X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • blador Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Willa to to nie jest, raczej domek z boazeria do remontu, basen wielki tez nie jest, ale jest. A ja uwielbiam sie opalac, tesciowa tez. Czesto jezdzilysmy we dwie na caly dzien same nad jezioro lezec plackiem :)

Ag..., Malenq, M... lubią tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Dzieciaki różnie się rozwijają. Jedne umiejętności nabywają z wyprzedzeniem, z innymi są trochę do tyłu. Lepiej traktować z przymrużeniem oka wszelkie kalendarze z cyklu "co twoje dziecko powinno umieć" :)

jeden z pierwszych moich postow na belly to w odpowiedzi byla opierdziel Ani za panikarstwo:) jak dobrze ze ty tu jestes;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 17:04

Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheeh
    no u mnie też ani jeziora, ani basenu ino teściowa........

tak, tak w różnym tempie się rozwijają, ale jakże chciałoby się powiedzieć "A MOJE DZIECKO robi to i to i to i jeszcze tamto.....hehehehe"

dzisiaj spała w ogrodzie 3h, teraz już godzinkę znowu śpi.....
    a ja właśnie "zeszłam" z laktatora (medela mini electric) i czekam na poniedziałek/wtorek kiedy to kurier dostarczy podwójną Amedę...jeszcze tylko stanik do ściągania mleka i można jechać z "koksem" eheheheh....

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga przekręciła się z brzucha na plecy! Ja pierdziu, jestem w szoku a ta się śmieje :D

jonka91, magdalenka, MonikaJ, lwuska55592, Anutka, Bogusiar80, Ewelina88, Paula44 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Docia Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    heheheeh
    no u mnie też ani jeziora, ani basenu ino teściowa........

tak, tak w różnym tempie się rozwijają, ale jakże chciałoby się powiedzieć "A MOJE DZIECKO robi to i to i to i jeszcze tamto.....hehehehe"

dzisiaj spała w ogrodzie 3h, teraz już godzinkę znowu śpi.....
    a ja właśnie "zeszłam" z laktatora (medela mini electric) i czekam na poniedziałek/wtorek kiedy to kurier dostarczy podwójną Amedę...jeszcze tylko stanik do ściągania mleka i można jechać z "koksem" eheheheh....

Podwójny laktator to mega wygoda, a jaka oszczędność czasu. Ja mam medela maxi swing, ale muszę jeszcze stanik sobie kupić to już w ogóle będzie duża wygoda.

mhsvqtkf8v59xss2.png

*06.03.2011 - Aniołek Laura (38 tc)
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stanik do sciagania mleka? a co to?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tych porównań nie unikniemy :) Olek nie chwyta, za to z brzucha na plecy pierwszy raz przekręcił się jak miał z 1,5 miesiąca i duuuuużo gada, ale nie śmieje się w głos, próbuje dopiero

Kurcze wszystko ładnie pięknie, ale ja jeszcze przed ciążą krępowałam się przed nią rozebrać, bo ja z tych L a ona XS, a teraz po ciąży zostało mi 8 kg i jakoś dziady nie chcą zlecieć :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • Docia Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szczęście teściów daleko, bo ja mieszkam Gdańsku a oni w Zielonej Górze, także często się nie widujemy. Tylko mąż sobie wymyślił, ze w lipcu weźmie cały miesiąc wolnego i cały miesiąc mamy być w Zielonej u teściów

mhsvqtkf8v59xss2.png

• Docia Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Ag to raczej taki gorset z otworami w których montuje sie lejek laktatora i dzięki temu ma się wolne ręce - taki bajer, ale jak ktoś ciągle odciąga to mega wygoda jak ma się laktator na dwa cycki

Ag..., Malenq, isabelle lubią tę wiadomość

mhsvqtkf8v59xss2.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia pracuje:) hehe

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    można kupić, można samemu zniszczyć stanik sportowy....
    http://allegro.pl/biustonosz-do-laktatora-l-xl-xxl-simple-wishes-hit-i5234789979.html

• blador Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na teściową nie narzekam :) twierdzi że jestem święta że wytrzymuje z jej synem, poza tym żyje miłością bo jest po rozwodzie i ma nowego faceta

Czy Wam po tych spacerach też tak chce się spać?
    o matko nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 17:36

relgh3718o9n8rtv.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę dziewczy tak piszecie że zdążyć za wami nie mogę. Dzisiaj rywalami sie ze szkoły bo taka lada pogoda ze szkoda było ja zmarnować i poszłyśmy z młodą na Spacer teraz jesteśmy na podwórku mała śpi a ja korzystam ze słońca i kota pilnuje haha

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po spacerze, zahaczyliśmy o galerię, byliśmy w Smyku. Jak byliśmy przy kasie to poczułam ten charakterystyczny zapach bąka/kupy.... O masakra! I nie chciał się ulotnić tylko chyba osiadł na wszystkich zabawkach! I na żelkach bo przy kasie same żelki. Wychodziliśmy stamtąd w tempie błyskawicy!
    Później sprawdzam - a to faktycznie tylko bąk! Ale to był naprawdę cichacz zabójca.....

I też byliśmy rano na kontroli u pediatry i Tomek w dokładnie miesiąc przybrał 740 g i dr powiedziała że ok :)

Ag..., Malenq, jonka91, Ewelina88, MartaKD, Paula44, Kawa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docia ja wiszę na laktatorze co 3h przez 30-40min więc ten podwójny będzie mi jak zbawienie..................

dziewczyny pytanie:

czym czyścicie uszka maluszka....ja swojej wacikiem, ale widzę że coraz więcej "miodku" się zbiera....................................................

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 18:01

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na małża, młody śpi, słonko swieci- kocham wiosnę:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag gdzie jedziecie na tą konsultację rehabilitacyjną?
    My też mamy w przyszłym tygodniu, mieliśmy we wtorek ale musiałam przełożyć na piątek bo nam okulista wypadł. Niestety Tomkowi ropieje oko dalej pomimo masażu i kropelek z antybiotykiem.

OliOla, pytałaś o Femaltiker - Kawa się zdecydowała więc już nie mam :(

Ja też się nie mogę opalać, zresztą mnie słońce w ogóle nie chwyta, jeżeli już to na czerwono, zawsze jestem taka biała w lecie że nie lubię chodzić z odsłoniętymi nogami :/ Chociaż w tamtym sezonie odkryłam "rajstopy w sprayu" i nawet od kolan w dół czasem odsłaniałam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    dziewczyny pytanie:

czym czyścicie uszka maluszka....ja swojej wacikiem, ale widzę że coraz więcej "miodku" się zbiera....................................................

Malenq ja używam patyczka z ogranicznikiem, czasem też zwykłego jak widzę ten miodek że już jest tuż tuż :)

• Docia Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Docia ja wiszę na laktatorze co 3h przez 30-40min więc ten podwójny będzie mi jak zbawienie..................

dziewczyny pytanie:

Ojej Malenq to podziwiam Cię, że ściągasz co 3h, ja tak wytrzymałam tylko 2 miesiące. Ja ściągam tylko 4 razy na dobę, chcialabym częściej ale nie umiem tak zorganizować sobie czasu, żeby wszystko ogarnąć.
    I ile masz mleczka jak ściągasz co 3h?

mhsvqtkf8v59xss2.png

• Docia Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z czyszczeniem uszu. Czyszczę i patyczkiem i wacikiem kosmetycznym ale miodek ciagle wypływa

mhsvqtkf8v59xss2.png

‹‹ 2498 2499 2500 2501 2502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ