X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Raport po wizycie - Maluszek ma 11 cm :) iiiii chłopak! Więc też kalendarz chiński się pomylił... A tak po za tym wszystko ok :) następna wizyta 19 sierpnia.

Pisałyscie o łóżkach - ja mam męża 2 metry wzrostu więc łóżko mamy 180 x200 bo on śpi w poprzek i też mamy dwie osobne kołdry. Przytulamy się wieczorem a w nocy też się da bo ja zawsze śpię odkryta :) a M ma dłuuugie ręce hihi ;)

A co do hybryd... ja od początku ciąży mam non stop (zmywam maluję itd).

Zaraz szukam łóżeczka i komody dla mojego bezimiennego jeszcze syna hehe

Ag..., Maud11, marrtka, Gwiazdeczka27, isabelle, Paula44, jonka91, ania_29, Ewelina88, Agus89, olka25, kejti91, szpilka, agnb6 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super wiadomosci:) fajnie ze juz znasz plec, mozesz szalec w smyku na dziale o niebieskich odcieniach:)

Martaaa, Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Zaraz szukam łóżeczka i komody dla mojego bezimiennego jeszcze syna hehe

Super wieści :)

A ja kurcze tak się boję jeszcze kupować pod płeć, bo jak się jednak okaże że inna ? Macie tak, że się jeszcze wahacie ? Oczywiście nie mówię o neutralnych rzeczach, ale na większości jednak jest widoczny ten durny podział... :)

A Ty Martaaa widziałaś siusiaka? Bo ja to nic na monitorze nie widziałam, ale lekarz był pewny (stwierdził że "chłopak, bo w dobrą stronę sterczy") :D

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zaplanowałam, że po każdej wizycie będę kupowała coś większego :) mamy już wózek więc teraz łóżeczko i komoda :) no i pościel

Kochane.. ale jestem szczęśliwa :) Chociaż obstawialiśmy dziewczynkę i ciężko mi jakoś się przestawić hehe

Gin jak powiedziała, że chłopak to zaległa cisza.. a ona mówi co to za rozczarowanie a do brzucha " i tak cię kochają :P"

Ag..., Paula44, jonka91, Ewelina88, olka25, Kawa lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Tak zaplanowałam, że po każdej wizycie będę kupowała coś większego :) mamy już wózek więc teraz łóżeczko i komoda :) no i pościel

Kochane.. ale jestem szczęśliwa :) Chociaż obstawialiśmy dziewczynkę i ciężko mi jakoś się przestawić hehe

Gin jak powiedziała, że chłopak to zaległa cisza.. a ona mówi co to za rozczarowanie a do brzucha " i tak cię kochają :P"
    fajna babka:)mnie pewnie tak zatka jak powie ze dziewczynka, choc wiadomo ze najwazniejsze zeby zdrowe bylo:)

Maud no ja kupilam kikla neutralnych ubranek ale jest ich jak na lekarstwo, nawet jak biale spioszki czy szare to napis albo niebieski albo rozowy:/ ciezko cos znalezc wiec poczekam. A my to mzoe sie jeszcze lapniemy na zimowe wyprzedaze, one sie w sumie na pocz grudnia zaczynają:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A my to mzoe sie jeszcze lapniemy na zimowe wyprzedaze, one sie w sumie na pocz grudnia zaczynają:)

No ja mam nadzieję że się jednak załapiemy :)
    Będziemy jak kaczki człapać pomiędzy wieszakami, z których co drugi pewnie postrącamy, chyba że umęczony małżonek wlekący się z tyłu wykaże się refleksem :D

Ja jakoś chciałabym już coś więcej kupić ale się boję... i czuję że te późne zakupy mnie nie ominą :)

jonka91, olka25 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Cześć dziewczyny! Pisałyście ostatnio o problemach ze snem, mnie też dopadło! Bardzo lubię spać na brzuchu, a od kilku dni ta pozycja jest strasznie niewygodna - czuję, że brzuch mi urósł i mam wrażenie, że strasznie gniotę dzidziusia :( Wolałabym nie kupować poduszki-kojca, bo mamy łóżko tylko 140 szerokości i bywa, że kłócimy się z mężem o przestrzeń do spania (odkąd jestem w ciąży, żądam prawa do dodatkowych centymetrów materaca :D), a jeśli dodać do tego tę mega poduszkę...hmm mąż na kanapę?!

Heh borykam się z tym samym problemem wąskiego łóżka.. :P też myślałam o poduszce ale zrezygnowalam właśnie ze względu na mojego Mężowego..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wlasnie dostalam poduche poofi- jest obledna:) zobacze jeszcze jak w nocy i musze pomyslec jak ja przewiezc bo zajmuje cala torbe.
    i ta koszulka co zamawialam http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-damska-koszulka-rozne-kolory-xs-i4387307833.html, faaaajna ale dopiero na swoim brzuchu zobaczylam ze zamiast uszu ma kokardki a w brzuchu prawdopodobnie chlopak:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 14:27

Maud11, isabelle, jonka91, olka25 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a mnie przeziębienie złapało :(

gardło bolące, dostałam w aptece taki aplikator do psikania, bo pani w okienku powiedziała, że żadne tabletki do ssania, które mają na stanie nie nadają się dla kobiet w ciąży.

Mam jeszcze problem z mocnym katarem.. coś polecacie?

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siusiaka widać było jak cholera :) odstawał dość mocno - potem wrzucę fotkę :)

Ag... lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:

gardło bolące, dostałam w aptece taki aplikator do psikania, bo pani w okienku powiedziała, że żadne tabletki do ssania, które mają na stanie nie nadają się dla kobiet w ciąży.

bidula, walczylam z przeziebieniem 2 tyg. w aptece kup tabletki do ssania ISLA ( dozwolone w ciazy) albo dziewczyny polecaly tez Prenalen to pewnie to samo( jak nie ma w twojej zobacz w innej) na kaszel jakby co to Stodal jest dla ciezarowek. Jakby cie lapalo mocniej wez apap ( gin i internista mi powiedzieli ze 2x2 dziennie jest jak najbardzeij bezpieczne, i tak bralam po 1 ) ale na katar to nie wiem jak z kroplami, otrivinu nie wolno bo akurat mialam i tak pisze dlatego tez nie uzywalam. moze inhalacje sprobuj albo ten sztyft.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 14:32

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:04

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Heh borykam się z tym samym problemem wąskiego łóżka.. :P też myślałam o poduszce ale zrezygnowalam właśnie ze względu na mojego Mężowego..

Ja tam dla Męża litości mieć nie będę ;p On się rozpycha jak nie wiem co.
    Nie raz w nocy się przewraca i jego wyciągnięta ręka ląduje mi na nosie...
    A jak go przewalam to wielce zdziwiony :) że nie możliwe że on się przewrócił na plecy, bo on całe życie śpi tylko na brzuchu. No może zasypia. Już raz w nocy wstawałam, żeby mu zrobić zdjęcie na dowód że jednak rozwalony na plecach śpi... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 14:36

jonka91, Paula44, Izabelka88, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:

Selene, na katar niewiele można brać. Ja jako alergik też borykam się z katarem. Niestety stosuję tylko wodę morską i maść majerankową...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za porady, gardło to jeszcze ok, bo po tym aplikatorze już miałam ulgę po pierwszym psiknięciu. Katar jest dla mnie dużym problemem, mam pod koniec tygodnia taki malutki występ ze śpiewaniem i nie chciałabym szukać zastępstwa tylko dlatego, że zatkany nos.. :/ zwłaszcza, że ogólnie czuję się bardzo dobrze, nie mam bolów mięśni czy odczucia zimna/gorąca. W sumie gdyby nie ten katar i gardło to dzień jak co dzień :)

cath lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Selene, na katar niewiele można brać. Ja jako alergik też borykam się z katarem. Niestety stosuję tylko wodę morską i maść majerankową...

Katar alergiczny jest przekichany teraz...
    Ja ostatnio wyszłam na spacer z psiurkiem bez chusteczek... A że byłam na łące wśród drzew i traw to myślałam że mi nos rozerwie. Już miałam smarkać w liść babki lancelowatej (czy jakoś tak) albo w worek na psie kupy, bo tylko to miałam w zasięgu ręki... :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    dziewczyny wlasnie dostalam poduche poofi- jest obledna:) zobacze jeszcze jak w nocy i musze pomyslec jak ja przewiezc bo zajmuje cala torbe.
    i ta koszulka co zamawialam http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-damska-koszulka-rozne-kolory-xs-i4387307833.html, faaaajna ale dopiero na swoim brzuchu zobaczylam ze zamiast uszu ma kokardki a w brzuchu prawdopodobnie chlopak:D

Ta poducha wygląda super, ale jest też bardzo droga. Kupiłaś z drugiej ręki czy nową?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już ci piszę, co ja stosuję dokładnie: AquaForte woda morska "Zatkany nos". Mi pomaga :) Moja alergia nie jest sezonowa, więc katar bywa o różnych porach roku, w różnych miejscach. Póki co woda ta daje radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 14:45

Selene lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTEaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:49

Maud11, Gwiazdeczka27, polaola, Paula44 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Znacie może nazwy sklepów "przyjaznych ciężarówkom" albo mających zasadę przepuszczania kobiet w ciąży jakoś zaznaczoną przy kasie? Mnie jest głupio podejść do kasy bez kolejki, mimo, że brzuszek jest już zauważalny, zwłaszcza w ciążowych spodniach. Ostatnio czekałam w kolejce do H&M chyba z pół godziny (wyprzedaże), było to bardzo wyczerpujące, zwłaszcza, że wybrałam się na zakupy po 3 tygodniach leżenia plackiem, w międzyczasie do kasy podeszła dziewczyna w zaawansowanej ciąży i została od ręki obsłużona, i nikt nie mruczał pod nosem, że się wepchała. Chciałabym korzystać z przywilejów, zwłaszcza w tych bardzo zatłoczonych sklepach, ale jakoś nie mam odwagi.
    Tylko Ikea mi przychodzi do glowy, no i w realu i tesco czasem jest kasa pierwszenstwa, przewaznie jednak zamknieta:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ