X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    O jezusie, jeszcze 2 imie, wogole o tym nie myslalam :P

a wiesz bo wczoraj tak siedzialam i rozmyslalam zeby ładnie do nazwiska pasowalo;)) napisalam 3wersje do chlopca i 3dla dziewczynki ale jedno glosnie wybralismy ta sama wersje dla obu stron :)) - i stwierdzilam "wiesz kochanie ? My to chyba do siebie jednak pasujemy .... pomimo pozorow , hhihi " i zaczelismy sie smiac :))

Ag... lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:04

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Malenq ale zazdroszcze Ci ulropiku we Wloszech :) ja moze kiedys wybiore sie odwiedzic babcie bo mieszka tam -a do Pl zjezdza tylko na swieta do dziadka :)

a jakie macie plany na dzis dziewczyny ? ja to dzis zamierzam szukac inspiracji na ten prezent dla maluszka , bo pogoda jest nie zaciekawa wiec nawet nie chce mi sie na zakupy isc , poczekam az Moj bedzie wracal z pracy i zrobi zakupy :O
    Obiad mam gotowy , posprzatane i co tu robic??hmm...

ug37p07wh10wkqyc.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Dzień dobry słonecznie:)

Urlopik szybko minął...pogoda we Włoszech dopisała, bo nie było za gorąco:)

Opowiadaj, gdzie byłaś?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka popatrz sobie na tą stronę

http://www.gettingpersonal.co.uk/baby-gifts/new-baby-gifts.htm

Może znajdziesz coś dla siostry a raczej dla dzidzi. Większość tych prezentów jest z personalizowana więc możesz napisać imię dziecka, życzenia, datę itp. Ja już kilka prezentów u nich kupowałam i kartek i powiem Ci, że są naprawdę świetnie wykonane. Dużo lepiej się prezentowały niż na zdjęciu i w ogóle niektóre z nich są bardzo oryginalne.
    Ja kupowałam głównie prezenty na urodziny znajomych i byli mega zachwyceni.
    I wysyła jest bardzo szybka 2-3 dni i masz przesyłkę w domu :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn ma tylko jedno imię i uważam, że to bardzo mądra decyzja. Teraz nawet nie zastanawiam się nad drugim :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    MigoTtTka popatrz sobie na tą stronę

http://www.gettingpersonal.co.uk/baby-gifts/new-baby-gifts.htm

Może znajdziesz coś dla siostry a raczej dla dzidzi. Większość tych prezentów jest z personalizowana więc możesz napisać imię dziecka, życzenia, datę itp. Ja już kilka prezentów u nich kupowałam i kartek i powiem Ci, że są naprawdę świetnie wykonane. Dużo lepiej się prezentowały niż na zdjęciu i w ogóle niektóre z nich są bardzo oryginalne.
    Ja kupowałam głównie prezenty na urodziny znajomych i byli mega zachwyceni.
    I wysyła jest bardzo szybka 2-3 dni i masz przesyłkę w domu :)

dziekuje kochana ;**** a ja sie tak mecze i szukam i szukam ...

aniafk lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    a ja niestety kotka zostawiam, nie dalo sie wpisac wczesniejszej daty szczepienia:/ no trudno, wezme go za 3 tyg.
    A masz co z kotkiem zrobić? No i pewnie będziesz tesknić

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy malutkie łóżeczko jak na razie i zawsze śpimy przytuleni;) jak gdzieś jedziemy do rodziny albo do moich rodziców i jest większe to korzystamy i śpimy sobie w odległości. Ja się zastanawiam nad imieniem ale ciężko coś wybrać. Nie mówiąc o tym że mój luby to mówi że jak będzie chłopak to ON imię wybierze a jak ONA to ja ;) żartowniś jeden
    Zawsze chciałam pojechać do Włoch może mi się kiedyś uda;)
    Malenq pewnie opalona że wyglądasz jak murzynka;)

Malenq lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Opowiadaj, gdzie byłaś?

Większość czasu nad morzem w Anzio/Nettuno na południe od Rzymu, oczywiście wskoczyliśmy zwiedzić Rzym (mój małż nie był tam nigdy ja jakiś czas mieszkałam dawno temu) ..... a tak pluskaliśmy się w cieplutkiej wodzie, pojechaliśmy do Tivoli na jeden dzień (chciałam mojemu pokazać Willę Hadriana - Była to najrozleglejsza zabudowa pałacowa okresu starożytności).

Ech było cudownie......:)

wszystkie negatywne dolegliwości minęły, została tylko senność

zakupiłam sobie również naszyjnik srebrny długi z kuleczką (w środku jest dzwoneczek), we Włoszech noszą je kobiety ciężarne, bo jak się chodzi to dzwoneczek odbija się od brzuszka i wydaje delikatny dźwięk (nie słychać go u góry - trzeba przyłożyć do ucha i zadzwonić) i ten dźwięk nazywany jest "dzwonkiem aniołów" i uspokaja maleństwo w brzuszku:)
    coś podobnego do tego:
    http://agisboutique.blogspot.com/2012/11/bola-meksykanski-dzwoneczek-dla.html

bardzo spodobał mi się ten zwyczaj noszenia, bo każdy tam wie, że taka kobieta spodziewa się dziecka, wszyscy przepuszczali mnie w kolejkach i miło się uśmiechano:) i pozdrawiano i życzono wszystkiego najlepszego....;)

szkoda, że w PL nie ma takiego zwyczaju, bo nie byłoby trzeba prosić o ustąpienie miejsca np. w metrze, tramwaju itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:28

Ag..., marrtka, Gwiazdeczka27, jonka91, Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Szymon ( takie męskie, zdrobniale Szymuś, Szymek) na drugie Marek po moim Tacie.
    Dziewczynka najpierw miała być Zuzia, potem Emilka - ale w ciągu ostatnich miesięcy 3 Emilki się urodziły w naszym otoczeniu, więc moja Mama wymyśliła Agatka. Na drugie po s.p. teściowej Teresa.

Nie mamy tych imion w rodzinie i pasują do nazwiska.

Jem chipsy solone...........

marrtka lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Wiki ja mam sprzęt i robię żele od 3 lat, hybrydy robię jak ktoś chce. A zmywacza acetonowego to nawet nie czuć tak bo mam o zapachu wiśni i na dodatego zawsze chodzi pochłaniacz pyłu paznokci. Jeśli chodzi o robienie pazurków w ciąży to na szkoleniu mówiła babeczka że można, przecież ile osób się "stroi" do porodu. Pamiętam jak byłam na makijażu permanentnym (gruby kajal) to przedemną dziołszka w 6 miesiącu z żelami u rąki i stóp była i robiła sobie jeszcze brwi ze znieczuleniem (lidokainą-niewskazaną w ciąży, ale ponoć działającą miejscowo) więc nie ma co wariować :)
    Bardzo Ci dziękuję za wyczerpująca odpowiedź.

Dzisiaj będę miała żółte paznokcie:) Bo mam żółte szpilki:)

Ag..., jonka91, Kawa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Iwuska ja raz poszlam do gina z lux medu zeby wlasnie skierowanie na badania mi dala zebym je z pakietu zrobila , mialam nadzieje ze mi je wypisze tylko na podstawie mojej karty ciazy, ale musialam sie naklamac ze chce gina zmienic i wogole, dostalam 2 karte, zas badanie i swierdzilam ze szkoda zachodu i ja nie umiem tak sciemniac. ale fakt, malo to nie jest za te badania.

Iwuśka, ja miałam tak samo jak szłam do LuxMedu - jak to ładnie ująć żeby nie kłamać, ale żeby dostać skierowanie, no ale w końcu abonament jest opłacany...

I akurat trafiłam na sympatyczną Panią ginekolog, która rzeczywiście założyła mi kartę ciąży taką Luxmedową i powiedziała, że wszystko co tam jest wypisane czyli zakres badań (do tej karty był przypięty taki plan opieki przedporodowej) można robić bez żadnych skierowań. Lekarza mam wpisanego spoza Luxmedu i nikt z tym problemu nie robi.

I teraz korzystam z tego właśnie w ten sposób, pomimo że prowadzę ciążę zupełnie gdzie indziej.

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:

Wiki81, powiedz mi, jakie zabiegi na twarz stosowałaś wcześniej u kosmetyczki? Bo ja mam problemy z cerą właściwie od czasu dojrzewania. Raz było lepiej, raz gorzej, ale nigdy idealnie. Kosmetyki nie pomagają i się kiedyś zastanawiałam nad kosmetyczką, ale nie wiedziałam, co wybrać i trochę się bałam, że mi zapalne zmiany rozniesie i rozpaprze jeszcze po całej buzi. Jako nastolatkę mama mnie wysyłała na oczyszczanie mechaniczne, ale to traumatyczne przeżycia i pomagały na chwilkę. Poza tym czytałam, że to metoda "archaiczna". Możesz coś polecić? Teraz pewnie się nie wybiorę, ale po ciąży jak najbardziej :)

Ja często chodziłam na mikro-dermabrazję, oxybrazję, trochę laserów wygładzających zmiany po trądziku no i miałam śliczną gładką buzię do I miesiąca ciąży. Nigdy nie miałam trądziku i nie potrafię się z tym obchodzić i sobie krzywdę zrobiłam, bo mam już dużo śladów, blizn i co chwila nowe wypryski. Wstaję rano i mam kilka nowych na twarzy, a te z poprzedniego dnia jeszcze nie zeszły i goja sie długo.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    A masz co z kotkiem zrobić? No i pewnie będziesz tesknić
    mama sie nim zajmie, takze jestem spokojna bo ona tez ma persa i wie jak go czesac no i w przeciwienstwie do tesciowej rozumie ze nie moze jesc zadnych wedlin i miesa. a tesknic bede, no ale coz:/

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq super ten wisiorek:) no i fajnie ze wypoczelas:) lecialas czy jechalas do wloch?

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.... leciałam, nie było najgorzej....wcześniej zakupiłam plastry Tranway na podróż i było ok:)

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co do płci - to ja się dowiedziałam w piątek, że na 90% chłopczyk...

A takie miałam piękne imiona dla dziewczynki :D
    A dla chłopaka to tak jak ktoś tu pisał - no nie ma jak wybrać :)

A wg kalendarza chińskiego, miała być dziewczynka. Ale jak sprawdziłam pokolenia wstecz - to ja miałam być chłopcem... i moja mama też...

Paula44, MonikaDM, Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla chłopca też nie mam imienia. A wg chińskiego kalendrza mój syn jest dziewczynką :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Hmm, a co do Stasia nie miał tego samego argumentu? :) Czy po prostu Stanley mu się nie kojarzy ze Stanisławem? Mi się podobają te imiona "osób starszych",

Wiesz my bedziemy juz raczej na stale mieszkac w Szkocji wiec tutaj w szkole beda go nazywac Stanley-wiec w papiery tez mu tak wpiszemy bo trudno szkotom bedzie wymowic STAŚ:)
    a dla rodziny i dla nas bedzie zawsze Stasiem ;)
    Helenka teraz to bardzo popularne imie tak samo jak Franuś i Antoś :)
    lepiej dac imie takie jakie sie podoba niz dac imie ktore sie powtarza co drugi krok na ulicy - Oliwia Amelia i wiele innych u dziewczynek-przewaznie

Mnie teraz zabralo na zakupowe szalenstwo i szykuje sie wlasnie , bo zamierzam cos na miescie wychaczyc dla malenstwa mojego i siostry ;))
    a przy okazji na zakupy pojde bo mam na "COŚ " ochote a nie wiem na co;))
    Tylko szkoda ze sama musze isc na to zakupowe szalenstwo ...;( buu.. nie lubie sama chodzic na takie zakupki;p

pochwale sie jak cos kupie :)) o ile cos znajde...
    Buziaczki, Milego popoludnia;))

olka25 lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ