X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki moje Kochane nie schizujcie się, ja też mam wizyty co miesiąc, jeśli macie obawy a nie na każdej wizycie macie usg, a chodzicie prywatnie to zaproponujcie podglądnięcie malucha na usg wg zasady "płacę-wymagam" nie odbierzcie tego źle, ale ja bym tak zrobiła wzrusza mnie widok mojego dzidziola tym bardziej że to pierwsze dziecko i wszystko dla mnie to MAGIA :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM super wiadomości, gratuluje synka:) duży ten twój dzidziuś, mój miał 6,74 w tym czasie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szczesliwa89 Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie moze sie wydac troche glupie.
    Ile w ciazy mozna dzwigac? czy wogole mozna? bylam dzisiaj na zakupach i wnioslam po schodach 2 siatki no i byly dosc ciezkie. Boje sie teraz czy to nie zaszkodziło mojemu bąbelkowi ;((

14vyx7t.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ku twojej niecierpliwości. Właśnie przyszłam i piszę, co z tą toksoplazmozą. Otóż otrzymałam wyniki, okazało się, że przeszłam ją dawno, także ryzyka nie ma. Dostałam opinię: "Wyniki badań serologicznych jednoznacznie wskazują na dawne zakażenie toxoplazma gondii. Choroba nieaktywna, nie stanowi zagrożenia ani dla matki, ani dla dziecka. Brak wskazań do leczenia".

IgG - 198 [IU/ml] - interpretacja: dodatni (było 74,6 - obecne)
    IgM - 0,6 - interpretacja: wątpliwy (było 1,85 index - obecne)

IgG avidity 0,31 - interpretacja: wysoka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 15:01

Cynamonek30, Paula44, jonka91, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM super, że wszystko jest jak należy. Skoro Tobie powiedzieli, że chłopak to ja może też jutro coś usłyszę :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa89 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie moze sie wydac troche glupie.
    Ile w ciazy mozna dzwigac? czy wogole mozna? bylam dzisiaj na zakupach i wnioslam po schodach 2 siatki no i byly dosc ciezkie. Boje sie teraz czy to nie zaszkodziło mojemu bąbelkowi ;((
    =============================================================================================
    http://parenting.pl/portal/dzwiganie-w-ciazy
    ogolnie jeśli nie musisz to lepiej nie dźwigaj- mi lekarz kategorycznie zakazał wszelkiego wysiłku fizyczneego...
    i sie stosuje do tego- ale jesli Tobie nic nie mowił, to sie nie stersuj tylko bardziej na siebie uważaj Pozdrawia! :)
    ============================================================================================
    MonikaDm super wiesci :) przeczucie Twoje było na chłopczyka?? czy na dziewczynke- bo nie pamietam :) ?
    Gratuluje Syna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 16:35

zi13skjo0ong6u20.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM i jak z kalendarzem chińskim się pokrywa, że chłopiec? Nie wiem czy sprawdzałaś.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaaa super wiesci ! Gratuluje synka ! Powiem Ci, ze przeczuwalam u Ciebie chlopca biorac pod uwage Twoje objawy z naszych rozmow a raczej praktycznie ich brak ;) U mnie jest to samo wiec tez stawiam na synka ale niestety nie pokazal klejnotow, Moj to wstydnis :D Jeszcze raz gratuluje samych dobrych informacji :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatte u mnie zero objawów doskonałe samopoczucie a raczej dziewczynka.. :P chociaż też czułam że będzie chłopak.. :P

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli moja rzygawka ma się na coś przydać i będzie dziewczynka to mogę rzygać do końca ciąży. Chciałabym drugą córkę :P choć syn też będzie upragniony :)

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi witam Cie gorąco. Poryczałam się jak bóbr jak czytałam Wasza historię. Ale dobre przesłanie nam przyniosłaś - musimy się cieszyć ciążą, wszystkie dbamy o siebie i nic więcej zrobić nie możemy. Życze Wam dużo zdrówka, dla Twojego Antosia zapalę znicz przy okazji, bo Antosie to super chlopaki - mam siostrzeńca Antosia ma 4 lata i powiedział mi dziś, ze bedzie sie bawił z kuzynem autami :)

Tymi lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Was tak sutki swędzą? Oszaleć można...pieką i swędzą.

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    nie, to akurat mnie nie dotknęło.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:

Mnie również pieką i swędzą. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 17:02

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    MonikaDM super wiadomości, gratuluje synka:) duży ten twój dzidziuś, mój miał 6,74 w tym czasie:)

Dziekuję, sama się zdziwiłam, ze tak skoczył :) Ostatnio 20.06. (zaledwie 3 tyg, temu) miał 3,6 cm, więc ponad dwukrotnie, ale do niedawna był tak jakby 3 dni do tyłu a teraz jest 3 dni do przodu teoretycznie. Pewnie się to jeszcze zmieni kilka razy :)

Dziewczyny dziękuję za miłe słowa...kurcze jestem taka szczęśliwa i mam nadzieję, ze po Waszych następnych wizytach też wszystko bedzie ok zwłaszcza u dziewczyn które bardzo się martwią.

Ale cały dzień nie jest dla nas superaśny...po powrocie do domu zadzwoniłam do siostry i okazało się, ze dziś rano zmarł jej teść...w listopadzie miał isć na emeryturę, białaczka wykończyła go w 2 tygodnie, jego żona została bez niczego, tak mi jej zal, to taka dobra kobieta, kilka lat temu straciła pracę, na emeryturę jest za młoda, a do pracy za stara; mimo, ze ma przepracowane 30 lat pracy emerytury nie dostanie bo nie ma odpowiedniego wieku, wszystkie składki jej męża przepadły - nic jej sie po nim aktualnie nie nalezy (no...stare auto może sprzedać i to wszystko), nie wiem jak jej pomóc, jedyne co mogłam zaproponować to ze jak już się upora ze wszystkim i faktycznie bedzie chciała popracować w DE (bo kiedyś o tym wspominała) to może z nami pomieszkać, nic innego chyba zrobić nie mogę. Mój szwagier jest załamany. I w takich wypadkach jak jestem daleko od domu i nie moge komus pomóc strasznie tęsknię za rodziną!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 17:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    MonikaDm super wiesci :) przeczucie Twoje było na chłopczyka?? czy na dziewczynke- bo nie pamietam :) ?
    Gratuluje Syna :)

Cynamonku, dziekuję. Przeczucia miałam mieszane, z większą skłonnością na dziewczynkę i w tym chińskim kalendarzu który tu kiedys miałyśmy prawie cały rok miałam na dziewczynkę, więc akurat i przeczucie i chińczyki zawiodły w moim przypadku :), ale śnił mi sie cały czas synek :)

Cynamonek30, isabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:

Zielarko mnie swędzą czasem jak szalone, pomaga jak czyms posmaruję

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie piersi tak swędzą też ulgę daje jak się posmaruję zakupiłam tą poduchę jestem ciekawa jaka będzie jak przyjdzie

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam, jak wracałam spacerkiem z autobusu 1,5 km do domu to zauważyłam kątem oka lumpek. Było napisane "nowy towar". Weszłam z ciekawości i nie mogłam się oprzeć. Takie super! Sweterki jak nowe, czapeczka ciepła i te body maleńkie. Całość to wydatek 7,5 zł

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce05f7e50e78.jpg

Nawet jak się okaże, że jednak u nas chłopak będzie to pierwsza chętna, która urodzi dziewuszkę dostanie ode mnie te sweterki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:35

jonka91, kejti91, MonikaDM, M4DZI4, Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostalam dzis olejek do masazu Mamamil jest wg mnie rewelacyjny i nawet lepszy w stosunku do kremu ( bynajmniej na wieczor) niezwykle delikatny i super sie rozprowadza. dzis masaz samodzielny ale w srode lece do meza ( jesli w pon lekarz da mi blogoslawienstwo na wylot:P ) wiec mysle ze bedzie fajnie:P

jejku strasznie boli mnie kośc ogonowa jak siadam albo jak wstaje:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 18:40

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ