X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z siostra która ma dwójkę dzieci i fioła na punkcie fotelików,bezpieczeństwa i mówiła,ze recaro najlepsze ale żeby nie kupiła dużych przedziałów.lepiej dla takich maluchów kupować recaro tanszy model,a czesciej

magdalenka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;) moja ma etap blablania i krzyku chce się wygadać dziołszka a M cały czas jej ciśnie smoka;/ Cały czas musi coś trzymać w rączkach, już nie chodzę w rozpuszczonych włosach i łańcuszkach bo jak tylko widzi to od razu rwie :P

Idziemy dziś na szczepienie, mam nadzieję że będzie jak ostatnio :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja maxi cosi- ale tez nie taki duzy przedzial tylko 9-18.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez maxi cosi ale dlatego ze mamy bazę family fix i to byłaby dla nas tragedia wydawać tyle pieniędzy na nową przy zmianie modelu fotelika

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:

co do fotelików to czytałam raport kiedyś i najlepsze wyniki miał Recaro. Ja będę w ten inwestować. Szwagierka ma i jest bardzo zadowolona,oni mają chyba właśnie ten 9-35.

Ja tez te polecam, mam po synku te dwa starsze bezwypadkowe więc zostaną dla Hani.

Tak jak pisałam juz wczesniej ten pierwszy 0-13 recaro własnie reklamuję (spiął się z bazą i nie mogę nic z tym zrobić). Zanim go kurier odbierze z serwisu recaro, to maja mi przysłac Maxi Cosi Cabriofix bo nie wyobrażam sobie być bez fotelika, jak codziennie odbieram syna ze szkoły.

Nie miałam na szczęście nigdy wypadku z dzieckiem, więc nie wypowiem sie jak się sprawdza, w codziennym użytkowaniu pewnie jak każdy inny, nawet taki za 100 zł. Ale to szczęśćie że nie miałam wypadku.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest Maxi Cosi MOBI 9-25kg do montowania tyłem do kierunku jazdy 999zł

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki ja mam cabriofix z bazą. bardzo jestem zadowolona

a ty juz nie wymienialas raz tegp nosidla na początku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 09:40

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jak to jest, fotelik następny jest od 9msc czy od 9kg?? jak to mega głupie pytanie to sory, ale juz sie pogubiłam bo na stronie smyka piszą że fotelik jest np. od 9msc do 36kg.

Zakładam że jest od 9msc bo przecież dziecko musi siedzieć ?? sama już nie wiem.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka maxi cosi ma kazda rozmiarowke: wiek, kg i wzrost
    Od urodzenia do około 12 miesiąca (0 – 13 kg) 40 - 85 cm
    Od ok. 9 miesięcy do ok. 4 lat (9 – 18 kg) 80 - 105 cm
    Od około 3½ roku do 12 lat (15 - 36 kg) 100 - 150 cm

bo wiadomo ze wszstko zalezy od dziecka;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka do fotelika wyżej wymienionego przezemnie jest taki opis:
    -Fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy,dla malucha od 9 do 25 kg (od ok.9 miesięcy do ok.5lat)

• Wiki81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wiki ja mam cabriofix z bazą. bardzo jestem zadowolona

a ty juz nie wymienialas raz tegp nosidla na początku?
    Tak wymieniałam, bo był porysowany plastik

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Hej hej ;) moja ma etap blablania i krzyku chce się wygadać dziołszka a M cały czas jej ciśnie smoka;/ Cały czas musi coś trzymać w rączkach, już nie chodzę w rozpuszczonych włosach i łańcuszkach bo jak tylko widzi to od razu rwie :P

Idziemy dziś na szczepienie, mam nadzieję że będzie jak ostatnio :)

Trzymam kciuki za szczepienie

Kawa lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa moj tez wciska tego smoka- mowie mu ale po co, niech sobie pojęczy, skoro nie placze to nie dawaj- juz sie opamietal.
    Powodzenia na szczepieniu

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że jak pierwsze 2 miesiące to smok był u małej 24h na dobę (inaczej afera) oprócz nocy bo wypluwała przy mocnym śnie. To teraz polubiła gaworzenie, śmianie się i smoka tylko jak chce zasnąć to mamla przez kilka minut i wypluwa.

Na przyszłość nie będę tak się trzęsła nad tym smokiem bo widzę, że dziecko zmienia swoje preferencje co chwilę :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na początku też smok 24h chciała a obecnie tylko do snu (właściwie nawet do snu nie daje, ale jak m układa do snu to jej daje) i jak w dzień widzę że jest zmęczona i by się zdrzemnęła to daję a tak niech sobie gada krzyczy jak chce (jak widzę że to poznawanie swojego głosu )

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja polecam blog smakoterapia, tam duzo slodkosci bezmlecznych. Lubie tez jadlonomie. Ogolnie duzo tego jest. a do kawy polecam mleko owsiane z rossmana, jak dla mnie najlepsze z roslinnych

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czytaj etykiety bo nawet w pieczywie czesto jest mleko

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:22

201501064565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! O, słodkości, to podstawa :D Perspektywa kisielu mnie nie cieszyła a ja jestem żarta na słodycze :)

Chlebek będę sama robić. Mam przepis na ekspresowy i pyszny :)

Moja Natka jest dzisiaj marudna. Padła mimo że niedawno wstała. Wyjść/nie wyjść w taką pogodę?

201501145565.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie Młoda jest małym maruderem i chce ciągle na ręce. Mam wrażenie,że to skok ciąg dalszy.

Wczoraj nie byłam na spacerze,bo było zimno i tak wiało,że głowę urywa.

Co do jedzenia to nam pediatra mówiła,że można powoli rozszerzać dietę,ale ja wewnętrznie nie jestem do tego przekonana. Myślę,że wstrzymam się jeszcze jakiś czas. Widzę,że ładnie przybiera na moim mleku więc nie widzę konieczności zmian jak na razie. Zresztą jak już pisałam będę chciała stosować BLW, a tam koncept jest właśnie żeby zacząć jak dziecko skończy 6 mcm zgodnie z zaleceniami WHO. Zresztą będę obserwować Młodą czy jest już gotowa na pewne rzeczy.

U nas etap gadania i zainteresowania wszystkim dookoła. Smok tylko do usypiania w dzień praktycznie nie stosowany. Zauważyłam,że Milenka śpi ostatnio z pół przymkniętymi oczami ;)

Też zazdroszczę Wam nocek przespanych u nas są przynajmniej 2-3 pobudki nadal.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
‹‹ 2520 2521 2522 2523 2524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ