*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:O jezusie, jeszcze 2 imie, wogole o tym nie myslalam
a wiesz bo wczoraj tak siedzialam i rozmyslalam zeby ładnie do nazwiska pasowalo;)) napisalam 3wersje do chlopca i 3dla dziewczynki ale jedno glosnie wybralismy ta sama wersje dla obu stron) - i stwierdzilam "wiesz kochanie ? My to chyba do siebie jednak pasujemy .... pomimo pozorow , hhihi " i zaczelismy sie smiac
)
Ag... lubi tę wiadomość
-
Witaj Malenq ale zazdroszcze Ci ulropiku we Wloszech
ja moze kiedys wybiore sie odwiedzic babcie bo mieszka tam -a do Pl zjezdza tylko na swieta do dziadka
a jakie macie plany na dzis dziewczyny ? ja to dzis zamierzam szukac inspiracji na ten prezent dla maluszka , bo pogoda jest nie zaciekawa wiec nawet nie chce mi sie na zakupy isc , poczekam az Moj bedzie wracal z pracy i zrobi zakupy
Obiad mam gotowy , posprzatane i co tu robic??hmm... -
MigoTtTka popatrz sobie na tą stronę
http://www.gettingpersonal.co.uk/baby-gifts/new-baby-gifts.htm
Może znajdziesz coś dla siostry a raczej dla dzidzi. Większość tych prezentów jest z personalizowana więc możesz napisać imię dziecka, życzenia, datę itp. Ja już kilka prezentów u nich kupowałam i kartek i powiem Ci, że są naprawdę świetnie wykonane. Dużo lepiej się prezentowały niż na zdjęciu i w ogóle niektóre z nich są bardzo oryginalne.
Ja kupowałam głównie prezenty na urodziny znajomych i byli mega zachwyceni.
I wysyła jest bardzo szybka 2-3 dni i masz przesyłkę w domu
-
aniafk wrote:MigoTtTka popatrz sobie na tą stronę
http://www.gettingpersonal.co.uk/baby-gifts/new-baby-gifts.htm
Może znajdziesz coś dla siostry a raczej dla dzidzi. Większość tych prezentów jest z personalizowana więc możesz napisać imię dziecka, życzenia, datę itp. Ja już kilka prezentów u nich kupowałam i kartek i powiem Ci, że są naprawdę świetnie wykonane. Dużo lepiej się prezentowały niż na zdjęciu i w ogóle niektóre z nich są bardzo oryginalne.
Ja kupowałam głównie prezenty na urodziny znajomych i byli mega zachwyceni.
I wysyła jest bardzo szybka 2-3 dni i masz przesyłkę w domu
dziekuje kochana ;**** a ja sie tak mecze i szukam i szukam ...
aniafk lubi tę wiadomość
-
My mamy malutkie łóżeczko jak na razie i zawsze śpimy przytuleni;) jak gdzieś jedziemy do rodziny albo do moich rodziców i jest większe to korzystamy i śpimy sobie w odległości. Ja się zastanawiam nad imieniem ale ciężko coś wybrać. Nie mówiąc o tym że mój luby to mówi że jak będzie chłopak to ON imię wybierze a jak ONA to ja
żartowniś jeden
Zawsze chciałam pojechać do Włoch może mi się kiedyś uda;)
Malenq pewnie opalona że wyglądasz jak murzynka;)Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyisabelle wrote:Opowiadaj, gdzie byłaś?
Większość czasu nad morzem w Anzio/Nettuno na południe od Rzymu, oczywiście wskoczyliśmy zwiedzić Rzym (mój małż nie był tam nigdy ja jakiś czas mieszkałam dawno temu) ..... a tak pluskaliśmy się w cieplutkiej wodzie, pojechaliśmy do Tivoli na jeden dzień (chciałam mojemu pokazać Willę Hadriana - Była to najrozleglejsza zabudowa pałacowa okresu starożytności).
Ech było cudownie......
wszystkie negatywne dolegliwości minęły, została tylko senność
zakupiłam sobie również naszyjnik srebrny długi z kuleczką (w środku jest dzwoneczek), we Włoszech noszą je kobiety ciężarne, bo jak się chodzi to dzwoneczek odbija się od brzuszka i wydaje delikatny dźwięk (nie słychać go u góry - trzeba przyłożyć do ucha i zadzwonić) i ten dźwięk nazywany jest "dzwonkiem aniołów" i uspokaja maleństwo w brzuszku:)
coś podobnego do tego:
http://agisboutique.blogspot.com/2012/11/bola-meksykanski-dzwoneczek-dla.html
bardzo spodobał mi się ten zwyczaj noszenia, bo każdy tam wie, że taka kobieta spodziewa się dziecka, wszyscy przepuszczali mnie w kolejkach i miło się uśmiechano:) i pozdrawiano i życzono wszystkiego najlepszego....
szkoda, że w PL nie ma takiego zwyczaju, bo nie byłoby trzeba prosić o ustąpienie miejsca np. w metrze, tramwaju itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:28
Ag..., marrtka, Gwiazdeczka27, jonka91, Ewelina88, agnb6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas Szymon ( takie męskie, zdrobniale Szymuś, Szymek) na drugie Marek po moim Tacie.
Dziewczynka najpierw miała być Zuzia, potem Emilka - ale w ciągu ostatnich miesięcy 3 Emilki się urodziły w naszym otoczeniu, więc moja Mama wymyśliła Agatka. Na drugie po s.p. teściowej Teresa.
Nie mamy tych imion w rodzinie i pasują do nazwiska.
Jem chipsy solone...........marrtka lubi tę wiadomość
-
Kawa wrote:Wiki ja mam sprzęt i robię żele od 3 lat, hybrydy robię jak ktoś chce. A zmywacza acetonowego to nawet nie czuć tak bo mam o zapachu wiśni i na dodatego zawsze chodzi pochłaniacz pyłu paznokci. Jeśli chodzi o robienie pazurków w ciąży to na szkoleniu mówiła babeczka że można, przecież ile osób się "stroi" do porodu. Pamiętam jak byłam na makijażu permanentnym (gruby kajal) to przedemną dziołszka w 6 miesiącu z żelami u rąki i stóp była i robiła sobie jeszcze brwi ze znieczuleniem (lidokainą-niewskazaną w ciąży, ale ponoć działającą miejscowo) więc nie ma co wariować
Dzisiaj będę miała żółte paznokcie:) Bo mam żółte szpilki:)Ag..., jonka91, Kawa lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualnyAg... wrote:Iwuska ja raz poszlam do gina z lux medu zeby wlasnie skierowanie na badania mi dala zebym je z pakietu zrobila , mialam nadzieje ze mi je wypisze tylko na podstawie mojej karty ciazy, ale musialam sie naklamac ze chce gina zmienic i wogole, dostalam 2 karte, zas badanie i swierdzilam ze szkoda zachodu i ja nie umiem tak sciemniac. ale fakt, malo to nie jest za te badania.
Iwuśka, ja miałam tak samo jak szłam do LuxMedu - jak to ładnie ująć żeby nie kłamać, ale żeby dostać skierowanie, no ale w końcu abonament jest opłacany...
I akurat trafiłam na sympatyczną Panią ginekolog, która rzeczywiście założyła mi kartę ciąży taką Luxmedową i powiedziała, że wszystko co tam jest wypisane czyli zakres badań (do tej karty był przypięty taki plan opieki przedporodowej) można robić bez żadnych skierowań. Lekarza mam wpisanego spoza Luxmedu i nikt z tym problemu nie robi.
I teraz korzystam z tego właśnie w ten sposób, pomimo że prowadzę ciążę zupełnie gdzie indziej.lwuska55592 lubi tę wiadomość
-
olka25 wrote:
Wiki81, powiedz mi, jakie zabiegi na twarz stosowałaś wcześniej u kosmetyczki? Bo ja mam problemy z cerą właściwie od czasu dojrzewania. Raz było lepiej, raz gorzej, ale nigdy idealnie. Kosmetyki nie pomagają i się kiedyś zastanawiałam nad kosmetyczką, ale nie wiedziałam, co wybrać i trochę się bałam, że mi zapalne zmiany rozniesie i rozpaprze jeszcze po całej buzi. Jako nastolatkę mama mnie wysyłała na oczyszczanie mechaniczne, ale to traumatyczne przeżycia i pomagały na chwilkę. Poza tym czytałam, że to metoda "archaiczna". Możesz coś polecić? Teraz pewnie się nie wybiorę, ale po ciąży jak najbardziej
Ja często chodziłam na mikro-dermabrazję, oxybrazję, trochę laserów wygładzających zmiany po trądziku no i miałam śliczną gładką buzię do I miesiąca ciąży. Nigdy nie miałam trądziku i nie potrafię się z tym obchodzić i sobie krzywdę zrobiłam, bo mam już dużo śladów, blizn i co chwila nowe wypryski. Wstaję rano i mam kilka nowych na twarzy, a te z poprzedniego dnia jeszcze nie zeszły i goja sie długo.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki81 wrote:A masz co z kotkiem zrobić? No i pewnie będziesz tesknić
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a co do płci - to ja się dowiedziałam w piątek, że na 90% chłopczyk...
A takie miałam piękne imiona dla dziewczynki
A dla chłopaka to tak jak ktoś tu pisał - no nie ma jak wybrać
A wg kalendarza chińskiego, miała być dziewczynka. Ale jak sprawdziłam pokolenia wstecz - to ja miałam być chłopcem... i moja mama też...Paula44, MonikaDM, Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość
-
olka25 wrote:Hmm, a co do Stasia nie miał tego samego argumentu?
Czy po prostu Stanley mu się nie kojarzy ze Stanisławem? Mi się podobają te imiona "osób starszych",
Wiesz my bedziemy juz raczej na stale mieszkac w Szkocji wiec tutaj w szkole beda go nazywac Stanley-wiec w papiery tez mu tak wpiszemy bo trudno szkotom bedzie wymowic STAŚ
a dla rodziny i dla nas bedzie zawsze Stasiem
Helenka teraz to bardzo popularne imie tak samo jak Franuś i Antoś
lepiej dac imie takie jakie sie podoba niz dac imie ktore sie powtarza co drugi krok na ulicy - Oliwia Amelia i wiele innych u dziewczynek-przewaznie
Mnie teraz zabralo na zakupowe szalenstwo i szykuje sie wlasnie , bo zamierzam cos na miescie wychaczyc dla malenstwa mojego i siostry)
a przy okazji na zakupy pojde bo mam na "COŚ " ochote a nie wiem na co;))
Tylko szkoda ze sama musze isc na to zakupowe szalenstwo ...;( buu.. nie lubie sama chodzic na takie zakupki;p
pochwale sie jak cos kupie) o ile cos znajde...
Buziaczki, Milego popoludnia;))
olka25 lubi tę wiadomość