X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcieliśmy poczekać, ale z racji naszego "zawodu" ciągle podróżujemy i mąż sam wyskoczył, że jak wstaje teraz do małej (a naprawdę często do niej wstaje) to chyba chciałby szybko drugie, odchować razem, będzie ciężej na początek ale przynajmniej zapakujemy oba dzieciaki i w drogę (a tak to, jedno będzie miało ileś lat a ja w ciąży, ciągle płacz i wstawanie) a tak to siuuup... 2 lata może większego wysiłku i spokój, niech się bawią razem ;P (męskie rozumowanie)

Ciekawe, że jak o tym myślę, to mam ogromny żal, że następne forum nie będzie już takie faaaajne :P (i że nie będę styczniówką, tylko np. listopadówką!! )

Ag.. chyba, że się synchronizujemy i porządziły razem na kolejnym ;P :D

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:

Ciekawe, że jak o tym myślę, to mam ogromny żal, że następne forum nie będzie już takie faaaajne :P (i że nie będę styczniówką, tylko np. listopadówką!! )

Ag.. chyba, że się synchronizujemy i porządziły razem na kolejnym ;P :D

dobra!

ale ze co ze znow trzeba bedzie z nowymi dziewczynami sie poznawac? nieee!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie byłoby urodzić na wiosnę, zakładanie noworodkowi kombinezonu zimowego to będzie moja największa trauma :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak z nowymi mamami poznawać? Na forum? No way! My tu samowystarczalne jesteśmy!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odważne jesteście :D Im starsze dziecko tym bardziej jest absorbujące, przy roczniaku trzeba będzie mieć oczy dokoła głowy i biegać za berbeciem :)
    Moja siostra mając 3 dzieci stwierdziła że jedno by wystarczyło :D

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to odważne ale mamy w planach kilka wyjazdów służbowych w tym do Australii i chyba po prostu wolimy sie teraz przez pierwsze kilka lat pomęczyć niż potem jedno dziecko bardziej wystarczalne i znów niemowlę.

Znajoma moja ma 13 latkę i 9 latka i zali sie ze starsza bez problemów sama może w domu zostać, zje, pouczy sie a do wszystkich znajomych musi ciagnąć tego malucha bo sam zostać nie może. W wakacje musza zatrudniać nianie bo starsza sama sie zajmie no ale maluch juz nie i żałuje ze nie miała rok po roku, bo niby więcej pracy na początku ale potem są w podobnym wieku i unikasz sytuacji ze jeden zajęty sobą a drugi ciagle potrzebuje twojej uwagi...

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluch to ten 9-latek?

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Maluch to ten 9-latek?

Tak, słówko nieadekwatne, sorki :)

• rastafanka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    To ze staraniami czekajcie na mnie! :) My też zaczynamy po wakacjach ;) Wczoraj były u mnie koleżanki z pracy razem z panią dyrektor i nawet ona namawiała mnie na drugie maleństwo :D Więc postanowione :)
    A brzuszka też mi już brakuje. Wczoraj dodatkowo dowiedziałam się, że jedna znajoma jest w ciąży i będzie miała bliźniaki i tak jakoś zazdrość mnie wzięła...

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:30

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• blador Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu ale nie uciekniecie stad staraczki? My tu Wam we wszystkim doradzimy, wesprzemy, bedziecie mialy specjalne wzgledy nie to na nowym forum bo tam same uprzywilejowane :-D

jonka91 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka nie lubie bo u nas oprocz cc tez finanse :( a miesiac temu byla szansa na super poprawe, juz wszystko zalatwione i dupa, koles po ktorym maz mial przejac zlecenie sie rozmyslil, a maz pierwsze co jak sie o tym dowiedzial to mowi to co robimy w grudniu drugie :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nigdzie nie wybieram narazie :) a wogole moja znajoma powiedziała ze tez od początku miała takie forum, ze po 10 stron dziennie pisały ale skończyło sie jak dzieci miały tak po roczku bo juz trzeba było im więcej czasu poświecić, część dziewczyn była ponownie w ciąży, część wróciła do pracy... Teraz piszą kilka postów na tydzien-2tyg

Ale u nas tak nie będzie!

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:30

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ciąża to był piękny czas. Będę go wspominać jako coś cudownego i niebywalego. Ponoć przy drugiej ciąży już jest inaczej.

My z Mężem chcielibysmy drugiego bobaska za około rok po moim powrocie do pracy. Czyli byłaby przerwa ok 2-3 lata maks.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile mniej więcej trwały u Waszych Maluchów skoki rozwojowe?

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waham się pomiędzy dwoma nosidełkami.
    Womar eco 1
    1z48tgx.png

czy Womar Diamond? :)
    2a975oi.jpg

Pomożecie w wyborze?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Jonka nie lubie bo u nas oprocz cc tez finanse :(
    U mnie ten sam ból ;)Bariera nie do przeskoczenia

Selene wrote:
    Tak, słówko nieadekwatne, sorki :)
    Myślę że adekwatne do traktowania chłopca ;) Moim zdaniem spokojnie mógłby zostać pod opieką siostry :)

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka jak ja Cie rozumiem z ta praca, ja sie ludze, ze babka za ktora mam zastepstwa przedluzy wychowawczy, bo tez bede bezrobotna a tez najchetniej bym z macierzynskiego wskoczyla na l4 ciazowe

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was że już podjeliście decyzje o rodzeństwie dla pociech. U nas póki co to luźne rozmowy, nie chcemy żeby Jas był jedynakiem ale ograniczają nas finanse no i po cc muszę czekać przynajmniej rok. Jak już zaczniecie starania to nie uciekajcie z tego wątku ! bedziemy Was wspierac i czekac na kolejne emocjonujące porody ! ach to były emocje. Pamiętam jak urodziła isabelle to chyba z 3 razy czytałam jej post taka była wzruszona i zdziwiona że to już pierwsza rozpakowana styczniówka.

‹‹ 2547 2548 2549 2550 2551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ