X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia wrote:
    to fajnie ze sama z ta zgaga nie jestem :) ja mam wizytę we wtorek ciekawe co mi ciekawego powie :). a za tydzień mam badania prenatalne, większość z was pewnie już po nich. A powiedzcie mi to jest usg po brzuszku tak?
    tak, po brzuchu:) daj znac jak we wtorek, trzymamy kciuki:)
    ktoraś z nas ( Jonka bodajze) ma w podpisie linka do listy, dopisz sie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:02

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    No to w skrócie o dzisiejszym dniu:

Rano super. Prysznic, śniadanie. Potem przyszła mi straszna ochota na rybę. Więc umówiliśmy się z Rodzicami - 20 min. Sprawdzona restauracja ( świeży pstrąg z ryżem i warzywa na parze). W aucie pilam wodę więc było w miarę. Rybę zjadłam ze smakiem. W drodze powrotnej już trochę gorzej, ale wytrzymalam. W domu ok. Rodzice przyjechali do nas. Po 10 min bol brzucha. Cała ryba w kiblu- wymioty i biegunka. Teraz leżę i zdycham. Jestem słaba. Nie mogę jeździćsamochodem :(

Witam nowa koleżanke. Normalka kochana. Końca tego mulenia nie widać. Przynajmniej u mnie.

ja mam tak samo ani rybki co uwielbiałam ani za długa jazda samochodem bo od razu mdłości i pogorszenie nastroju

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia wrote:
    to fajnie ze sama z ta zgaga nie jestem :) ja mam wizytę we wtorek ciekawe co mi ciekawego powie :). a za tydzień mam badania prenatalne, większość z was pewnie już po nich. A powiedzcie mi to jest usg po brzuszku tak?
    ja miałam część przez brzuszek, ale dopochwowo też miałam, podobno niektóre elementy pani doktor musiała tak odnaleźć. Zdjęcia z wizyty miałam robione w czasie badania dopochwowo

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ag... :)
    Również trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)
    Będę częściej zaglądać tutaj :)
    Fajnie macie ze wasi mężczyźni tak dbają o was, ja niestety widzę swojego co dwa tygodnie i tylko na weekend i wtedy czas tak szybko leci ze nie zdarzę się nim nacieszyć,
    ahhh sorki za tak się wyżaliłam...

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego, że obraz USG dopochwowo jest wyraźniejszy, niż przez powłoki brzuszne, ale podobno im starsza ciąża tym lepiej jednak przez brzuch, żeby nie ingerować tam w środku i nie naruszać szyjki macicy, poza tym dziecko rośnie więc wiadomo, że ładniej wszystko widać :) Ja też miałam częściowo właśnie przez brzuch a potem "dowcipnie"

a właśnie! Podobno morele ( ale te suszone) też można stosować na zgagę. Chociaż niektóre dziewczyny mówiły, że próbowały już wszystkiego i że niestety ale mało są to skuteczne metody, ale spróbować nie zaszkodzi :)

MigoTtTka lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... poproś weterynarza by Ci wpisał inną date szczepienia, wyjaśnij sytuacje że kotek cały czas w domu siedzi i nie ma kontaktu z innymi kotami od których mógłby się zarazić i że nie masz go z kim zostawić a dotychczas bardzo dbałaś o niego, i że sumiennie szczepiłaś go co możesz mu pokazać w książeczce zdrowia (o ile takową posiadasz):) Powinien pójść Ci na rękę ;) a nawet jeśli nie to przynajmniej będzie że próbowałaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:37

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór mamuśki :)
    Ag... Ty tego kota to do samolotu chciałaś?

Na zgagę Rennie jadłam i soda oczyszczona zjedzona z końca łyżeczki pomaga :)
    ( chodzi o ilość a nie że akurat z końca)

Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ag... poproś weterynarza by Ci wpisał inną date szczepienia, wyjaśnij sytuacje że kotek cały czas w domu siedzi i nie ma kontaktu z innymi kotami od których mógłby się zarazić i że nie masz go z kim zostawić a dotychczas bardzo dbałaś o niego, i że sumiennie szczepiłaś go co możesz mu pokazać w książeczce zdrowia (o ile takową posiadasz):) Powinien pójść Ci na rękę ;) a nawet jeśli nie to przynajmniej będzie że próbowałaś :)
    kawa wiem wiem:) mam zamiar to zrobic oczywiscie, tymbardziej ze on ma swoja pania weterynarke u ktorej jest stale leczony ( a co miesiac ma badania krwi) babka spoko wiec moze sie uda, takze poprosze o kciuki jutro na USG a we wtorek u veta:)

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Dobry wieczór mamuśki :)
    Ag... Ty tego kota to do samolotu chciałaś?

Na zgagę Rennie jadłam i soda oczyszczona zjedzona z końca łyżeczki pomaga :)
    ( chodzi o ilość a nie że akurat z końca)
    tak, do samolotu

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki niestety nie doszło . myslalam, że nie wysłałaś, a ja już nawet o tym zapomniałam. Co do ph moczu to kolejny zabobon jesli chodzi o plec. Tak to kazdy by od razu wiedzial co urodzi . USG nie boby potrzebne i nie byloby pomylek w okreslaniu plci:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:46

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze sobie chciałam kota sprawić a z racji tego, że często do Polski latam stwierdziłam , że niema sensu bo co ja z nim będę robić. A tu niespodzianka, nie miałam pojęcia, że można koty przewozić. To na pokład idzie razem z Tobą czy gdzieś indziej?
    Już wiem, że sobie kupię :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Zawsze sobie chciałam kota sprawić a z racji tego, że często do Polski latam stwierdziłam , że niema sensu bo co ja z nim będę robić. A tu niespodzianka, nie miałam pojęcia, że można koty przewozić. To na pokład idzie razem z Tobą czy gdzieś indziej?
    Już wiem, że sobie kupię :)

tak w klatce na poklad. jak lecialam do stanow to pani kolo mnie miala na 11h lot nawet:) bilet 100zl w jedna strone a w luku bagazowym 300. ale to wiadomo zalezy od linii lotniczych ( czy wogole mozna bo wiem ze tanie linie to nie wszystkie)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

a właśnie! Podobno morele ( ale te suszone) też można stosować na zgagę. Chociaż niektóre dziewczyny mówiły, że próbowały już wszystkiego i że niestety ale mało są to skuteczne metody, ale spróbować nie zaszkodzi :)[/QUOTE]

z tego co wiem morele sa bardzo dobre na WYPROZNIANIE -wiec jesli macie problemy z tym -jak ja to zakupcie morele suszone;0
    mi nie smakuja jak narazie -ale powoli powoli wszsytko bede testowac;)

A wy tez 1usg mialyscie na pelnym pecherzu -ja jak mialam dokladnie w tamta srode i polozna jezdzila glowica po brzuszku myslalam ze sie posikam jej tam ale widok spowodowal ze nie myslalam juz potem o niczym innym jak o MOJEJ FASOLCE;p

ug37p07wh10wkqyc.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wiele do wyboru nie mam ale sprawdzę te które mogę zanim kupię :)

Ag... lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plci rozum podpowiada mi chlopca, a serce corcie;) Pytanie co wygra;-)

teraz najwazniejsze by USG genetyczne wyszlo dobre . Termin mam na piatek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:51

Ag..., MigoTtTka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:

teraz najwazniejsze by USG genetyczne wyszlo dobre . Termin mam na piatek

nie ma opcji zeby wyszlo inaczej:) bedzie dobrze!

Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale Ci zazdroszcze , ja marze o kotku ,ale MOJ R stwierdzil ze jak przyprowadze do domu kota to : kot "wyleci" tak z domu tak szybko jak przyszedl-a ja mu na to - WTEDY I JA RAZEM Z KOTEM BYM odeszla;0
    On to nienawidzi kotow -a ja za to kocham ...<3
    Fajnie wiedziec ze w samolocie mozna przewozic , na przyszlosc cenna informacja:)

wogole dziewczyny moze wy wiecie jak pozbyc sie paskuctwa ktore znalazlam ostatnio w kuchni - to sa robaki podobne do żuka leśnego -zauwazylam ze chowaja sie w strzeline miedzy piekarnikiem a szafka- dodam ze mam tak mala kuchnie ze wyciagniecie z niej czegokolwiek graniczy z cudem -ale jak bedzie trzeba Moj w wolny dzien powiedzial ze zrobi male przemeblowanie i pozbedziemy sie tego ... One sa takie czarne i okropnie twarde bo ciezko mi bylo butem zabic -musialam mocno przywalic....
    moze uda mi sie zdjecie wkleic...

tylko link ; to ten robal ... mniej wiecej ....

http://zapodaj.net/97ad315e9928f.jpg.html

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:

tak jak u mnie ;) we wrzesniu na skanie/usg mam nadzieje ze cos dopatrze sie na monitorze ;) a jak nie to pozostaje mi isc priv -bo w szkocji maja zakazane mowic jaka plec...;/

a tak wogole pewnie wam narobie smaka ale objadam sie wlasnie cukierkami pudrowymi - bo kupilam dla siostrzenca ktory mial mnie odwiedzic -i nie udalo sie wiec sama zjadam -bo one szybko traca swoje smaki swiezosci;0...

Pozdrawiam Wam Laseczki , ide ogladac jakis film na komp ,bo Moj w pracy do 24 wiec moge pokorzystac z chwil na kobiece seriale itp...;) Milego wieczorku i Tym ktore ogladaja mecz -przyjemnego kibicowania -ja jestem za Niemcami <3

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ja też mam juro wizytę, dopiero na 17. Trzymam kciuki za dobre wyniki Wasze i moje. A mi dziś tak niedobrze, mdli na potęgę... a już myślałam, że 13 tydzień będzie przyjemniejszy!

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    Ojej ale Ci zazdroszcze , ja marze o kotku ,ale MOJ R stwierdzil ze jak przyprowadze do domu kota to : kot "wyleci" tak z domu tak szybko jak przyszedl-a ja mu na to - WTEDY I JA RAZEM Z KOTEM BYM odeszla;0
    On to nienawidzi kotow -a ja za to kocham ...<3
    Fajnie wiedziec ze w samolocie mozna przewozic , na przyszlosc cenna informacja:
    mój mąż tez tak mowil ( bo w mieszkaniu mamy mielismy persa korego nie lubial) a ja po wspolnym zamieszkaniu uparlam sie na kota do tego stopnia ze szukajac w necie zakochalam sie w zdjeciu mojego Leosia od samego poczatku i dostalam go na urodziny w wielkiej konspiracji ktora wytworzyl z moja mama. teraz go uwielbia, z reszta ze wzajemnoscia, mają swoje 2 minuty rano kiedy wstaje do pracy i to jest ich chwila ktora nieziemsko mnie rozczula i w ktorej bron boze nie moge przeszkadzac:) ale sie rozpisalam ale moj Leonek jest dla mnie narazie jak dziecko:)

a oto on:) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be6ad67b0a17.jpg

MigoTtTka, Paula44, jonka91, Wiki81, Kawa, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ