*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozmawiałam z siostra która ma dwójkę dzieci i fioła na punkcie fotelików,bezpieczeństwa i mówiła,ze recaro najlepsze ale żeby nie kupiła dużych przedziałów.lepiej dla takich maluchów kupować recaro tanszy model,a czesciej
magdalenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej hej moja ma etap blablania i krzyku chce się wygadać dziołszka a M cały czas jej ciśnie smoka;/ Cały czas musi coś trzymać w rączkach, już nie chodzę w rozpuszczonych włosach i łańcuszkach bo jak tylko widzi to od razu rwie
Idziemy dziś na szczepienie, mam nadzieję że będzie jak ostatnio -
Chanela wrote:
co do fotelików to czytałam raport kiedyś i najlepsze wyniki miał Recaro. Ja będę w ten inwestować. Szwagierka ma i jest bardzo zadowolona,oni mają chyba właśnie ten 9-35.
Ja tez te polecam, mam po synku te dwa starsze bezwypadkowe więc zostaną dla Hani.
Tak jak pisałam juz wczesniej ten pierwszy 0-13 recaro własnie reklamuję (spiął się z bazą i nie mogę nic z tym zrobić). Zanim go kurier odbierze z serwisu recaro, to maja mi przysłac Maxi Cosi Cabriofix bo nie wyobrażam sobie być bez fotelika, jak codziennie odbieram syna ze szkoły.
Nie miałam na szczęście nigdy wypadku z dzieckiem, więc nie wypowiem sie jak się sprawdza, w codziennym użytkowaniu pewnie jak każdy inny, nawet taki za 100 zł. Ale to szczęśćie że nie miałam wypadku.www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ale jak to jest, fotelik następny jest od 9msc czy od 9kg?? jak to mega głupie pytanie to sory, ale juz sie pogubiłam bo na stronie smyka piszą że fotelik jest np. od 9msc do 36kg.
Zakładam że jest od 9msc bo przecież dziecko musi siedzieć ?? sama już nie wiem. -
magdalenka maxi cosi ma kazda rozmiarowke: wiek, kg i wzrost
Od urodzenia do około 12 miesiąca (0 – 13 kg) 40 - 85 cm
Od ok. 9 miesięcy do ok. 4 lat (9 – 18 kg) 80 - 105 cm
Od około 3½ roku do 12 lat (15 - 36 kg) 100 - 150 cm
bo wiadomo ze wszstko zalezy od dziecka;)magdalenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:Hej hej moja ma etap blablania i krzyku chce się wygadać dziołszka a M cały czas jej ciśnie smoka;/ Cały czas musi coś trzymać w rączkach, już nie chodzę w rozpuszczonych włosach i łańcuszkach bo jak tylko widzi to od razu rwie
Idziemy dziś na szczepienie, mam nadzieję że będzie jak ostatnio
Trzymam kciuki za szczepienieKawa lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Powiem wam, że jak pierwsze 2 miesiące to smok był u małej 24h na dobę (inaczej afera) oprócz nocy bo wypluwała przy mocnym śnie. To teraz polubiła gaworzenie, śmianie się i smoka tylko jak chce zasnąć to mamla przez kilka minut i wypluwa.
Na przyszłość nie będę tak się trzęsła nad tym smokiem bo widzę, że dziecko zmienia swoje preferencje co chwilę -
nick nieaktualnyMoja na początku też smok 24h chciała a obecnie tylko do snu (właściwie nawet do snu nie daje, ale jak m układa do snu to jej daje) i jak w dzień widzę że jest zmęczona i by się zdrzemnęła to daję a tak niech sobie gada krzyczy jak chce (jak widzę że to poznawanie swojego głosu )
-
Dzięki! O, słodkości, to podstawa Perspektywa kisielu mnie nie cieszyła a ja jestem żarta na słodycze
Chlebek będę sama robić. Mam przepis na ekspresowy i pyszny
Moja Natka jest dzisiaj marudna. Padła mimo że niedawno wstała. Wyjść/nie wyjść w taką pogodę? -
Hej u mnie Młoda jest małym maruderem i chce ciągle na ręce. Mam wrażenie,że to skok ciąg dalszy.
Wczoraj nie byłam na spacerze,bo było zimno i tak wiało,że głowę urywa.
Co do jedzenia to nam pediatra mówiła,że można powoli rozszerzać dietę,ale ja wewnętrznie nie jestem do tego przekonana. Myślę,że wstrzymam się jeszcze jakiś czas. Widzę,że ładnie przybiera na moim mleku więc nie widzę konieczności zmian jak na razie. Zresztą jak już pisałam będę chciała stosować BLW, a tam koncept jest właśnie żeby zacząć jak dziecko skończy 6 mcm zgodnie z zaleceniami WHO. Zresztą będę obserwować Młodą czy jest już gotowa na pewne rzeczy.
U nas etap gadania i zainteresowania wszystkim dookoła. Smok tylko do usypiania w dzień praktycznie nie stosowany. Zauważyłam,że Milenka śpi ostatnio z pół przymkniętymi oczami
Też zazdroszczę Wam nocek przespanych u nas są przynajmniej 2-3 pobudki nadal.