X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • polaola Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Róbcie posiew. Ja na wyniki grzybów czekam dostalam wyniki bakterii i nie wiem co robić!
    Gronkowiec koagulo negatywny ( COAGULASE nagetive staphylococcus) wzrost pojedyncze i paciorkowiec kałowy! Wzrost pojedyncze.
    Kurde. Załamka.
    Ja mam pojedyncze enterococcus faecalis dostalam na to doumox i trivagin jutro ide na wymaz z pochwy zobacze czy to jest jeszcze. Lekarz mi mowi ze pojedyncze nie sa az tak grozne ale trzeba leczyc, ja mialam byc jeszcze podszyta, ale jak,bede miec te cholerstwa to tego mi nie zrobia.
    Czytalam ze zla strona podcierania sie ma wplyw na infekcje pochwy.TAKZE do tylu dziewczynki do tylu ;-)

Bardzo boje sie bakterii u mnie w 23 tc. 8 lat temu doszlo do przedwczesnego porodu z powodu infekcji.

Czekam,jeszcze na wyniki z wymazu z szyjki ale na to sie czeka ok.,15 dni roboczych wiec siedze jak na szpilkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 18:20

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag i Zielarka super że z Waszymi kruszynkami też wszystko ok!! :)
    Migotka nie przejmuj się fochami męża, może bez kitu wstał lewą nogą, jak coś następnym razem krzycz na niego nie daj se w kasze dmuchac hihi :) Polaola ma rację że faceci są jacyś dziwni, chyba z innego świata, takie głuptasy że jak palcem nie pokażesz i konkretnie nie powiesz to nie rozumieją.Mój to czasami przechodzi sam siebie że mam wrażenie że dwójkę dzieci mam a najlepsze jest to że po czasie kiedy mnie już nerwica telepie pada tekst typu "ale o co ci chodzi" albo "co ja zrobiłem?" a najlepszy-" czemu się nie odzywasz kochanie?" :)Jak gdyby nigdy nic, tematu nie było :) Ehhh te chłopy...
    A i zapomnialam dodac co do mojej wizyty że wogóle PTP zmienił mi się na pierwszej wizycie z 23 na 25 stycznia a dziś jakby maluch nieco więcej podrósł i wg usg PTP na 20 stycznia. Koniec końców ni cholery nie wiadomo kiedy się spodziewac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 18:23

MonikaDM lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu mam nadzieję że wyleczysz świństwo :*

201501145565.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ja się zastanawiałam nad chustą, ale nasze dzieci będą zimowe a ja o tym myślałam pod kątem wychodzenia z domu. Chyba odpuszczę

A ja właśnie również do noszenia po domu, kiedy dziecko potrzebuje, a ja mam wolne ręce. Już się rozglądam za jakąś używaną i na pewno zapiszę się na warsztaty chustonoszenia, żeby móc nosić od narodzin. Jak się nie sprawdzi, to dam sobie spokój. Na razie o wszystkim dużo czytam.

o14815nmahj2bgg1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    A czy któraś z Was zamierza może próbować chustowania i pieluch wielorazowych? Ja na pewno :)

Ja bardzo bym chciała się nauczyć chustonoszenia, głownie pod kątem logistyki w domu, żeby mieć cały czas maluszka ze sobą i jednocześnie móc wszystko w domu zrobić. Wybierasz się na specjalne warsztaty czy chcesz sama się nauczyć? Masz już chustę?

Co do pieluszek wielorazowych - nie jestem przekonana, głównie z powodu konieczności częstego prania, bo mieszkam w bardzo małym mieszkaniu bez balkonu, zrobienie tu prania wiąże się ze znacznym zmniejszeniem powierzchni życiowej, poza tym poza sezonem grzewczym nic mi nie chce tu schnąć.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gina. Powiedział, że pojedyncze nie stanowia zagrożenia, że re akurat normalnie bytuja i musiały się przedstać z okolic odbytu - mimo że podmywam się jak trzeba tzn. Chodzi o kierunek. Mam brać nystatyne na grzyba i probiotyk. Jak nie przejdzie - będziemy myśleć.

• polaola Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie,chusty podobaja, jednak niedawmo blisko mnie urodzily sie,dzieciaczki i niestety ale chust,mamy nie kupowaly mialy za to nosidla, ktore uzyly doslownie,kilka razy. Mysle ze raczej bede uczyc malenstwo lezec w lozeczku lozku czy wozku bym nie,tylko ja musiala dzidziolem sie opiekowac widze po kolezankach ze czasem to sa juz tak zmeczone ze dziecko chca chocby na chwile wcisnac komus.;-)
    Jak nic na swiecie pragne poczuc sie tak,zmeczona ;-)

Chce za,to karmic ok.roku by dziecko czulo moja bliskosc i wieź.
    Na youtube jest dziewczyna chyba (niesia)i ona tak uparla sie na te,pieluchy zainwestowali a i,tak bylo za malo pieluch, i te gowienka do odmaczania, kupie te pieluchy ale jak dzidziol;-) bedzie,sie uczyc nie,siusiac w pampka.
    A Co z tego wyjdzie to sie okaze ;-)

relgtv734oc66rli.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Tez mi sie,chusty podobaja, jednak niedawmo blisko mnie urodzily sie,dzieciaczki i niestety ale chust,mamy nie kupowaly mialy za to nosidla, ktore uzyly doslownie,kilka razy. Mysle ze raczej bede uczyc malenstwo lezec w lozeczku lozku czy wozku bym nie,tylko ja musiala dzidziolem sie opiekowac widze po kolezankach ze czasem to sa juz tak zmeczone ze dziecko chca chocby na chwile wcisnac komus.;-)
    Jak nic na swiecie pragne poczuc sie tak,zmeczona ;-)

Może miały niewłaściwe nosidła? Słyszałam, że bardzo łatwo w tym temacie popełnić błąd i kupić nosidło, które ani nie jest zdrowe dla dziecka ani wygodne dla rodzica. Wydaje mi się, że dobrze zawiązana chusta da duży komfort fizyczny, a przede wszystkim psychiczny (chyba nie przeżyłabym, gdyby moje dziecko płakało osamotnione w łóżeczku jak ja będę gotować obiad) Zamierzam poza tym ochustować tatusia, żeby również nawiązywał w ten sposób więź z dzieckiem, a mnie czasem odciążył z obowiązków.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Zielarka, chyba Ty podawałaś kiedyś link do strony z przepisami na chlebek...? Możesz podać jeszcze raz?
    Proszę bardzo :)
    http://przepisnachleb.pl/

olka25 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosiłam córkę z chuście nawet gdy miała już 5 lat, w dużym mieście u mojej mamy małe nóżki sie męczyły, wiązałam młodą w chustę, odsapnęła i maszerowała dalej.
    Nosiłam ją od urodzenia i to nie prawda, ze dzieci chustowane są bardziej wymagające, że rodzice chustujący uczą dzieci bycia na rękach, raczej wszystkie dzieci chcą być na rękach mamy tylko większość jest tego wcześnie oduczana.

isabelle, rastafanka lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym się obawiała, że dziecko tak bardzo przyzwyczai się do ciągłej bliskości ciała mamy, że nie będzie chciało spać w swoim łóżeczku. Widok takiego utulonego dzieciątka jest piękny, ale nie chcę sama sobie zrobić problemów na przyszłość z zasypianiem malucha

Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko ma tylko to na co mu pozwalają rodzice.

marrtka, nix lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Co gin to inne podejście. Ja przecież też brałam antybiotyk i to ten z antybiogramu. No więc już nie wiem sama. Fakt, gdybym sama nie poszła na wymaz to bym myślała, że tylko grzyb.

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej hej :)
    ale tu dzisiaj nadrukowałyście:) Cieszę się bardzo za wszystkie udane dzisiejsze wizyty.
    Ja właśnie odwiozłam moją 3-latkę do rodziców oj wymęczyła mnie ale no cóż wielki czas się wprawiać:)
    Dzisiaj przyszła mi poducha bardzo fajna jest właśnie na niej leże mega wygodna. I byłam w biedronce na zakupach i zakupiłam sobie biustonosz do karmienia za 10zł, 2opakowania majtek ciążowych pakowanym po 3 szt również za 10zł i piżamkę za 15zł kurcze udało mi się a jak niedawno patrzyłam to po 40zł były.
    Zielarka ja również zastanawiam się nad chustą bo wydaje mi się że to naprawdę bardzo dobry pomysł.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    A ja bym się obawiała, że dziecko tak bardzo przyzwyczai się do ciągłej bliskości ciała mamy, że nie będzie chciało spać w swoim łóżeczku. Widok takiego utulonego dzieciątka jest piękny, ale nie chcę sama sobie zrobić problemów na przyszłość z zasypianiem malucha

Trzeba byłoby się zastanowić, czy powodem problemów ze snem jest przyzwyczajenie dziecka do noszenia w chuście, czy niezaspokajanie jego potrzeby bliskości. Nie chodzi tu przecież o sytuację, gdzie bierze się dziecko na ręce tylko wtedy, gdy ono płacze, czy nie chce spać (wtedy faktycznie może łatwo kojarzyć, że jak zapłacze to mama się zaopiekuje) ale o bliskość i poczucie bezpieczeństwa.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, w zasadzie podobno nie powinno się nosić tak małych dzieci w nosidłach, jakkolwiek by ich producent nie rekomendował. I naprawdę trzeba wybierać takie, żeby nie były "wisiadłami", a pozycja dziecka była prawidłowa.
    Polecam ciekawe forum na temat chust i pieluch wielo : chusty.info
    Tu też można znaleźć okazyjnie używane chusty dobrych firm do kupienia. Ja swojej jeszcze nie mam, ale właśnie poluję ;)

Wolę najpierw pójść na warsztaty i posłuchać doświadczonych, bo niby można nauczyć się z internetu, ale istnieje ryzyko popełniania błędów. W większych miastach chyba nie ma z tym problemu, żeby znaleźć jakieś spotkania z nauką.

Pieluchy wielorazowe na pewno są wyzwaniem, ale ja bym chciała po prostu spróbować, może zastosować system mieszany, zmniejszając trochę ilości używanych jednorazówek. Mam ten plus, że za chwilę przeprowadzę się do domu, więc z praniem i suszeniem nie będzie problemu.

Chleb już się piecze :) Nawet jak się nie uda tym razem, to będę próbować do skutku ;) Przepis właśnie z przepisnachleb.pl

o14815nmahj2bgg1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Trzeba byłoby się zastanowić, czy powodem problemów ze snem jest przyzwyczajenie dziecka do noszenia w chuście, czy niezaspokajanie jego potrzeby bliskości. Nie chodzi tu przecież o sytuację, gdzie bierze się dziecko na ręce tylko wtedy, gdy ono płacze, czy nie chce spać (wtedy faktycznie może łatwo kojarzyć, że jak zapłacze to mama się zaopiekuje) ale o bliskość i poczucie bezpieczeństwa.
    A kto tu mówi o braniu dziecka tylko w momencie gdy zapłacze ;)
    Cóż, jest to kwestia rozważenia. Nie wgłębiałam się w temat. Za to na pewno wolałabym już większe dziecko nosić na spacerze w chuście niż w nosidełku, wiec może z tego względu rozglądnę się za używanym egzemplarzem

201501145565.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, że macierzyństwo nas samo wychowa ;-)

ania_29, A.loth, Ewelina88 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Nosiłam córkę z chuście nawet gdy miała już 5 lat, w dużym mieście u mojej mamy małe nóżki sie męczyły, wiązałam młodą w chustę, odsapnęła i maszerowała dalej.
    Nosiłam ją od urodzenia i to nie prawda, ze dzieci chustowane są bardziej wymagające, że rodzice chustujący uczą dzieci bycia na rękach, raczej wszystkie dzieci chcą być na rękach mamy tylko większość jest tego wcześnie oduczana.

Podziwiam ;-) moje plecy szlak,by juz dawno,trafił.

relgtv734oc66rli.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Podziwiam ;-) moje plecy szlak,by juz dawno,trafił.
    Totalnie wszystko zalezy od dobrego wiązania i dociągnięcia chusty.

FITop1.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ