X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    W ciągu 12h zjadła może 40ml. Porażka... Tato nie dał rady, moja mama też nie. Antybutelkowa dziewczyna :(

Jak się obudziła to przywitała mnie pięknym uśmiechem. Moje kochane słoneczko :) Gdyby nie ona, to nie wiem co by było.
    Aga,Klara wczoraj też nie chciała z butelki i dziś raz wypila,a już później nie chciała.czekała aż mamcia wróci :)ale nie płakała.a ja musiałam mleko wylać :(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ulżyj sobie...oni się nie czają.
    Nie chce Cię buntować, ale skoro zamierzasz zerwać a przynajmniej ograniczyć kontakt to przynajmniej nie daj sobie kitu wciskać.
    Chyba się hamuje tylko z tego względu,ze to jest kobieta która urodziła mojego męża,bo matka jej nie nazwę.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nie pisz, bo to inny poziom ludzi.

Ag..., MartaKD, Becia81 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wiem ze ciężko wytrzymać jak raczki tak swędzą bo chca pisac, ale nie rob tego. Bądź mądrzejsza

Ag... lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Wiki ma racje...ale w ten sposób pomyślą że ich kłamstwo przeszło.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, Wiki ma rację. Jeśli chcesz zwrócić im uwagę, że to niestosowne to poproś męża, żeby do nich zadzwonił. Na pewno jego rozmowa z rodzicami będzie bardziej na miejscu niż twój pociskający sms.

Wiki81 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Może Wiki ma racje...ale w ten sposób pomyślą że ich kłamstwo przeszło.
    Jestem pewna, że jeszcze będzie okazja żeby im się odwdzięczyć. I tak jak Marta pisze, jak ich nie zaproszą na kolejną uroczystość, to pójdzie im w pięty i się może zastanowią.

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja wprowadzalam yroche blw starszemu. Robilam tak, ze dawalam normalne papki lyzeczka jak chcial, oczywiscie zgodnie z blw bez zabawiania itd. Do tego, do kazdego posilku byly "slupki" do wyboru. We wszystkim pozwalalam grzebac i bawic sie. Efekt - przez dlugi czas sprzatanie po kazdym posilku, ale je teraz pieknie, nie trzeba go karmic, odkrawac skorek z chleba, kroic kosteczek itd. Moim zdaniem to fajna metoda i teraz tez tak bede robic

Ag... lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten problem z teściową. Jest miła i mówi zawsze jakie nasze dzieci sa cudowne, ale zawsze podkreśla jak trudno byłoby sie nimi zajmować. Nigdy nie proponuje pomocy. Jak sie dowie, że znalazłam kogoś kto mi pilnuje Hani, to wiem, że będzie to krytykowała, a na pewno będzie jej dziwnie. Ale jej nie prosze już o pomoc

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady z butelką. Muszę się zastanowić czy próbować z kolejną :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Ag ja wprowadzalam yroche blw starszemu. Robilam tak, ze dawalam normalne papki lyzeczka jak chcial, oczywiscie zgodnie z blw bez zabawiania itd. Do tego, do kazdego posilku byly "slupki" do wyboru. We wszystkim pozwalalam grzebac i bawic sie. Efekt - przez dlugi czas sprzatanie po kazdym posilku, ale je teraz pieknie, nie trzeba go karmic, odkrawac skorek z chleba, kroic kosteczek itd. Moim zdaniem to fajna metoda i teraz tez tak bede robic
    Gabrysia, a teraz zamierzasz rozszerzać dietę po 6 miesiącu czy wcześniej?

Zastanawiam się co zrobić przy całkowitym kp (jeżeli uda się dociągnąć do pół roku :)). Tomek nie ma anemii, ma bardzo dobre wyniki krwi i gdyby to się utrzymało chyba chciałabym zacząć jak będzie miał około pół roku...
    Z drugiej strony każdy lekarz mówi "a to już niedługo będziecie rozszerzać dietę", więc oni te wytyczne WHO mają w nosie :)

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 ja też chciałam czekac do pół roku właśnie zgodnie z wytycznymi WHO, ale teraz myślę że zacznę w 5 miesiącu.

Dzisiaj Jaś pod obserwacją bo zrobił już 2 mega kupy i raz zwymiotował całe mleko...mam nadzieje, że obejdzie się bez lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 20:21

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:

no właśnie o czymś takim myślę,żeby zacząc od papek, a stopniowo wprowadzać stałe rzeczy jak warzywa do rączki itd.Liczę się z bajzlem jednak dziecko uczy się poprzez doświadczenia i chce aby tego jedzenia zaczela doswiadczac w taki sposob. Jest to o tyle fajne,że daje dziecku ten wybór i uczy jeść samodzielnie warzywa owoce itd :) a przy okazji jemy razem, co też jest super nawykiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 20:27

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta bardzo mi przykro z powodu Twoich tesciow. Pamietam jak kilka stron temu pisalas ze moga wymwinac taki numer,no i wywineli :( szkoda Malutkiej,Ciebie no a przede wszystkim Meza,ze nie moze na rodzicow liczyc...

Tak jak Dziewczyny pisza daruj sobie sms itd, w nerwach łatwo przesadzic. Faktycznie wstrzymajcie się z zapraszaniem ich na kolejne uroczystości.

MartaKD lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:04

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliola to po 130g tygodniowo- dobrze;)

Marta- buziak:* nie warto sie zloscic, na glopote nie ma lekarstwa

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Dziewczyny u mnie to samo, dramat z usypianiem, oczy jak szpileczki, ale twardo smoka wypluwa, awantura i na prawdę nie wiem o co jej chodzi...

Macie jakieś sposoby na to??
    Nie chce, żeby jej spanie wieczorne kojarzyło się z awanturą :( W kąpieli jest grzeczna lubi, płacz zaczyna się przy ubieraniu i tak potrafi godzine marudzić, najedzona...Praktycznie usypia przy mnie, lub na poduszce do karmienia, nie chce usnąć sama w łóżeczku. W dzień usypia bez problemu...

Śmiejemy się z moim W. że nie chce nas opuszczać i nie widzieć tak długo, ale sytuacja nie jest śmieszna...

Chce też WW. nakłonić, żeby to on usypiał, bo i tak wieczorem dostaje moje mleczko z butelki... Ale jak ja widze, że on to robi inaczej niż ja, to zaraz wkraczam, pewnie nie potrzebnie... :/

Hej,nie wiem czy ktoś odpisał bo dopiero siadasm do kompanii.
    Mamy zdecydowanie inne postrzeganie problemów z zasypianiem :)
    U mnie jest super jak dyndanie trwa z 30 minut a nie 2 godziny,a Mała później zasypia bez awantur na cycku przez następną godzine. Nie ma mowy o samodzielnym usypianiu, wiec nie będę doradzała.

Ehh, mama się na mnie obraziła.każdy nasz wspólny wyjazd tak się kończy.trudne są te relacje.pewnie Zuzka tez mi da w kość nie raz.
    Źle mi teraz z tym koszmarnie.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docia witam :)
    Taka sytuacja - rano nie zdążyłam napisać, a to spacer i powrót pędęm do domu, bo starszy wracał ze szkoły. Potem lekcje, zaś sąsiadka przyszła. Mąż mi przysłał eskę, że 150 zł jemu obcięli wypłatę fffaaaaakkkkkkk!!! Robił nadgodziny, bo mamy większe wydatki w tym miesiącu a tu taki zonk :/ Ja nie mogę dorobić, bo pracuję na magazynie i w naszej firmie takie dorobienie nie przejdzie. Do rzeczy - na fotelu pozycja półleżąca ja i synek oglądamy rano tv. Nagle słyszę jakieś jęki, patrzę a ta żaba się podnosiła, raz drugi, trzeci i za czwartym usiadł, by po chwili paść. I dziś ciągle próbował się podnieść czy to z maty czy z wózka. Ale, żeby poobracać się z pleców na brzuch i z powrotem to nie :)

olenka_30, renia83 lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • isabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:47

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • OliOla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:05

l22nzbmh1lqdktpj.png

‹‹ 2488 2489 2490 2491 2492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ