X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    czytałam wpisy, i doszłam do Twojego posta ... i zaśmiałam się pod nosem bo akurat jem sobie nutelle z łyżeczki :P super heheh

dzięki dziewczyny za rady i pozwolenie :D to teraz z czystym sumieniem będę się co jakiś czas delektowała filiżanką kawki :)

O kurde..fuj! Sorki!!!! Przepraszam bardzo. Ale jakoś tak nie czuje przed Wami skrępowania. Na co dzień jestem dość spontaniczna i bezpośrednia no i jakoś tak. . . Jeśli kogoś to razi - dajcie znać.

Dobrej nocki. Pa.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• rastafanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaale się rozpisałyście przez 2 dni... dopiero nadrobiłam... :)
    Co do poduchy to mam taką http://allegro.pl/motherhood-kojec-poduszka-dla-kobiet-5-gratisow-i4359910443.html
    Przepraszam, że tak późno, bo widziałam, że zakupy już zrobione ;) A my zrobiliśmy sobie weekendowy wypad pod namiot nad morze... Masakra jakaś... W czwartek dojechaliśmy na miejsce przed 20, zanim się rozbiliśmy to zrobiło się późno więc tylko spacer i spanko. W piątek od rana wiatr więc poszliśmy kupić parawan i trochę udało się poleżeć na plaży. Potem wiatr zrobił się silniejszy więc ubraliśmy się cieplej i poszliśmy na dłuuugaśny spacer po plaży- woda taka zimna, że jak nogi podmyło to trzeba było uciekać, bo aż łupało w kościach. A jak wróciliśmy z plaży i zobaczyłam się w lustrze, to wyglądałam jak panda...:P Słońca niby nie było, ale ten wiatr opalił mi twarz na piękny czerwony kolor z białym miejscem po okularach słonecznych... A w nocy i rano padał deszcz i dziś obudziło mnie kapanie wody na głowę. Namiot zaczął przeciekać więc zwinęliśmy wszystko i wróciliśmy do domu :) Szybki koniec wypadu...
    Ale się rozpisałam :P

Ag..., Kawa, olka25, Paula44, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to faktycznie wypad z przygodami:) ale fajnie ja marze w tym roki o wczasach nad polskim morzem bo poprzednie wakacje mialam wykanczajace i teraz chce morze, i to najlepiej w PL:)

a poduche kupilam tą poofi w koncu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:02

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na końcu świata :P Taka mała miejscowość, że plaża praktycznie pusta:) Pies przez cały czas mógł biegać luzem i kąpać się w morzu, bo mało osób się kręciło :)
    Trochę droga ta poducha...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:09

Ag... lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rastafanka ciekawy wypad miałaś.

Dziewczyny, a to nie jest tak że za mało pijecie w ciągu dnia, że macie ból głowy. Ja ZAWSZE mam ból głowy (przed ciążą też) jak za mało piję w ciągu dnia, albo jak nie zjem o czasie.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

Dziewczyny, a to nie jest tak że za mało pijecie w ciągu dnia, że macie ból głowy. Ja ZAWSZE mam ból głowy (przed ciążą też) jak za mało piję w ciągu dnia, albo jak nie zjem o czasie.

Wiki cos w tym moze być, tez tak czesto mam. Ale u mnie to chyba ma w ciazy inne podloze bo wypijalam juz nawet 2l zeby sprawdzic czy to moze nie przez to tak mnie łeb boli wieczorami. ale upaly napewno pomagają, skoro w norlamne dni mamy pic 2l to pewnie na upal 2l to za malo.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rastafanka okazalo sie ze to firma kolezanki mojej kolezanki i mialam rabacik:) pozatym ma ona bardzo dobre opinie, jest z jednej strony twarda z jednej miekka i generalnie podoba mi sie, wzielam tą tanszą bo podobno duzo lepsza od tej drozszej.

rastafanka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    dzis to o 3 miejsce grają ale dam znać:) final jutro.

a ja odgrzewam krupniczek od mamy wlasnie:)

Ag...paskudo ;) Jak ja bym zjadła taki krupniczek mojej mamy...o jej, az mi ślinka cieknie :)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Ag...paskudo ;) Jak ja bym zjadła taki krupniczek mojej mamy...o jej, az mi ślinka cieknie :)

zostala mi jeszcze jedna porcja takze chetnie sie podziele:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:38

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

Staram się pić te obowiązkowe 2l wody dziennie. jak juz mi woda nie wchodzi to dolewam trochę soku. te z kartonu i tak są dla mnie za słodkie więc rozrabiam z wodą mineralną. no i ostatnio mam fazę na sok pomidorowy, może go przedawkowałam ;)
    wracam kibicować Holandii :D

Wiki81, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    zostala mi jeszcze jedna porcja takze chetnie sie podziele:)

Hihi, dziękuję - kochana jesteś :)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam znowu przez Was - a dokładnie przez zielarke zakwas do chleba. Kupuje sie mąkę żytnią i rano rozrabia sie pół szklanki mąki i pół szklanki wody np w plastikowym naczyniu. Wieczorem tak samo po pół szklanki mąki i wody dodaje sie do tego. Ja to trzymałam blisko kuchenki jak gotowałam. Przykryłam lekko pokrywką, a ściereczką byłoby lepiej. Musi miec ciepło. I kolejne 5 dni codziennie raz dziennie dodaje sie po łyżce mąki i wody. Po tych 5 dniach odkłada się trochę (do lodówki już chyba na kolejny zakwas) a z całości prawie piecze się chleb zgodnie z wybranym przepisem: żytni lub pszenny, może być z dodatkami. Zielarka popraw mnie jak coś źle doczytałam.

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki Ty wspominałaś o tej karcie Rossnę z Rossmanna? Gdzie ją się odbiera? bezpośrednio w sklepie przy kasie zapytać czy przez internet zamówić? bo nie mogę znaleźć informacji na ich stronie..

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leżą przy kasach, a jak nie ma to zapytaj przy kasie. rejestruje sie je online.

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-damska-koszulka-rozne-kolory-xs-i4387307833.html
    co sądzicie o takich koszulkach? jest milion roznych nadruków. fajne czy raczej obciachowe? ja uwazam ze są slodkie ale pewnie rozne są zdania.

Mi się tego typu koszulki strasznie podobają!:) Jest milion różnych nadruków, że aż nie wiadomo, co wybrać.
    Jak mi trochę jeszcze brzuch urośnie, to sobie ze 2-3 takie kupię :)

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zajrzałam na chwilkę po meczu. Szykuje się do spania.

Co do bólów głowy, to mam je zazwyczaj od wypicia za malej ilości wody. Jak mnie zaczyna boleć i wypije z 2 szklanki wody to jest od razu lepiej.

Dobranoc. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Chyba wszystkie śpią. Ja już dawno na nogach bo mąż na grzyby pojechał a ja już spać nie mogę. Miłego dnia mamuśki!:)

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gadam z małym i tłumacze mu ze poleze jeszcze bo od stycznia to będzie niemożliwe:) dzień dobry:)

marrtka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski a my dzisiaj mamy w planach wybrać się nad jeziorko od wczoraj mam u siebie swoją chrześniaczkę wiec już od 7 nie śpimy:)

Ewelinka w jakim woj mieszkasz że macie grzyby sama bym się przeszła;)

Rastafinka ale mieliście przygodę :) fajnie my to za równy miesiąc dopiero wyjeżdżamy

Dziewczyny mam pytanie czy wy też macie takie obolałe nogi i uczucie że są takie ciężkie?

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Od 7 smażę poledwiczki własnie z grzybami leśnymi. Ja nie mam obolałych nóg, ale od wczoraj coś mnie biodro prawe boli, bardziej w strone pośladka. mam nadzieję, że to minie i nie będę miała problemów z dyskiem.

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ