X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cycki urosły i to całkiem sporo, wcześniej były bardzo bardzo wrażliwe, dziś uświadomiłam sobie że już nie bolą;) ,Myślę że to normalne i nie ma czym się przejmować, jutro bedę u ginekologa wiec mam nadzieję że potwierdzi że wszystko jest ok i poradzi coś na moj żoładeczek pozdrawiam ;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też pirrsi urosł i zrobiły się mega żylaste. Bolały umirkowanie w porównaniu z pierwszą ciążą, ale mam za sobą dwa lata karmienia piersią, cycki pewnie wiedzą już co i jak.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czy któraś z was kąpie się nad jeziorem? Uważacie że to bezpieczne?

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja;) niestety woda jest jeszcze za zimna, ( jak dla mnie ) wydaje mi sie że nic złego sie nie stanie, jezeli sie obawiasz zawsze są kompieliska sprawdzone i dopuszczone przez sanepid ;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i mój brzuch :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d670678a389.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 14:43

Ag..., jonka91, Nuskaw, zielarka, Paula44, Malenq, waszka88, Agus89, agnb6, Ewelina88, Patrycha, kejti91, M4DZI4, Cynamonek30, Monifah, Welina, kasia86 lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia jaki duzy:) śliczny. To twoja 1 ciąża?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Kielcach rusza działanie portalu e-zdrowie. Wojewódzki szpital i jego przychodnie dopuściły rejestracje do lekarzy przez internet. Do większości przychodni specjalistycznych można się dostać w przeciągu tygodnia. U mnie wyglądało to tak: musiałam zarejestrować się na stronie szpitala, potem potwierdziłam tożsamość w rejestracji i mogę już korzystać z internetowej rejestracji. NP. w przychodni dermatologicznej termin w okienku jest na październik, a przez neta lipiec :) Może i w waszych miastach coś takiego zaczyna działać. U mnie pod szpital podlega też przychodnia ginekologiczna przyszpitalna.
    Ag... wrote:
    Pinia jaki duzy:) śliczny. To twoja 1 ciąża?

Ciąża druga, pierwsza zakończona w 8tc.

A brzuch duży, bo i trochę kg nadwagi jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 15:04

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcyzny, ja wyjeżdżam na tygodniowy urlop :D

Trzymajcie się przez ten tydzień, mam nadzieję, że jak wrócę to uda mi się nadrobić czytanie wpisów z całego tygodnia.

Dużo słoneczka życzę tym wypoczywającym jak i tym pracującym :**

Ag..., MonikaDM, agnb6, jonka91, Patrycha, kejti91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny brzuszek!!!
    U mnie-tryumfalny powrót bólu piersi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 15:38

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene - odpoczywaj! Słońca i pogody ducha! Wracaj szybko!

Pinia! - Ale masz duży ten brzuszek! Mój taki mały ; (

Selene lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wypoczywaj:) a mój brzuchol też malusi, ale juz go widzę rano nawet na czczo:).

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia 108 alleluja ;-) a juz myslalam ze ja mam tylko taki brzuszek.pieknie.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene udanego urlopu :)
    Pinia ja też mam taki brzuszek, ale u mnie to sporo nadprogramowych kilogramów :/

U nas dziś jest tak gorąco, ze nawet pies leży plackiem i nic mu się nie chce. A ja właśnie pomalowałam paznokcie na śliczny, wesoły koralowy kolor, a co tam :)

Selene lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Strasznie dziś gorąco. :/
    Chciałam się wybrać nad morze, ale ludzi w Łebie tyle że nie ma gdzie nogi postawić. :P Myślę że dla ochłody pojadę wieczorem. :)
    W sumie miałam się dziś wybrać na kajak, ale gin stwierdził iż wiosłowanie może być dla mnie za ciężkie.

Piersi mnie jakoś przestały boleć, tylko sutki swędzą/pieką. :D
    Samopoczucie też jakby coraz lepsze. W końcu. :)

Miłego wieczoru. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Ja też mam ;)

Też już masz taki duży? ????

• zielarka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam brzuszek już ciążowy. Cieszę się, w pierwszej ciąży brzuch miałam w połowie 8 miesiąca i tak naprawdę krótko byłam w ciąży. Teraz się nacieszę.
    Ostatnio widziałam zdjęcia Anny Czartoryskiej w wysokiej ciąży, ślicznie wygląda, zazdroszczę jej końcówki ciąży w lecie, te sukienki...

FITop1.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    z tego co orientuję się to cholinexu nie powinno się zażywać w ciąży, ze względu na składnik "salicylan choliny" poszukałam w necie w ulotce jest napisane że można jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności. Ten cholinex bym odpuściła. Tantum verde, isla, fiorda i prenalen gardło - to na pewno można.

Dzięki za info! :) Właśnie doczytałam w ulotce, ze cholinex nie jest wskazany. Całe szczęście, ze nie wzięłam.
    Szkoda, ze żadnych z tych pastylek isla, fiorda i prenalen nie mogę brać, bo mieszkam za granicą a to leki polskich producentów. Jest tu tantum verde i biorę, bo mam w domu, do tego płuczę gardło wodą z solą (obrzydliwość) i piję herbatę z cytryną, miodem albo z malinami. Trochę to wszystko pomaga.
    Jutro pójdę do apteki i zapytam o coś, co mogę brać w ciąży.

Jedna koleżanka poradziła mi olejek z oregano, ale nie wie, że jestem w ciąży a sprawdziłam, że lepiej nie brać:
    http://pl.265health.com/family-health/womens-health/1018082898.html#.U7lr90BWrDg

W ogóle znalazłam ciekawy link o ziołach w ciąży, gdzie jest i to o malinach i liściach malin, o czym była niedawno dyskusja. A co ciekawe, napisano tam, że np majeranek pomaga na mdłości. Chociaz ja od razu czuję mdłości, jak tylko pomyślę o piciu wody z majerankiem! Brrr...
    http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/ziola-w-ciazy-jakie-ziola-sa-bezpieczne-w-ciazy_41087.html

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia 108 - jaki piękny, duży brzuszek! :)))
    Niedługo chyba w końcu i ja jakąś fotkę zrobię, bo jest już trochę odstający, ale miałam kilka nadprogramowych kg po zimie właśnie na brzuchu, więc czekam aż będzie bardziej okrągły, ciążowy :)

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agn mi gin polecił płukanie gardła roztworem wody utlenionej (łyżeczka 5ml na pół szkl wody) zamiast soli, miałam po niej wymioty. Woda utleniona okazała się znacznie skuteczniejsza.

agnb6 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :) Troszkę milczałam ale to temu że mam delikatnego doła związanego z wyjazdem mojego małża,bo tak jak pisałam wcześniej z 10 dni zrobił się miesiąc i się wkurzyłam.Nie rozmawiam z nim od trzech dni i jest mi ciężko bo byliśmy nierozłączni i przykro mi że on nie próbuje do mnie dzwonic i jakoś pocieszyc i wogóle że nie pyta co u mnie.Wie że ja jestem na fochu ale w obecnej sytuacji mógłby się jakos postarac rozładowac sytuację.
    Dziś miałam trochę lepszy dzień bo znajomi zabrali mnie na wypad do Augustowa.Do połowy dnia pogoda ok więc byliśmy na plaży a potem jak jebło to taka burza że świata nie było widac.Pojechaliśmy więc zjeśc coś do "greka zorby"-tej restauracji co Gesslerowa robiła "kuchenną rewolucję".Powiem szczerze że bez rewelacji.Z tego co mieli w karcie to połowy nie było można zamówic,kawa tylko czarna z mlekiem lub bez , choc w menu kilka pozycji z kawą.Ja w kurczaku na szaszłyku miałam taką chrząstkę że myślałam że się udławię a teraz to mnie brzuch rozbolał i nie zbyt się to jedzenie przyjeło...Jedynie co to osługa spoko, właścicielka miła,podchodziła się z każdym witała,pytała jak smakuje itp no i ceny przystępne ale więcej tam nie zawitam :p
    Pinia śliczny brzucholek, mój też prawie taki :)
    Selene udanego wypoczynku i samego słoneczka :)

Selene lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ