X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko świetne rady, jeśli na kogoś działają :D Mleko/kefir na zgagę pomoże, ale na krótko. Po kefirze to dopiero miałam zgagę... ;) Przez to odpuściłam picie kefirków owocowych.
    Imbiru, jakby któraś chciała, to mam cały zapas na zbyciu :D Na nic mi nie pomagał, a taka "herbatka" mi nie wchodziła, więc odpuściłam picie na siłę...
    Trzeba te objawy jakoś po prostu przetrwać...

201501145565.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem no chciałam dobrze, ja nie mam odpukać na razie ani bólów głowy ani zgagi, ale może komuś pomoże? Słyszałam jeszcze o jakiejś soli na zgagę , jakaś specjalna w aptece bez recepty.
    No a tak to już tylko mogę ręce rozłożyć . Szkoda mi Was dziewczyny, co macie takie dolegliwości

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, wiem że chciałaś pomóc :* Może z resztą komuś to pomoże...
    Jednak wiem, że jak ktoś się zmaga z ciążową zgagą, to jej do końca nie zniweluje...
    Bóle głowy to może trochę pogodowe są? Nie wiem... Mnie apap dzisiaj nie pomógł a w łóżku przeleżałam 2 godziny.

201501145565.png

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie , czy jak bede piła sporadycznie kawę bardzo delikatną to chyba nie powinna zaszkodzić? Taka z pół łyżeczki kawy, pół na pół z woda i mlekiem? Na początku mnie od kawy odrzucało ale teraz jak tylko poczułam zapach to jak zahipnotyzowana poleciałam do kuchni sobie zrobić 567258al3gom3zzq.gif

MigoTtTka lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko ja Ci pozwalam :D Jeśli nie zamierzasz jej pić nałogowo, to możesz być spokojna ;) U mnie kubek kawy z mlekiem w niedzielny poranek jest obowiązkiem :D

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady. Wszystkie z książki już wypróbowałam - po imbirze paw!

Ale jeden sukces dziś zaliczyłam! UWAGA! Po 3 dniach oczekiwania w końcu zrobiłam
    KUPĘ!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) ;)

Jeśli ktoś jadł kolacje....hmmmm... sorki :*

ania_29, MigoTtTka, Ewelina88, Gwiazdeczka27, marrtka, szpilka lubią tę wiadomość

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM dziekuje bardzo za przepisiki ;) bede testowac w ktorejs wolnej chwili ;)

Siostra Moja mi napisala ze od 14 czeka az ja ktos łaskawie zbada i zacznie dzialac, bo maja podobno dzis szal cial na porodowkach .. tak ze musze czekac na wiesci -bo wkoncu raz w zyciu zostaje sie drugi raz ciocia;)

a co do bolu glowy dziewczyny mi paracetamol pomaga i panadol- to sa tabletki ktore mozna brac;)
    dzis tez mnie glowa bolala -chyba z emocji , polozylam sie cos o 15 i dopiero teraz sie obudzilam ...

Widzialam pisalyscie o kawie ... z tego co wiem teraz mozna zakupic juz wszedzie kawe dla "kobiet w ciazy" bez kofeinowa:)
    Ja niestety jakos nie umiem sie przełamac co to kawusi -przed ciaza pilam slabe kawy ale czesto , teraz czasami mam ochote na kawe latte z lodami <3 ale boje sie ze znow mnie odrzuci i zraże sie na calego...

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:

Ale jeden sukces dziś zaliczyłam! UWAGA! Po 3 dniach oczekiwania w końcu zrobiłam

hehe smiesznie to brzmi , ale wiem co czujesz tez mialam z tym problemy , bo na poczatku ciazy jak jadlam owoce czy warzywa to wracalam wszystko , ale jak teraz zaczelam wcinac nektarynki , okropnie duze ilosci i arbuza -co nigdy nie lubialam to jest mi o wiele lepiej i sie nie mecze , i po kazdym posiedzeniu na wc ciesze sie jak dziecko ze juz nie cierpie - nja to dziwny przypadek jestem bo juz przed ciaza mialam z tym problemy ...

fajnie ze mozna popisac tu o wszystkim bez wstydu :):)

Paula44 lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 - gratuluję kupy...jakkolwiek by to nie brzmiało...ja miałam z tym zawsze problemy etraz też czekam już 3 dni i nic :/

Ania wypiłam kawę...stwierdziłam ze i tak bede czekac z meżem na mecz więc może być i o późnej porze i jakby ciutke przeszło.

MogoTtTko udanego działania w pieczeniu :)

Olka - ja lubię ocet jabłkowy, ale ja ogólnie zawsze lubiłam kwaśnosci, i faktycznie pomagało na zgagi, i na mdłości jak juz się zdarzały.

Gwiazdeczko dzięki za rady. Ale ja takie bóle miewałam już wcześniej, ciągneły się nawet po 1,5 tygodnia, byłąm na badaniach u neurologa, miałam robioną tomografię kilka lat temu i nic, wyszły mi wtedy polipy na zatokach ale je wycieli (moze znowu urosły bo jakiś czas miałam spokój) ogólnie to mam problemy z zatokami od 9 roku życia, więc może to to. A może dzi było faktycznie za dużo snu, bo położyłam sie ok 23:00 a wstałam przed 10:00. Póki co tabletki nie wziełam bo nawet nie mam a robiąc zakupy apteka była już zamknięta. Aha i ja też "pozwalam" ci na kawkę, w ońcu taka słabiutka z mlekiem na pewno nie zaszkodzi, nawet czytałam, ze jedną filiżankę dziennie spokojnie można pić :)

Od wczoraj lekko boli mnie brzuch, mój maż nastarszył małego, ze jak tak bedzie szaleć w brzuchu mamy to będzie miał zakaz gry w Pleya :) hehe...głupol jeden :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:59

Gwiazdeczka27, Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajne na zgage jest to GAVISCON
    NIE wiem jak wkleic zdjecie wiec dam linka ---

http://dlalejdis.pl/media/artykul/zdrowie/leki_preparaty/letnie_grillowanie.jpg

ja ide jesc nalesniki bo wczoraj napiekłam , a juz mi w brzuszku zaczyna burczec:)
    choc najchetniej teraz bym zjadlam kebaba , ale niestety tu nie ma dobrych w UK ... moge tylko pomarzyc..:)

ug37p07wh10wkqyc.png

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Dzięki za rady. Wszystkie z książki już wypróbowałam - po imbirze paw!

Jeśli ktoś jadł kolacje....hmmmm... sorki :*

czytałam wpisy, i doszłam do Twojego posta ... i zaśmiałam się pod nosem bo akurat jem sobie nutelle z łyżeczki :P super heheh

dzięki dziewczyny za rady i pozwolenie :D to teraz z czystym sumieniem będę się co jakiś czas delektowała filiżanką kawki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:06

Paula44 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie daję zwariować i codziennie rano piję kawe z 1,5łyżeczki rozpuszczałki 1:1 z mlekiem :) moja gin uważa że to nie szkodzi skoro wcześniej wypijałam 4-5kaw dziennie ;)

ania_29, marrtka lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3902a39e853.jpg

dzisiejsze łowy- F&F tesco, jest promocja 30% i 70% a w koszach bodziaki po 8 zł takze jak ktoras ma tesco w poblizu to warto:)

a zaraz wskakuje do wanny a potem nadrabiam te kilka ominietych stron:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:17

ania_29, Gwiazdeczka27, kejti91, Kawa, MigoTtTka, Cookie, MonikaDM, agnb6 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno można wypijać 2 filiżanki kawy dziennie. Ja piję jedną codziennie rano z mlekiem i nie wiem jakbym przeżyła bez kawy :)
    Gwiazdeczka, myślę, że możesz spokojnie pić kawę z całej łyżeczki ;)

Gwiazdeczka27, Wiki81 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka podaje ci przepis na szarlotke ktory pieczemy z mama od lat i zawsze wychodzi, niestety jest on sfatygowany i w formie zdjec ale moze sie przyda:) jest pyszna!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f81f01ea81f.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6633e127191c.jpg

MigoTtTka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Migotka podaje ci przepis na szarlotke ktory pieczemy z mama od lat i zawsze wychodzi, niestety jest on sfatygowany i w formie zdjec ale moze sie przyda:) jest pyszna!

dziekuje kochana ;)))

Ag... lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to że piszecie o kawie, też mi się właśnie zachciało. Ehh i już się robi

marrtka lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to ze to tylko o kawie piszemy :) a jakbysmy zaczely o innych rzeczach to mogloby sie zle skonczyc-bo kazda by musiala leciec po dany skladnik do sklepu , tak juz jest w ciazy :) ja juz widze ze mam zachcianki i smaki :) a co bedzie potem ...hmmm..?

P S Jezeli ktoras przez przypadek oglada dzis final mistrzostw pilki noznej -dajcie znac kto wygral ;)) bo ja tylko z net sie dowiaduje jakie wyniki i wogole ;)

MonikaDM lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz drogie moje kolezanki lece pod prysznic i potem klade sie do lozeczka bo jutro Mnie czekac dzien na nogach od 6 ... :) wiec dobranoc;)

Pewnie jutro znow bede miala duzo do nadrabiania -bo wy zawsze sie na noc rozpisujecie ;))

buzka ;*

Milej nocki :) bez zgagowej , bez problemowej ...

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    Najlepsze jest to ze to tylko o kawie piszemy :) a jakbysmy zaczely o innych rzeczach to mogloby sie zle skonczyc-bo kazda by musiala leciec po dany skladnik do sklepu , tak juz jest w ciazy :) ja juz widze ze mam zachcianki i smaki :) a co bedzie potem ...hmmm..?

P S Jezeli ktoras przez przypadek oglada dzis final mistrzostw pilki noznej -dajcie znac kto wygral ;)) bo ja tylko z net sie dowiaduje jakie wyniki i wogole ;)

dzis to o 3 miejsce grają ale dam znać:) final jutro.

a ja odgrzewam krupniczek od mamy wlasnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:53

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ