X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te kilka rodosnych dni po tuż usg kilka tygodni spokoju i kilka niespokojnych przed kolejnym badaniem

Maud11 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki może caneloni albo lasagne, to wszyscy uwielbiają ;)

Wiki81, MigoTtTka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    te kilka rodosnych dni po tuż usg kilka tygodni spokoju i kilka niespokojnych przed kolejnym badaniem

Już taki nasz żywot, życie od USG do kolejnego USG :)

isabelle, Ag... lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Poledwiczki z delikatnym sosem czosnkowym lub grzybowym :-). Pychota :D

<3
    A co robisz do tego? kaszę, warzywa gotowane? czy inaczej? Może grzybowy sos bym zrobiła, bo mam swoje grzybki - teść zbierał

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    A co robisz do tego? kaszę, warzywa gotowane? czy inaczej? Może grzybowy sos bym zrobiła, bo mam swoje grzybki - teść zbierał
    Ja do tego zawsze robie ziemniaki, nawet ich nie skrobie tylko na cwiartki, troszke poleje oliwa i posypie jakimis ziolami i wkladam do piekarnika zeby sie ladnie upiekly. Do tego jakas salatka, co kto lubi, u mnie zawsze pomidor z oliwkami :D
    No z grzybkami lesnymi bedzie pycha :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 11:48

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ mi smaka robicie, ale na szczęście niedługo(ok.13) odgrzewam botwinkę(z warzywami prosto z pola od rodziców) a na drugie, ale to jak już będę w domu robię carbonare, jakoś tak mi się wczoraj zachciało :D

kejti91 lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:

Trudno się z tym nie zgodzić. Unoszę się kilka cm nad ziemią, więc jak nie wykorzystać tego w sprzątaniu? :)

szpilka, bluegirl89 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprzatanie skonczone, podlogi schną, pranie sie suszy.. pora na 2 jabłuszka i odcineczek serialu:) potem jade z mama na zakupy, moze w tesco ( F&F) dorwę jakies neutralne ubranka.

Izabelka88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Spałam dzisiaj jak zabita. Mój brzuszek też się zmienia.

Życzę miłej soboty. Buziaki.

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91
    te spodnie są z takiego materiału rozciągliwego i fakt są w sumie cienkie ale nic przez nie nie prześwituje, tak więc spokojnie, i są na prawdę baaardzo wygodne. polecam ja mam takich 3 pary, czarne, miętowe i czerwone i tylko w nich chodzę.
    95% bawełna , 5 % elastan

ja mam firmy LUMIDE

http://allegro.pl/ciazowe-spodnie-z-kieszeniami-bezuciskowe-lumide-l-i4343170813.html

kejti91 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny czuje cos dziwnego czego nigdy jeszcze nie czulam, laskocze mnie brzuch tak w polowie miedzy pepkiem a wzgorkiem lonowym 2 cm na prawo od linii pepka ( czyli w granicy macicy:) )od srodka takie jakby musniecia. wiem ze to wczesnie tymbardziej ze to pierwsza ciaza ale niby belly mowi ze moge juz czuc ruchy. hmm zobaczymy jak sie to rozwinie, czulam najpierw ok 15, przed chwilą zobaczymy czy sie powtorzy jeszcze. Narazie oglądam z maluszkiem harego pottera:) mielgo wieczoru:)

Aniafk- super wiadomosci, ciesze sie ze jest OK:)

http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-damska-koszulka-rozne-kolory-xs-i4387307833.html
    co sądzicie o takich koszulkach? jest milion roznych nadruków. fajne czy raczej obciachowe? ja uwazam ze są slodkie ale pewnie rozne są zdania.

Ag..pewnie to już rychy maluszka :)

Co do bluzki to ja mam taką, tylko z bobasem bez kokardek i ma jakby więcej tych zamków, i wszyscy naokoło uważają ze jest super. Mnie się straszie podoba i na pewno kupie jeszcze jedną :)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tylko wczoraj czulam wiec pewnie to nie to. a bluzeczke chyba tez zamowie bo uwazam ze jest slodka.

dziewczyny ktore juz maja dzieci, jak to jest z tymi ruchami? na poczatku czuc je sporadycznie, co kilka dni czy codziennie regularnie? bo wy to najlepiej wiecie z dośw:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 13:28

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U mnie troszeczkę lepiej niż wczoraj, ale nadal czuję się jakoś słabo. Na śniadanie udało mi się wcisnąć w siebie bułkę pszenną z masłem. Na obiad i kolację pewnie zjem to samo. Ciężki ten mój żywot. :)

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Witajcie. U mnie troszeczkę lepiej niż wczoraj, ale nadal czuję się jakoś słabo. Na śniadanie udało mi się wcisnąć w siebie bułkę pszenną z masłem. Na obiad i kolację pewnie zjem to samo. Ciężki ten mój żywot. :)

moze AGus zrob sobie jakąś lekkostrawną zupke? cos na rosole? z grysikiem np albo cos.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Zapytałam tylko o to, co brałam do tej pory i wszystko mam odstawić, nawet kwas foliowy. Mój lekarz nie jest zwolennikiem suplementów i jak zapytałam go o zestaw witamin na poprzedniej wizycie to powiedział, że wystarczy bazarek. Mamy w końcu pełnię sezonu warzywno-owocowego. Dostałam tydzień zwolnienia z pracy, spróbuję nadrobić "zaległości" żywieniowe!

Isabell ja też nie biorę nic. Nawet kwasu foliowego. lekarz powiedział mi to samo: warzywa i owoce a wszystko dostarcze maluchowi i sobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    fajni ci nasi faceci, nie?? :)

Fajni, fajni. Mnie ostatnio mdliło dość mocno i tak ogólnie źle mi było, to mój mąż powiedział do małego : Nie dokuczaj tak mamie :) Wtedy dotarło do mnie ze ja wlasciwie już jestem mamą :)

Ag... lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    moze AGus zrob sobie jakąś lekkostrawną zupke? cos na rosole? z grysikiem np albo cos.

Myślałam o tym. Może coś pokombinuję. :) Ostatnio zrobiłam ogórkową, pomidorową i jarzynową. Zjadłam, ale były we mnie zaledwie kilka godzin. :P

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Mam szybki i łatwy przepis na pyszną szarlotkę na kruchym cieście. Jest naprawdę genialna, ale tak bezproblemowo się ją robi, że nawet jak nie wyjdzie, to nie będzie Ci mocno żal, bo się nie narobisz. Chcesz?

Poprosze o przepis ;) -a zamiast jablek dodam inne owoce bo moj organizm nie lubi niczego co zwiazane z jablkami ;/ - tylko w ciazy ...a ja tak lubie jablka:)

olka25 lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mi od trzech dni apetyt dopisuje i waga przestała spadać.Teraz zajadam lody i gotuję zupkę pieczarkową.

szpilka, Wiki81, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Migotka...podziel sie przepisem na kopytka...no chodza za mną takie z boczusiem, ale ja nigdy tego ustrojstwa pysznego nie robiłam...i co ja miałam z naleśnikami, latami się uczyłam ciasto robić i zawsze było coś nie tak :) A jakie ciasto byś chciała? Jak coś babkowego to polecam murzynka z powidłami, jak chcesz to mam super przepis, nie jest taki suchy, a jak coś z kremem to moze zwykły biszkopt i do tego jakis krem maslany albo bita śmietana i owocki :) Ja biszkopt robię z tej strony, tylko czasem dodaję proszek do pieczenia: http://kotlet.tv/biszkopt-do-tortow/
    Albo Szarlotka z pomarańczową nutką...pychotka :)

kochana ja zawsze robie kopytka tak ( 250g-300 sera bialego , do tego mniej wiecej ok 2szklanki mąki-zawsze na oko wsypuje, 2jajka i szczypta soli .)
    potem wszystko sobie urabiam na jednolita mase i jak juz jest gotowa-nie klei sie do rak to robie takie "waleczki" i potem kroje noże w takie romby , ja lubie cieniutkie:)
    i gotuje :) SMACZNEG!

poprosze o przepis na murzynka - kiedys robilam czesto bo moj chlopak lubi - ale teraz nie pieke bo zaposiałam zeszyt z moimi przepisami ...
    na biszkopta tez poprosze bo nigdy sie z tym nie bawilam :)

uff musze was poczytac bo jestem na 293 stronie dopiero a gdzie reszta ...:)

ug37p07wh10wkqyc.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ