X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jak to będzie na własnej skórze :) Często słyszy się od mam noszących w chustach, że wózek był im zupełnie niepotrzebny. Ja jednak chyba nie odważyłabym się na taki krok i zamierzam kupić wózek, a chustę potraktować pomocniczo.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a tak na zupełnie inny temat. Szczególnie pytanie do doświadczonych mam: co zwykle dzieje się z biustem po ciąży w sensie rozmiaru - wracają do normy, zostają większe, czy jak? Jeśli już teraz musiałam kupić stanik większy o 3 rozmiary miseczek, to do porodu one jeszcze dużo urosną? Obecny rozmiar wzięłam taki, że już mogę go śmiało nosić (nie odstaje ani nic), ale coś tam jeszcze się zmieści i liczę na to, że wystarczy. Dobrze myślę? Wiem, że to kwestia indywidualna, ale może są jakieś ogólne tendencje?

o14815nmahj2bgg1.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później w ciązy przestają rosnąć, ale po porodzie gdy przychodzi nawał pokarmu, ja straciłam kontrolę co do rozmiaru.
    Po 2 letnim karmieniu piersią i noszeniu stanik 24/7 całą ciążę i dwa lata po, moje piersi nie zmieniły ani kształtu ani jędrności ani poziomu. Wszystko wróciło do stanu sprzed ciązy.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. Strasznie boli mnie podbrzusze :(

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to połóż się koniecznie i odpoczywaj. jak nie ma skurczów to nic złego nie powinno się dziać. Teraz coraz bardziej można odczuwać powiększającą się macicę jak i rozciągające się wiązadła. Jak nie przejdzie przez ok. 1h to weź sobie no-spe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 19:48

mhsvp07w3ex0n696.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    ...ja straciłam kontrolę co do rozmiaru.

O nie! ;)

Paula, ja też mam okresy takiej wzmożonej aktywności podbrzusza co jakiś czas. Czasem nasila się, jak dłużej pochodzę. Ale jeśli to jakieś mocne bóle skurczowe, to ja bym wzięła no-spę i się położyła.

o14815nmahj2bgg1.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki kochane za rady , juz jest dobrze -poprostu to wina ze on za bardzo sie wszystkim przejmuje , przeprosil Mnie i stwierdzil ze chce cos na Moje urodziny zoorganizowac , i wystraszyl sie ze ja zaczynam kombinowac ...
    Torcik wybrany , pewna znajoma mi bedzie piekła i na gorze zażyczylam sobie buciki -jeden rozowy z misiem a drugi niebieski z misiem -bo nie wiem czy hlopiec czy dziewczynka wiec wolalam zrobic mix kolorow;) w piatek zrobie Wam zdjecie jak go odbiore ;) 24lat mi stuknie w piatek hihi ...;) wiek leci do przodu a mi i tak mowia ze na 19scie wygladam ;0

uciekam kochane na pyszna kolacyjke -bo Moj robi kurczaczka w piekarniku i ziemniaki z woreczka z piekarnika - bo mialam okropna ochote a byl maly poslizg dzis po poludniu -problemy z lodowka musielismy szybko wylaczyc szycic i rozmrozic zamrazarke-jezeli ta szufladke mala mozna nazwac zamrarzarka hihi..
    milego wieczorku ;0
    jutro Was poczytam na spokojnie ;)

Ewelina88, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole kobetki powiedzcie mi moze macie pomysl co kupic siostrze w prezencie bo bede sie wybierac na odwiedziny malutkiego - cos co przyda sie maluszkowi -dodam ze taka mase do odciskow noworodka juz dostala .
    W Pl jakbym mieszkala kupilabym pampersy i zrobila tort pampersowy -bo w PL sa bardzo drogie i kazda mama sie cieszy z takiego prezentu , ale tu w UK pampersy sa bardzo tanie wiec wyglupilabym sie z takim prezentem chyba....
    a siostra twierdzi ze mam kupic cos -co potem bedzie mogla mi dac dla mojego malenstwa- a ja chce kupic tylko dla jej malenstwa ;) a dla Niej od Mojego oczywscie kwiatuszki ;)
    czekam na propozycje , szukalam na net ale wszystko takie oklepane;/

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka moze

http://m.allegro.pl/ramka-na-zdjecia-my-first-year-torebka-gratis-i4255294752.html

Ja kupiłam kilka razy. Ładnie wykonana i super pamiątka.

Dziękuję. Nie sa to skurcze tyko dość mocne ciągnięcia. Az mnie juz głowa rozbolała. Leżę plackiem. Minimalnie lepiej.

• rastafanka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również uważam, że chusta jest świetnym rozwiązaniem w domu, ale też na spacery :) I na pewno się w nią zaopatrzę.
    A co do dzisiejszej wizyty, to nie do końca jestem zadowolona :(
    Dzidziolek ma 6cm, nóżki i rączki są, serduszko bije, narządy wewnętrzne ok...
    Tylko, że kropek nie chciał współpracować, po długim męczeniu ruszył się ale nie ujawnił co ma między nóżkami :)
    I dostałam skierowanie do szpitala do poradni genetycznej i terapii wad, bo NT wynosi 2,2 i gienek kazał mi się z nimi skontaktować, bo według niego wynik jest ciut wyższy niż powinien...

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rastafanka bedzie dobrze! ja tez jestem srednio zadowolona bo nic prawie nie widzialam:/ wiem tylko ze ma ok 10cm i 60g ( nie wiem czy to duzo czy malo, pierwszy raz mowil o wadze)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takze jak polatam to czuje podbrzusze,lezenie pomaga ewentualnie nospa.

MigotTka my idziemy przywitac synka kuzynki i kupilam lancuszek do smoka z imieniem na allegro do tego pokrowiec na smoka i oczywiscie smoka z,nuka ortodontycznego cokolwiek to znaczy, a i w ikei kroliczka szmatke.

MigoTtTka lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też pierwszy raz wagę podał- 57g, wszystkie wymiary niby w normie... Ale nawet zdjęcia nie dostałam,a na zaświadczeniu lekarskim mam napisane: "Do opisu dla pacjenta dołączono następującą dokumentację:
    -raport pomiarów biometrycznych 3 szt
    -wydruki videoprintera 2 szt, płyta DVD zawierająca fragmenty badania"
    Ale doczytałam to dopiero w domu... Muszę na następnej wizycie o to zapytać :P

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Rastafanka bedzie dobrze! ja tez jestem srednio zadowolona bo nic prawie nie widzialam:/ wiem tylko ze ma ok 10cm i 60g ( nie wiem czy to duzo czy malo, pierwszy raz mowil o wadze)
    no to moj cos malo wazy skoro twoj jest prawie 3 tyg mlodszy.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    no to moj cos malo wazy skoro twoj jest prawie 3 tyg mlodszy.
    A masz ten pakiet premium wykupiony? Bo w kalendarzu ciąży jest zakładka WYKRESY DZIECKA i tam można wpisać wymiary i wagę i on pokazuje czy wszystko jest w normie... ja ze względu na te zaznaczone normy wykupuję pakiet premium

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam, no wlasnie mam tak kropke na samym dole normy, ale czytam wlasnie ze na 16tc szacunkowo 80g wiec gin mowil ze on ma 60 cos z hakiem ( zapomnialam ile) wiec pewnie jest ok, skoro powiedzial ze ok:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c7d60a76079.png
    Na tym etapie te wszystkie linie są jeszcze praktycznie w jednym miejscu :) Dopiero w późniejszej ciąży się rozchodzą :) Czyli na pewno jest ok :)

Ag... lubi tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co mi dziś teściowa na dzień dobry powiedziała.. boże dzieciaku jak Ty schudłaś.. nóżki jak patyki... mąż z kolei się śmieje, że cały tłuszczyk z nóg poszedł mi w brzucho i pupkę.. ostatnio mi powiedział, że mam fajny ciążowy kuperek :P i jak tu się nie cieszyć z przybywających kilogramów :) od początku ciąży +2 kg :)

Ag te wyniki to i tak są w przybliżeniu, ja zawsze sobie powtarzam, że najważniejsze, że dzieciaczek rośnie!!

Rasta Twój wynik NT nie jest zły, gdzieś na forum czytałam, że babeczka miała prawie 3, a dzieciątko okaz zdrowia.. Oby wszystko było ok! Trzymam kciuki!

rastafanka, Paula44 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tego sie trzymajmy:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz się żegnam bo czas już spać :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ