Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki moje Kochane nie schizujcie się, ja też mam wizyty co miesiąc, jeśli macie obawy a nie na każdej wizycie macie usg, a chodzicie prywatnie to zaproponujcie podglądnięcie malucha na usg wg zasady "płacę-wymagam" nie odbierzcie tego źle, ale ja bym tak zrobiła wzrusza mnie widok mojego dzidziola tym bardziej że to pierwsze dziecko i wszystko dla mnie to MAGIA :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM super wiadomości, gratuluje synka:) duży ten twój dzidziuś, mój miał 6,74 w tym czasie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szczesliwa89 Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie moze sie wydac troche glupie.
    Ile w ciazy mozna dzwigac? czy wogole mozna? bylam dzisiaj na zakupach i wnioslam po schodach 2 siatki no i byly dosc ciezkie. Boje sie teraz czy to nie zaszkodziło mojemu bąbelkowi ;((

14vyx7t.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ku twojej niecierpliwości. Właśnie przyszłam i piszę, co z tą toksoplazmozą. Otóż otrzymałam wyniki, okazało się, że przeszłam ją dawno, także ryzyka nie ma. Dostałam opinię: "Wyniki badań serologicznych jednoznacznie wskazują na dawne zakażenie toxoplazma gondii. Choroba nieaktywna, nie stanowi zagrożenia ani dla matki, ani dla dziecka. Brak wskazań do leczenia".

IgG - 198 [IU/ml] - interpretacja: dodatni (było 74,6 - obecne)
    IgM - 0,6 - interpretacja: wątpliwy (było 1,85 index - obecne)

IgG avidity 0,31 - interpretacja: wysoka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 15:01

Cynamonek30, Paula44, jonka91, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM super, że wszystko jest jak należy. Skoro Tobie powiedzieli, że chłopak to ja może też jutro coś usłyszę :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa89 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie moze sie wydac troche glupie.
    Ile w ciazy mozna dzwigac? czy wogole mozna? bylam dzisiaj na zakupach i wnioslam po schodach 2 siatki no i byly dosc ciezkie. Boje sie teraz czy to nie zaszkodziło mojemu bąbelkowi ;((
    =============================================================================================
    http://parenting.pl/portal/dzwiganie-w-ciazy
    ogolnie jeśli nie musisz to lepiej nie dźwigaj- mi lekarz kategorycznie zakazał wszelkiego wysiłku fizyczneego...
    i sie stosuje do tego- ale jesli Tobie nic nie mowił, to sie nie stersuj tylko bardziej na siebie uważaj Pozdrawia! :)
    ============================================================================================
    MonikaDm super wiesci :) przeczucie Twoje było na chłopczyka?? czy na dziewczynke- bo nie pamietam :) ?
    Gratuluje Syna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 16:35

zi13skjo0ong6u20.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM i jak z kalendarzem chińskim się pokrywa, że chłopiec? Nie wiem czy sprawdzałaś.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaaa super wiesci ! Gratuluje synka ! Powiem Ci, ze przeczuwalam u Ciebie chlopca biorac pod uwage Twoje objawy z naszych rozmow a raczej praktycznie ich brak ;) U mnie jest to samo wiec tez stawiam na synka ale niestety nie pokazal klejnotow, Moj to wstydnis :D Jeszcze raz gratuluje samych dobrych informacji :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatte u mnie zero objawów doskonałe samopoczucie a raczej dziewczynka.. :P chociaż też czułam że będzie chłopak.. :P

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli moja rzygawka ma się na coś przydać i będzie dziewczynka to mogę rzygać do końca ciąży. Chciałabym drugą córkę :P choć syn też będzie upragniony :)

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi witam Cie gorąco. Poryczałam się jak bóbr jak czytałam Wasza historię. Ale dobre przesłanie nam przyniosłaś - musimy się cieszyć ciążą, wszystkie dbamy o siebie i nic więcej zrobić nie możemy. Życze Wam dużo zdrówka, dla Twojego Antosia zapalę znicz przy okazji, bo Antosie to super chlopaki - mam siostrzeńca Antosia ma 4 lata i powiedział mi dziś, ze bedzie sie bawił z kuzynem autami :)

Tymi lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Was tak sutki swędzą? Oszaleć można...pieką i swędzą.

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    nie, to akurat mnie nie dotknęło.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:

Mnie również pieką i swędzą. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 17:02

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    MonikaDM super wiadomości, gratuluje synka:) duży ten twój dzidziuś, mój miał 6,74 w tym czasie:)

Dziekuję, sama się zdziwiłam, ze tak skoczył :) Ostatnio 20.06. (zaledwie 3 tyg, temu) miał 3,6 cm, więc ponad dwukrotnie, ale do niedawna był tak jakby 3 dni do tyłu a teraz jest 3 dni do przodu teoretycznie. Pewnie się to jeszcze zmieni kilka razy :)

Dziewczyny dziękuję za miłe słowa...kurcze jestem taka szczęśliwa i mam nadzieję, ze po Waszych następnych wizytach też wszystko bedzie ok zwłaszcza u dziewczyn które bardzo się martwią.

Ale cały dzień nie jest dla nas superaśny...po powrocie do domu zadzwoniłam do siostry i okazało się, ze dziś rano zmarł jej teść...w listopadzie miał isć na emeryturę, białaczka wykończyła go w 2 tygodnie, jego żona została bez niczego, tak mi jej zal, to taka dobra kobieta, kilka lat temu straciła pracę, na emeryturę jest za młoda, a do pracy za stara; mimo, ze ma przepracowane 30 lat pracy emerytury nie dostanie bo nie ma odpowiedniego wieku, wszystkie składki jej męża przepadły - nic jej sie po nim aktualnie nie nalezy (no...stare auto może sprzedać i to wszystko), nie wiem jak jej pomóc, jedyne co mogłam zaproponować to ze jak już się upora ze wszystkim i faktycznie bedzie chciała popracować w DE (bo kiedyś o tym wspominała) to może z nami pomieszkać, nic innego chyba zrobić nie mogę. Mój szwagier jest załamany. I w takich wypadkach jak jestem daleko od domu i nie moge komus pomóc strasznie tęsknię za rodziną!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 17:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    MonikaDm super wiesci :) przeczucie Twoje było na chłopczyka?? czy na dziewczynke- bo nie pamietam :) ?
    Gratuluje Syna :)

Cynamonku, dziekuję. Przeczucia miałam mieszane, z większą skłonnością na dziewczynkę i w tym chińskim kalendarzu który tu kiedys miałyśmy prawie cały rok miałam na dziewczynkę, więc akurat i przeczucie i chińczyki zawiodły w moim przypadku :), ale śnił mi sie cały czas synek :)

Cynamonek30, isabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:

Zielarko mnie swędzą czasem jak szalone, pomaga jak czyms posmaruję

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie piersi tak swędzą też ulgę daje jak się posmaruję zakupiłam tą poduchę jestem ciekawa jaka będzie jak przyjdzie

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam, jak wracałam spacerkiem z autobusu 1,5 km do domu to zauważyłam kątem oka lumpek. Było napisane "nowy towar". Weszłam z ciekawości i nie mogłam się oprzeć. Takie super! Sweterki jak nowe, czapeczka ciepła i te body maleńkie. Całość to wydatek 7,5 zł

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce05f7e50e78.jpg

Nawet jak się okaże, że jednak u nas chłopak będzie to pierwsza chętna, która urodzi dziewuszkę dostanie ode mnie te sweterki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:35

jonka91, kejti91, MonikaDM, M4DZI4, Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostalam dzis olejek do masazu Mamamil jest wg mnie rewelacyjny i nawet lepszy w stosunku do kremu ( bynajmniej na wieczor) niezwykle delikatny i super sie rozprowadza. dzis masaz samodzielny ale w srode lece do meza ( jesli w pon lekarz da mi blogoslawienstwo na wylot:P ) wiec mysle ze bedzie fajnie:P

jejku strasznie boli mnie kośc ogonowa jak siadam albo jak wstaje:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:40

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ