznie śpi...

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Ala przez ostatni tydzień też mało jadła, ale raczej nie dała się zagłodzić. Wolała, kiedy zgłodniała, było wycie.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja 2tyg temu miałam taka sytuacje ze mała przez kilka dni jadła jak "ptaszek"... Samo przeszło, mam wrażenie ze w tamtego tyg mała składała energie w rozwój intelektualny niż na " masę"..... Dzwonilam nawet do pediatry kazała się nie martwić jak to jest jednorazowe a mała mimio to przybiera na wadze.... Możemy was jest podobnie????

Selene lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do nas dzisiaj przyszła wiosna :D (sukienka za 1zł znaleziona na ciuchach)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/db06b65cac13.jpg

Kawa, Ewelina88, Melula, jonka91, Ag..., Maud11, Wiki81, szpilka, slash, Malenq, ania_29, Paula44, Bogusiar80, Rybka1, Agus89, MonikaJ, MartaKD, magdalenka, Becia81, A.loth, lwuska55592, kasia86, Chanela, MonisiaK, MonikaDM, rastafanka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
‹‹ 2470 2471 2472 2473 2474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ