X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene,właśnie pisałam wcześniej,że wczoraj czytałam te ksiazke:) dostałam ja na Gwiazdkę i czytam na raty:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam w Paryżu dzieci nie grymaszą i T.Hogg Język Niemowląt :)

Faktycznie obie radzą żeby za szybko nie reagować tylko przeczekać jak się dziecko wierci, bo można rozbudzić niepotrzebnie.

T.Hogg radzi jak nauczyć spać dziecko w łóżeczku. Trzeba odkładać do łożeczka i przyzwyczajać do niego żeby samo zasypiało. Jeśli płacze wziąć na ręce uspokoić i znów odłożyć. Ona tam bazuje na przykładach więc np. miała dzieci które trzeba było tak wziąć i odłożyć kilkanaście albo nawet kilkadziesiąt razy. Dwie zarwane noce i dziecko zaskoczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 08:08

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzisiejszym spacerze zachacze ksiegarnie :) tylko ze ja jak sie kreci to wstaje robie mleko, wstawiam do podgrzewacza i czekam az zacznie kwilic. Moze gdyby tolerowal smoka byloby lepiej z tym spaniem

relgh3718o9n8rtv.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tvp 2 w pytaniu na śniadanie ma być dziś o metodzie karmienia blw

relgtgf6uee8xud8.png
  • M... Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Padam....nie wiem co się malej stało, ale budziła się w nocy co 1,5h...kręciła się, wierciła, stękałam itp, jejku jaka jestem zmęczona, a ona od 6stej nie śpi ...kupy wczoraj zrobiła 2, pierdy tez były....
    Mam nadzieje ze dzisiaj chociaż jedna drzemkę zrobi, abym mogła i ja się zdrzemnąć....

Nie wiem co się stało, ale u mnie podobnie pobudka co 1-1,5h. Wstał przed 6 i na razie nie zanosi się na żadną drzemkę. Mam nadzieję, że chociaż na spacerze pośpi, bo pogoda piękna :)

201412271856.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M... Tez czekam spaceru, jak zbawienia hehehe

• M... Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie, że Wasze dzieciaczki próbują siadać, w związku z tym mam pytanie czy są jakieś dzieci które jak się je bierze za rączki to nie ciągną główki w górę.
    Byłam jakiś czas temu u neurologa i to jej podstawowe badanie. Niedługo mam następną wizytę i aż się boję co powie.
    Wspomnę tylko, że ta kobieta nie powinna w ogóle pracować z dziećmi. Jest tak cholernie nieprzyjemną osobą, że szok.

201412271856.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj KOstek ani mysli siadac jeszcze, ale lekarka mowila ze ruchowo jest OK.

kupilam wczoraj ksiazki o zywieniu niemowlat, poczytam zobacze. BLW chyba troche pozniej zastosuje, pozatym jakos do mnie ta metoda nie przemawia. Jak mam nie robic " leeeeci samolocik", bardzo chce robic samolociki z marchewą;)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Witajcie.
    Miłego dnia

konkretnie i na temat;)

Milego!

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Pospaliśmy wszyscy troje do 9 :)
    Piękny dzień się zapowiada. W końcu pogoda spacerowa :)))

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro 20 st:D ojj chyba jak wywjdziemy rano to wrocimy wieczorem:)
    dzis spacer ok poludnia i pozniej o 18 z tatusiem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 09:36

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag przy BLW nie trzeba rezygnować z samolociku ;) zawsze mozna wprowadzić póżniej tą metodę. Ja tak bym chciała zacząć od papek i karmienia przeze mnie, a później przejść powoli do BLW.

U nas też słonko pięknie dopisuje dziś ok 20stopni. Dzisiaj dwa parki moje. Wezmę chlebek dla kaczek :)

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslalyscie juz o kremie z filtrem dla Malucha?

• OliOla Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:05

l22nzbmh1lqdktpj.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo!
    Dziś kończę 3 miesiące! Z tej okazji postanowiłem zasikać mamie łóżko!
    Pozdrawiam, Filip! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:38

Rybka1, MartaKD, szpilka, kasia86, OliOla, Selene, Ag..., Kawa, magdalenka, ania_29, MonikaJ, wania, Wiki81, slash, A.loth, Bogusiar80, Agula92, renia83, Maud11, Becia81, Agus89, Anutka, lwuska55592, Ewelina88, rastafanka lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Dziewczyny myslalyscie juz o kremie z filtrem dla Malucha?

ja kupilam z musteli

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A i muszę się pochwalić. Zrobiłam dzisiaj kontrolne badanie kału Alicji po ponad tygodniu brania Delicolu i wyniki idealne! Ciała redukujące 0%, PH 7. Przynajmniej wiadomo, że Delicol pomaga chociaż częstotliwość kup nadal marna - jedna kupa raz na 4 dni.

Isabelle a ile wcześniej Ala robiła ci kupek dziennie?
    Bo mój w sobotę rano 1 niedzielę 1 wtorek w południe badzo malunia też zielona jak 2 ostatnie i do dzisiaj nic
    wcześniej było 4-5 dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:03

• szpilka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane

Liliana super, ze sie odezwalas

Kamila88 czekamy tez az sie odezwiesz

Anutka jak tam u Ciebie

co do siadania to moj jak sie wscieka w rozku to unosi troche plecy i mnie to martwilo, ze tak wczesnie, ale skoro inne Styczniowkowe dzieci tez zaczynaja to sie nie martwie, za raczki go nie lapie wiec nie wiem czy ciagnie glowke, a Pawelek sam jeszcze slabo lapie cokolwiek w raczki, raczej jak mu niechcacy wyjdzie, tak to tylko uderza raczkami zabawki

jesli chodzi o spanie to nie bierzemy od razu na rece, nawet wstaje dopiero jak sie mocno rozkweka lub zacznie plakac (glownie dlatego, ze zanim sie do przytomnosci doprowadze to jednak trwa) wtedy z reguly od razu cyc w nocy a w dzien nie biore na rece tylko smok i bujanie koszem jesli sie da jak nie dziala to raczki, ale wtedy juz pospane

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez idziemy na spacer i na kawke do cukierni z moja szefowa ktora ma 8miesiecznego synka.pozniej korepetycje,3godziny zajęć w językowej i zladuje w domu o 20.00.
    No i ide do tej kawiarni i nie wiem co zrobić jak mała zgłodnieje.wyciągnąć cycka,iść do łazienki czy jak? Dodam,ze moja szefowa nie kp i nie lubi kp publicznie i co mam zrobić?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z siadaniem to jeszcze spokojnie :)
    No i chyba tatuś tez musi zaczac wychodzić o 18.po pracy.taka juz wiosna:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2491 2492 2493 2494 2495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ