*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czytałam w Paryżu dzieci nie grymaszą i T.Hogg Język Niemowląt
Faktycznie obie radzą żeby za szybko nie reagować tylko przeczekać jak się dziecko wierci, bo można rozbudzić niepotrzebnie.
T.Hogg radzi jak nauczyć spać dziecko w łóżeczku. Trzeba odkładać do łożeczka i przyzwyczajać do niego żeby samo zasypiało. Jeśli płacze wziąć na ręce uspokoić i znów odłożyć. Ona tam bazuje na przykładach więc np. miała dzieci które trzeba było tak wziąć i odłożyć kilkanaście albo nawet kilkadziesiąt razy. Dwie zarwane noce i dziecko zaskoczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 08:08
-
Malenq wrote:Padam....nie wiem co się malej stało, ale budziła się w nocy co 1,5h...kręciła się, wierciła, stękałam itp, jejku jaka jestem zmęczona, a ona od 6stej nie śpi ...kupy wczoraj zrobiła 2, pierdy tez były....
Mam nadzieje ze dzisiaj chociaż jedna drzemkę zrobi, abym mogła i ja się zdrzemnąć....
Nie wiem co się stało, ale u mnie podobnie pobudka co 1-1,5h. Wstał przed 6 i na razie nie zanosi się na żadną drzemkę. Mam nadzieję, że chociaż na spacerze pośpi, bo pogoda piękna -
nick nieaktualny
-
Piszecie, że Wasze dzieciaczki próbują siadać, w związku z tym mam pytanie czy są jakieś dzieci które jak się je bierze za rączki to nie ciągną główki w górę.
Byłam jakiś czas temu u neurologa i to jej podstawowe badanie. Niedługo mam następną wizytę i aż się boję co powie.
Wspomnę tylko, że ta kobieta nie powinna w ogóle pracować z dziećmi. Jest tak cholernie nieprzyjemną osobą, że szok. -
moj KOstek ani mysli siadac jeszcze, ale lekarka mowila ze ruchowo jest OK.
kupilam wczoraj ksiazki o zywieniu niemowlat, poczytam zobacze. BLW chyba troche pozniej zastosuje, pozatym jakos do mnie ta metoda nie przemawia. Jak mam nie robic " leeeeci samolocik", bardzo chce robic samolociki z marchewą
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Ag przy BLW nie trzeba rezygnować z samolociku zawsze mozna wprowadzić póżniej tą metodę. Ja tak bym chciała zacząć od papek i karmienia przeze mnie, a później przejść powoli do BLW.
U nas też słonko pięknie dopisuje dziś ok 20stopni. Dzisiaj dwa parki moje. Wezmę chlebek dla kaczek -
Hejoo!
Dziś kończę 3 miesiące! Z tej okazji postanowiłem zasikać mamie łóżko!
Pozdrawiam, Filip!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:38
Rybka1, MartaKD, szpilka, kasia86, OliOla, Selene, Ag..., Kawa, magdalenka, ania_29, MonikaJ, wania, Wiki81, slash, A.loth, Bogusiar80, Agula92, renia83, Maud11, Becia81, Agus89, Anutka, lwuska55592, Ewelina88, rastafanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyisabelle wrote:A i muszę się pochwalić. Zrobiłam dzisiaj kontrolne badanie kału Alicji po ponad tygodniu brania Delicolu i wyniki idealne! Ciała redukujące 0%, PH 7. Przynajmniej wiadomo, że Delicol pomaga chociaż częstotliwość kup nadal marna - jedna kupa raz na 4 dni.
Isabelle a ile wcześniej Ala robiła ci kupek dziennie?
Bo mój w sobotę rano 1 niedzielę 1 wtorek w południe badzo malunia też zielona jak 2 ostatnie i do dzisiaj nic
wcześniej było 4-5 dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 10:03
-
Hej Kochane
Liliana super, ze sie odezwalas
Kamila88 czekamy tez az sie odezwiesz
Anutka jak tam u Ciebie
co do siadania to moj jak sie wscieka w rozku to unosi troche plecy i mnie to martwilo, ze tak wczesnie, ale skoro inne Styczniowkowe dzieci tez zaczynaja to sie nie martwie, za raczki go nie lapie wiec nie wiem czy ciagnie glowke, a Pawelek sam jeszcze slabo lapie cokolwiek w raczki, raczej jak mu niechcacy wyjdzie, tak to tylko uderza raczkami zabawki
jesli chodzi o spanie to nie bierzemy od razu na rece, nawet wstaje dopiero jak sie mocno rozkweka lub zacznie plakac (glownie dlatego, ze zanim sie do przytomnosci doprowadze to jednak trwa) wtedy z reguly od razu cyc w nocy a w dzien nie biore na rece tylko smok i bujanie koszem jesli sie da jak nie dziala to raczki, ale wtedy juz pospane -
My tez idziemy na spacer i na kawke do cukierni z moja szefowa ktora ma 8miesiecznego synka.pozniej korepetycje,3godziny zajęć w językowej i zladuje w domu o 20.00.
No i ide do tej kawiarni i nie wiem co zrobić jak mała zgłodnieje.wyciągnąć cycka,iść do łazienki czy jak? Dodam,ze moja szefowa nie kp i nie lubi kp publicznie i co mam zrobić?