X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny.
    Ja o dziwo niedawno wstałam i jem śniadanie. Mam wrażenie że dzisiaj obejdzie się bez mdłości. :P Przeglądam właśnie listę imion i żadne męskie mi się nie podoba. I jak tu coś wybrać? :D
    kurcze mi sie nie podoba zadne zenskie, a co jak powie ze dziewczynka jednak:)? cos trzeba bedzie wybrac:) nie moge sie doczekac sierpnia zeby sie dowiedziec co ten berbec skrywa miedzy nogami.

Agus89, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    kurcze mi sie nie podoba zadne zenskie, a co jak powie ze dziewczynka jednak:)? cos trzeba bedzie wybrac:) nie moge sie doczekac sierpnia zeby sie dowiedziec co ten berbec skrywa miedzy nogami.

Żeńskie jakoś łatwiej wybrać właśnie. :P Ja się okaże że to chłopak to będę miała na szczęście trochę czasu żeby się na jakieś zdecydować. :) Mój Mąż ma wybrane dla każdej płci, ale ja się z żadnym nie zgadzam. :D

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha cos o tym wiem ale z tej drugiej strony, ja od poczatku mowie Kostek do brzucha, mimo ze rodzinie i mezowi srednio sie podoba to kazdy juz mowi ze w sumie faajnie i on tez ju pisze ucaluj kostka i wogole, wiec chyba sie przekonal i rodzinka tez. P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    dzięki Ag... :)
    czytam o physiogelu i on jest do suchej, wrażliwej, alergicznej, a ja mam raczej mieszaną lub tłustą trądzikową... :(

uzywam tez tego http://sklep.eris.pl/pharmaceris/pl/product/pianka-gleboko-oczyszczajaca-do-mycia-twarzy-przywraca-hydrorownowage-puri-sebostatic-173.html
    ja mam mieszaną cere, przetluszcza mi sie na czole i nosie a policzki i broda sucha.
    albo moze cos z la roche sprobuj, np effaclar.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej rodzinie póki co nikt jakoś nie nazywa naszego dziecka. My z Mężem zresztą też nie. Ale w męża rodzinie właśnie zaczęło się od nazywania dziecka fasolką, a teraz to już nie taka mała fasolka, więc Teściowa nazywa nasze dziecko Jaś. :D

Paula44, Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    W mojej rodzinie póki co nikt jakoś nie nazywa naszego dziecka. My z Mężem zresztą też nie. Ale w męża rodzinie właśnie zaczęło się od nazywania dziecka fasolką, a teraz to już nie taka mała fasolka, więc Teściowa nazywa nasze dziecko Jaś. :D

Hahah! Dobrze, że nie szparagowa! ;)

Agus89, jonka91 lubią tę wiadomość

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Trzymam kciukasy za wizyty.
    Ja nie potrafie dopisywać nic do listy ( matolica),
    zatem jak ktoś może - 18.07., godzina 13:20.

w Moje urodziny no to masz super ;) mi sie nie udalo miec tego szczescia na swoje urodziny bo dopiero mam wizyte 2gie usg -3wrzesnia i to chyba bedzie moje ostatnie usg bo tu sa 2badz 3tylko ;/
    trzymam kciuki za was:)) i wasze malenstwa")

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka wczoraj rozmawialam z mezem i mowil ze bardzo czesto mam to usg ( co 3 tyg) mimo ze ma tak wiekszosc dziewczyn i wlasnie mowie mu ze w innych krajach to sa 2 lub 3 i ze to jakas masakra bo ja bym najchetniej co tydzien chodzila;) ale po dluzszejw ymianie zdan doszlismy do wniosku ze stresuje sie przed i po wizycie i ze takie 2/3 usg to wcalnie nie glupie. omijaja cie te stresy co chwile a i tak jest wszystko dobrze. nie wiadomo co lepsze koniec koncow, kazde podejscie jest zapewne medycznie uzasadnione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 12:28

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

Mnie interesuje czy robicie jakies zabiegi u kosmetyczki, albo paznokcie hybrydowe? Ja z kosmetyczki zrezygnowałam, co jest straszne w skutkach, bo na twarzy co chwile cos nowego, dekolt i plecy straszne. Ale paznokcie to lubię robić, i nie wiem co zrobic z tym. Uważacie, że te lampy sa szkodliwe. Nie kładłam nigdy żelu, tylko sam lakier hybrydowy.

Powiem tak kochana ja jestem kosmetyczka z zawodu , bez problemu mozesz robic paznokcie hybrydowe i zelowe , bron Boże akryle - ja zrezygnowalam z Moich uslug -ktore wykonywalam w domu u siebie a czasami u klientki , poniewaz nie moge zniesc w ciazy tych zapachów -kiedys jak mialam wymalowane paznokcie codziennie teraz nawet lakieru nie uzywam bo mi smierdzi ...-jak wszystko..;p
    Ja marze o zabiegu na twarz o moim ulubionym zabiegu z peelengiem kawitacyjnym i mikrodermabrazja a na koniec maseczka algowa z bielendy :)
    no niesety nie ma mi kto wykonywac tych zabiegow , czekam az kolezanka otworzy swoj salon i tam bedzie miala te wszystkie cudenka:)
    jak razie to powiem wam ze uzywam na twarz samoopalacza w mgielce -i nawet moj R codziennie mnie sie pyta czy zaczelam sie inaczej malowac czy cos bo mam piekna cere :P pomimo ze mam czerwone pryszcze krore juz sie goja o goja i nie moga sie zagoic;/ potem klade na to delikatnie korektor i jak wychodze z domu to lekki make uu -bo ta mgielka powoduje ze mam naturalna opalenizne ;) polecam z oriflame -sun zone

Ag..., Wiki81, jonka91 lubią tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:04

jonka91 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Cześć dziewczyny! Pisałyście ostatnio o problemach ze snem, mnie też dopadło! Bardzo lubię spać na brzuchu, a od kilku dni ta pozycja jest strasznie niewygodna - czuję, że brzuch mi urósł i mam wrażenie, że strasznie gniotę dzidziusia :( Wolałabym nie kupować poduszki-kojca, bo mamy łóżko tylko 140 szerokości i bywa, że kłócimy się z mężem o przestrzeń do spania (odkąd jestem w ciąży, żądam prawa do dodatkowych centymetrów materaca :D), a jeśli dodać do tego tę mega poduszkę...hmm mąż na kanapę?!
    no chyba nie ty na kanape:) hehe nie no zartuje, doskonale cie rozumiem bo mam mega problemy ze snem a tez zwyklam spac na brzuchu. Od kilku dni staram sie spac na lewym boku i jest coraz lepiej. Dzis dostane poduche moją poofi wiec zobacze jak dziala. ja mam lozko 160 ale my z mezem to spimy po 2 osobych stronach ( teraz mam wyrko cale dla siebie) ale jutro do niego lece a tam wlasnie 140 i problem z miejscem. zobaczymy jak bedzie.

ale glowa do gory, da sie przestawic na ten lewy bok:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    My, jak kupiliśmy łóżko 140 cm, to stwierdziliśmy, że za duże, że za daleko od siebie śpimy i nijak nie możemy się razem przykryć naszą kołdrą. Zawsze któreś się w nocy spod kołdry wygramoli, a kołdra szerokości łóżka... ;)
    to my 2 oddzielne koldry, przytulanie przed snem ok ale pozniej kazde zmyka na swoja strone:)

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    My, jak kupiliśmy łóżko 140 cm, to stwierdziliśmy, że za duże, że za daleko od siebie śpimy i nijak nie możemy się razem przykryć naszą kołdrą. Zawsze któreś się w nocy spod kołdry wygramoli, a kołdra szerokości łóżka... ;)
    A teraz jak mąż w Anglii i śpię sama, to w ogóle się czuję, jakbym w królewskim łożu spała ;)

To my mamy kołdrę mniejszą od łóżka :D Samo łóżko ma 160cm. Przeważnie kończy się to tak, że śpimy tylko na połowie łóżka, bo za sobą podążamy. Chociaż, jak się ostatnio zastanowić, to chyba ja bardziej wyganiam swojego męża na jego kraj i śpię na jego poduszce :D

201501145565.png
  • MigoTtTka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Migotka wczoraj rozmawialam z mezem i mowil ze bardzo czesto mam to usg ( co 3 tyg) mimo ze ma tak wiekszosc dziewczyn i wlasnie mowie mu ze w innych krajach to sa 2 lub 3 i ze to jakas masakra bo ja bym najchetniej co tydzien chodzila;) ale po dluzszejw ymianie zdan doszlismy do wniosku ze stresuje sie przed i po wizycie i ze takie 2/3 usg to wcalnie nie glupie. omijaja cie te stresy co chwile a i tak jest wszystko dobrze. nie wiadomo co lepsze koniec koncow, kazde podejscie jest zapewne medycznie uzasadnione.

Wiesz ja powiem Ci tam ze do 12tygodnia chodzialm w ciazy - tylko ze swiadomoscia ze 4testy pod rzad wyszly mi pozytywne bo na 1szym spotkaniu z polozna , to byl bardziej wywiad i rozmowa wiec na "slowo" wiedzialam to samo co przed wizyta :) i dopiero jak bylam 9lipca na 1usg zobaczylam ze naprawde jestem w ciazy i ze malenstwo sie rozwija dobrze - ja to wiedzialam ze jest wszystko ok -ale moj odetchnal z ulga:)

A wczoraj dziewczyny poczuulam wieczorem pare razy takie cos w brzuszku -jakby motylek mi poruszal skrzydelkami tak szybko , bardzo "śmieszne " uczucie ale bardzo przyjemne;))

a tak wogole dzien dobry :)) ja to dzis leniuszek -jak to w tygoniu i wylegiwalam sie do 10 w lozeczku ale glodomorek mi juz nie pozwalal lezec i musialam szybko snadanko robic-niestety tylko zjadlam pelnoziarnista buleczke z margaryna-maslem i pomidorem bo na nic innego nie moglam patrzec ....;/ zawsze mam tak co do sniadan a potem mam apetyt jak slon :))

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Agus89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie planuję wymienić łóżko. Mam teraz 160 cm i się zastanawiałam nad 140 cm, ale chyba będzie jednak za małe. Póki mąż za granicą to się wysypiam, bo mam całe dla siebie. :D Ale jak wróci to nie wiem jak się na tym 160 cm zmieścimy. :P Przynajmniej będzie mnie całą noc przytulał, żebym go dupskiem nie zepchnęła. :P :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 12:47

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja właśnie planuję wymienić łóżko. Mam teraz 160 cm i się zastanawiałam nad 140 cm, ale chyba będzie jednak za małe. Póki mąż za granicą to się wysypiam, bo mam całe dla siebie. :D Ale jak wróci to nie wiem jak się na tym 160 cm zmieścimy. :P Przynajmniej będzie mnie całą noc przytulał, żebym go dupskiem nie zepchnęła. :P :D
    haha a on sie dziwi ze srednio mi sie chce leciec, nie kazdy ma 160 dla siebie:P hihihi
    bo ja to wogole spie na lewym boku teraz ale czesto w poprzek. matko ile ludzi tyle preferencji:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 12:50

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=olka25
    Wczoraj babcia mnie spytała o imiona :) Mówię, że jak będzie dziewczynka, to najprawdopodobniej Helenka, ale w grę wchodzą też Hania, Agatka (moja babcia jest Helena, a imię mi się podoba od dawna, a mąż jak usłyszał,

Olenko mi tez sie bardzo podoba helenka -po Mojej ukochanej babci :)) ale moj sie nie zgodzil stwierdzil ze mu sie to kojarzy z osoba starsza...
    ale wczoraj jedno glosnie wybralismy
    Stanley Igor i Lenka Maja - juz maja wybrane 2imiona - a trzecie na szczescie sami wybiora w przyszlosci :))
    Szczerze to bardzo bysmy chcieli chlopca bo zawsze naszym marzenie bylo miec chlopca pierwsze -ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe dzieciatko;)

a Tak wogole laseczki dziekuje zaq propozycje prezencikow :) ale jeszcze musze cos na net poszukac i wymyslec ;)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    [QUOTE=olka25
    Wczoraj babcia mnie spytała o imiona :) Mówię, że jak będzie dziewczynka, to najprawdopodobniej Helenka, ale w grę wchodzą też Hania, Agatka (moja babcia jest Helena, a imię mi się podoba od dawna, a mąż jak usłyszał,

Olenko mi tez sie bardzo podoba helenka -po Mojej ukochanej babci :)) ale moj sie nie zgodzil stwierdzil ze mu sie to kojarzy z osoba starsza...
    ale wczoraj jedno glosnie wybralismy
    Stanley Igor i Lenka Maja - juz maja wybrane 2imiona - a trzecie na szczescie sami wybiora w przyszlosci :))
    Szczerze to bardzo bysmy chcieli chlopca bo zawsze naszym marzenie bylo miec chlopca pierwsze -ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe dzieciatko;)

a Tak wogole laseczki dziekuje zaq propozycje prezencikow :) ale jeszcze musze cos na net poszukac i wymyslec ;)

O jezusie, jeszcze 2 imie, wogole o tym nie myslalam :P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej widze ze macie problemy ze snem , ja za to spie jak niemowle wybija godzina 22-23 ja juz powoli padam przed komputerem a potem jak sie poloze na lozku to spie az do 1obudzenia na siku ...-bo ze 2razy chodze w nocy zawsze...
    My mamy łozko king size wiec miejsca mamy tyle ze czasami sie szukamy na lozku hihi:) - sa plusy tego ale sa i minusy -bo mamy mala sypialnie a nasz wlasciciel kupil lozko co zajmuje pol pokoju - a jak pomysle ze mam zmiescici lozeczko i jeszcze tam i komode to czasami .... eh... mam nadzieje ze jakos to sobie poukladamy -rozwazalismy z Moim zamiane pokoi -salon przeniesc do sypialni a nasz pokoj do salonu-bo jest wieeeelki -ale ja stwierdzilam ze oszalalabym spiac w salonie-poniewaz kazda osoba wychodzaca z klatki tak trzaska drzwiami ze sciany nam chodza, wiec w nocy bym wiecznie zawalu dostawala przez to - myslimy zglosic gdzies to bo to az jest nie do wytrzymania , tylko slysze w scianie jak tynk spada..;/
    Prozby kartki na drzwiach nie pomagaja ...;/ sasiedzi szkoci ;/

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słonecznie:)

Urlopik szybko minął...pogoda we Włoszech dopisała, bo nie było za gorąco:)

co słychać ciężarówki???
    jak zdrówko i "dolegliwości" ???

buziaki

jonka91 lubi tę wiadomość

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ