*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
talia wrote:to fajnie ze sama z ta zgaga nie jestem ja mam wizytę we wtorek ciekawe co mi ciekawego powie . a za tydzień mam badania prenatalne, większość z was pewnie już po nich. A powiedzcie mi to jest usg po brzuszku tak?
ktoraś z nas ( Jonka bodajze) ma w podpisie linka do listy, dopisz sie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:02
-
nick nieaktualnyPaula44 wrote:No to w skrócie o dzisiejszym dniu:
Rano super. Prysznic, śniadanie. Potem przyszła mi straszna ochota na rybę. Więc umówiliśmy się z Rodzicami - 20 min. Sprawdzona restauracja ( świeży pstrąg z ryżem i warzywa na parze). W aucie pilam wodę więc było w miarę. Rybę zjadłam ze smakiem. W drodze powrotnej już trochę gorzej, ale wytrzymalam. W domu ok. Rodzice przyjechali do nas. Po 10 min bol brzucha. Cała ryba w kiblu- wymioty i biegunka. Teraz leżę i zdycham. Jestem słaba. Nie mogę jeździćsamochodem
Witam nowa koleżanke. Normalka kochana. Końca tego mulenia nie widać. Przynajmniej u mnie.
ja mam tak samo ani rybki co uwielbiałam ani za długa jazda samochodem bo od razu mdłości i pogorszenie nastroju -
talia wrote:to fajnie ze sama z ta zgaga nie jestem ja mam wizytę we wtorek ciekawe co mi ciekawego powie . a za tydzień mam badania prenatalne, większość z was pewnie już po nich. A powiedzcie mi to jest usg po brzuszku tak?www.styczniowki2015.phorum.pl
-
nick nieaktualnyDzieki Ag...
Również trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
Będę częściej zaglądać tutaj
Fajnie macie ze wasi mężczyźni tak dbają o was, ja niestety widzę swojego co dwa tygodnie i tylko na weekend i wtedy czas tak szybko leci ze nie zdarzę się nim nacieszyć,
ahhh sorki za tak się wyżaliłam... -
dlatego, że obraz USG dopochwowo jest wyraźniejszy, niż przez powłoki brzuszne, ale podobno im starsza ciąża tym lepiej jednak przez brzuch, żeby nie ingerować tam w środku i nie naruszać szyjki macicy, poza tym dziecko rośnie więc wiadomo, że ładniej wszystko widać Ja też miałam częściowo właśnie przez brzuch a potem "dowcipnie"
a właśnie! Podobno morele ( ale te suszone) też można stosować na zgagę. Chociaż niektóre dziewczyny mówiły, że próbowały już wszystkiego i że niestety ale mało są to skuteczne metody, ale spróbować nie zaszkodziMigoTtTka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... poproś weterynarza by Ci wpisał inną date szczepienia, wyjaśnij sytuacje że kotek cały czas w domu siedzi i nie ma kontaktu z innymi kotami od których mógłby się zarazić i że nie masz go z kim zostawić a dotychczas bardzo dbałaś o niego, i że sumiennie szczepiłaś go co możesz mu pokazać w książeczce zdrowia (o ile takową posiadasz) Powinien pójść Ci na rękę a nawet jeśli nie to przynajmniej będzie że próbowałaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:37
Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Kawa wrote:Ag... poproś weterynarza by Ci wpisał inną date szczepienia, wyjaśnij sytuacje że kotek cały czas w domu siedzi i nie ma kontaktu z innymi kotami od których mógłby się zarazić i że nie masz go z kim zostawić a dotychczas bardzo dbałaś o niego, i że sumiennie szczepiłaś go co możesz mu pokazać w książeczce zdrowia (o ile takową posiadasz) Powinien pójść Ci na rękę a nawet jeśli nie to przynajmniej będzie że próbowałaś
Kawa lubi tę wiadomość
-
Wiki niestety nie doszło . myslalam, że nie wysłałaś, a ja już nawet o tym zapomniałam. Co do ph moczu to kolejny zabobon jesli chodzi o plec. Tak to kazdy by od razu wiedzial co urodzi . USG nie boby potrzebne i nie byloby pomylek w okreslaniu plci:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:46
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Zawsze sobie chciałam kota sprawić a z racji tego, że często do Polski latam stwierdziłam , że niema sensu bo co ja z nim będę robić. A tu niespodzianka, nie miałam pojęcia, że można koty przewozić. To na pokład idzie razem z Tobą czy gdzieś indziej?
Już wiem, że sobie kupię -
aniafk wrote:Zawsze sobie chciałam kota sprawić a z racji tego, że często do Polski latam stwierdziłam , że niema sensu bo co ja z nim będę robić. A tu niespodzianka, nie miałam pojęcia, że można koty przewozić. To na pokład idzie razem z Tobą czy gdzieś indziej?
Już wiem, że sobie kupię
tak w klatce na poklad. jak lecialam do stanow to pani kolo mnie miala na 11h lot nawet:) bilet 100zl w jedna strone a w luku bagazowym 300. ale to wiadomo zalezy od linii lotniczych ( czy wogole mozna bo wiem ze tanie linie to nie wszystkie) -
a właśnie! Podobno morele ( ale te suszone) też można stosować na zgagę. Chociaż niektóre dziewczyny mówiły, że próbowały już wszystkiego i że niestety ale mało są to skuteczne metody, ale spróbować nie zaszkodzi [/QUOTE]
z tego co wiem morele sa bardzo dobre na WYPROZNIANIE -wiec jesli macie problemy z tym -jak ja to zakupcie morele suszone;0
mi nie smakuja jak narazie -ale powoli powoli wszsytko bede testowac;)
A wy tez 1usg mialyscie na pelnym pecherzu -ja jak mialam dokladnie w tamta srode i polozna jezdzila glowica po brzuszku myslalam ze sie posikam jej tam ale widok spowodowal ze nie myslalam juz potem o niczym innym jak o MOJEJ FASOLCE;p -
Co do plci rozum podpowiada mi chlopca, a serce corcie;) Pytanie co wygra;-)
teraz najwazniejsze by USG genetyczne wyszlo dobre . Termin mam na piatekWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 19:51
Ag..., MigoTtTka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Co do plci rozum podpowiada mi chlopca, a serce corcie;) Pytanie co wygra;-)
teraz najwazniejsze by USG genetyczne wyszlo dobre . Termin mam na piatek
nie ma opcji zeby wyszlo inaczej:) bedzie dobrze!Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Ojej ale Ci zazdroszcze , ja marze o kotku ,ale MOJ R stwierdzil ze jak przyprowadze do domu kota to : kot "wyleci" tak z domu tak szybko jak przyszedl-a ja mu na to - WTEDY I JA RAZEM Z KOTEM BYM odeszla;0
On to nienawidzi kotow -a ja za to kocham ...
Fajnie wiedziec ze w samolocie mozna przewozic , na przyszlosc cenna informacja:)
wogole dziewczyny moze wy wiecie jak pozbyc sie paskuctwa ktore znalazlam ostatnio w kuchni - to sa robaki podobne do żuka leśnego -zauwazylam ze chowaja sie w strzeline miedzy piekarnikiem a szafka- dodam ze mam tak mala kuchnie ze wyciagniecie z niej czegokolwiek graniczy z cudem -ale jak bedzie trzeba Moj w wolny dzien powiedzial ze zrobi male przemeblowanie i pozbedziemy sie tego ... One sa takie czarne i okropnie twarde bo ciezko mi bylo butem zabic -musialam mocno przywalic....
moze uda mi sie zdjecie wkleic...
tylko link ; to ten robal ... mniej wiecej ....
http://zapodaj.net/97ad315e9928f.jpg.html -
belldandy wrote:Co do plci rozum podpowiada mi chlopca, a serce corcie;) Pytanie co wygra;-)
tak jak u mnie we wrzesniu na skanie/usg mam nadzieje ze cos dopatrze sie na monitorze a jak nie to pozostaje mi isc priv -bo w szkocji maja zakazane mowic jaka plec...;/
a tak wogole pewnie wam narobie smaka ale objadam sie wlasnie cukierkami pudrowymi - bo kupilam dla siostrzenca ktory mial mnie odwiedzic -i nie udalo sie wiec sama zjadam -bo one szybko traca swoje smaki swiezosci;0...
Pozdrawiam Wam Laseczki , ide ogladac jakis film na komp ,bo Moj w pracy do 24 wiec moge pokorzystac z chwil na kobiece seriale itp... Milego wieczorku i Tym ktore ogladaja mecz -przyjemnego kibicowania -ja jestem za NiemcamiGwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
MigoTtTka wrote:Ojej ale Ci zazdroszcze , ja marze o kotku ,ale MOJ R stwierdzil ze jak przyprowadze do domu kota to : kot "wyleci" tak z domu tak szybko jak przyszedl-a ja mu na to - WTEDY I JA RAZEM Z KOTEM BYM odeszla;0
On to nienawidzi kotow -a ja za to kocham ...
Fajnie wiedziec ze w samolocie mozna przewozic , na przyszlosc cenna informacja:
a oto on:) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be6ad67b0a17.jpgMigoTtTka, Paula44, jonka91, Wiki81, Kawa, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość