*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula44 wrote:Cześć.
Cały wieczór rzygalam. Teraz też mi niedobrze.
Ciągle nie wiem, co zrobić. Pojade na wymaz z pochwy i zrobię posiew.
Ten lek zapisuje się jak inne nie działają. A ja nawet nie wiem, co tam siedzi. Może nystatyna w globulkach wystarczy. Po co walić do wrobla z armaty. ...
Dziś wyniki tej toksoplazmozy u którejś z Was. Napisz koniecznie! -
Dzień Dobry Dziewczynki,
Ag, fajnie, że jesteś już bez bólu głowy. No i pogoda się zmieniła, też może mieć to wpływ na Twoje samopoczucie.
Chciałabym Wam polecić wyrobienie karty w Rossmanie. Są przy kasach, a później trzeba się zarejestrować na stronie www.rossnet.pl
Mając taka kartę można taniej kupować kosmetyki dla siebie ciążowe i dla dziecka (pieluchy też) a i sa specjalne promocje dla osób z kartą.
Ja wczoraj ja wzięłam. Im dłużej się używa tym jest większy rabat.
Jak urodzimy, to już będziemy miały rabat na kaszki, zupki, pieluchy i kosmetyki dla maluchów.
Moim zdaniem warto. Ceny są niższe niż w supermarketach a na pewno w Carrefurze.
Miłego dnia Wam życzę, ja dzisiaj znowu w pracywww.styczniowki2015.phorum.pl -
Dzien dobry po raz pierwszy w ciazy mdli mnie dzis tak ze mie wiem jak to sie skończy:/ pozatym nie spałam 2 godziny w nocy , znacie jakieś sposoby na przewianie ucho i bol gardła ??? Przewiane ucho zapewniło mi dzis wizytę u dentysty boli mnie cała góra po prawe stronie ;( myślicie ze będę mogła dostać znieczulenie ??? Jestem juz w 2 trymestrze, miłego dnia Wam życzę
-
tak, u dentysty można dostać, znieczulenie miejscowe jak najbardziej, tylko oczywiście trzeba powiedzieć , że jest się w ciąży- wówczas z tego co tłumaczyła mi dentystka nie podaje się znieczulenia zawierającego adrenalinę
( jakoś tak)
co do bólu gardła to oczywiście domowe sposoby i tak jak już wcześniej był temat polecam ja osobiście prenalen (syrop jak i tabletki na gardło dla kobiet w ciąży) a na ucho, są chyba w aptece jakieś olejki. no i życzę szybkiego powrotu do zdrowiaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 10:33
-
nick nieaktualny
-
agnb6 jeszcze nic nie jest przesądzone więc głowa do góry, wiem, że łatwo tak pisać gdy nie jest się w takiej sytuacji ale na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki za Twojego maluszka i za Ciebie.
Tymi wzruszyła mnie bardzo Twoja historia. Aż się poryczałam, teraz na pewno będzie dobrze.
A tak w ogóle to wszystkim dzień dobry. Od rana zajadam kapuśniaki, nawet mężowi do pracy wcisnęłam. Strasznie mam ochotę na kwaśne. Ogólnie dziś wyjątkowo dobrze się czuję tylko obudziłam się ze strasznym bólem prawego barku, i całej ręki. Chyba zainwestuję w tą poduchę dla kobiet w ciąży bo się nie wysypiam, każda pozycja zła.agnb6 lubi tę wiadomość
-
agnb6 wrote:Hej dziewczyny,
Dziś byłam na usg kontrolnym, żeby sprawdzić kosmówkę. Kosmówka się praktycznie przykleiła i już wytworzyło się łożysko więc ta kosmówka raczej nie zagraża ciąży. W zwiazku z tym nie muszę już brać progesteronu. To dobra wiadomość.
Ale...
Jednak okazało się, ze dziecko ma przepuklinę pępowinową, czyli, ze jelita i żołądek są poza jamą brzuszną ( Normalnie jest tak u każdego dziecka w trakcie rozwoju, ale do 12 tyg powinno się to samo wchłonąć a u mnie dzisiaj zaczyna się 13 tydzień.
Są więc 3 prawdopodobieństwa:
- jest to fizjologiczne i samo się wchłonie, tylko troszkę później, bo może być tak, że dziecko jest trochę do tyłu z tygodniami
- jest to fizjologiczne ale się nie wchłonie do porodu, wtedy robi się cesarskie cięcie i dziecko po porodzie ma operację włożenia wszystkiego do brzuszka
- jest to spowodowane jakaś chorobą genetyczną - aby to wykluczyć, będę mieć zabieg amniopunkcji.Zabieg i tak miałam mieć, bo tu sie zaleca kobietom po 35 roku życia, bo badania prenatalne wychodzą zazwyczaj fałszywie pozytywne.
Jestem załamana
Kochana! Domyślam się co przeżywasz, ja miałam problemy na samym początku. Kiedy szłam na wizytę na której wg. lekarki powinno być już serduszko, a był pusty pęcherzyk. Też się martwiłam, bo wiedziałam dokładnie kiedy miałam owulację. Lekarka mnie do tego straszyłam słabym rozwojem. Na badaniach prenatalnych dopiero wyszło mi, że dziecko rozwija się prawidłowo i nadrobiło te półtorej tygodnia "zaległości". Kochana! Czasem w ciągu kilku dni coś się zmieni, zobaczysz! Możesz iść na następne usg za tydzień i już wszystko będzie w porządku! Wiem, że to nie łatwe, ale nie stresuj się, każde dzieciątko rozwija się inaczej! Trzymaj się!agnb6 lubi tę wiadomość
-
Goosiaczek2 wrote:ha udało mi się o to mój brzuchol:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9e8fa14df5a.jpg
dobranoc wszystkim
Fajny brzuchol!
Ja też mam już odstający brzuszek, jestem z niego strasznie dumna i lubię na niego patrzeć przed lustrem. Niestety moja teściowa, kąśliwa żmija, non stop mi dogaduje, że w tym tygodniu to nie powinno być widać brzucha.. ;/ Dlatego jak zobaczyłam Ciebie, jesteś na podobnym etapie ciąży, od razu uśmiech pojawił się na mojej twarzy! Ciążowe brzuchy są super! -
agnb6 zobaczysz, wszystko będzie dobrze. Wszystkie mocno trzymamy za Was kciuki
Ewelina kupuj poduchę Komfort snu bez porównania! Ja też się długo zastanawiałam nad zakupem, a teraz od 2 tygodni przesypiam całe noce bez bólu pleców. A nawet mąż mówi, że musi kupić jeszcze jedną żeby jemu też było wygodnie
Miłego dnia!Ewelina88, Ag..., agnb6 lubią tę wiadomość
-
Dzieki Dziewczyny za rady:)na pewno skorzystam,póki co boje sie panicznie zadzwonic do dentysty ale musze bo kolejnej bolącej nocki nie wytrzymam:/
piekne macie juz brzucholki:)
mój również jest juz spory,tymbardziej ze jest to moja druga ciaża:)
O jakich poduchach do spania piszecie?
o takich wielkich rogalach? warto je kupic?
ja w nocy rzucam sie jak nie wiem,totalnie sie nie wysypiam:/
a to dopiero 15 tydz,strach pomyslec co bedzie po 20 tygodniu:P
A i jeszcze mam pytanko do mam w drugiej ciazy,czy czujecie juz ruchy???
-
Witam Was:)
Gosiaczek śliczny brzuszek
Melula trzymam kciuki, daj znac co i jak
Tymi witaj wsród styczniowych mamusiek
agnb6 wszystko na pewno bedzie dobrze! musi byc!
A ja mam wizyte w przyszlym tygodniu juz sie nie moge doczekac
rastafanka o jakiej poduszce piszesz? tez by mi sie przydalo cos takiego. Zawsze spalam na brzuchu, teraz jest troche ciezko bo czuje jakbym cos tam uciskala i ciezko mi jest sie ulozyc zeby zasnac w smyku widzialam ostatnio takie rogale. Moze ktoras z Was juz przetestowala?
Miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:23
Tymi lubi tę wiadomość
-
Właśnie o tych mówimy. Ja już oglądam na allegro. Ja się nie wysypiam też głównie z tego powodu, że 3 razy w nocy czasem 4 wstaję do łazienki. Koszmar.
Co do ruchów chyba jeszcze żadna z dziewczyn się nie chwaliła. -
Ja uwielbiam spac na brzuchu ale teraz zaczyna byc to niemozliwe powoli
dajcie linka do jakiejs poduchy tez z checia zerknę
Pozatym równiez biegam na sikanie w nocy,
lekarka kazała mi pic minimum 2 litry czystej wody dziennie zeby utrzymac wody płodowe na dobrym poziomie wiec wmuszam w siebie i czuje czasem jak wielbład
Ja tez juz czuje ruchy:)zielarka lubi tę wiadomość
-
Po południu odbieram wynika raportu Prisca. Przez swój profil w Diagnostysce sprawdziłam tylko wyniki i mnie dosyć mocno zaniepokoiły:
HCG wolna podjednostka beta: 46,30 (norma 12-13 tydz 20-28)
PAPPA-A 3,58 (mediana 12+3 2,88). Miałyście może robione któreś z tych badań?
USG było robione 12t1d. CRL wynosiło 64 mm i odpowiadało 12t5d, NT 1,8. Tak to lekarka mówiła że nie będziemy robić badań dokładniejszych po USG jednak wysłała mnie na test PRISCA. Wizytę kolejną mam dopiero 1 sierpnia.
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
nick nieaktualnyOdnośnie poduch do spania to ja zamierzam na dniach nabyć tę:
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-kojec-do-spania-karmienia-gratisy-i4337448776.html?source=mlt
Słyszałam dużo dobrych opinii o nich. Poza tym są polskiej firmy, nie wiem czy to plus, ale wolę wspierać polską gospodarkęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:51
Ewelina88, kejti91 lubią tę wiadomość