*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Słuchajcie, a tak na zupełnie inny temat. Szczególnie pytanie do doświadczonych mam: co zwykle dzieje się z biustem po ciąży w sensie rozmiaru - wracają do normy, zostają większe, czy jak? Jeśli już teraz musiałam kupić stanik większy o 3 rozmiary miseczek, to do porodu one jeszcze dużo urosną? Obecny rozmiar wzięłam taki, że już mogę go śmiało nosić (nie odstaje ani nic), ale coś tam jeszcze się zmieści i liczę na to, że wystarczy. Dobrze myślę? Wiem, że to kwestia indywidualna, ale może są jakieś ogólne tendencje?
-
Później w ciązy przestają rosnąć, ale po porodzie gdy przychodzi nawał pokarmu, ja straciłam kontrolę co do rozmiaru.
Po 2 letnim karmieniu piersią i noszeniu stanik 24/7 całą ciążę i dwa lata po, moje piersi nie zmieniły ani kształtu ani jędrności ani poziomu. Wszystko wróciło do stanu sprzed ciązy. -
nick nieaktualny
-
Paula to połóż się koniecznie i odpoczywaj. jak nie ma skurczów to nic złego nie powinno się dziać. Teraz coraz bardziej można odczuwać powiększającą się macicę jak i rozciągające się wiązadła. Jak nie przejdzie przez ok. 1h to weź sobie no-spe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 19:48
-
zielarka wrote:...ja straciłam kontrolę co do rozmiaru.
O nie!
Paula, ja też mam okresy takiej wzmożonej aktywności podbrzusza co jakiś czas. Czasem nasila się, jak dłużej pochodzę. Ale jeśli to jakieś mocne bóle skurczowe, to ja bym wzięła no-spę i się położyła. -
dzieki kochane za rady , juz jest dobrze -poprostu to wina ze on za bardzo sie wszystkim przejmuje , przeprosil Mnie i stwierdzil ze chce cos na Moje urodziny zoorganizowac , i wystraszyl sie ze ja zaczynam kombinowac ...
Torcik wybrany , pewna znajoma mi bedzie piekła i na gorze zażyczylam sobie buciki -jeden rozowy z misiem a drugi niebieski z misiem -bo nie wiem czy hlopiec czy dziewczynka wiec wolalam zrobic mix kolorow;) w piatek zrobie Wam zdjecie jak go odbiore24lat mi stuknie w piatek hihi ...
wiek leci do przodu a mi i tak mowia ze na 19scie wygladam ;0
uciekam kochane na pyszna kolacyjke -bo Moj robi kurczaczka w piekarniku i ziemniaki z woreczka z piekarnika - bo mialam okropna ochote a byl maly poslizg dzis po poludniu -problemy z lodowka musielismy szybko wylaczyc szycic i rozmrozic zamrazarke-jezeli ta szufladke mala mozna nazwac zamrarzarka hihi..
milego wieczorku ;0
jutro Was poczytam na spokojnieEwelina88, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
a tak wogole kobetki powiedzcie mi moze macie pomysl co kupic siostrze w prezencie bo bede sie wybierac na odwiedziny malutkiego - cos co przyda sie maluszkowi -dodam ze taka mase do odciskow noworodka juz dostala .
W Pl jakbym mieszkala kupilabym pampersy i zrobila tort pampersowy -bo w PL sa bardzo drogie i kazda mama sie cieszy z takiego prezentu , ale tu w UK pampersy sa bardzo tanie wiec wyglupilabym sie z takim prezentem chyba....
a siostra twierdzi ze mam kupic cos -co potem bedzie mogla mi dac dla mojego malenstwa- a ja chce kupic tylko dla jej malenstwaa dla Niej od Mojego oczywscie kwiatuszki
czekam na propozycje , szukalam na net ale wszystko takie oklepane;/ -
nick nieaktualnyMigotka moze
http://m.allegro.pl/ramka-na-zdjecia-my-first-year-torebka-gratis-i4255294752.html
Ja kupiłam kilka razy. Ładnie wykonana i super pamiątka.
Dziękuję. Nie sa to skurcze tyko dość mocne ciągnięcia. Az mnie juz głowa rozbolała. Leżę plackiem. Minimalnie lepiej.
-
Ja również uważam, że chusta jest świetnym rozwiązaniem w domu, ale też na spacery
I na pewno się w nią zaopatrzę.
A co do dzisiejszej wizyty, to nie do końca jestem zadowolona
Dzidziolek ma 6cm, nóżki i rączki są, serduszko bije, narządy wewnętrzne ok...
Tylko, że kropek nie chciał współpracować, po długim męczeniu ruszył się ale nie ujawnił co ma między nóżkami
I dostałam skierowanie do szpitala do poradni genetycznej i terapii wad, bo NT wynosi 2,2 i gienek kazał mi się z nimi skontaktować, bo według niego wynik jest ciut wyższy niż powinien... -
Ja takze jak polatam to czuje podbrzusze,lezenie pomaga ewentualnie nospa.
MigotTka my idziemy przywitac synka kuzynki i kupilam lancuszek do smoka z imieniem na allegro do tego pokrowiec na smoka i oczywiscie smoka z,nuka ortodontycznego cokolwiek to znaczy, a i w ikei kroliczka szmatke.MigoTtTka lubi tę wiadomość
-
Mój też pierwszy raz wagę podał- 57g, wszystkie wymiary niby w normie... Ale nawet zdjęcia nie dostałam,a na zaświadczeniu lekarskim mam napisane: "Do opisu dla pacjenta dołączono następującą dokumentację:
-raport pomiarów biometrycznych 3 szt
-wydruki videoprintera 2 szt, płyta DVD zawierająca fragmenty badania"
Ale doczytałam to dopiero w domu... Muszę na następnej wizycie o to zapytać -
Ag... wrote:Rastafanka bedzie dobrze! ja tez jestem srednio zadowolona bo nic prawie nie widzialam:/ wiem tylko ze ma ok 10cm i 60g ( nie wiem czy to duzo czy malo, pierwszy raz mowil o wadze)
-
Ag... wrote:no to moj cos malo wazy skoro twoj jest prawie 3 tyg mlodszy.
-
wiecie co mi dziś teściowa na dzień dobry powiedziała.. boże dzieciaku jak Ty schudłaś.. nóżki jak patyki... mąż z kolei się śmieje, że cały tłuszczyk z nóg poszedł mi w brzucho i pupkę.. ostatnio mi powiedział, że mam fajny ciążowy kuperek
i jak tu się nie cieszyć z przybywających kilogramów
od początku ciąży +2 kg
Ag te wyniki to i tak są w przybliżeniu, ja zawsze sobie powtarzam, że najważniejsze, że dzieciaczek rośnie!!
Rasta Twój wynik NT nie jest zły, gdzieś na forum czytałam, że babeczka miała prawie 3, a dzieciątko okaz zdrowia.. Oby wszystko było ok! Trzymam kciuki!rastafanka, Paula44 lubią tę wiadomość