X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Waszka- trzymam kciuki :) Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:29

Cynamonek30, M4DZI4, agnb6 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Rastafonka :)
    Śliczne te Wasze brzuszki, ja wczoraj popatrzyłam na swój w lustrze i powiem szczerze, że dopiero zaczyna do mnie docierać, że jestem w ciąży :)

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, matko jedyna ale duchota, chyba będzie burza...
    Ja też mam dzisiaj wizytę i cały czas o niej myślę i się też stresuje niestety :/ Też proszę o trzymanie kciuków i też oczywiście zaciskam kciukasy za Wasze dzisiejsze wizyty.

Paula44 ja już mam tez brzuch jak bym była w 6 miesiącu ciąży ale Ty się nie przejmuj, moja koleżanka nie miała ciążowego brzucha właśnie do 6 jakoś miesiąca, na serio nic a nic aż w ciągu tygodnia czy dwóch nagle jak jej brzuchol wywalił, że masakra- mówiła, że wstała rano patrzy a tu taka wielka kula się zrobiła a potem rosła sobie :) Tak więc spokojnie , jeszcze zacznie Ci on przeszkadzać ;)

Ag..., jonka91, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie zamówilam jeansy z happymum.pl, mialam ostatnio swoje ubrane caly dzien i jakos mnie po nich brzuch bolał bo chyba juz przyciasnawe są:/

Gwiazdeczka trzymam kciuki za Ciebie tez:), dajcie wszystkie znaka po badaniu.

a przedemną rozmowa w pracy pt- to moj ostatni tydzien i to telefoniczna w dodatku:/ , trzymajcie za mnie tez kciuki:)

Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie, mam nadzieję że udanym jak u mnie :)

Pamiętam że dużo z nas ma dziś wizyty więc czekam na wieści! ;)

Filmik ze zwierzakami wzruszający, jestem ciekawa jak moja kotka zareaguje na dziecko..

Tak Wam powiem że już jestem spokojna, że już wszystko będzie dobrze w końcu jutro zaczynam 14/15tydzień :)

Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Tak Wam powiem że już jestem spokojna, że już wszystko będzie dobrze w końcu jutro zaczynam 14/15tydzień :)

no a jak ma być :)faajnie, nie? dopiero na suwaczku był 6,7 a tu juz 14:)

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)
    Właśnie się zorientowałam jak szybko leci czas. Jeszcze nie dawno byłam w 5tc. :) Pamiętam tą radość, momentami niepokój. :P Teraz jestem już w 14tc.:)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane! Ja już po wizycie! Ale mi ulżyło. Serduszko tak pięknie biło.:) Maluch ma 6,24 i lekarz powiedział, że spory i wszystko jest ok, książkowo. :) Tak się bardzo bałam tej wizyty. Niestety jeszcze nie widać jaka płeć. Następna wizyta dopiero za miesiąc. :( Co do wagi to też schudłam 1 kg, ale gin mówi, że nie ma co się martwić. Dziś w pracy muszę powiedzieć o ciąży. Zbieram się na tel do szefa i nie wiem jak kto zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 10:53

Kawa, jonka91, M4DZI4, Paula44 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Witam kochane! Ja już po wizycie! Ale mi ulżyło. Serduszko tak pięknie biło.:) Maluch ma 6,24 i lekarz powiedział, że spory i wszystko jest ok, książkowo. :) Tak się bardzo bałam tej wizyty. Niestety jeszcze nie widać jaka płeć. Następna wizyta dopiero za miesiąc. :( Co do wagi to też schudłam 1 kg, ale gin mówi, że nie ma co się martwić. Dziś w pracy muszę powiedzieć o ciąży. Zbieram się na tel do szefa i nie wiem jak kto zrobić.

Super ze ok:)no to za miesiac juz bedzie kawał dziecziaczka wiec pewnie plec juz poznasz:)
    telefon o ciazy do szefowej mam juz za sobą, dasz rade i im predzej zadzwonisz tym lepiej, nie ma sensu sie stresowac nie wiadomo ile.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:

A właśnie Ewelina co sądzisz o materacu do tego łóżeczka? Jest w zestawie, łóżko jest ekstra ale nie wiem jak materacyk...
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-bukowe-wenge-szuf-pkg-i4358307586.html

Tak jak wcześniej pisałam pianka poliuretanowa jest bardzo podatna na odkształcenie, niestety nie ma podanej jej gęstości więc nie wiadomo do końca jaka jakość. Kokos jak najbardziej na tak. Co do gryki wszystko zależy jak te łuski są zabezpieczone, bo często zdarza się pleśń w niej rozwijać więc ja nie ryzykowałabym. Ja kupuję materacyk od producentów, którzy od lat się głownie tym zajmują więc mam pewność, że wszystko będzie ok.

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ag.. U mnie o tyle jest ciężko powiedzieć, bo ja pracuje normalnie na cały etaty, wypłata też, ale umowa na pół etatu na razie, żeby szef nie płacił dużych składek i chcę się właśnie tak z nim dogadać, żeby mi zmienił na cały etat (a miał to zrobić dopiero w grudniu) bo wiadomo, że większa potem kasa. No i nie wiem jak mu to powiedzieć....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 11:20

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dzięki Ag.. U mnie o tyle jest ciężko powiedzieć, że ja pracuje normalnie na cały etaty, wypłata też, ale umowa na pół etatu na razie, żeby szef nie płacił dużych składek i chcę się właśnie tak z nim dogadać, żeby mi zmienił na cały etat (a miał to zrobić dopiero w grudniu) bo wiadomo, że większa potem kasa. No i nie wiem jak mu to powiedzieć....

ahaaa, no to pytanie czy szef w porządku gość czy nie. Trzymam kciuki za pomyslna rozmowe!

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ewelina za odpowiedź :) aaa i oczywiście cieszę się z pomyślnej wizyty :) ja swoją mam za 6 godzin, teraz jadę na zakupki ze szwagierką, może coś znajdę dla Bąbla na wyprzedaży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 11:13

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Agataa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super wieści, no i trzymam kciuki za rozmowę z szefem ;) Oby wszystko dobrze poszło ;)

Jonka daj znać po wizycie jako poszło no i co upolowałaś na przecenach :)

Dziś jestem taka padnięta, jakbym w nocy nie spała, co chwilę się budziłam...

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Jonka, wszystkie mówicie, że macie spore brzuszki, że już ciążowe. Ze piersi większe. U mnie nic. ..
    . Ola jest 1 dzien do przodu ode mnie i pisze, ze ma duży brzuszek. Ja nie mam. . .

Paula - ja mam tak samo i się zastanawiam czy na pewno jestem w ciąży...

Piersi raczej w miejscu, brzucha prawie w ogóle (schudłam ok. 3,5 kg przez ostatnie 2 m-ce, więc brzuch się może zniwelował - ale dla mnie jest taki sam jak na początku - czyli nic się nie zmieniło :))

Nie martw się niczym. Już niedługo :)

Paula44 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:

https://www.youtube.com/watch?v=YB2WHOtmSHQ

Dzieciaczki słodkie, ale pieski liżące po twarzy mnie NIE rozczuliły ;) Fuuuj

MonikaDM lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane.

Ja podniosłam poziom letroxu i od razu wszystkie te okropne objawy typu ból głowy karku i zawroty głowy minely jak ręką odjął.

Nawet mojego psa wsadziłam pod prysznic. Trochę się zmachałam; ale stał grzecznie jakby wiedział, że nie mogę się naciągnąć szarpac z nim ani tym bardziej dźwigać

Co do brzuszka. .. staram się zachować spokój. W końcu JP II czuwa. Wszystko musi być dobrze.

Upał dziś straaaaaazny!

• marrtka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, jestem po weekendzie za miastem, sobota spędzona u teściowej, napasła mnie okrutnie: zupka, placki ziemniaczane, pierogi z jagodami a potem jeszcze grill. no i ciasto musiało być :( Brzucha u mnie nie widać, pryszczonosza nie zmieniam, bo cyc nie urósł (czekam z ustęsknieniem :D). Jestem jakaś słaba, mdli mnie i wczoraj bolała mnie głowa, może to od pogody. A może to skutki odstawienia luteiny. wizyta u gina w środę.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff u mnie też tak grzeje! Poleżałam 7min na słoneczku i widzę efekty, będę sobie co jakiś czas dozować tak opaleniznę by nie być białasem ale i rownież nie zaszkodzić brzoskwince:)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidzę tych upałów. Strasznie mi słabo, przejdę 2 kroki i duszności mnie łapią, muszę usiąść. Nadal próbuje zebrać się na tel do szefa i nie mogę. Jeszcze mam trochę czasu do 18.00.

zplX18SyZp.gif
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ