X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    czytałam wpisy, i doszłam do Twojego posta ... i zaśmiałam się pod nosem bo akurat jem sobie nutelle z łyżeczki :P super heheh

dzięki dziewczyny za rady i pozwolenie :D to teraz z czystym sumieniem będę się co jakiś czas delektowała filiżanką kawki :)

O kurde..fuj! Sorki!!!! Przepraszam bardzo. Ale jakoś tak nie czuje przed Wami skrępowania. Na co dzień jestem dość spontaniczna i bezpośrednia no i jakoś tak. . . Jeśli kogoś to razi - dajcie znać.

Dobrej nocki. Pa.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• rastafanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaale się rozpisałyście przez 2 dni... dopiero nadrobiłam... :)
    Co do poduchy to mam taką http://allegro.pl/motherhood-kojec-poduszka-dla-kobiet-5-gratisow-i4359910443.html
    Przepraszam, że tak późno, bo widziałam, że zakupy już zrobione ;) A my zrobiliśmy sobie weekendowy wypad pod namiot nad morze... Masakra jakaś... W czwartek dojechaliśmy na miejsce przed 20, zanim się rozbiliśmy to zrobiło się późno więc tylko spacer i spanko. W piątek od rana wiatr więc poszliśmy kupić parawan i trochę udało się poleżeć na plaży. Potem wiatr zrobił się silniejszy więc ubraliśmy się cieplej i poszliśmy na dłuuugaśny spacer po plaży- woda taka zimna, że jak nogi podmyło to trzeba było uciekać, bo aż łupało w kościach. A jak wróciliśmy z plaży i zobaczyłam się w lustrze, to wyglądałam jak panda...:P Słońca niby nie było, ale ten wiatr opalił mi twarz na piękny czerwony kolor z białym miejscem po okularach słonecznych... A w nocy i rano padał deszcz i dziś obudziło mnie kapanie wody na głowę. Namiot zaczął przeciekać więc zwinęliśmy wszystko i wróciliśmy do domu :) Szybki koniec wypadu...
    Ale się rozpisałam :P

Ag..., Kawa, olka25, Paula44, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to faktycznie wypad z przygodami:) ale fajnie ja marze w tym roki o wczasach nad polskim morzem bo poprzednie wakacje mialam wykanczajace i teraz chce morze, i to najlepiej w PL:)

a poduche kupilam tą poofi w koncu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:02

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na końcu świata :P Taka mała miejscowość, że plaża praktycznie pusta:) Pies przez cały czas mógł biegać luzem i kąpać się w morzu, bo mało osób się kręciło :)
    Trochę droga ta poducha...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:09

Ag... lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rastafanka ciekawy wypad miałaś.

Dziewczyny, a to nie jest tak że za mało pijecie w ciągu dnia, że macie ból głowy. Ja ZAWSZE mam ból głowy (przed ciążą też) jak za mało piję w ciągu dnia, albo jak nie zjem o czasie.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

Dziewczyny, a to nie jest tak że za mało pijecie w ciągu dnia, że macie ból głowy. Ja ZAWSZE mam ból głowy (przed ciążą też) jak za mało piję w ciągu dnia, albo jak nie zjem o czasie.

Wiki cos w tym moze być, tez tak czesto mam. Ale u mnie to chyba ma w ciazy inne podloze bo wypijalam juz nawet 2l zeby sprawdzic czy to moze nie przez to tak mnie łeb boli wieczorami. ale upaly napewno pomagają, skoro w norlamne dni mamy pic 2l to pewnie na upal 2l to za malo.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rastafanka okazalo sie ze to firma kolezanki mojej kolezanki i mialam rabacik:) pozatym ma ona bardzo dobre opinie, jest z jednej strony twarda z jednej miekka i generalnie podoba mi sie, wzielam tą tanszą bo podobno duzo lepsza od tej drozszej.

rastafanka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    dzis to o 3 miejsce grają ale dam znać:) final jutro.

a ja odgrzewam krupniczek od mamy wlasnie:)

Ag...paskudo ;) Jak ja bym zjadła taki krupniczek mojej mamy...o jej, az mi ślinka cieknie :)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Ag...paskudo ;) Jak ja bym zjadła taki krupniczek mojej mamy...o jej, az mi ślinka cieknie :)

zostala mi jeszcze jedna porcja takze chetnie sie podziele:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:38

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

Staram się pić te obowiązkowe 2l wody dziennie. jak juz mi woda nie wchodzi to dolewam trochę soku. te z kartonu i tak są dla mnie za słodkie więc rozrabiam z wodą mineralną. no i ostatnio mam fazę na sok pomidorowy, może go przedawkowałam ;)
    wracam kibicować Holandii :D

Wiki81, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    zostala mi jeszcze jedna porcja takze chetnie sie podziele:)

Hihi, dziękuję - kochana jesteś :)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam znowu przez Was - a dokładnie przez zielarke zakwas do chleba. Kupuje sie mąkę żytnią i rano rozrabia sie pół szklanki mąki i pół szklanki wody np w plastikowym naczyniu. Wieczorem tak samo po pół szklanki mąki i wody dodaje sie do tego. Ja to trzymałam blisko kuchenki jak gotowałam. Przykryłam lekko pokrywką, a ściereczką byłoby lepiej. Musi miec ciepło. I kolejne 5 dni codziennie raz dziennie dodaje sie po łyżce mąki i wody. Po tych 5 dniach odkłada się trochę (do lodówki już chyba na kolejny zakwas) a z całości prawie piecze się chleb zgodnie z wybranym przepisem: żytni lub pszenny, może być z dodatkami. Zielarka popraw mnie jak coś źle doczytałam.

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki Ty wspominałaś o tej karcie Rossnę z Rossmanna? Gdzie ją się odbiera? bezpośrednio w sklepie przy kasie zapytać czy przez internet zamówić? bo nie mogę znaleźć informacji na ich stronie..

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leżą przy kasach, a jak nie ma to zapytaj przy kasie. rejestruje sie je online.

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-damska-koszulka-rozne-kolory-xs-i4387307833.html
    co sądzicie o takich koszulkach? jest milion roznych nadruków. fajne czy raczej obciachowe? ja uwazam ze są slodkie ale pewnie rozne są zdania.

Mi się tego typu koszulki strasznie podobają!:) Jest milion różnych nadruków, że aż nie wiadomo, co wybrać.
    Jak mi trochę jeszcze brzuch urośnie, to sobie ze 2-3 takie kupię :)

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zajrzałam na chwilkę po meczu. Szykuje się do spania.

Co do bólów głowy, to mam je zazwyczaj od wypicia za malej ilości wody. Jak mnie zaczyna boleć i wypije z 2 szklanki wody to jest od razu lepiej.

Dobranoc. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Chyba wszystkie śpią. Ja już dawno na nogach bo mąż na grzyby pojechał a ja już spać nie mogę. Miłego dnia mamuśki!:)

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gadam z małym i tłumacze mu ze poleze jeszcze bo od stycznia to będzie niemożliwe:) dzień dobry:)

marrtka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski a my dzisiaj mamy w planach wybrać się nad jeziorko od wczoraj mam u siebie swoją chrześniaczkę wiec już od 7 nie śpimy:)

Ewelinka w jakim woj mieszkasz że macie grzyby sama bym się przeszła;)

Rastafinka ale mieliście przygodę :) fajnie my to za równy miesiąc dopiero wyjeżdżamy

Dziewczyny mam pytanie czy wy też macie takie obolałe nogi i uczucie że są takie ciężkie?

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Od 7 smażę poledwiczki własnie z grzybami leśnymi. Ja nie mam obolałych nóg, ale od wczoraj coś mnie biodro prawe boli, bardziej w strone pośladka. mam nadzieję, że to minie i nie będę miała problemów z dyskiem.

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ