X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, ja również chciałam dołączyć, dziś robiłam test i 2 kreseczki, na betę idę w poniedziałek, mam nadzieje, że będę styczniową mamuśką :)

A Wam życzę nudnych ciąży bez żadnych komplikacji.

Wiola25, Agataa lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waszka gratuluję :)

relgh371rphwpz6l.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym dziewczynom ! :)

Boze, tak Was czytam i jak piszecie ze dzis grille, ze rodzina czy znajomi wpadaja to tak sie zastanawiam skad wy macie na to sily :D Ja dzis wstalam i jestem detka, kompletnie nie mam na nic sil, troche slabo sie rano czulam, ale mysle ze to tez przez moje niskie zelazo.
    W ogole nic mi sie nie chce, najlepiej bym lezala caly dzien albo poszla jeszcze spac. Niestety nie da rady, trzeba tez zrobic zakupy, obiad.

Milego dnia wszystkim styczniowkom ! :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee u mnie na grilla coś każdy przynosi :) okazało się że ja tylko kupiłam pieczywo i mam kiełbasę ponacinać hehe więc nie dużo pracy
    Mam tylko niestety taki problem, że od rana nic nie chcę jeść... I mam nadzieję, że do czasu przyjazdu znajomych ciut zgłodnieję.

Ja wczoraj poszłam spać o 18, wstałam 20.30 wykąpałam się i poszłam dalej spać. :)

relgh371rphwpz6l.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznych grilli Wam życzę!

A mam takie pytanko, bo nie wiem czy poruszałyście ten temat.. Kiedy zamierzacie powiedzieć w pracy o ciąży i czy macie zamiar iść na L4? ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym zdecydowanie pracować jak najdłużej. Mam taką pracę, że mogę 2-3 razy w tyg na kilka godzin pojechać i wystarczy, więc nie chciałabym tego odkładać. A nikt za mnie tego nie zrobi w pracy. Po prostu mój przełożony będzie dostanie więcej pracy, a wiem, że na tym sie nie zna. Oby tylko ciąża była w porządku i żebym dobrze się czuła.

Wam też życzę dużo spokoju i zdrówka.

Malenq lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Strasznie chce mi się spać a podbrzusze mam jak balonik. Biorę to za dobry znak ;)

Aaaa ja też mam dziś taki meeega śpiący dzień... normalnie wyszłam z psem z zamiarem dłuższego spaceru, ale po 40 minutach sie wróciłam, bo czułam, że zaspyiam na stojąco.. i generalnie nic mi sie nie che :p dlatego w domu syf, brud i ubóstwo :p

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie mówienia w pracy to tez sie nad tym zastanawiam.. czy powiedziec juz jak będzie serduszko czy przeczekać I trymestr? Co do L-4 to narazie nie planuję i chciałabym pracować jak najdłużej. W październiku z wychowawczego wraca moja zienniczka i mam nadzieje jej doczekać :p zobaczymy jak to bedzie.. najbardziej boje sie lata, bo w naszym pokoju biurowym, podczas upalnych dni, temperatura sięga czasami 34 stopni.. A wszystko dlatego, że mamy rogowy pokój i słońce wpada do środka przez połowę dnia z jednej strony a przez druga połowe dnia z drugiej strony... moze jak bedzie tak mega źle to będe sie urlopować w tym czasie :p

• Agataa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Koniecznie :)
    Ja raczej będę rodzić na Borowskiej, bo tam pracuje mój lekarz. Poza tym mam z góry wskazania do cesarki, więc pewnie będzie planowana :)

A do kogo chodzisz jeśli mogę wiedzieć? Ja chcę rodzić na Kamieńskiego naturalnie, ale zobaczymy jak się moje losy potoczą :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Aniu jakie masz plamienia? To jest krew, czy ciemne brązowe? Daj znać.
    Wiola25 wrote:
    Aaaa ja też mam dziś taki meeega śpiący dzień... normalnie wyszłam z psem z zamiarem dłuższego spaceru, ale po 40 minutach sie wróciłam, bo czułam, że zaspyiam na stojąco.. i generalnie nic mi sie nie che :p dlatego w domu syf, brud i ubóstwo :p

Ja sie dzisiaj obudziłam bez bólu piersi i też jestem zestresowana. Nie sa juz takie obrzmiałe i pełne. Jak dotykam to sutki mnie bola ale wcześniej całe miałam takie obrzmiałe i bolące.

Mi jakoś tak też te objawy ustają, dziś już mnie nie mdliła, jedynie piersi dokuczają przy dotykaniu no i trochę brzuch czułam rano. No i przyznać się muszę, że się o 17 zdrzemnęłam z 20 minut :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa, chodzę do dr Wiatrowskiego.
    Czasem się planuje, a potem życie weryfikuje :) nie wiadomo, gdzie się trafi ostatecznie.
    Ja jestem od kilku dni strasznie zmęczona. Prawie zasypiam przy mikroskopie w pracy, a tu jak na złość spędzam tam ostatnio prawie 8h dziennie.
    Chciałabym pójść na zwolnienie jak najszybciej. Jestem po 2 poronieniach, 2 razy próbowałam pracować w ciąży. Teraz nic nie jest dla mnie ważniejsze, a stres i warunki w pracy na pewno nie sprzyjają. Zobaczymy, co powie na to lekarz.

o14815nmahj2bgg1.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Agataa, chodzę do dr Wiatrowskiego.
    Czasem się planuje, a potem życie weryfikuje :) nie wiadomo, gdzie się trafi ostatecznie.
    Ja jestem od kilku dni strasznie zmęczona. Prawie zasypiam przy mikroskopie w pracy, a tu jak na złość spędzam tam ostatnio prawie 8h dziennie.
    Chciałabym pójść na zwolnienie jak najszybciej. Jestem po 2 poronieniach, 2 razy próbowałam pracować w ciąży. Teraz nic nie jest dla mnie ważniejsze, a stres i warunki w pracy na pewno nie sprzyjają. Zobaczymy, co powie na to lekarz.

Myśle, że po dwóch poronieniach i ze względu na Twoj charakter pracy, zwolnienie dostaniesz jak nic :) a potem tylko leżakowanie, rosnący brzusio, kompletowanie wyprawi dla dzidziusia i czekanie na poród :)

Malenq, A.loth lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Przez ostatnie 3 dni miałam u siebie gości z wizyta, bardzo było mi miło, ale bardzo mnie to zmęczyło gdyż dziś jeszcze musiałam byc cały dzień na uczelni. Ostatni goście wyjechali i dopiero teraz moge na chwile odsapnąć.

Ponieważ wydało sie ze jestem w ciąży, (trudno gościć 5 osób przez 3 doby i sprawić by nie odczytali pewnych znaków) postanowiliśmy z mężem powiedzieć jutro teściom i reszcie rodzinie o ciąży. Teściowa ma jutro urodziny, i wiem ze było by jej strasznie przykro, gdyby dowiedziała sie ze dalsi znajomi wiedzą, a im nic nie powiedzieliśmy. Chciałam poczekać do lekarza, ale jestem dobrej myśli.

Dziś zrobiłam bete. Wynik 17 058, jak uważacie? W porządku? :)

Wiola25 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzialam rodzicom i dziadkom. Bylismy wszyscy razem na dzialce na ur grillu i dalam im w torebce ksiazke " pomocy, bedziemy dziadkami" wszyscy się popłakali a potem się zaczęło... uwazaj na siebie, musisz o siebie dbac, generalnie po kilku godzinach gadania jacy to oni są szczsliwi jestem juz zadowolona w domku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 20:33

Maraska, Selene, Wiola25 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, super wynik:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. super!
    Ja już też się nie mogę doczekać kiedy powiemy ;)
    Czekam do tego 16 maja jak na zbawienie ;)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcialam powiedziec w nast weekend ( 16 maja mam usg) ale moj tata wyjezdza na 3 tyg i nie zebralismy wszystkich w komplet

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, ze juz powiedzialyscie :) Ja czekam do 19go ale prezent mamie wysle dopiero 22go co by w miare szybko doszlo. Wytrzymalam do tej pory to jeszcze te 2 tyg wytrzymam :D

Ag... lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. To widzę, że idziemy łeb w łeb, ja tez USG 16 maja ;)

Na początku tez chciałam poczekać, ale jest to dla mnie taka radość, ze nie mogę sie powstrzymać :) przecież to takie szczęście, ze nie mozna go schować w szafie. I choć wszędzie sie czyta, ze to i to może sie nie udać to, zamykam na to uszy i nie pozwalam sobie aby odebrało mi to wiarę :)

Rodzinie i znajomym mowię, że to jest dopiero początek, i otrzymałam naprawdę dużo wsparcia i dobrych słów.

Będzię dobrze!

Ag..., Wiola25 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene napewno będzie!!

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ