*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Selene wrote:dziewczyny a mnie przeziębienie złapało
gardło bolące, dostałam w aptece taki aplikator do psikania, bo pani w okienku powiedziała, że żadne tabletki do ssania, które mają na stanie nie nadają się dla kobiet w ciąży.
Mam jeszcze problem z mocnym katarem.. coś polecacie?
Witam Cie kochana ja meczylam sie 2tygodnie z katarem dziewczyny z forum na fb doradzily mi zebym 2razy dziennie robila parowki -wdychala wode z sola a do tego rumianek , a nastepnie szla do lozka i poprosila meza zeby nasmarowal mnie spirytusem po plecach karku i stopach , lezalam 3dni i powiem Ci ze pomoglo , wypocilam sie za wszystkie czasy wiec polecam , nie bralam zadnych lekow bo bylam w ok 8tyg ciazy i bardzo sie balam i nie wiedzialam wtedy jeszcze ze cos moge brac:)
-
Ja to myślałam, żeby mi materacyk w pracy zrobili pod lekkim kontem ale myślałam bardziej o różnicy 4 cm. 8cm jakoś mi się dużo wydaje. Zresztą tak jak pisałam wcześniej, dowiem się na szkole rodzenia jak dziecko powinno być ułożone. Właśnie tak teraz patrze na stronę, że są też na przełomie października i listopada zajęcia i nie wiem czy nie lepiej wtedy bo wrzesień chyba za wcześnie.
-
nick nieaktualnyMartaa gratuluję chłopczyka. Pisałaś ze wózek zakupiłaś- jaka firma i jaki model bo coś kojarzę że chyba o bebeto kiedyś wspominałaś? ale nie pamiętam... a sama jestem zainteresowaną modelem silvia
Uff taki gorąc a ja dziś jezdziłam z towarem i pierwszy raz czułam zgagę!
Byłam też w Rossmannie po tą kartę,pani bardzo nie miła, spojrzała na mnie, zapytała czy jestem w ciąży, na pozytywną odpowiedź zrobiła -ehe i z grymasem na twarzy podała ją w końcu ;/
Co do łóżka ja mam MEGAA 200x220kołdry mamy osobne, ale w razie czego też jest jedna 220x240
więc u nas duużo miejsca, maluch będzie z nami na początku spać
Martaaa lubi tę wiadomość
-
ufff ja juz pojadlam teraz wziela mnie ochota na kwasnie żelki -bo w sklepie nie moglam sie oprzec im i rodzynka w czekoladzie -bo juz dawno ich nie widzialam tutaj w sklepach ...
ale przechodzac do najwazniejszego to udalo mi sie kupic dla mojego nowo narodzonego siostrzenca pare prezencikow ( kupilam mu taka do wozka maskotke-ktora jak sie nia poruszki to ma taki delikatny dzwoneczek , do tego gryzaczek od pierwszych miesiecy-bo siostra mnie prosila jak znajde zebym kupila , piekna kartke dla rodzicow , i elegancki kocyk taki polarowyale bardzo cieniutki-nie typowy zimowy -bo tu zim nie ma
), i udalo mi sie jeszcze kupic z AVENT -2x smoczki za nie cale 2funty bo dzis takie wyprzedaze) no i zielone spioszki na 18 miesiecy -bo siostra chciala juz wieksze na potem
a tak poszalalam i dla siebie kupilam leginsy-niestety przeswituja co dopiero zauwazylam jak sie schylilam;/ . do tego sliczna bluzeczke tunike , i zwyklu podkoszylek -tym razem dluzszy bo zawsze mialam krotkie-ale niegdy takie zeby cos bylo widac bo nie lubie tak , a jak brzuszek urosnie to chce miec dluzsze
no i oczywiscie bylam na sporzywczych zakupach i co oczka widzialy to kupowalam owocow pelno i warzyw na ktore mialam ochote , zelki kwasne-nigdy wczesnie3j nie smakowaly mi a teraz sie zajadam . no i jogurciki bo wkoncu dostalam ochoty na jogurty -ale mleka i sera bialego dalej nie moge -i chyba nigdy nie zjem ....aa ai Mojemu R kupilam wieeeeeelki kubek na kawe -ja to nazywam "kibelek na kawe" bo jest olbrzymi , i termosik taki dla mnie -jako kubek bo jak chodze do pracy w week to zawsze mam ochote na herbate-a menadzerka stwierdzila ze nie moze mi zrobic bo tylko osobie co pracuje 7h moze zrobic a ja pracuje po 3-4;/ idiotka.... ;/
aaaa i zapomnialam jeszcze ze kupilam dla Mojego siostrzenca-ale tego starszego i jego kuzyneczki (maja po 4latka) -zeby im nie bylo smutno kupilam im plastikowe kregle , i takie paletki co rzuca sie pilka i musza łapac to tych "łapek" zlapac -takie na rzepy
dla wszystkich cos kupilam jeszcze tylko cos dla szwagra -podobno sie kupuje wodke ????
jak bede pakowac prezencik dla dzidzi to porobie zdjecia i wam pokaze;) bo teraz szczerze to mi sie nie chce:)
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Tak sobie przeglądałam w necie o klinach , poduszkach i bezpieczeństwie spania i natknęłam się na coś takiego.
http://mamaplus.pl/products/materac-dla-niemowlat-lifenest-wiekszy-70-x-85-x-12-cm
Chociaż tak sobie myślę, że z nami to się nikt tak nie patyczkował i żyjemy -
Ag... wrote:zabieram sie za pakowanie:/ nie nawidzę tego:/
3 walizy z czego jedną zajmuje poducha:)Nie mogę się doczekać.
Wyczytałam ostatnio , że żadne tanie linie lotnicze Polska-Uk nie pozwalają na przewóz zwierząt. Nie kupię kota ;(
Powiedziałam do męża wczoraj " no chyba, że osobno będziemy się urlopować" on nie przepada za kotami -
Ag... wrote:zabieram sie za pakowanie:/ nie nawidzę tego:/
3 walizy z czego jedną zajmuje poducha:)
a gdzie to sie wybierasz czyzby obiecywane wczasy ??)
Martaaa napisała:
Wklejam fotkę potwierdzającą że to chłopak
http://zapodaj.net/8611c35c26b7d.jpg.html
Gratulacje:*
tez bym chciala sie dowiedziec plci, ale musze byc cierpliwa i poczekac az bedzie super widac:)
Martaaa lubi tę wiadomość
-
aniafk wrote:Na razie to tylko wózka szukam, niby już mam dwa modele ale jeszcze muszę znaleźć sklep żeby je przetestować.
Jakie modele wózków masz na oku? Pochwal się koniecznie! Ja wczoraj idąc po ziemniaki, weszłam do jednego sklepu i obejrzałam wózki - niby duży wybór, ale z pokazanych w sklepie spodobał mi się tylko Tako Laret. Znacie? -
myślałam, że już nie przebrnę przez wpisy od rana
jestem po wizycie
Maleństwo bardzo nie chciało współpracowac i się ciągle źle ustawiało, w koncu pomierzyl, ale bez pewności więc miałam wybór kolejna wizyta w ten pt, ale u niego na dyzurze w szpitalu lub iść na genetyczne do poradni, więc wybrałam genetyczne, dziś juz bylo za pozno na rejestracje, wiec jutro bede dzwonic
malenstwo ok 6 cm, 2 raczki, 2 nozki, nosek jest, przezierność ok 1,5, seduszko 160 uderzenisabelle, Ag..., Kawa, jonka91, aniafk, Paula44, Ewelina88, Malenq, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
aniafk wrote:Ja uwielbiam, za dwa tygodnie będę się pakować na 4
Nie mogę się doczekać.
Wyczytałam ostatnio , że żadne tanie linie lotnicze Polska-Uk nie pozwalają na przewóz zwierząt. Nie kupię kota ;(
Powiedziałam do męża wczoraj " no chyba, że osobno będziemy się urlopować" on nie przepada za kotami -
MigoTtTka wrote:a gdzie to sie wybierasz czyzby obiecywane wczasy ??
)
Martaaa napisała:
Wklejam fotkę potwierdzającą że to chłopak
http://zapodaj.net/8611c35c26b7d.jpg.html
Gratulacje:*
tez bym chciala sie dowiedziec plci, ale musze byc cierpliwa i poczekac az bedzie super widac:)MigoTtTka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Super, że jesteście zadowolone z wizyt;) Ja jeszcze troszkę się muszę podenerwować do czwartku, ale jestem dobrej myśli!
Co do wózków to jak Kawa pisała, też jestem wstępnie zainteresowana BEBETTO SILVIA 3in1, tylko cenowo strasznie drogie... Chciałabym tak do 1500 zł zmieścić się z wózkiem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 17:41
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
szpilka wrote:myślałam, że już nie przebrnę przez wpisy od rana
jestem po wizycie
Maleństwo bardzo nie chciało współpracowac i się ciągle źle ustawiało, w koncu pomierzyl, ale bez pewności więc miałam wybór kolejna wizyta w ten pt, ale u niego na dyzurze w szpitalu lub iść na genetyczne do poradni, więc wybrałam genetyczne, dziś juz bylo za pozno na rejestracje, wiec jutro bede dzwonic
malenstwo ok 6 cm, 2 raczki, 2 nozki, nosek jest, przezierność ok 1,5, seduszko 160 uderzen
no ale cos tam pomierzone, wyniki super:) przynajmniej zobaczysz jeszcze raz:)