*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki81 wrote:Prosimy zdać relacje
Odpoczywaliśmy z mężem poza miastem chwilę i było super. Mąż cały czas nosił małą, ja mogłam poczytać, spotkać się ze znajomymi, którzy mieszkali niedaleko. W sumie nie ma za dużo pisać, oboje sobie poleniuchowaliśmy ale tego nam właśnie trzeba było. Malutka zachowywała się wzorowo, jak wczoraj zasnęła o 21:00 to na jedzeniu obudziła się o 6 rano!
No ale dziś wróciliśmy i coś czuję, że wróci schemat pobudki nocnejWiki81, szpilka, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
No i znowu dzisiaj na nic czasu nie miałam eh egzamin zaliczony na 4 więc super mała mi padła o 19.30 zdążyłam się wyszykowac i jesteśmy już w drodze na kręgielnie mam nadzieję że nie będę wisieć na telefonie i dzwonić do teściowej ☺ miłego wieczoru
magdalenka, ania_29, jonka91, Wiki81, Paula44, szpilka, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny poratujcie.
Mam jutro gości wieczorem, teraz się zapowiedzieli bo przylatują z Australii na jakąś konferencję w Polsce i chcą wstąpić tylko na szybką kolację bo czas ich goni.
Zrobię sałatkę grecką + grzanki z serem. Chciałabym zrobić coś na ciepło, coś może z mięsem ale jestem jutro cały dzień w kościele i potrzebuję jakiś pomysł, który zrobię, przygotuję wcześniej dosłownie w 15 minut tak tylko, żeby może podgrzać jak przyjdą...
Poradźcie coś ;( -
Blador właśnie piekarnik będzie zajęty przez grzanki (choć też pomyślałam o zapiekance) uwielbiam patrzeć na te kieszonki ale niestety moje ciało nie toleruje ciasta francuskiego więc nawet nie mogłabym spróbować
Ale właśnie szaszłyki to super pomysł! Macie na to jakiś sposób? Kupuję normalną przyprawę do szaszłyków? Podajecie na ciepło? A kurczaka jak przyrządzić? opiec go wcześniej? -
Selene wrote:Dziewczyny poratujcie.
Mam jutro gości wieczorem, teraz się zapowiedzieli bo przylatują z Australii na jakąś konferencję w Polsce i chcą wstąpić tylko na szybką kolację bo czas ich goni.
Zrobię sałatkę grecką + grzanki z serem. Chciałabym zrobić coś na ciepło, coś może z mięsem ale jestem jutro cały dzień w kościele i potrzebuję jakiś pomysł, który zrobię, przygotuję wcześniej dosłownie w 15 minut tak tylko, żeby może podgrzać jak przyjdą...
Poradźcie coś ;(
Na szybko to nie wiem, ale ja robie tak, bo to łatwo podgrzać.
Ryba na szpinaku zapiekana w piekarniku.
Rybę np. Mirunę usmażyć w samej mące. Na patelni na łyżce masła (ja nie myje po rybie) szpinak w liściach zamrożony + czosnek + sól.
Ten szpinak układam w szklanym naczyniu do zapiekania, na to usmażoną rybę i zalewam sosem (szklanka śmietany 30% + 2 jaja + np. Vegeta albo inne przyprawy).
Ja to zalewam nawet kilka h wczesniej wtedy wszystko nasiąknie śmietaną i przed gośćmi zapiekam 20 -30 min. Tylko śmietana musi sie zapiec. Wygląda jak ser żółty.magdalenka, Selene lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualnyDziękuję za wszytskie życzenia
Adelka była dziś na spacerze od 14-15.30 a potem została na dworze tak do 19 bo grillowaliśmy pogoda cudna! Tylko miałam dziś z nią mega problem- plucie butelką i cycem od rana zjadła tylko 3butelki i raz cycek.. od wczoraj strasznie marudzi, no jak nie ona!
Wiki obecnie nie trzeba kupować tych butelek z niekapkami bo wprowadzili smoczki niekapki (takie z krzyżykiem u góry) i można je wsadzić do butli zamiast zwykłego.