Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...dawaj lepiej zdjęcia obiecałaś !
    Mój padł godzinę temu, ale nie wiem czy to już tak na noc czy drzemka.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tez padła,muszę ją obudzić na kąpiel.juz większość rzeczy poszykowana na chrzciny.Wiem,ze dostanie mate z Kubusiem Puchatkiem.no nie lubię go,ale darowanemu... :)
    Ma być jutro pare stopni chłodniej :( oby nie padało,bo mi sie włosy spuszą :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Prosimy zdać relacje

Odpoczywaliśmy z mężem poza miastem chwilę i było super. Mąż cały czas nosił małą, ja mogłam poczytać, spotkać się ze znajomymi, którzy mieszkali niedaleko. W sumie nie ma za dużo pisać, oboje sobie poleniuchowaliśmy ale tego nam właśnie trzeba było. Malutka zachowywała się wzorowo, jak wczoraj zasnęła o 21:00 to na jedzeniu obudziła się o 6 rano!

No ale dziś wróciliśmy i coś czuję, że wróci schemat pobudki nocnej ;)

Wiki81, szpilka, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy na spacerze nad jeziorem od 13 do 18, bylo cudnie :)

To nosidlo polecane przez instytut matek styczniowek i ich dzieci to womar eco?

nick nieaktualny, nick nieaktualny, renia83 lubią tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka,a Cie nie ma na fejsie?
    Wiki,dobry pomysł z tym odpięciem suwaka z tyłu sukienki i karmienie:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu dzisiaj na nic czasu nie miałam eh egzamin zaliczony na 4 więc super mała mi padła o 19.30 zdążyłam się wyszykowac i jesteśmy już w drodze na kręgielnie mam nadzieję że nie będę wisieć na telefonie i dzwonić do teściowej ☺ miłego wieczoru

magdalenka, ania_29, jonka91, Wiki81, nick nieaktualny, szpilka, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD nie mam fejsa...a przyjmiecie mnie na fejsie męza?? ja czesciej z niego korzystam bo mamy wspólnych znajomch?? ładnie proszę.

• Selene Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie.

Mam jutro gości wieczorem, teraz się zapowiedzieli bo przylatują z Australii na jakąś konferencję w Polsce i chcą wstąpić tylko na szybką kolację bo czas ich goni.

Zrobię sałatkę grecką + grzanki z serem. Chciałabym zrobić coś na ciepło, coś może z mięsem ale jestem jutro cały dzień w kościele i potrzebuję jakiś pomysł, który zrobię, przygotuję wcześniej dosłownie w 15 minut tak tylko, żeby może podgrzać jak przyjdą...

Poradźcie coś ;(

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene może szaszłyki?? z kawałkami kurczaka i warzywami??

Selene lubi tę wiadomość

• blador Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jakas zapiekanka? Albo cos z ciasta francuskiego np. kieszonki z kurczakiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 20:39

Selene lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador właśnie piekarnik będzie zajęty przez grzanki (choć też pomyślałam o zapiekance) uwielbiam patrzeć na te kieszonki ale niestety moje ciało nie toleruje ciasta francuskiego więc nawet nie mogłabym spróbować :(

Ale właśnie szaszłyki to super pomysł! Macie na to jakiś sposób? Kupuję normalną przyprawę do szaszłyków? Podajecie na ciepło? A kurczaka jak przyrządzić? opiec go wcześniej?

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja bym raczej postawiła na "zupę", np. chili con carne ;)

Selene lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene http://kuchnialidla.pl/product/wieprzowe-szaszlyki-z-pomidorami-i-dipem-twarozkowym

Selene lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Dziewczyny poratujcie.

Mam jutro gości wieczorem, teraz się zapowiedzieli bo przylatują z Australii na jakąś konferencję w Polsce i chcą wstąpić tylko na szybką kolację bo czas ich goni.

Zrobię sałatkę grecką + grzanki z serem. Chciałabym zrobić coś na ciepło, coś może z mięsem ale jestem jutro cały dzień w kościele i potrzebuję jakiś pomysł, który zrobię, przygotuję wcześniej dosłownie w 15 minut tak tylko, żeby może podgrzać jak przyjdą...

Poradźcie coś ;(

Na szybko to nie wiem, ale ja robie tak, bo to łatwo podgrzać.
    Ryba na szpinaku zapiekana w piekarniku.

Rybę np. Mirunę usmażyć w samej mące. Na patelni na łyżce masła (ja nie myje po rybie) szpinak w liściach zamrożony + czosnek + sól.
    Ten szpinak układam w szklanym naczyniu do zapiekania, na to usmażoną rybę i zalewam sosem (szklanka śmietany 30% + 2 jaja + np. Vegeta albo inne przyprawy).
    Ja to zalewam nawet kilka h wczesniej wtedy wszystko nasiąknie śmietaną i przed gośćmi zapiekam 20 -30 min. Tylko śmietana musi sie zapiec. Wygląda jak ser żółty.

magdalenka, Selene lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canoli z cukinii z kuchni lidla. Pycha!

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:19

201501064565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... przez Ciebie przeglądam przepisy lidla i się ślinie na widok tych pyszności :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 21:29

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    MartaKD nie mam fejsa...a przyjmiecie mnie na fejsie męza?? ja czesciej z niego korzystam bo mamy wspólnych znajomch?? ładnie proszę.
    A moze zaloz konto skór mąż ma? Nie wiem co na to dziewczyny.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszytskie życzenia :)

Adelka była dziś na spacerze od 14-15.30 a potem została na dworze tak do 19 bo grillowaliśmy :D pogoda cudna! Tylko miałam dziś z nią mega problem- plucie butelką i cycem :/ od rana zjadła tylko 3butelki i raz cycek.. od wczoraj strasznie marudzi, no jak nie ona!

Wiki obecnie nie trzeba kupować tych butelek z niekapkami bo wprowadzili smoczki niekapki (takie z krzyżykiem u góry) i można je wsadzić do butli zamiast zwykłego. ;)

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene a moze krem z pomidorów z kuleczkami mozzareli grzanki będą jak znalazł zarówno do sałatki jak i zupki.

Selene lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
‹‹ 2505 2506 2507 2508 2509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ