Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • agattee Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka bada pH pochwy ostatnio co wizyte i wszystko jest ok. Mocz tez oddaje co wizyte ale nic nie mowi wiec mysle, ze wszystko tez jest ok.

Ale wy ranne ptaszki jestescie, ja przebudzilam sie po 9, zasnelam i wstalam o 12. Ostatnio mam bardzo dobry sen, bez problemow, no tam ze 2 razy w nocy wstane na siku ale szybko zasypiam i dalej spie jak zabita :)

Jak czujecie ruchy to zazdroszcze, ja jeszcze nie. Czasem klade reke i probuje 'sluchac' czy cos tam juz czuc ale niestety, czuje tylko swoj puls i jelita. Wszystko przyjdzie w swoim czasie, poczekam az maluch bedzie wiekszy to wtedy na pewno da matce o sobie znac.
    Jeszcze nie raz bedziemy skopane po zebrach :D

Ag..., nick nieaktualny lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ph 7... I ogromną nadzieję, że jutro na usg uda się już coś podglądnąć :D

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Ja mam ph 7... I ogromną nadzieję, że jutro na usg uda się już coś podglądnąć :D
    to jest nas conajmniej 3 na jutro:)

kejti91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    jak tam weekend mija? U nas ciepło ale co z tego, jak pochmurno i pada :( Do tego jest strasznie duszno..
    Zjadłam na obiad z pół kilo lazanii, co mąż zrobił dzisiaj :) I tak mi teraz ciężko, ufff... ale nie mogłam sobie odmówić tego drugiego kawałka, takie dobre było.
    Pisałyście ostatnio o piciu kawy. Ja mieszkam we Włoszech i tutaj raczej kawy rozpuszczalnej się nie pija, tylko te ich "siekiery" ze specjalnych maszyn pod ciśnieniem. My tez taką w domu mamy. Ja generalnie przed ciążą to potrafiłam ze 2 takie expresso w ciągu dnia wypić, teraz mnie odrzuca, bo za ciężka ta kawa mi się wydaje. Pytałam jednak mojego ginekologa, czy taką mocną kawę mogę pić i powiedział, ze do 2-3 dziennie można. Przerzuciłam się jednak na rozpuszczalną z mlekiem, bo dużo lepiej mi smakuje. A oprócz tego kupiłam sobie drugą rozpuszczalną, ale bezkofeinową i jak mi się zachce częściej, to robię sobie tą bez kofeiny. Smakuje identycznie :D

Idę sobie właśnie zrobić kawkę, to może ten ciężar lazanii z brzucha mi trochę przejdzie :)

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    belldandy ja mam PH moczu 6,5

z tego co słyszałam ph 6-6,5 wskazuje na dziewuszkę a 7 i więcej na chłopca ale to pewnie kolejne zabobony :) chociaż może wypowiedzą się w tym temacie dziewczyny które mają już potwierdzoną płeć?? ;)

Hmmm... a ja nie mam bladego pojęcia jakie mam PH :/ Nawet nie wpadłam na pomysł zapytać, a ostatnio na prenatalnych gin stwierdził, ze będzie syn na 90% :) Myślę, ze z tym moczem to tak trochę 50/50 :) Jedna dziewczyna gdzies pisała, ze urodziła chłopca przy PH 5. Poczytałam trochę o testach na płeć z moczu wlasnie, no i oczywiście sa dziewczyny którym płeć się potwierdziła i sa takie którym nie :) Jak ze wszystkim w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 16:41

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Jakie miałyście ph moczu? Ja już drugi raz badałam i ciągle PH = 8 czyli za wysokie..
    Ja tez mam zawsze za wysokie, ale coś ok 7. Mi dr kazała jeść żurawinę i więcej czerwonego mięsa.

Daria, a doszła do Ciebie paczka, wysłałam ją z pracy i nie mam potwierdzenia odbioru. Wszystko ok?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Mi ginka bada pH pochwy ostatnio co wizyte i wszystko jest ok. Mocz tez oddaje co wizyte ale nic nie mowi wiec mysle, ze wszystko tez jest ok.

Ale wy ranne ptaszki jestescie, ja przebudzilam sie po 9, zasnelam i wstalam o 12. Ostatnio mam bardzo dobry sen, bez problemow, no tam ze 2 razy w nocy wstane na siku ale szybko zasypiam i dalej spie jak zabita :)

Jak czujecie ruchy to zazdroszcze, ja jeszcze nie. Czasem klade reke i probuje 'sluchac' czy cos tam juz czuc ale niestety, czuje tylko swoj puls i jelita. Wszystko przyjdzie w swoim czasie, poczekam az maluch bedzie wiekszy to wtedy na pewno da matce o sobie znac.
    Jeszcze nie raz bedziemy skopane po zebrach :D

Ja wczoraj i przedwczoraj specjalnie zjadłam czekoladę wieczorem i czekałam w spokoju na odzwe z brzucha, ale żadnych ruchów dziecka nie czułam. Nie mam niestety też tej przyjemności jeszcze

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis zobaczylam pierwszy raz w zyciu 50 na wadze, zawsze mialam wahania od 45 do 47 a dzis po obiedzie az tyle, masakra:/
    jeszcze nie dawno marudzilam ze chce przytyc a jak przytylam o marudzę... kobiety sa jednak stuknięte:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny jestem ma ty forum nowa, mam pytanie czy was tez meczy zgaga i wstręt do jedzenia? jem z przymusu i tylko chleb z pomidorem lub z jajkiem gotowanym. Masakra kiedy to się skończy.

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Talia :) takie objawy to chyba uśredniona norma ciążowa :) ja miałam ciężkie mdłości i wymioty. Teraz już jakby zelżało :)

Mam jutro wizytę, proszę trzymajcie kciuki bo już się stresuję, czy wszystko jest ok...

Byłam dziś z córą nad jeziorem, zjarałam ramiona, mam nadzieję, że nie będzie gorzej.

Ag..., Gwiazdeczka27, Ewelina88, jonka91, kejti91, nix lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki ;)
    Witam nowa kolezanke ;)
    Talia to normalne , ja pomimo ze mam apetyt jak nie wiadomo kto ;p , poptrafie z kanapek zjesc tylko tosty z pomidorem i ostatnio polubilam jajko , ale nie zawsze tam mam :) przejdzie Ci tylko troszke musisz byc cierpliwa..

Ja za to sie wczoraj najadlam na noc tak ze nie moglam zasnac i bylo mi okropnie nie dobrze , a juz nie mowie o zgadze , wczoraj caly wieczor a dzis od rana ;/ ...
    ide sobie zrobic ziemniaki bo mam okropna ochote z kefirem :) - a juz doswiadczylam tego ze jak mam ochote na cos w danej chwili musze to miec -bo idzie oszalec ... :) -wierce sie na prawo i lewo zeby zapomniec o tym co chce jesc w danej chwili ale sie nie da - i potem MOJ R musi biegac po nocy po sklepach 24h i mi kupowac:)) kobiety ...:)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos Moj suwaczek mnie ostatnio oszukuje , mialam ze jestem w 13tyg i 6dniu a teraz 13 i 1 dzien a wedlug mojego kalendarza jestem dokladnie w... 14tygodniu ... nie rozumiem tego ...;p

Ide zabierac sie za gotowanie ziemniaczkow bo oszaleje ;) - z glodu na nie..

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w skrócie o dzisiejszym dniu:

Rano super. Prysznic, śniadanie. Potem przyszła mi straszna ochota na rybę. Więc umówiliśmy się z Rodzicami - 20 min. Sprawdzona restauracja ( świeży pstrąg z ryżem i warzywa na parze). W aucie pilam wodę więc było w miarę. Rybę zjadłam ze smakiem. W drodze powrotnej już trochę gorzej, ale wytrzymalam. W domu ok. Rodzice przyjechali do nas. Po 10 min bol brzucha. Cała ryba w kiblu- wymioty i biegunka. Teraz leżę i zdycham. Jestem słaba. Nie mogę jeździćsamochodem :(

Witam nowa koleżanke. Normalka kochana. Końca tego mulenia nie widać. Przynajmniej u mnie.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bidulko, widac rybka chciala spowrotem do wody:P
    trzymaj sie:)
    Zielarka to juz jest nas 4 na jutro:)

zielarka, nick nieaktualny, Ewelina88, jonka91, kejti91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo czekam z niecierpliwością na relacje z jutrzejszych wizyt. Ja odpoczywam, goście pojechali. Poledwiczki wszystkim smakowały. jeszcze raz dzieki.

Witaj talia!!!

Ag..., kejti91 lubią tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam ze spacerku bo od 14stej nie pada i jest słoneczko :)
    Chwilkę odpocznę i zabieram się za sałatkę gyros a wieczorem do kolegi na mecz!
    Miłego wieczorku!!!

MigoTtTka lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny, mialam wziac kota do Szwajcarii w srode i wlasnie przeczytalam ze szczepienie przeciw wsciekliznie nabiera waznosci po 21 dniach, a ja mialam go ponownie zaszczepic we wtorek:( byl szczepiony wczesniej ale pozniej zmienilam klinike i tam go nie chcieli szczepic bo skoro nie wychodzi z domu to nie ma takiej potrzeby no i ma ponad roczna przerwe i lipa... kurcze strasznie smutna jestem:( nie chce go zostawiac na 3 tyygodnie:/ moja wina ze nie pomyslalam wczesniej o tym, czytalam milion razy te warunki przewozu zwierzat i mi unmknęlo:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czekam z niecierpliwością na relacje z wizyt, oczywiście będę trzymała kciuki, mam nadzieje, że wszystko będzie wspaniale i usłyszymy dobre nowiny, które z pewnością poprawią nam wszystkim nastroje :)
    Mój mąż właśnie wrócił z zakupów, zrobił mi niespodziankę i kupił dużo owoców: ananasa, morele, śliwki, winogrona, arbuza, brzoskwinie, soki Garniera dla dzieci, matko dużo tego :) Ach jak ja go <3 ale sobie kupił cwaniaczek na mecz dwie paki chipsów i parę piwek! Aj jak ja bym sobie wypiła takiego żywca zimnego.

Ag..., nick nieaktualny, nick nieaktualny, M4DZI4, bluegirl89 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj pilam bobofruty, tak mnie naszlo na smaki z dziecinstwa. ale ten twoj mezus troskliwy, samo zdrowie ci kupil:) chipsy zjadlabym,ale za piwem nie tesnie, nigdy nie przepadalam. o dziwo wogole za alkoholem nie tesknie, jedyne czego bym sie napila to zimny lech shandy, to jedyny rodzaj piwa jaki tolerowalam:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fajnie ze sama z ta zgaga nie jestem :) ja mam wizytę we wtorek ciekawe co mi ciekawego powie :). a za tydzień mam badania prenatalne, większość z was pewnie już po nich. A powiedzcie mi to jest usg po brzuszku tak?

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ