*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLaseczki moje Kochane nie schizujcie się, ja też mam wizyty co miesiąc, jeśli macie obawy a nie na każdej wizycie macie usg, a chodzicie prywatnie to zaproponujcie podglądnięcie malucha na usg wg zasady "płacę-wymagam" nie odbierzcie tego źle, ale ja bym tak zrobiła wzrusza mnie widok mojego dzidziola tym bardziej że to pierwsze dziecko i wszystko dla mnie to MAGIA
-
Paula, ku twojej niecierpliwości. Właśnie przyszłam i piszę, co z tą toksoplazmozą. Otóż otrzymałam wyniki, okazało się, że przeszłam ją dawno, także ryzyka nie ma. Dostałam opinię: "Wyniki badań serologicznych jednoznacznie wskazują na dawne zakażenie toxoplazma gondii. Choroba nieaktywna, nie stanowi zagrożenia ani dla matki, ani dla dziecka. Brak wskazań do leczenia".
IgG - 198 [IU/ml] - interpretacja: dodatni (było 74,6 - obecne)
IgM - 0,6 - interpretacja: wątpliwy (było 1,85 index - obecne)
IgG avidity 0,31 - interpretacja: wysokaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 15:01
Cynamonek30, Paula44, jonka91, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
szczesliwa89 wrote:Dziewczyny mam pytanie moze sie wydac troche glupie.
Ile w ciazy mozna dzwigac? czy wogole mozna? bylam dzisiaj na zakupach i wnioslam po schodach 2 siatki no i byly dosc ciezkie. Boje sie teraz czy to nie zaszkodziło mojemu bąbelkowi ;((
http://parenting.pl/portal/dzwiganie-w-ciazy
ogolnie jeśli nie musisz to lepiej nie dźwigaj- mi lekarz kategorycznie zakazał wszelkiego wysiłku fizyczneego...
i sie stosuje do tego- ale jesli Tobie nic nie mowił, to sie nie stersuj tylko bardziej na siebie uważaj Pozdrawia!
============================================================================================
MonikaDm super wiesci przeczucie Twoje było na chłopczyka?? czy na dziewczynke- bo nie pamietam ?
Gratuluje SynaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 16:35
-
Moniaaa super wiesci ! Gratuluje synka ! Powiem Ci, ze przeczuwalam u Ciebie chlopca biorac pod uwage Twoje objawy z naszych rozmow a raczej praktycznie ich brak U mnie jest to samo wiec tez stawiam na synka ale niestety nie pokazal klejnotow, Moj to wstydnis Jeszcze raz gratuluje samych dobrych informacji
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTymi witam Cie gorąco. Poryczałam się jak bóbr jak czytałam Wasza historię. Ale dobre przesłanie nam przyniosłaś - musimy się cieszyć ciążą, wszystkie dbamy o siebie i nic więcej zrobić nie możemy. Życze Wam dużo zdrówka, dla Twojego Antosia zapalę znicz przy okazji, bo Antosie to super chlopaki - mam siostrzeńca Antosia ma 4 lata i powiedział mi dziś, ze bedzie sie bawił z kuzynem autami
Tymi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:MonikaDM super wiadomości, gratuluje synka:) duży ten twój dzidziuś, mój miał 6,74 w tym czasie:)
Dziekuję, sama się zdziwiłam, ze tak skoczył Ostatnio 20.06. (zaledwie 3 tyg, temu) miał 3,6 cm, więc ponad dwukrotnie, ale do niedawna był tak jakby 3 dni do tyłu a teraz jest 3 dni do przodu teoretycznie. Pewnie się to jeszcze zmieni kilka razy
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa...kurcze jestem taka szczęśliwa i mam nadzieję, ze po Waszych następnych wizytach też wszystko bedzie ok zwłaszcza u dziewczyn które bardzo się martwią.
Ale cały dzień nie jest dla nas superaśny...po powrocie do domu zadzwoniłam do siostry i okazało się, ze dziś rano zmarł jej teść...w listopadzie miał isć na emeryturę, białaczka wykończyła go w 2 tygodnie, jego żona została bez niczego, tak mi jej zal, to taka dobra kobieta, kilka lat temu straciła pracę, na emeryturę jest za młoda, a do pracy za stara; mimo, ze ma przepracowane 30 lat pracy emerytury nie dostanie bo nie ma odpowiedniego wieku, wszystkie składki jej męża przepadły - nic jej sie po nim aktualnie nie nalezy (no...stare auto może sprzedać i to wszystko), nie wiem jak jej pomóc, jedyne co mogłam zaproponować to ze jak już się upora ze wszystkim i faktycznie bedzie chciała popracować w DE (bo kiedyś o tym wspominała) to może z nami pomieszkać, nic innego chyba zrobić nie mogę. Mój szwagier jest załamany. I w takich wypadkach jak jestem daleko od domu i nie moge komus pomóc strasznie tęsknię za rodziną!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 17:15
-
nick nieaktualnyCynamonek30 wrote:MonikaDm super wiesci przeczucie Twoje było na chłopczyka?? czy na dziewczynke- bo nie pamietam ?
Gratuluje Syna
Cynamonku, dziekuję. Przeczucia miałam mieszane, z większą skłonnością na dziewczynkę i w tym chińskim kalendarzu który tu kiedys miałyśmy prawie cały rok miałam na dziewczynkę, więc akurat i przeczucie i chińczyki zawiodły w moim przypadku , ale śnił mi sie cały czas synekCynamonek30, isabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej wam, jak wracałam spacerkiem z autobusu 1,5 km do domu to zauważyłam kątem oka lumpek. Było napisane "nowy towar". Weszłam z ciekawości i nie mogłam się oprzeć. Takie super! Sweterki jak nowe, czapeczka ciepła i te body maleńkie. Całość to wydatek 7,5 zł
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce05f7e50e78.jpg
Nawet jak się okaże, że jednak u nas chłopak będzie to pierwsza chętna, która urodzi dziewuszkę dostanie ode mnie te sweterkiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:35
jonka91, kejti91, MonikaDM, M4DZI4, Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dostalam dzis olejek do masazu Mamamil jest wg mnie rewelacyjny i nawet lepszy w stosunku do kremu ( bynajmniej na wieczor) niezwykle delikatny i super sie rozprowadza. dzis masaz samodzielny ale w srode lece do meza ( jesli w pon lekarz da mi blogoslawienstwo na wylot:P ) wiec mysle ze bedzie fajnie:P
jejku strasznie boli mnie kośc ogonowa jak siadam albo jak wstaje:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:40
Ewelina88 lubi tę wiadomość