X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Cześć.
    Cały wieczór rzygalam. Teraz też mi niedobrze.
    Ciągle nie wiem, co zrobić. Pojade na wymaz z pochwy i zrobię posiew.
    Ten lek zapisuje się jak inne nie działają. A ja nawet nie wiem, co tam siedzi. Może nystatyna w globulkach wystarczy. Po co walić do wrobla z armaty. ...

Dziś wyniki tej toksoplazmozy u którejś z Was. Napisz koniecznie!
    Paula, dzięki za pamięć. U mnie dziś wynik toxo. Zaraz jadę do szpitala. Wszystko się okaże.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczynki,

Ag, fajnie, że jesteś już bez bólu głowy. No i pogoda się zmieniła, też może mieć to wpływ na Twoje samopoczucie.

Chciałabym Wam polecić wyrobienie karty w Rossmanie. Są przy kasach, a później trzeba się zarejestrować na stronie www.rossnet.pl
    Mając taka kartę można taniej kupować kosmetyki dla siebie ciążowe i dla dziecka (pieluchy też) a i sa specjalne promocje dla osób z kartą.

Ja wczoraj ja wzięłam. Im dłużej się używa tym jest większy rabat.

Jak urodzimy, to już będziemy miały rabat na kaszki, zupki, pieluchy i kosmetyki dla maluchów.
    Moim zdaniem warto. Ceny są niższe niż w supermarketach a na pewno w Carrefurze.

Miłego dnia Wam życzę, ja dzisiaj znowu w pracy

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    ha udało mi się o to mój brzuchol:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9e8fa14df5a.jpg
    dobranoc wszystkim
    Fajny, a myślałam, że tylko ja mam taki. Gratuluję

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) po raz pierwszy w ciazy mdli mnie dzis tak ze mie wiem jak to sie skończy:/ pozatym nie spałam 2 godziny w nocy , znacie jakieś sposoby na przewianie ucho i bol gardła ??? Przewiane ucho zapewniło mi dzis wizytę u dentysty boli mnie cała góra po prawe stronie ;( myślicie ze będę mogła dostać znieczulenie ??? Jestem juz w 2 trymestrze, miłego dnia Wam życzę

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, u dentysty można dostać, znieczulenie miejscowe jak najbardziej, tylko oczywiście trzeba powiedzieć , że jest się w ciąży- wówczas z tego co tłumaczyła mi dentystka nie podaje się znieczulenia zawierającego adrenalinę
    ( jakoś tak)

co do bólu gardła to oczywiście domowe sposoby i tak jak już wcześniej był temat polecam ja osobiście prenalen (syrop jak i tabletki na gardło dla kobiet w ciąży) a na ucho, są chyba w aptece jakieś olejki. no i życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 10:33

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Tymi, mnie jak zawsze boli ucho to ładuję do niego pognieciony listek hm anginki? takiego kwiatka co przypomina troszkę maryśkę ;) mi pomaga

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 jeszcze nic nie jest przesądzone więc głowa do góry, wiem, że łatwo tak pisać gdy nie jest się w takiej sytuacji ale na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki za Twojego maluszka i za Ciebie. :)

Tymi wzruszyła mnie bardzo Twoja historia. Aż się poryczałam, teraz na pewno będzie dobrze. :)

A tak w ogóle to wszystkim dzień dobry. :) Od rana zajadam kapuśniaki, nawet mężowi do pracy wcisnęłam. Strasznie mam ochotę na kwaśne. Ogólnie dziś wyjątkowo dobrze się czuję tylko obudziłam się ze strasznym bólem prawego barku, i całej ręki. Chyba zainwestuję w tą poduchę dla kobiet w ciąży bo się nie wysypiam, każda pozycja zła.

agnb6 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Dziś byłam na usg kontrolnym, żeby sprawdzić kosmówkę. Kosmówka się praktycznie przykleiła i już wytworzyło się łożysko więc ta kosmówka raczej nie zagraża ciąży. W zwiazku z tym nie muszę już brać progesteronu. To dobra wiadomość.
    Ale...
    Jednak okazało się, ze dziecko ma przepuklinę pępowinową, czyli, ze jelita i żołądek są poza jamą brzuszną :(( Normalnie jest tak u każdego dziecka w trakcie rozwoju, ale do 12 tyg powinno się to samo wchłonąć a u mnie dzisiaj zaczyna się 13 tydzień.
    Są więc 3 prawdopodobieństwa:
    - jest to fizjologiczne i samo się wchłonie, tylko troszkę później, bo może być tak, że dziecko jest trochę do tyłu z tygodniami
    - jest to fizjologiczne ale się nie wchłonie do porodu, wtedy robi się cesarskie cięcie i dziecko po porodzie ma operację włożenia wszystkiego do brzuszka
    - jest to spowodowane jakaś chorobą genetyczną - aby to wykluczyć, będę mieć zabieg amniopunkcji.Zabieg i tak miałam mieć, bo tu sie zaleca kobietom po 35 roku życia, bo badania prenatalne wychodzą zazwyczaj fałszywie pozytywne.

Jestem załamana :(

Kochana! Domyślam się co przeżywasz, ja miałam problemy na samym początku. Kiedy szłam na wizytę na której wg. lekarki powinno być już serduszko, a był pusty pęcherzyk. Też się martwiłam, bo wiedziałam dokładnie kiedy miałam owulację. Lekarka mnie do tego straszyłam słabym rozwojem. Na badaniach prenatalnych dopiero wyszło mi, że dziecko rozwija się prawidłowo i nadrobiło te półtorej tygodnia "zaległości". Kochana! Czasem w ciągu kilku dni coś się zmieni, zobaczysz! Możesz iść na następne usg za tydzień i już wszystko będzie w porządku! Wiem, że to nie łatwe, ale nie stresuj się, każde dzieciątko rozwija się inaczej! Trzymaj się! <3

agnb6 lubi tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    ha udało mi się o to mój brzuchol:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9e8fa14df5a.jpg
    dobranoc wszystkim

Fajny brzuchol! :)
    Ja też mam już odstający brzuszek, jestem z niego strasznie dumna i lubię na niego patrzeć przed lustrem. Niestety moja teściowa, kąśliwa żmija, non stop mi dogaduje, że w tym tygodniu to nie powinno być widać brzucha.. ;/ Dlatego jak zobaczyłam Ciebie, jesteś na podobnym etapie ciąży, od razu uśmiech pojawił się na mojej twarzy! :) Ciążowe brzuchy są super! :D

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    agnb6 trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze <3
    Gosiaczek prześliczny brzuszek ;)
    ja miałam dodać zdjęcia a kom mi się rozpierdzielił w drobny mak i lipa ;/ jak coś skombinuję to dodam.

agnb6 lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 zobaczysz, wszystko będzie dobrze. Wszystkie mocno trzymamy za Was kciuki <3
    Ewelina kupuj poduchę :) Komfort snu bez porównania! Ja też się długo zastanawiałam nad zakupem, a teraz od 2 tygodni przesypiam całe noce bez bólu pleców. A nawet mąż mówi, że musi kupić jeszcze jedną żeby jemu też było wygodnie :P
    Miłego dnia! :)

Ewelina88, Ag..., agnb6 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny za rady:)na pewno skorzystam,póki co boje sie panicznie zadzwonic do dentysty ale musze bo kolejnej bolącej nocki nie wytrzymam:/
    piekne macie juz brzucholki:)
    mój również jest juz spory,tymbardziej ze jest to moja druga ciaża:)

O jakich poduchach do spania piszecie?
    o takich wielkich rogalach? warto je kupic?
    ja w nocy rzucam sie jak nie wiem,totalnie sie nie wysypiam:/
    a to dopiero 15 tydz,strach pomyslec co bedzie po 20 tygodniu:P

A i jeszcze mam pytanko do mam w drugiej ciazy,czy czujecie juz ruchy???

l22nhdge0qqepa6e.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:)
    Gosiaczek śliczny brzuszek <3
    Melula trzymam kciuki, daj znac co i jak :)
    Tymi witaj wsród styczniowych mamusiek <3
    agnb6 wszystko na pewno bedzie dobrze! musi byc!
    A ja mam wizyte w przyszlym tygodniu :) juz sie nie moge doczekac :)
    rastafanka o jakiej poduszce piszesz? tez by mi sie przydalo cos takiego. Zawsze spalam na brzuchu, teraz jest troche ciezko bo czuje jakbym cos tam uciskala i ciezko mi jest sie ulozyc zeby zasnac :/ w smyku widzialam ostatnio takie rogale. Moze ktoras z Was juz przetestowala?

Miłego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:23

Tymi lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o tych mówimy. :) Ja już oglądam na allegro. Ja się nie wysypiam też głównie z tego powodu, że 3 razy w nocy czasem 4 wstaję do łazienki. Koszmar.
    Co do ruchów chyba jeszcze żadna z dziewczyn się nie chwaliła.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję już ruchy :)

jonka91, Kawa, Tymi, Ag... lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam te rogale w smyku firmy kojec, na allegro były za pol ceny:) rastafanka daj linka jaka masz ta poduche.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:31

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam spac na brzuchu ale teraz zaczyna byc to niemozliwe powoli
    dajcie linka do jakiejs poduchy tez z checia zerknę:)
    Pozatym równiez biegam na sikanie w nocy,
    lekarka kazała mi pic minimum 2 litry czystej wody dziennie zeby utrzymac wody płodowe na dobrym poziomie wiec wmuszam w siebie i czuje czasem jak wielbład

Ja tez juz czuje ruchy:)

zielarka lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • kejti91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez niestety musze przynajmniej 3 razy wstawac do łazienki :/ a pozniej jest mi ciezko zasnac.
    ag no wlasnie muslalam ze taniej kupie na allegro bo w swmyku byly chyba za 169 zl.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Pinia108 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po południu odbieram wynika raportu Prisca. Przez swój profil w Diagnostysce sprawdziłam tylko wyniki i mnie dosyć mocno zaniepokoiły:
    HCG wolna podjednostka beta: 46,30 (norma 12-13 tydz 20-28)
    PAPPA-A 3,58 (mediana 12+3 2,88). Miałyście może robione któreś z tych badań?
    USG było robione 12t1d. CRL wynosiło 64 mm i odpowiadało 12t5d, NT 1,8. Tak to lekarka mówiła że nie będziemy robić badań dokładniejszych po USG jednak wysłała mnie na test PRISCA. Wizytę kolejną mam dopiero 1 sierpnia.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie poduch do spania to ja zamierzam na dniach nabyć tę:

http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-kojec-do-spania-karmienia-gratisy-i4337448776.html?source=mlt

Słyszałam dużo dobrych opinii o nich. Poza tym są polskiej firmy, nie wiem czy to plus, ale wolę wspierać polską gospodarkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:51

Ewelina88, kejti91 lubią tę wiadomość

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ