*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi cycki urosły i to całkiem sporo, wcześniej były bardzo bardzo wrażliwe, dziś uświadomiłam sobie że już nie bolą ,Myślę że to normalne i nie ma czym się przejmować, jutro bedę u ginekologa wiec mam nadzieję że potwierdzi że wszystko jest ok i poradzi coś na moj żoładeczek pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
Ja i mój brzuch
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d670678a389.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 14:43
Ag..., jonka91, Nuskaw, zielarka, Paula44, Malenq, waszka88, Agus89, agnb6, Ewelina88, Patrycha, kejti91, M4DZI4, Cynamonek30, Monifah, Welina, kasia86 lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
U mnie w Kielcach rusza działanie portalu e-zdrowie. Wojewódzki szpital i jego przychodnie dopuściły rejestracje do lekarzy przez internet. Do większości przychodni specjalistycznych można się dostać w przeciągu tygodnia. U mnie wyglądało to tak: musiałam zarejestrować się na stronie szpitala, potem potwierdziłam tożsamość w rejestracji i mogę już korzystać z internetowej rejestracji. NP. w przychodni dermatologicznej termin w okienku jest na październik, a przez neta lipiec Może i w waszych miastach coś takiego zaczyna działać. U mnie pod szpital podlega też przychodnia ginekologiczna przyszpitalna.
Ag... wrote:Pinia jaki duzy:) śliczny. To twoja 1 ciąża?
Ciąża druga, pierwsza zakończona w 8tc.
A brzuch duży, bo i trochę kg nadwagi jest...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 15:04
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Dziewcyzny, ja wyjeżdżam na tygodniowy urlop
Trzymajcie się przez ten tydzień, mam nadzieję, że jak wrócę to uda mi się nadrobić czytanie wpisów z całego tygodnia.
Dużo słoneczka życzę tym wypoczywającym jak i tym pracującym :**Ag..., MonikaDM, agnb6, jonka91, Patrycha, kejti91, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySelene udanego urlopu
Pinia ja też mam taki brzuszek, ale u mnie to sporo nadprogramowych kilogramów
U nas dziś jest tak gorąco, ze nawet pies leży plackiem i nic mu się nie chce. A ja właśnie pomalowałam paznokcie na śliczny, wesoły koralowy kolor, a co tamSelene lubi tę wiadomość
-
Witajcie. Strasznie dziś gorąco.
Chciałam się wybrać nad morze, ale ludzi w Łebie tyle że nie ma gdzie nogi postawić. Myślę że dla ochłody pojadę wieczorem.
W sumie miałam się dziś wybrać na kajak, ale gin stwierdził iż wiosłowanie może być dla mnie za ciężkie.
Piersi mnie jakoś przestały boleć, tylko sutki swędzą/pieką.
Samopoczucie też jakby coraz lepsze. W końcu.
Miłego wieczoru. -
nick nieaktualny
-
Też mam brzuszek już ciążowy. Cieszę się, w pierwszej ciąży brzuch miałam w połowie 8 miesiąca i tak naprawdę krótko byłam w ciąży. Teraz się nacieszę.
Ostatnio widziałam zdjęcia Anny Czartoryskiej w wysokiej ciąży, ślicznie wygląda, zazdroszczę jej końcówki ciąży w lecie, te sukienki... -
Chanela wrote:z tego co orientuję się to cholinexu nie powinno się zażywać w ciąży, ze względu na składnik "salicylan choliny" poszukałam w necie w ulotce jest napisane że można jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności. Ten cholinex bym odpuściła. Tantum verde, isla, fiorda i prenalen gardło - to na pewno można.
Dzięki za info! Właśnie doczytałam w ulotce, ze cholinex nie jest wskazany. Całe szczęście, ze nie wzięłam.
Szkoda, ze żadnych z tych pastylek isla, fiorda i prenalen nie mogę brać, bo mieszkam za granicą a to leki polskich producentów. Jest tu tantum verde i biorę, bo mam w domu, do tego płuczę gardło wodą z solą (obrzydliwość) i piję herbatę z cytryną, miodem albo z malinami. Trochę to wszystko pomaga.
Jutro pójdę do apteki i zapytam o coś, co mogę brać w ciąży.
Jedna koleżanka poradziła mi olejek z oregano, ale nie wie, że jestem w ciąży a sprawdziłam, że lepiej nie brać:
http://pl.265health.com/family-health/womens-health/1018082898.html#.U7lr90BWrDg
W ogóle znalazłam ciekawy link o ziołach w ciąży, gdzie jest i to o malinach i liściach malin, o czym była niedawno dyskusja. A co ciekawe, napisano tam, że np majeranek pomaga na mdłości. Chociaz ja od razu czuję mdłości, jak tylko pomyślę o piciu wody z majerankiem! Brrr...
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/ziola-w-ciazy-jakie-ziola-sa-bezpieczne-w-ciazy_41087.html
Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
Pinia 108 - jaki piękny, duży brzuszek! ))
Niedługo chyba w końcu i ja jakąś fotkę zrobię, bo jest już trochę odstający, ale miałam kilka nadprogramowych kg po zimie właśnie na brzuchu, więc czekam aż będzie bardziej okrągły, ciążowyAniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
Witam kochane Troszkę milczałam ale to temu że mam delikatnego doła związanego z wyjazdem mojego małża,bo tak jak pisałam wcześniej z 10 dni zrobił się miesiąc i się wkurzyłam.Nie rozmawiam z nim od trzech dni i jest mi ciężko bo byliśmy nierozłączni i przykro mi że on nie próbuje do mnie dzwonic i jakoś pocieszyc i wogóle że nie pyta co u mnie.Wie że ja jestem na fochu ale w obecnej sytuacji mógłby się jakos postarac rozładowac sytuację.
Dziś miałam trochę lepszy dzień bo znajomi zabrali mnie na wypad do Augustowa.Do połowy dnia pogoda ok więc byliśmy na plaży a potem jak jebło to taka burza że świata nie było widac.Pojechaliśmy więc zjeśc coś do "greka zorby"-tej restauracji co Gesslerowa robiła "kuchenną rewolucję".Powiem szczerze że bez rewelacji.Z tego co mieli w karcie to połowy nie było można zamówic,kawa tylko czarna z mlekiem lub bez , choc w menu kilka pozycji z kawą.Ja w kurczaku na szaszłyku miałam taką chrząstkę że myślałam że się udławię a teraz to mnie brzuch rozbolał i nie zbyt się to jedzenie przyjeło...Jedynie co to osługa spoko, właścicielka miła,podchodziła się z każdym witała,pytała jak smakuje itp no i ceny przystępne ale więcej tam nie zawitam :p
Pinia śliczny brzucholek, mój też prawie taki
Selene udanego wypoczynku i samego słoneczkaSelene lubi tę wiadomość