*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki81 wrote:Ja używa Avent a one są 0-6. W ogóle próbuje na odzwyczaić od smoka przynajmniej w dzień, bo podobno dzieci takie mniej ssą piers. Daje tylko do zaśnięcia. Wtedy wie ze ma spać.
-
MartaKD wrote:Jadąc dziś autobusem do fryziera czytałam W Paryzu dzieci nie grymasza.I było tam o przesypianiu nocy przez niemowleta.Ze trzeba je nauczyc snu,jesli będzie zaburzony sen,to mogą być z nim problemy długo.Chodzi o to,że rodzice zbyt szybko biora dzieci na ręce w nocy.Dziecko budzi się czesto pomiedzy fazami snu.Radzą odczekać chwilkę, nie podchodzić,nasłuchiwac i nie brać od razu.No chyba,że zaczyna mocno płakać.
Ja tak zrobiłam kilka razy,dość nieświadomie.Słyszalam,że się wierci i kwili,ale byłam chyba zbyt zamulona,żeby wstać i zasypiałam dalej i ona też.Coś w tym jest.
Dobrze, że to napisałaś. Ja też kilka razy nieświadomie tak postąpiłam. Nawet teraz zaczął się kręcić, pojękiwać, przekręcił główkę na 2 stronę i dalej śpi chociaż już byłam w pogotowiu..
-
Ja tu czytam,czytam i nagle jak się zerwałam...jajka wstawiłam męzowi na sniadanie na jutro:) bo w piatki nie jemy mięsa i zawsze mu jajka gotuje.A tak dziś naskrobałyście,że się człowiek zaczytał
Dziś byłam w pracy i od swojej uczennicy dostałam dla Klary dwa śliniczaki i skarpetki.Już któryś raz dostaję coś od obcych w sumie osób:) bardzo miło:)Wiki81, M... lubią tę wiadomość
-
Ala już śpi dobrą godzinę więc pewnie znowu będę miała pobudkę o 3. No ale cóż zrobić. To dziecko a nie robot.
Z nudów czytam stare posty z lipca. Gadałyśmy o jakiś pierdołach i nagle pojawia się wpis Pauli "zrobiłam kupę po trzech dniach" i wszystkie lajkują
Trzeba przyznać, że klimat tutaj panuje nadzwyczajny.
Lecę w kimę. Dobranoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 22:24
jonka91, Anutka, Maud11, szpilka, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
OliOla wrote:Chanel kurde o Pepco zapomniałam!!! Super mam znacznie bliżej. Czyli jutro podbój
Dziewczyny jesteście the best!
U mnie obecnie wychodzi ok. 200 ml. Przy czym już nie rozkręcam laktacji. Ostatnio nawet nie mam kiedy zdjąć pokarmu w ciągu dnia...
Docia a jak u Ciebie??
Kurcze super nadrobiliście z wagą.
Z drugiej strony chłopcy chyba szybciej przybierają na wadze
Ja staram się ściągać 4 razy na dobę, jak nie mam czasu to 3 razy ściągam, ale mam wtedy wyrzuty sumienia, że jednak cos odbieram dziecku, wiem staram się tak gospodarować czasem, żeby ściągnąć 4 razy. Zazwyczaj jest to okolo 90-110ml na jedną sesję, wiec na jedno karmienie jedno ściągnięcie starczy. Chcialabym jak najdłużej sciagac, zeby chociaz troche mojego mleka dostal. Ostatnio nawet kupilam nowy laktator dwustronny z myślą, ze moze uda sie wiecej sciagnac lub rozbujac laktacje, ale caly czas mniej wiecej tyle samo odciągam.
OliOla a Ty rehabilitujesz Oliwkę? Jak u niej wygląda kwestia napiecia mięśniowego? -
Maud ja bede wprowadzala po 6 miesiacu. Moim zdaniem i zdanuem mojej lekarki nie warto wczesniekj rozszerzac diety. A na anemie pol marchewki nie pomoze a taki maluch na poczatku nie zje duzo. U nas w 8 miesiacu bylo male zelazo a po roku juz zawsze bylo ok. Dzieci maja czasem anemie, ale czesto to fizjologiczne. polecam ksiazke bobas lubi wybor, tam hest fajnie wyjasnione czemu nie wprowadzac wczesniej stalych posilkow. Dziecko 4 miesieczne nie jest na to jeszcze po prostu gotowe.
A.loth, Maud11, lwuska55592 lubią tę wiadomość
-
Maud ja bede wprowadzala po 6 miesiacu. Moim zdaniem i zdanuem mojej lekarki nie warto wczesniekj rozszerzac diety. A na anemie pol marchewki nie pomoze a taki maluch na poczatku nie zje duzo. U nas w 8 miesiacu bylo male zelazo a po roku juz zawsze bylo ok. Dzieci maja czasem anemie, ale czesto to fizjologiczne. polecam ksiazke bobas lubi wybor, tam hest fajnie wyjasnione czemu nie wprowadzac wczesniej stalych posilkow. Dziecko 4 miesieczne nie jest na to jeszcze po prostu gotowe.
-
Ja jestem tego zdania, że to dziecko powinno zdecydować czy jest gotowe na rozszerzanie diety. Jeśli chętnie otwiera buźkę, widać że mu smakuje to widocznie jest na to gotowe. Co innego jak pluje jedzeniem, zaciska usta i krzywi się, wtedy lepiej poczekać aż będzie gotowe. A takie pól marchewki to dla takiego dziecka bardzo dużo, bo jakiej wielkości żołądek może mieć taki niemowlak...
Każda mama z pewnością wie najlepiej co jest dobre dla jej dziecka. -
nick nieaktualnyPadam....nie wiem co się malej stało, ale budziła się w nocy co 1,5h...kręciła się, wierciła, stękałam itp, jejku jaka jestem zmęczona, a ona od 6stej nie śpi ...kupy wczoraj zrobiła 2, pierdy tez były....
Mam nadzieje ze dzisiaj chociaż jedna drzemkę zrobi, abym mogła i ja się zdrzemnąć.... -
Cześć dziewczyny, szybciutko nadrabiam, pisze i uciekam na moje pół wakacje
Docia bardzo ci współczuje tego co przeszlas, ale czytałam twoje posty i radzisz sobie po prostu niesamowicie. Jesteś bardzo dzielna i wyrażę tylko żal, ze nie było cię z nami od początku, dostałabys dużo wsparcia. Niejedna styczniowka tutaj miała maraton pod górę ale daliśmy radę
MartaKD jak masz możliwość pożyczenia lub kupienia tej książki "w Paryżu..." To bardzo ci polecam. Tam jest idealnie wytłumaczone o co chodzi z tą pauzą i jak nauczyć dziecko samemu zasypiania kiedy sie pomiędzy fazami snu wybudzi. Na początku mała będzie sie wiercić cześciej niż myślisz ale pomału zacznie sie uspokajać i przyjdzie taki czas ze będzie bezgłośnie przechodzic przez sen.
U mnie teraz jest tak ( stosowałam ta zasadę ale nigdy nie zostawiałam dziecka gdy płakało - to jest różnica bo nieznośne metod gdzie trzeba zostawić płaczące dziecko i go olać) ze mała w nocy kwęka ale dostanie smoka i od razu spi dalej. Często zdarza sie ze czy to w nocy czy w dzień wchodzę do pokoju, mała ma oczy jak 5 zł. Daje smoka, włączam misia i bez słowa wychodzę. Idę po herbatę a jak wracam to mała spi i spi po tym jeszcze z godzinę albo dwie (w dzień, w nocy dłużej)
A u nas fajnie odpoczywamy malutka zasnęła o 21 obudziła sie o 5 na jedzenie, zjadła i do teraz spiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 07:25
-
M... wrote:My też spacerowaliśmy po szczepieniu, a na ewentualny obrzęk pielęgniarka poleciła przyłożyć gazik namoczony w wodzie z sodą
isabelle lubi tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017