*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki81 wrote:Ag jak Ty dajesz rade tyle bez męża? Masz przynajmniej rodzinę blisko? Fajnie że do niego lecisz.
A ty Wiki masz juz bardzo ładną date na suwaczku:) jejku pamietam jak mialam na suwaczku 4tydzien i jak widzialam dziewczyny z 15 tyg t mowilam " jej jak fajnie juz tak dlugo" szybko leci ten czas:) -
Wiki81 wrote:Ag, Ty chyba jesteś z nas wszystkich najdalej 15+1, a ja zaraz za Tobą.
To dobrze, że Twoj mąż ma fajną pracę. No i widać, że Ty też dajesz radę. Także super. Fajnie, że go tak wspierasz
nie mam wyjsciea, podobno na tym to cale malzenstwo polega:) haha.
Ide cos ogarnąc na sniadanie bo mi sie przysnęlo dzis.Wiki81 lubi tę wiadomość
-
zielarka wrote:Witam po koszmarnej nocy...mdłości budziły mnie parę razy. Skąd to cholerstwo się bierze, przecież w tym czasie powinno już odpuścić.
NIe wiem jak to jest bo ponoć po 12 tyg miało być lepiej, dlatego zdziwiła mnie opinia kumpla lekarza w luźnej rozmowie stwierdził, że najgorsze mdłości są 12-15 tydz:/ Mega mnie zdziwił, bo wszędzie piszą, że właśnie ma się nam poprawiać, a ja też teraz się trochę gorzej czuję...
-
Ag, Wiki ale Wam fajnie! Już 15 tydzień! Do mnie dziś przyszedł mail z przypomnieniem, że zaczął się 13 tydzień. Strasznie czekam na 14! To tak poważnie już brzmi:) W poniedziałek idę do lekarza na USG prenatalne. Trochę się boje, mam wrażenie, że nie widziałam się z moim lekarzem od wieków, a to raptem od 23 czerwca. Wg okresu powinnam być już w połowie 14, może maleństwo nadrobiło. Oby tylko wszystko było OK! Czuję się coraz lepiej, w ciągu dnia to już całkiem dobrze, najgorszy jest wieczór, wtedy dopadają mnie mdłości i ból głowy. Ale to i tak jest już dużo łagodniejsze niż było. Jak sobie przypomnę te bóle i mdłości całodniowe.... Afeeeeee... Dziś zaczęłam dzień od godzinnego szybkiego marszu w lesie, dobrze mi zrobił. A teraz pomoge mamie posprzątać dom, chociaż mi się nie chce:/ wolałabym poczytać coś o dzidziusiach;) Wczoraj wieczorem miałam brzuch jak w 6 miesiącu - twardy i napięty. Może to też nie za dobrze? To chyba było wzdęcie po koktajlu. Miłego dnia!
Wiki81, Ag... lubią tę wiadomość
-
Ja według om jestem w 15t3d ciąży - ale nie biorę tego pod uwagę. Mnie mdłości opuściły już dawno bo chyba w 8 tygodniu ale później przyplątała się uczucie codziennego kaca i też minęło chyba koło 12 tygodnia ale czasami wraca. Zresztą wcale jakoś bosko jak na drugi trymestr się nie czuję. Może to później przychodzi. Może jak się już dobrze ruchy czuje? Nie wiem.
-
Cześć dziewczynki. Od 18.00 od wczoraj znowu tyle stron do nadrobienia.
Ag.. ja wczoraj wieczorem zjadłam parę czekoladek i sobie leżałam i masowałam brzuch i nagle coś takiego dziwnego poczułam jakby coś tam puknęło mnie delikatnie, za parę sekund znowu to poczułam i tak kilka razy. I nie wiem czy to moja wyobraźnia bo bardzo chciałam już poczuć malucha czy to może być on. Według lekarza za wcześnie ale z drugiej strony jak masz w sobie 7 cm brzdąca, który się tak wierci chyba możesz go poczuć. Sama już nie wiem. Dziś wieczorem znowu to sprawdzę.
Pinia108 wrote:Gdzie masz zamiar rodzić? I do której szkoły się wybierasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 10:55
zielarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:Dzień dobry dziewczyny :* aż wstyd się przyznać ale dopiero wstałam
jest sobota, jestes w ciazy, a wstawaj sobie o ktorej ci sie podoba:) w koncu nam teraz sie wszystko wybacza:) ja mam jakąs werwe do sprzatania poki co... to dzialam zanim mi przejdzie;) milego!szpilka, isabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wam to dobrze z tym późnym wstawaniem...ja niestety w soboty też pracuję, co prawda tylko do 14, ale nie ma mowy o leniuchowaniu do późna, może po pracy sobie na to pozwolę, w końcu będę już mieć weekend
A już jutro na 12.00 mamy USG prenatalne, już się nie mogę doczekać!!!
szpilka- weź se nie wkręcaj, ja też już myślałam, że waga pójdzie w górę, bo wczoraj od moich 70kg odbiłam o 400g w górę, a dzisiaj znowu spadek do 69,5kg. Ale się tym na razie nie przejmuję, dzidziol na pewno ładnie się rozwija, a jutrzejsze badania to tylko formalnośćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 11:33
-
szpilka wrote:A mi się włączyło martwienie się bo chudnę nawet w obwodzie brzucha, wizyta dopiero we wtorek i proszę o postawienie mnie do pionu
Ja właśnie zmierzyłam swój i mam mniejszy niż dwa tygodnie temu o dobre 3 cm a wczoraj miałam usg i dzidzia idealna
-
akurat mniejszy na pewno, bo co sobotę mamy mierzenio-ważenie jeszcze przed śniadaniem, ale to pewnie tłuszcz leci, bo ostatnio moje kochane kości na biodrach zaczynają wracać po prawie rocznym pobycie w tkance tłuszczowej:) ,w połowie 2 miesiąca ciąży byłam 2 kg na plusie a teraz przez te mdłościo-wymioty tylko 100 gram
-
Wiki81 wrote:Dziewczynki co polecacie na obiad najlepiej z czerwonego mięsa, bo kurczaków mam juz dosyć. Mam jutro gości na obiedzie. Chciałabym z robić coś dobrego a do tego uroczystego.
Poledwiczki z delikatnym sosem czosnkowym lub grzybowym. Pychota
Dzien dobry WszystkimWiki81 lubi tę wiadomość