X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • agattee Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka bada pH pochwy ostatnio co wizyte i wszystko jest ok. Mocz tez oddaje co wizyte ale nic nie mowi wiec mysle, ze wszystko tez jest ok.

Ale wy ranne ptaszki jestescie, ja przebudzilam sie po 9, zasnelam i wstalam o 12. Ostatnio mam bardzo dobry sen, bez problemow, no tam ze 2 razy w nocy wstane na siku ale szybko zasypiam i dalej spie jak zabita :)

Jak czujecie ruchy to zazdroszcze, ja jeszcze nie. Czasem klade reke i probuje 'sluchac' czy cos tam juz czuc ale niestety, czuje tylko swoj puls i jelita. Wszystko przyjdzie w swoim czasie, poczekam az maluch bedzie wiekszy to wtedy na pewno da matce o sobie znac.
    Jeszcze nie raz bedziemy skopane po zebrach :D

Ag..., MonikaDM lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ph 7... I ogromną nadzieję, że jutro na usg uda się już coś podglądnąć :D

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Ja mam ph 7... I ogromną nadzieję, że jutro na usg uda się już coś podglądnąć :D
    to jest nas conajmniej 3 na jutro:)

kejti91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    jak tam weekend mija? U nas ciepło ale co z tego, jak pochmurno i pada :( Do tego jest strasznie duszno..
    Zjadłam na obiad z pół kilo lazanii, co mąż zrobił dzisiaj :) I tak mi teraz ciężko, ufff... ale nie mogłam sobie odmówić tego drugiego kawałka, takie dobre było.
    Pisałyście ostatnio o piciu kawy. Ja mieszkam we Włoszech i tutaj raczej kawy rozpuszczalnej się nie pija, tylko te ich "siekiery" ze specjalnych maszyn pod ciśnieniem. My tez taką w domu mamy. Ja generalnie przed ciążą to potrafiłam ze 2 takie expresso w ciągu dnia wypić, teraz mnie odrzuca, bo za ciężka ta kawa mi się wydaje. Pytałam jednak mojego ginekologa, czy taką mocną kawę mogę pić i powiedział, ze do 2-3 dziennie można. Przerzuciłam się jednak na rozpuszczalną z mlekiem, bo dużo lepiej mi smakuje. A oprócz tego kupiłam sobie drugą rozpuszczalną, ale bezkofeinową i jak mi się zachce częściej, to robię sobie tą bez kofeiny. Smakuje identycznie :D

Idę sobie właśnie zrobić kawkę, to może ten ciężar lazanii z brzucha mi trochę przejdzie :)

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    belldandy ja mam PH moczu 6,5

z tego co słyszałam ph 6-6,5 wskazuje na dziewuszkę a 7 i więcej na chłopca ale to pewnie kolejne zabobony :) chociaż może wypowiedzą się w tym temacie dziewczyny które mają już potwierdzoną płeć?? ;)

Hmmm... a ja nie mam bladego pojęcia jakie mam PH :/ Nawet nie wpadłam na pomysł zapytać, a ostatnio na prenatalnych gin stwierdził, ze będzie syn na 90% :) Myślę, ze z tym moczem to tak trochę 50/50 :) Jedna dziewczyna gdzies pisała, ze urodziła chłopca przy PH 5. Poczytałam trochę o testach na płeć z moczu wlasnie, no i oczywiście sa dziewczyny którym płeć się potwierdziła i sa takie którym nie :) Jak ze wszystkim w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 16:41

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Jakie miałyście ph moczu? Ja już drugi raz badałam i ciągle PH = 8 czyli za wysokie..
    Ja tez mam zawsze za wysokie, ale coś ok 7. Mi dr kazała jeść żurawinę i więcej czerwonego mięsa.

Daria, a doszła do Ciebie paczka, wysłałam ją z pracy i nie mam potwierdzenia odbioru. Wszystko ok?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Mi ginka bada pH pochwy ostatnio co wizyte i wszystko jest ok. Mocz tez oddaje co wizyte ale nic nie mowi wiec mysle, ze wszystko tez jest ok.

Ale wy ranne ptaszki jestescie, ja przebudzilam sie po 9, zasnelam i wstalam o 12. Ostatnio mam bardzo dobry sen, bez problemow, no tam ze 2 razy w nocy wstane na siku ale szybko zasypiam i dalej spie jak zabita :)

Jak czujecie ruchy to zazdroszcze, ja jeszcze nie. Czasem klade reke i probuje 'sluchac' czy cos tam juz czuc ale niestety, czuje tylko swoj puls i jelita. Wszystko przyjdzie w swoim czasie, poczekam az maluch bedzie wiekszy to wtedy na pewno da matce o sobie znac.
    Jeszcze nie raz bedziemy skopane po zebrach :D

Ja wczoraj i przedwczoraj specjalnie zjadłam czekoladę wieczorem i czekałam w spokoju na odzwe z brzucha, ale żadnych ruchów dziecka nie czułam. Nie mam niestety też tej przyjemności jeszcze

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis zobaczylam pierwszy raz w zyciu 50 na wadze, zawsze mialam wahania od 45 do 47 a dzis po obiedzie az tyle, masakra:/
    jeszcze nie dawno marudzilam ze chce przytyc a jak przytylam o marudzę... kobiety sa jednak stuknięte:)

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny jestem ma ty forum nowa, mam pytanie czy was tez meczy zgaga i wstręt do jedzenia? jem z przymusu i tylko chleb z pomidorem lub z jajkiem gotowanym. Masakra kiedy to się skończy.

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Talia :) takie objawy to chyba uśredniona norma ciążowa :) ja miałam ciężkie mdłości i wymioty. Teraz już jakby zelżało :)

Mam jutro wizytę, proszę trzymajcie kciuki bo już się stresuję, czy wszystko jest ok...

Byłam dziś z córą nad jeziorem, zjarałam ramiona, mam nadzieję, że nie będzie gorzej.

Ag..., Gwiazdeczka27, Ewelina88, jonka91, kejti91, nix lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki ;)
    Witam nowa kolezanke ;)
    Talia to normalne , ja pomimo ze mam apetyt jak nie wiadomo kto ;p , poptrafie z kanapek zjesc tylko tosty z pomidorem i ostatnio polubilam jajko , ale nie zawsze tam mam :) przejdzie Ci tylko troszke musisz byc cierpliwa..

Ja za to sie wczoraj najadlam na noc tak ze nie moglam zasnac i bylo mi okropnie nie dobrze , a juz nie mowie o zgadze , wczoraj caly wieczor a dzis od rana ;/ ...
    ide sobie zrobic ziemniaki bo mam okropna ochote z kefirem :) - a juz doswiadczylam tego ze jak mam ochote na cos w danej chwili musze to miec -bo idzie oszalec ... :) -wierce sie na prawo i lewo zeby zapomniec o tym co chce jesc w danej chwili ale sie nie da - i potem MOJ R musi biegac po nocy po sklepach 24h i mi kupowac:)) kobiety ...:)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos Moj suwaczek mnie ostatnio oszukuje , mialam ze jestem w 13tyg i 6dniu a teraz 13 i 1 dzien a wedlug mojego kalendarza jestem dokladnie w... 14tygodniu ... nie rozumiem tego ...;p

Ide zabierac sie za gotowanie ziemniaczkow bo oszaleje ;) - z glodu na nie..

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w skrócie o dzisiejszym dniu:

Rano super. Prysznic, śniadanie. Potem przyszła mi straszna ochota na rybę. Więc umówiliśmy się z Rodzicami - 20 min. Sprawdzona restauracja ( świeży pstrąg z ryżem i warzywa na parze). W aucie pilam wodę więc było w miarę. Rybę zjadłam ze smakiem. W drodze powrotnej już trochę gorzej, ale wytrzymalam. W domu ok. Rodzice przyjechali do nas. Po 10 min bol brzucha. Cała ryba w kiblu- wymioty i biegunka. Teraz leżę i zdycham. Jestem słaba. Nie mogę jeździćsamochodem :(

Witam nowa koleżanke. Normalka kochana. Końca tego mulenia nie widać. Przynajmniej u mnie.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bidulko, widac rybka chciala spowrotem do wody:P
    trzymaj sie:)
    Zielarka to juz jest nas 4 na jutro:)

zielarka, Paula44, Ewelina88, jonka91, kejti91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo czekam z niecierpliwością na relacje z jutrzejszych wizyt. Ja odpoczywam, goście pojechali. Poledwiczki wszystkim smakowały. jeszcze raz dzieki.

Witaj talia!!!

Ag..., kejti91 lubią tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam ze spacerku bo od 14stej nie pada i jest słoneczko :)
    Chwilkę odpocznę i zabieram się za sałatkę gyros a wieczorem do kolegi na mecz!
    Miłego wieczorku!!!

MigoTtTka lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny, mialam wziac kota do Szwajcarii w srode i wlasnie przeczytalam ze szczepienie przeciw wsciekliznie nabiera waznosci po 21 dniach, a ja mialam go ponownie zaszczepic we wtorek:( byl szczepiony wczesniej ale pozniej zmienilam klinike i tam go nie chcieli szczepic bo skoro nie wychodzi z domu to nie ma takiej potrzeby no i ma ponad roczna przerwe i lipa... kurcze strasznie smutna jestem:( nie chce go zostawiac na 3 tyygodnie:/ moja wina ze nie pomyslalam wczesniej o tym, czytalam milion razy te warunki przewozu zwierzat i mi unmknęlo:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czekam z niecierpliwością na relacje z wizyt, oczywiście będę trzymała kciuki, mam nadzieje, że wszystko będzie wspaniale i usłyszymy dobre nowiny, które z pewnością poprawią nam wszystkim nastroje :)
    Mój mąż właśnie wrócił z zakupów, zrobił mi niespodziankę i kupił dużo owoców: ananasa, morele, śliwki, winogrona, arbuza, brzoskwinie, soki Garniera dla dzieci, matko dużo tego :) Ach jak ja go <3 ale sobie kupił cwaniaczek na mecz dwie paki chipsów i parę piwek! Aj jak ja bym sobie wypiła takiego żywca zimnego.

Ag..., Paula44, MonikaDM, M4DZI4, bluegirl89 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj pilam bobofruty, tak mnie naszlo na smaki z dziecinstwa. ale ten twoj mezus troskliwy, samo zdrowie ci kupil:) chipsy zjadlabym,ale za piwem nie tesnie, nigdy nie przepadalam. o dziwo wogole za alkoholem nie tesknie, jedyne czego bym sie napila to zimny lech shandy, to jedyny rodzaj piwa jaki tolerowalam:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fajnie ze sama z ta zgaga nie jestem :) ja mam wizytę we wtorek ciekawe co mi ciekawego powie :). a za tydzień mam badania prenatalne, większość z was pewnie już po nich. A powiedzcie mi to jest usg po brzuszku tak?

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ