*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
gwiazdeczko świetne rady, jeśli na kogoś działają Mleko/kefir na zgagę pomoże, ale na krótko. Po kefirze to dopiero miałam zgagę... Przez to odpuściłam picie kefirków owocowych.
Imbiru, jakby któraś chciała, to mam cały zapas na zbyciu Na nic mi nie pomagał, a taka "herbatka" mi nie wchodziła, więc odpuściłam picie na siłę...
Trzeba te objawy jakoś po prostu przetrwać... -
nie wiem no chciałam dobrze, ja nie mam odpukać na razie ani bólów głowy ani zgagi, ale może komuś pomoże? Słyszałam jeszcze o jakiejś soli na zgagę , jakaś specjalna w aptece bez recepty.
No a tak to już tylko mogę ręce rozłożyć . Szkoda mi Was dziewczyny, co macie takie dolegliwości -
Oj, wiem że chciałaś pomóc :* Może z resztą komuś to pomoże...
Jednak wiem, że jak ktoś się zmaga z ciążową zgagą, to jej do końca nie zniweluje...
Bóle głowy to może trochę pogodowe są? Nie wiem... Mnie apap dzisiaj nie pomógł a w łóżku przeleżałam 2 godziny. -
słuchajcie , czy jak bede piła sporadycznie kawę bardzo delikatną to chyba nie powinna zaszkodzić? Taka z pół łyżeczki kawy, pół na pół z woda i mlekiem? Na początku mnie od kawy odrzucało ale teraz jak tylko poczułam zapach to jak zahipnotyzowana poleciałam do kuchni sobie zrobić
MigoTtTka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki za rady. Wszystkie z książki już wypróbowałam - po imbirze paw!
Ale jeden sukces dziś zaliczyłam! UWAGA! Po 3 dniach oczekiwania w końcu zrobiłam
KUPĘ!!!!!
Jeśli ktoś jadł kolacje....hmmmm... sorki :*ania_29, MigoTtTka, Ewelina88, Gwiazdeczka27, marrtka, szpilka lubią tę wiadomość
-
MonikaDM dziekuje bardzo za przepisiki bede testowac w ktorejs wolnej chwili
Siostra Moja mi napisala ze od 14 czeka az ja ktos łaskawie zbada i zacznie dzialac, bo maja podobno dzis szal cial na porodowkach .. tak ze musze czekac na wiesci -bo wkoncu raz w zyciu zostaje sie drugi raz ciocia;)
a co do bolu glowy dziewczyny mi paracetamol pomaga i panadol- to sa tabletki ktore mozna brac;)
dzis tez mnie glowa bolala -chyba z emocji , polozylam sie cos o 15 i dopiero teraz sie obudzilam ...
Widzialam pisalyscie o kawie ... z tego co wiem teraz mozna zakupic juz wszedzie kawe dla "kobiet w ciazy" bez kofeinowa:)
Ja niestety jakos nie umiem sie przełamac co to kawusi -przed ciaza pilam slabe kawy ale czesto , teraz czasami mam ochote na kawe latte z lodami ale boje sie ze znow mnie odrzuci i zraże sie na calego...
-
Paula44 wrote:
Ale jeden sukces dziś zaliczyłam! UWAGA! Po 3 dniach oczekiwania w końcu zrobiłam
KUPĘ!!!!!
hehe smiesznie to brzmi , ale wiem co czujesz tez mialam z tym problemy , bo na poczatku ciazy jak jadlam owoce czy warzywa to wracalam wszystko , ale jak teraz zaczelam wcinac nektarynki , okropnie duze ilosci i arbuza -co nigdy nie lubialam to jest mi o wiele lepiej i sie nie mecze , i po kazdym posiedzeniu na wc ciesze sie jak dziecko ze juz nie cierpie - nja to dziwny przypadek jestem bo juz przed ciaza mialam z tym problemy ...
fajnie ze mozna popisac tu o wszystkim bez wstyduPaula44 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula44 - gratuluję kupy...jakkolwiek by to nie brzmiało...ja miałam z tym zawsze problemy etraz też czekam już 3 dni i nic
Ania wypiłam kawę...stwierdziłam ze i tak bede czekac z meżem na mecz więc może być i o późnej porze i jakby ciutke przeszło.
MogoTtTko udanego działania w pieczeniu
Olka - ja lubię ocet jabłkowy, ale ja ogólnie zawsze lubiłam kwaśnosci, i faktycznie pomagało na zgagi, i na mdłości jak juz się zdarzały.
Gwiazdeczko dzięki za rady. Ale ja takie bóle miewałam już wcześniej, ciągneły się nawet po 1,5 tygodnia, byłąm na badaniach u neurologa, miałam robioną tomografię kilka lat temu i nic, wyszły mi wtedy polipy na zatokach ale je wycieli (moze znowu urosły bo jakiś czas miałam spokój) ogólnie to mam problemy z zatokami od 9 roku życia, więc może to to. A może dzi było faktycznie za dużo snu, bo położyłam sie ok 23:00 a wstałam przed 10:00. Póki co tabletki nie wziełam bo nawet nie mam a robiąc zakupy apteka była już zamknięta. Aha i ja też "pozwalam" ci na kawkę, w ońcu taka słabiutka z mlekiem na pewno nie zaszkodzi, nawet czytałam, ze jedną filiżankę dziennie spokojnie można pić
Od wczoraj lekko boli mnie brzuch, mój maż nastarszył małego, ze jak tak bedzie szaleć w brzuchu mamy to będzie miał zakaz gry w Pleya hehe...głupol jedenWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:59
Gwiazdeczka27, Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Bardzo fajne na zgage jest to GAVISCON
NIE wiem jak wkleic zdjecie wiec dam linka ---
http://dlalejdis.pl/media/artykul/zdrowie/leki_preparaty/letnie_grillowanie.jpg
ja ide jesc nalesniki bo wczoraj napiekłam , a juz mi w brzuszku zaczyna burczec:)
choc najchetniej teraz bym zjadlam kebaba , ale niestety tu nie ma dobrych w UK ... moge tylko pomarzyc.. -
Paula44 wrote:Dzięki za rady. Wszystkie z książki już wypróbowałam - po imbirze paw!
KUPĘ!!!!!
Jeśli ktoś jadł kolacje....hmmmm... sorki :*
czytałam wpisy, i doszłam do Twojego posta ... i zaśmiałam się pod nosem bo akurat jem sobie nutelle z łyżeczki super heheh
dzięki dziewczyny za rady i pozwolenie to teraz z czystym sumieniem będę się co jakiś czas delektowała filiżanką kawkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:06
Paula44 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3902a39e853.jpg
dzisiejsze łowy- F&F tesco, jest promocja 30% i 70% a w koszach bodziaki po 8 zł takze jak ktoras ma tesco w poblizu to warto:)
a zaraz wskakuje do wanny a potem nadrabiam te kilka ominietych stron:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:17
ania_29, Gwiazdeczka27, kejti91, Kawa, MigoTtTka, Cookie, MonikaDM, agnb6 lubią tę wiadomość
-
Migotka podaje ci przepis na szarlotke ktory pieczemy z mama od lat i zawsze wychodzi, niestety jest on sfatygowany i w formie zdjec ale moze sie przyda:) jest pyszna!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f81f01ea81f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6633e127191c.jpgMigoTtTka lubi tę wiadomość
-
Najlepsze jest to ze to tylko o kawie piszemy a jakbysmy zaczely o innych rzeczach to mogloby sie zle skonczyc-bo kazda by musiala leciec po dany skladnik do sklepu , tak juz jest w ciazy ja juz widze ze mam zachcianki i smaki a co bedzie potem ...hmmm..?
P S Jezeli ktoras przez przypadek oglada dzis final mistrzostw pilki noznej -dajcie znac kto wygral ) bo ja tylko z net sie dowiaduje jakie wyniki i wogoleMonikaDM lubi tę wiadomość
-
A teraz drogie moje kolezanki lece pod prysznic i potem klade sie do lozeczka bo jutro Mnie czekac dzien na nogach od 6 ... wiec dobranoc;)
Pewnie jutro znow bede miala duzo do nadrabiania -bo wy zawsze sie na noc rozpisujecie )
buzka ;*
Milej nocki bez zgagowej , bez problemowej ...Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
MigoTtTka wrote:Najlepsze jest to ze to tylko o kawie piszemy a jakbysmy zaczely o innych rzeczach to mogloby sie zle skonczyc-bo kazda by musiala leciec po dany skladnik do sklepu , tak juz jest w ciazy ja juz widze ze mam zachcianki i smaki a co bedzie potem ...hmmm..?
P S Jezeli ktoras przez przypadek oglada dzis final mistrzostw pilki noznej -dajcie znac kto wygral ) bo ja tylko z net sie dowiaduje jakie wyniki i wogole
dzis to o 3 miejsce grają ale dam znać final jutro.
a ja odgrzewam krupniczek od mamy wlasnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:53