X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Kawa Wszystkiego najlepszego!!!! Sto latek!!!

Czytam Was i co chwilę parsknę śmiechem, aż moja rodzinka w szoku.
    A czytając te historie magdalenki i szpilki to ja byłam w szoku.

Co do siadania przez tak male dziecko to ja widzę ogromną różnice. Synek w ogóle nie siadał sam. Nawet zaczął chodzić jak miał 14 miesięcy. A Hania jest inna.
    Byłam dziś na bilansie 10 latka i dalam dr wyniki Hani i przepisała jej żelazo w syropku. Jak tu podać z miarki 2,5 ml?
    strzykawka prosto do buzi lub przelac na łyżeczkę

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • blador Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag Oli wali rekoma w zabawki na oslep, czasami cos zlapie

Magdalenka wspolczuje, wiem co przezylas bo dzwonilam po karetke dla wisielca :(

Bylismy na spacerze 3 h, mlody mial body, jeansy, kurtke wiosenna i pokrywe

A teraz z serii matka wariatka- moje dziecko je za duzo! je 150 z zageszczaczem i po 3h jest ryk o jedzenie, woda, herbatka probuje go oszukac wypija 120 i starcza mu na pol godzinki. Urodzil sie z waga 2800 a teraz na domowej wadze wychodzi 6600! Idzie na mase a ja sie boje ze je i przybiera za duzo

relgh3718o9n8rtv.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:06

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Kostek wogole nie wali rękami w zabawki, dopiero jak mu wloze do reki to jest ok, a tak to jakby ich nei zauwazal- stąd moje pytanie.
    wodzi wzrokiem idealnie, reaguje na glos ale rak mu sie nie chce podniesc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 15:39

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka piękna pogoda a mimo tego aż tyle postów? Sio na spacer :P
    Dałam sobie dzisiaj wycisk :) Po równym można chodzić i chodzić bez końca, ale powrót pod górę w pełnym słońcu wycisnął ze mnie siódme poty :)
    Mimo zmęczenia czuję się super. Chyba tego mi trzeba było po wczorajszym dniu. :)
    Wracam do naleśników... :)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dzisiejsza technika sprawia ze spacer i pisanie na forum sie nie wykluczają;)
    mlody spi po 2h spacerze- jak sie obudzi idziemy na drugi

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W słońcu nawet czytać się na moim telefonie nie da :)

201501145565.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy od 11 do 14;)
    Ag wali bo sa na jego drodze, oli caly czas rusza rekami ewentualnie nogami, albo i tym i tym

relgh3718o9n8rtv.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka próbuje chwytać :) Dzisiaj parokrotnie założyła sobie grzechotkę lali jak bransoletkę :D

Za to jest do tyłu z podnoszeniem główki. Na moich kolanach pięknie dźwiga, ale na materacu kiepsko... No i się nie przekręca na boczek. Nogi podnosi, ale reszty zrobić nie potrafi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 15:55

201501145565.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie jest tak,że jak jej nie włożysz w rękę zabawki to sama jej nie wyciągnie. Tzn. jak jej macham i daje do rączki to złapie,ale sama z siebie nie.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    aa i ze spacerowych niusow
    opaliłam sobie 3/4 dłoni, mam blade od strony nadgarstka
    po tych spacerach jak już można będzie się nieco rozebrać to będziemy opalone laski :D

Ag..., isabelle lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa, ja napewno. krem mam z mlodym 50 na spółe. nie moge sie opalac:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co Kostek lapie najlepiej? swoje jajucha, jak sciagam pieluche to sie zawsze lapie za jajcory...facet jeden noo:)

ania_29, jonka91, Rybka1, M..., Viv78, Ewelina88, Paula44, Kawa, Chanela lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZDROWY!!! :D :D :D :D

Na dwór możemy wychodzić! Ależ się cieszę! :)

Aga Filip od wczoraj zaczął świadomie uderzać i brać do rączki grzechotki, choć te próby są trochę jeszcze nieporadne. Za to ani razu nie przekręcił się z brzuszka na plecki i do siadania też się nie garnie. Ale głowę trzyma już bardzo ładnie w pionie, czy na rękach, czy na brzuszku. Także różnie się te nasze pociechy rozwijają. :)

aaaaaaaaa mam zdrowe dziecko! :D :P

blador, Ag..., Malenq, ania_29, Wiki81, wania, Rybka1, lwuska55592, OliOla, Viv78, Bogusiar80, Agus89, Ewelina88, Chanela lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    a co Kostek lapie najlepiej? swoje jajucha, jak sciagam pieluche to sie zawsze lapie za jajcory...facet jeden noo:)
    Filip jak mił 4 tygodnie po kąpieli złapał siusiaka i nie chciał puścić.. :P teściowa akurat go kąpała i wycierała i zaczęła panikować, że młody go sobie oberwie :P

Ag..., Becia81, Ewelina88, MartaKD, Paula44 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w przyszlym tyg mam taką konsultacje jak Maud wrzucala- w celu pokazania stymujujacych cwiczen, jak nosic dobrze dziecko itp- zobaczymy jak sie rozwija ruchowo.

Jonka Kostek miesiac starszy wiec dlatego pytam bo widze ze juz dzieciaki lapią a on tych lap w gore nie chce podniesc za cholere.

ale od wczoraj mega duzo gada, ale to jak gadal duzo do tej pory to od wczoraj geba mu sie wogole nie zamyka, i krzyczy jak sie nudzi. smieje sie glosnym smiechem wiec pewnie i na zabawki niebawem przyjdzie pora.

Viv78 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka super!!!

Kurcze obysmy po tych spacerach nie byly w laty. Ale super, w to lato w koncu mozna bedzie sie opalac! A na dodatek tesciowa kupila dzialke nad jeziorem z basenem

Ag..., jonka91 lubią tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador to niezłą masz teściową.....i jezioro i basen:)

u mnie mała łapie zabawki sama, do wszystkiego z zaciekawieniem rączki wyciąga....ale nie przekręca się z plecków na brzuszek itp.
    gada bardzo dużo...a ostatnio PISZCZY i krzyczy "heeeeeeeeeejjjjjjjj" jak nikt do niej nie zagaduje.......

ja opalać się nie lubię, mam poza tym problematyczną skórę, która na słońce reaguje wypryskami....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malenq ja sie wogole nie opalam- dla mnie to od razu poparzenie sloneczne, mam jasna skore, problematyczne pieprzyki i dupa blada, nie moge sie opalac( hehe doslownie)
    bynajmniej bede miala dlugo młodą skore;)

blador jezioro:D, basen:D i tesciowa :( ( tak by to u mnie wygladalo, ale nie ma ani basenu ani jeziora jest tylko tesciowa:P)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki różnie się rozwijają. Jedne umiejętności nabywają z wyprzedzeniem, z innymi są trochę do tyłu. Lepiej traktować z przymrużeniem oka wszelkie kalendarze z cyklu "co twoje dziecko powinno umieć" :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 2497 2498 2499 2500 2501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ