*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi ginka bada pH pochwy ostatnio co wizyte i wszystko jest ok. Mocz tez oddaje co wizyte ale nic nie mowi wiec mysle, ze wszystko tez jest ok.
Ale wy ranne ptaszki jestescie, ja przebudzilam sie po 9, zasnelam i wstalam o 12. Ostatnio mam bardzo dobry sen, bez problemow, no tam ze 2 razy w nocy wstane na siku ale szybko zasypiam i dalej spie jak zabita
Jak czujecie ruchy to zazdroszcze, ja jeszcze nie. Czasem klade reke i probuje 'sluchac' czy cos tam juz czuc ale niestety, czuje tylko swoj puls i jelita. Wszystko przyjdzie w swoim czasie, poczekam az maluch bedzie wiekszy to wtedy na pewno da matce o sobie znac.
Jeszcze nie raz bedziemy skopane po zebrachAg..., MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Hejka,
jak tam weekend mija? U nas ciepło ale co z tego, jak pochmurno i pada Do tego jest strasznie duszno..
Zjadłam na obiad z pół kilo lazanii, co mąż zrobił dzisiaj I tak mi teraz ciężko, ufff... ale nie mogłam sobie odmówić tego drugiego kawałka, takie dobre było.
Pisałyście ostatnio o piciu kawy. Ja mieszkam we Włoszech i tutaj raczej kawy rozpuszczalnej się nie pija, tylko te ich "siekiery" ze specjalnych maszyn pod ciśnieniem. My tez taką w domu mamy. Ja generalnie przed ciążą to potrafiłam ze 2 takie expresso w ciągu dnia wypić, teraz mnie odrzuca, bo za ciężka ta kawa mi się wydaje. Pytałam jednak mojego ginekologa, czy taką mocną kawę mogę pić i powiedział, ze do 2-3 dziennie można. Przerzuciłam się jednak na rozpuszczalną z mlekiem, bo dużo lepiej mi smakuje. A oprócz tego kupiłam sobie drugą rozpuszczalną, ale bezkofeinową i jak mi się zachce częściej, to robię sobie tą bez kofeiny. Smakuje identycznie
Idę sobie właśnie zrobić kawkę, to może ten ciężar lazanii z brzucha mi trochę przejdzieAniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
nick nieaktualnyKawa wrote:belldandy ja mam PH moczu 6,5
z tego co słyszałam ph 6-6,5 wskazuje na dziewuszkę a 7 i więcej na chłopca ale to pewnie kolejne zabobony chociaż może wypowiedzą się w tym temacie dziewczyny które mają już potwierdzoną płeć??
Hmmm... a ja nie mam bladego pojęcia jakie mam PH Nawet nie wpadłam na pomysł zapytać, a ostatnio na prenatalnych gin stwierdził, ze będzie syn na 90% Myślę, ze z tym moczem to tak trochę 50/50 Jedna dziewczyna gdzies pisała, ze urodziła chłopca przy PH 5. Poczytałam trochę o testach na płeć z moczu wlasnie, no i oczywiście sa dziewczyny którym płeć się potwierdziła i sa takie którym nie Jak ze wszystkim w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 16:41
-
belldandy wrote:Jakie miałyście ph moczu? Ja już drugi raz badałam i ciągle PH = 8 czyli za wysokie..
Daria, a doszła do Ciebie paczka, wysłałam ją z pracy i nie mam potwierdzenia odbioru. Wszystko ok?www.styczniowki2015.phorum.pl -
agattee wrote:Mi ginka bada pH pochwy ostatnio co wizyte i wszystko jest ok. Mocz tez oddaje co wizyte ale nic nie mowi wiec mysle, ze wszystko tez jest ok.
Ale wy ranne ptaszki jestescie, ja przebudzilam sie po 9, zasnelam i wstalam o 12. Ostatnio mam bardzo dobry sen, bez problemow, no tam ze 2 razy w nocy wstane na siku ale szybko zasypiam i dalej spie jak zabita
Jak czujecie ruchy to zazdroszcze, ja jeszcze nie. Czasem klade reke i probuje 'sluchac' czy cos tam juz czuc ale niestety, czuje tylko swoj puls i jelita. Wszystko przyjdzie w swoim czasie, poczekam az maluch bedzie wiekszy to wtedy na pewno da matce o sobie znac.
Jeszcze nie raz bedziemy skopane po zebrach
Ja wczoraj i przedwczoraj specjalnie zjadłam czekoladę wieczorem i czekałam w spokoju na odzwe z brzucha, ale żadnych ruchów dziecka nie czułam. Nie mam niestety też tej przyjemności jeszczewww.styczniowki2015.phorum.pl -
ja dzis zobaczylam pierwszy raz w zyciu 50 na wadze, zawsze mialam wahania od 45 do 47 a dzis po obiedzie az tyle, masakra:/
jeszcze nie dawno marudzilam ze chce przytyc a jak przytylam o marudzę... kobiety sa jednak stuknięte:)MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witaj Talia takie objawy to chyba uśredniona norma ciążowa ja miałam ciężkie mdłości i wymioty. Teraz już jakby zelżało
Mam jutro wizytę, proszę trzymajcie kciuki bo już się stresuję, czy wszystko jest ok...
Byłam dziś z córą nad jeziorem, zjarałam ramiona, mam nadzieję, że nie będzie gorzej.Ag..., Gwiazdeczka27, Ewelina88, jonka91, kejti91, nix lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki
Witam nowa kolezanke
Talia to normalne , ja pomimo ze mam apetyt jak nie wiadomo kto ;p , poptrafie z kanapek zjesc tylko tosty z pomidorem i ostatnio polubilam jajko , ale nie zawsze tam mam przejdzie Ci tylko troszke musisz byc cierpliwa..
Ja za to sie wczoraj najadlam na noc tak ze nie moglam zasnac i bylo mi okropnie nie dobrze , a juz nie mowie o zgadze , wczoraj caly wieczor a dzis od rana ;/ ...
ide sobie zrobic ziemniaki bo mam okropna ochote z kefirem - a juz doswiadczylam tego ze jak mam ochote na cos w danej chwili musze to miec -bo idzie oszalec ... -wierce sie na prawo i lewo zeby zapomniec o tym co chce jesc w danej chwili ale sie nie da - i potem MOJ R musi biegac po nocy po sklepach 24h i mi kupowac:)) kobiety ...
-
Cos Moj suwaczek mnie ostatnio oszukuje , mialam ze jestem w 13tyg i 6dniu a teraz 13 i 1 dzien a wedlug mojego kalendarza jestem dokladnie w... 14tygodniu ... nie rozumiem tego ...;p
Ide zabierac sie za gotowanie ziemniaczkow bo oszaleje - z glodu na nie.. -
nick nieaktualnyNo to w skrócie o dzisiejszym dniu:
Rano super. Prysznic, śniadanie. Potem przyszła mi straszna ochota na rybę. Więc umówiliśmy się z Rodzicami - 20 min. Sprawdzona restauracja ( świeży pstrąg z ryżem i warzywa na parze). W aucie pilam wodę więc było w miarę. Rybę zjadłam ze smakiem. W drodze powrotnej już trochę gorzej, ale wytrzymalam. W domu ok. Rodzice przyjechali do nas. Po 10 min bol brzucha. Cała ryba w kiblu- wymioty i biegunka. Teraz leżę i zdycham. Jestem słaba. Nie mogę jeździćsamochodem
Witam nowa koleżanke. Normalka kochana. Końca tego mulenia nie widać. Przynajmniej u mnie.
-
kurcze dziewczyny, mialam wziac kota do Szwajcarii w srode i wlasnie przeczytalam ze szczepienie przeciw wsciekliznie nabiera waznosci po 21 dniach, a ja mialam go ponownie zaszczepic we wtorek:( byl szczepiony wczesniej ale pozniej zmienilam klinike i tam go nie chcieli szczepic bo skoro nie wychodzi z domu to nie ma takiej potrzeby no i ma ponad roczna przerwe i lipa... kurcze strasznie smutna jestem:( nie chce go zostawiac na 3 tyygodnie:/ moja wina ze nie pomyslalam wczesniej o tym, czytalam milion razy te warunki przewozu zwierzat i mi unmknęlo:/
-
ja tez czekam z niecierpliwością na relacje z wizyt, oczywiście będę trzymała kciuki, mam nadzieje, że wszystko będzie wspaniale i usłyszymy dobre nowiny, które z pewnością poprawią nam wszystkim nastroje
Mój mąż właśnie wrócił z zakupów, zrobił mi niespodziankę i kupił dużo owoców: ananasa, morele, śliwki, winogrona, arbuza, brzoskwinie, soki Garniera dla dzieci, matko dużo tego Ach jak ja go ale sobie kupił cwaniaczek na mecz dwie paki chipsów i parę piwek! Aj jak ja bym sobie wypiła takiego żywca zimnego.Ag..., Paula44, MonikaDM, M4DZI4, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
ja wczoraj pilam bobofruty, tak mnie naszlo na smaki z dziecinstwa. ale ten twoj mezus troskliwy, samo zdrowie ci kupil:) chipsy zjadlabym,ale za piwem nie tesnie, nigdy nie przepadalam. o dziwo wogole za alkoholem nie tesknie, jedyne czego bym sie napila to zimny lech shandy, to jedyny rodzaj piwa jaki tolerowalam:)
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny