X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Dziewczyny pomocy!

Nie wiem już co robić. Ten grzyb daje popalić, żel już nie działa. Chyba będę musiała wsadzić sobie te nystatyne. . . Boje się, bo to lek...ale jak będzie gorzej to co? ; (
    Nie wiem, czy w globulkach ona jest bezpieczna. Co byście zrobiły?

Paula, mi doktor przepisała clotrimazolum w tabletkach i kazała brać jakby mi coś dokuczało. Już raz musiałam brać w 3 miesiącu, po 1 dniu już było ok. Teraz mi przepisała na wszelki wypadek.
    A i powiedziała mi że generalnie zwykłe zapalenia nie mają znaczenia, jest tylko jeden rodzaj zapalenia który uszkadza płód. Charakteryzuje się mocno rybim zapachem i wzmacnia się ten zapach po stosunku. No i sa żółte upławy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:39

Paula44 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie leki teraz bierzecie? Ja po dzisiejszej wizycie odstawiam duphaston, skopolan i kwas foliowy. Nic nie dostałam nowego, nawet witamin. Cieszyć się czy martwić?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, jakie leki teraz bierzecie? Ja po dzisiejszej wizycie odstawiam duphaston, skopolan i kwas foliowy. Nic nie dostałam nowego, nawet witamin. Cieszyć się czy martwić?
    ja od tygodnia zmiejszylam dupka z 2x2 na 2x1. w pon mam wizyte ciekawe czy bede miala calkowicie odstawic. do tego biore witaminy prenatalne SOLGAR.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ja biore duphaston i femibion clasic, te witaminy mam brac do konca ciazy. Moze wg lekarza wystarczy tylko kwas foliowy, szkoda ze nie zapytalas o jakis zestaw.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś spędzam romantyczny wieczór obejmując różowe wiaderko...a w ciągu dnia czułam się już naprawdę dobrze, tylko trochę muliło.

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Mi doktor nic teraz nie kazała brać.

Gratuluję dzisiejszej wizyty!!!

isabelle lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie byłam w kinie na Ewolucji Planety Małp. Zawsze chodzimy z mężem na nowości w kinie i teraz trafiła się taka:)

Chanel, Ag pamiętajcie, że to zwykła zazdrość.

Gratuluję dzisiejszych wizyt.

Ja jutro 15+0 Yupii!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:44

Ag..., Izabelka88 lubią tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Cieszę się z pomyślnych wieści! Gratulacje!

Wzięłam tę dowcipną nystatynę... dzięki za wsparcie.

ja prenatalne mam za tydzień 18...Boże, ale się już denerwuję...
    Ale Jan Paweł II czuwa. Musi być z maleństwem wszystko dobrze.

Paula, ja też mam za tydzień :) wzięło mnie na wieczór na sałatkę grecką i zrobiłam całą michę. I zeżrę a co. Siedzę sama, głowa nadal mnie boli to muszę się jakoś nagrodzić za cierpienia.

Gratuluję mamuśki udanych wizyt! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 22:05

olka25, Paula44 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dzieki juz edytowalam tamten wpis i sa miniatury
    Zielarko ty tak konczysz dzien a ja zaczelam od zarzygania podlogi w korytarzu i lazienke i myslac tylko tym dlaczego do jasne cholery w naszej dlugiej na 4,4 metra lazience toaleta jest na samym koncu, w koncu przejda nam te bzdurne wymioty

Paula44, zielarka lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Też myślę, że to z zazdrości. Przygotuj sobie kilka ciętych ripost na podobne sytuacje w przyszłości :) U mnie w pracy na szczęście złośliwości brak, ale może to dlatego, że w podobnym czasie pojawiły się (w 20 osobowym zespole) aż 3 ciąże, więc u nas non stop się o tym rozmawia i porównuje brzuchy.

ale fajnie, macie o czym gadac:) moja kumpela (35l) pod moim wplywem w koncu podjela decyzje o dziecku bo sie zastanawiala i zastanawiala i nie mogla zdecydowac, a druga kolezanka powiedziala ze nie chce zostac sama ( jestesmy 3 babeczki w 15 os zespole na budowie) wiec moze tez sie w koncu zdecyduje:)jestem jak polityka prorodzinna:P a poki co wspieram je wiedza ze starań kiedy co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 22:29

isabelle, Paula44, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    U nas wyszło zupełnie spontanicznie. Dyrektorka się łapała za głowę jak kolejno przychodziłyśmy ze wspaniałymi wieściami :)
    no to juz wogole czadersko, ale po rozmwie z pania dyr mowila ze spodziewa sie ze niebawem wiekszosc dziewczyn ja zaskoczy taka inf, taka kolej rzeczy, take pewnie twoja dyr miala podobne gdzies tam mysli. mamy duzo mlodych osob bo firma duza to i budow wiele tylko ta nasza budowa taka kameralna na 15 os;)
    dobrze, reszta dyrekcji stwierdzila ze ktos na emerytury bedzie musial pracowac;)

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    No to prenatalne będziemy przeżywać razem ;) Bo ja też mam 18ego :) A o której macie, dziewczyny? Ja 18:40. Późno :(

No to będziemy się wspierać duchowo. Ja 13:20.

• marrtka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    No to prenatalne będziemy przeżywać razem ;) Bo ja też mam 18ego :) A o której macie, dziewczyny? Ja 18:40. Późno :(

15.20. Tylko Małża nie będzie znowu. Ale to nic, pewnie stresowałby się bardziej niż ja. Ostatnio wycałował brzuch i mówił do niego: Dzidziusiu, jesteś tam? :D

Ag..., MigoTtTka lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    15.20. Tylko Małża nie będzie znowu. Ale to nic, pewnie stresowałby się bardziej niż ja. Ostatnio wycałował brzuch i mówił do niego: Dzidziusiu, jesteś tam? :D
    fajni ci nasi faceci, nie?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 22:44

marrtka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Mój do Anglii wyemigrował dopiero co. Pierwsze nasze takie długie rozstanie od początku znajomości (od 7 lat). Ciekawe, kiedy wróci, czy zdąży się załapać na jakąś wizytę ciążową. Chciał iść na ostatnią, 4 lipca, ale kuzyn mu znalazł pracę i musiał być w Anglii 2 lipca :( Ale też kochany, jak rozmawiamy na skype, to najpierw pyta jak się czuję, a później jak dzidzia się czuje :D
    moj ma taka prace, ze co chwile gdzies latał. a to NZ, USA i inne zakątki swiata wiec bylam przyzwyczajona do 3/4 tyg delegacyjnych rozstan. teraz jest w szwajcarii do stycznia i widzimy sie co 2 tyg, ale w srode lece do niego. ciezko na tym skypie czasem bo ja to gadula jestem:)Olka loty z UK nie sa takie drogie wiec fajnie jakby byl na jednej, to dla niego tez bedzie duze przezycie napewno. takze chwilowo mamy obie skypowych mężów i tatusiow:)a nie chcesz do niego leciec na jakis czas pomiedzy wizytami np?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 23:22

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:38

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Mam za sobą trzy dni leżenia w łóżku.
    Dziś jest chyba najgorszy dzień od początku ciąży.
    Od rana nic nie mogę zjeść, bo od razu mega haft. :/ Nawet tabletki wyrzygałam. :/ Masakra. Waga nadal spada. Już prawie 6 kg mniej. Poczytuję Was, ale nie mam siły by pisać.
    Straszny ten dzień. Cały dzień rzygam i ryczę, bo mam doła że nie mam męża przy sobie. :(
    Jedyna dobra wiadomość, że za 2 tygodnie mnie odwiedzi. A potem lecę z nim.

Ag..., Wiki81 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    W tej chwili mąż jest na etapie wahania, czy wrócić we wrześniu i później dalej kombinować, czy dopiero w grudniu. Jakby we wrześniu to by się załapał na najlepsze wizyty, bo wtedy już będzie dużo widać, a w grudniu to nie wiadomo. Tęskni bardzo i raczej mało kto wierzy, że wytrzyma beze mnie do grudnia. Szkoda, że u nas z pracą tak ciężko. Z tego co widzę, to w Anglii też kolorowo nie jest.
    Dacie rade, do wrzesnia czy grudnia to chwilka zaledwie w waszym 8 letnim wspolnym zyciu jak mowisz, a potem juz bedziecie tylko razem ( no z malym gratisem:) )

olka25 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka25 zawsze możesz Skype na wizytę zabrać :)

olka25 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Witajcie. Mam za sobą trzy dni leżenia w łóżku.
    Dziś jest chyba najgorszy dzień od początku ciąży.
    Od rana nic nie mogę zjeść, bo od razu mega haft. :/ Nawet tabletki wyrzygałam. :/ Masakra. Waga nadal spada. Już prawie 6 kg mniej. Poczytuję Was, ale nie mam siły by pisać.
    Straszny ten dzień. Cały dzień rzygam i ryczę, bo mam doła że nie mam męża przy sobie. :(
    Jedyna dobra wiadomość, że za 2 tygodnie mnie odwiedzi. A potem lecę z nim.
    Agus ja tez lece do M- w srode:), i wracam na nast wizyte, tak mam dogadane z lekarzem. Trzymaj sie! duzo sily i malo heftów:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 23:26

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ