X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co robić wszystko się pokićkało. Przedwczoraj zarejestrowałam się na usg genetyczne Pierwszego trymestru i będe musiała je odwołać bo nie mam na to badanie pieniążków.Mam trochę komplikacji i musieliśmy wydać trochę kasy a na dodatek wczoraj wzięłam pierwszą wypłatę na l4 która jest niższa o 150 zł i dla mojego budżetu to bardzo dużo. Wolałabym je zrobić ale niestety pójdę tylko na połówkowe:-(

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a nie masz zadnych mozliwosci zeby ktos Cie wspomogl chwilowo? rodzina, przyjaciele? w koncu nie potrzebujesz na pierdoły a na wazne badanie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rodzina nam już pożyczyła mimo że też za wiele nie mają.Moj mąż tez chodzi teraz prywatnie do lekarz bo będzie miał operacje na kręgosłup. Boże jak się wali to wszystko.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu nie zapiszesz sie na NFZ w takim razie, przeciez mozna miec genetyczne za darmo. popytaj moze w jakis poradniach, albo gina zapytaj czy nie wie gdzie je mozna zrobic za free. Coś napewno ogarniesz.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego pensja niższa o 150zl? Przecież na L 4 w ciąży masz płatne 100%!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wcześnie kliknięłam.
    Bol głowy trochę ustąpił - zrobiłam sobie ten żelowy okład ciepły na kark i stronie.
    Nudności są nadal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam w jednej gdzie lekarz ma kontrakt z NFZ a tam jego wredna pielęgniara (piszę tak bo byłam u tego lekarza na podrażnione przydatki i pani nieuprzejma) powiedziała ze za darmo ze skierowaniem a tak 170 zł. Myślałam że może się po porostu do niego zarejestruję pójdę i pogadam to może zrobi na Nfz co mi szkodzi głowy mi nie urwie chcę tylko wiedzieć czy ma wszystkie rączki, nóżki i Jak zajrzy na chwilę na kość nosową czy jest to może mu się nic nie stanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Dlaczego pensja niższa o 150zl? Przecież na L 4 w ciąży masz płatne 100%!

Podwyżkę dostałam niedawno a oni liczą ostatnie 12 miesięcy gdzie zarobki były niższe

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja slyszalam z kolei ze pensja na L4 jest wyzsza jak juz ZUS zaczyna wyplacac bo podobno nie placi sie wtedy zdrowotnego czy cos. nie wiem dokladnie.

Kasia no pewnie idź! a moze skierowanie jakos skombinujesz ?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 współczuję takich przebojów dzisiaj z samopoczuciem! :( Mam nadzieję, ze już troszkę lepiej? Odpoczywaj.

A ja dziś obudziłam się z bólem niby nie gardła, ale węzła chłonnego na szyi, po lewej stronie. Myślałam, ze mi przejdzie ale zaczyna mnie boleć coraz bardziej i czuję, ze idzie mi na gardło :( Gardło jednak jak na razie mnie nie boli. Brać coś na to, czy poczekać aż będzie gorzej?

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu idź może do jakiegos gina na nfz który ma usg moze zrobi Ci sam dokladne badanie a może da skierowanie, żeby sie nie pultał, że wcześniej chodziłaś do kogos innego powiedz że to pierwsza wizyta

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny widzialyscie kolekcje na happymum.pl ? ale cuda:)
    Super te rzeczy! :) Ja to bym chciała bardzo takie koszulki z nadrukami w ciąży, ale tam widzę, ze są strasznie drogie.. ponad 100zł za t-shirt, to jednak dużo :(
    Też drogo jest na http://pieknamama.pl/category/bluzki-zabawne-bluzki
    ale za to dużo taniej na http://www.megakoszulki.pl/ciaza,,narodziny-c158.html
    Mi się bardzo podoba ta dla tatusia:
    http://www.megakoszulki.pl/Przyszly,tata,T-shirt-p2921.html

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarejestruję się do tego od moich przydatków powiem mu co i jak nie będe nic ukrywać może okaże się człowiekiem o dobrym sercu i zrobi to usg.
    Dzięki dziewczyny

szpilka, Ag... lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że się uda

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy macie jeszcze czasami bóle podbrzusza (w stylu miesiączkowych)?
    od wczoraj mnie męczą :(
    no i budzenie się w nocy (lekki sen), niewyspanie...

Niestety plamienie, które od tygodnia nie dawało o sobie znać powróciło :(
    jeszcze dziś w nocy śniło mi się,że zaczęłam krwawić i czułam mega niepokój, a dziś idąc o 10:00 do łazienki - zaczęłam lekko plamić na beżowo :(

Już się cieszyłam,że mam to za sobą. Byłam tak happy! oglądałam pierwszy raz wózki i inne gadżety w necie, nie przyciągałam złych myśli...

szału można dostać! cały czas COŚ!

Kasiu, mam nadzieję,że uda się Tobie jakoś dostać na tę wizytę. Z drugiej strony, jeśli wszystko jest u Ciebie w porządku, możesz poczekać do "połówkowego". Ze względu na częstość USG, sama się zastanawiałam, czy nie poczekać do 18-20 tygla...
    no,ale przez problemy z tymi plamieniami, w moim przypadku warto iść.

My to się mamy :(

relgcwa11d8kpmkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam plamień czuję się dobrze oprócz senności ,lenistwa, braku apetytu i wstrętu do smażonych mięs wszystko ok.I dalej chudnę 23 czerwca byłam na wizycie czyli 12 dni temu i od tamtej pory schudłam 2,5 kg ogólnie od początku ciąży mam - 7,5 kg

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 wrote:
    Paula44 współczuję takich przebojów dzisiaj z samopoczuciem! :( Mam nadzieję, ze już troszkę lepiej? Odpoczywaj.

A ja dziś obudziłam się z bólem niby nie gardła, ale węzła chłonnego na szyi, po lewej stronie. Myślałam, ze mi przejdzie ale zaczyna mnie boleć coraz bardziej i czuję, ze idzie mi na gardło :( Gardło jednak jak na razie mnie nie boli. Brać coś na to, czy poczekać aż będzie gorzej?

nie czekaj az bedzie gorzej bo ci sie rozwinie jakies bakteryjne swinstwo, przerabialam to przez ost 2 tyg a tez zaczelo sie od bolo po lewej stronie gardla. kup na ssanie Isle, mozna psikac tantun verde tez podobno i walcz od poczatku.

agnb6 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ag..!
    W domu mam Tantum verde i Cholinex i właśnie przeczytałam, ze to też można brać. Zacznę brać od razu, zanim mnie gardło rozboli.
    Pewnie to wszystko przez upał i klimatyzację w sklepach i w samochodzie... :(

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio bolą więzadła w dole brzucha. Mam nadzieję, że to więzadła. Ograniczam wszelkie zbędne wysiłki. No ale też mogę stwierdzić, że za bardzo się nie oszczędzałam. Jeździłam rowerem, targam zakupy, podlewam w ogrodzie (wiadrem :D). Wczoraj robiłam porządki na działce. Jeździłam taczką. :D Zrobiłam przemeblowanie :D
    Chyba czas zwolnić tempo. :)

Aaa.. nadal chudnę. Już 5,5 kg na minusie. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 wrote:
    Dzięki Ag..!
    W domu mam Tantum verde i Cholinex i właśnie przeczytałam, ze to też można brać. Zacznę brać od razu, zanim mnie gardło rozboli.
    Pewnie to wszystko przez upał i klimatyzację w sklepach i w samochodzie... :(
    wielce prawdopodobne, klima to zło:/ Zycze zdrowka zeby szybko przeszlo:)

agnb6 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ