X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w smyku przy każdej kasie powinna być informacja o pierwszeństwie dla kobiet ciąży.. a czy w każdym się stosują nie wiem, w moim się stosowaliśmy.. ja zawsze prosiłam panią "z brzuszkiem" pierwszą.. ale inni klienci się krzywili, zwłaszcza przed świętami.. jak kolejki były kilometrowe..

Ag... lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ta poducha wygląda super, ale jest też bardzo droga. Kupiłaś z drugiej ręki czy nową?

http://poofi.pl/shop/#/shop/products/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy/ kupilam konkretnie ta tansza ( bo tam jest jeszcze taka za 270)ale wlascicielka, ktora jest kolezanka mojej dobrej kumpeli poradzila mi tą wlasnie, nową zamowilam- to jednak poduszka wiec uzywanej bym nie chciala. ogladalamm te kojec co sa w smyku i na allegro i ta wydala mi sie duzo lepsza a i maz powiedzial ze skoro bede z tego duzo korzytac ( a mam tez problemy z kregoslupem) to ze warto zainwestowac. jakosciowo rewelacja alepodobno te produkty poofi wlasnie sa jakosciowo dobre. zobaczymy jak mi minie pierwsza wspolna noc, mam nadzieje ze tak milo jak obecne lezenie na kanapie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:39

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    w smyku przy każdej kasie powinna być informacja o pierwszeństwie dla kobiet ciąży.. a czy w każdym się stosują nie wiem, w moim się stosowaliśmy.. ja zawsze prosiłam panią "z brzuszkiem" pierwszą.. ale inni klienci się krzywili, zwłaszcza przed świętami.. jak kolejki były kilometrowe..

My przed świętami będziemy duuuuże i pewnie żadna z nas nie będzie chciała stać w kolejkach :) Mam jednak głęboką nadzieję, że zanim przyjdzie przedświąteczna gorączka, skompletujemy już całą wyprawkę, a ja co najwyżej będę dokupować coś przez internet. Oby :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    My przed świętami będziemy duuuuże i pewnie żadna z nas nie będzie chciała stać w kolejkach :) Mam jednak głęboką nadzieję, że zanim przyjdzie przedświąteczna gorączka, skompletujemy już całą wyprawkę, a ja co najwyżej będę dokupować coś przez internet. Oby :)
    wiesz jak myslą ludzie, jak potrafi z brzuchem biegac po sklepach to i w kolejce nic jej nie bedzie:/ oczywiscie nie generalizuje ale zaloze sie ze wiekszosc sfrustrowanych swiatecznymi ( i nie tylko) zakupami mysli podobnie

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    http://poofi.pl/shop/#/shop/products/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy/ kupilam konkretnie ta tansza ( bo tam jest jeszcze taka za 270)ale wlascicielka, ktora jest kolezanka mojej dobrej kumpeli poradzila mi tą wlasnie, nową zamowilam- to jednak poduszka wiec uzywanej bym nie chciala. ogladalamm te kojec co sa w smyku i na allegro i ta wydala mi sie duzo lepsza a i maz powiedzial ze skoro bede z tego duzo korzytac ( a mam tez problemy z kregoslupem) to ze warto zainwestowac. jakosciowo rewelacja alepodobno te produkty poofi wlasnie sa jakosciowo dobre. zobaczymy jak mi minie pierwsza wspolna noc, mam nadzieje ze tak milo jak obecne lezenie na kanapie:)

Bardzo fajna, no i ma dużo zastosowań, bo można potem włożyć do środka maleństwo i zrobić taki niby kojec, żeby nie spadło z łóżka. Mają śliczne akcesoria dla dzieci i kocyki <3

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam fotkę potwierdzającą że to chłopak :)

http://zapodaj.net/8611c35c26b7d.jpg.html

Ag..., jonka91, Ewelina88, Agus89, Maud11, Gwiazdeczka27, MonikaDM, MigoTtTka, Paula44, lwuska55592, rastafanka lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • jonka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wiesz jak myslą ludzie, jak potrafi z brzuchem biegac po sklepach to i w kolejce nic jej nie bedzie:/ oczywiscie nie generalizuje ale zaloze sie ze wiekszosc sfrustrowanych swiatecznymi ( i nie tylko) zakupami mysli podobnie

takowe właśnie komentarze padały przy kasie...

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    takowe właśnie komentarze padały przy kasie...

szkoda słow:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:

noo wiesz co, ciekawe co on na to:) super zdjecia:)

Martaaa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się czytając wasze wpisy. Mój mąż niestety ma tendencję do zarzucania nogi na mnie, często się budzę przygnieciona przez niego lub psa, który śpi niby w nogach ale tak naprawdę od kolan nie mam miejsca. Mamy zamiar kupić nowe łóżko i oduczyć Kropkę spania na nim. Co do śmiesznych sytuacji to mój mąż często gada przez sen, zdarz się mu też mnie łaskotać lub gryźć (oczywiście delikatnie). Pierwszy raz gdy tak zrobił to się wystraszyłam, zapaliłam światło i pytam się go co on robi a on na to przez sen "bawię się w małego, złośliwego gryzonia" i odwrócił się tyłkiem do mnie. Posikałam się wtedy ze śmiechu. :)
    A tak w ogóle zmieniłam dziś ginekologa na super babkę. W końcu się do niej dodzwoniłam, wizyta z USG tylko 120 zł a wcześniej 180 zł. Wcisnęła mnie na poniedziałek, więc może też poznam płeć dzidzi. Od razu dała mi swój nr na komórkę i mogę dzwonić, pisać sms o każdej porze chociaż jeszcze mnie nie widziała. Ale z opinii znajomych i z internetu widać, że będzie spoko. Nawet już mały wywiad ze mną przez telefon zrobiła i mnie uspokoiła. Lepiej się aż czuję. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 15:19

Ag..., isabelle, jonka91, Gwiazdeczka27, lwuska55592, MonikaDM, Paula44, rastafanka lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:

Faktycznie wątpliwości nie ma :) Tylko nie pokazuj potem tego zdjęcia dziecku jak podrośnie :P

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa gratuluję chłopaka. Świetne zdjęcie :)

Fajna sprawa z tym dzwoneczkiem. Szkoda tylko że są takie drogie. :/ Jednak jakby któraś z Was była zainteresowana to wklejam link. :)
    http://sklep.ekodzieciak.pl/mamy-ozdobne-dodatki-c-40_56.html

Ag..., Martaaa lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo drogie, ale cudne.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka jest wysokość tego klinu? Ja obawiam, że maluch będzie spadał z niego dlatego na razie nad tym nie zastanawiam. Na szkole rodzenia dopytam się co i jak, ale dopiero we wrześniu.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też od września/października wybieramy się do szkoły rodzenia, mamy taką z polecenia więc tym bardziej cieszę się na te spotkania, ale to jeszcze trochę czasu :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:

Mi to też wygląda na chłopaka. Dziewczynki mają podobnie, tylko zamiast jednej górki w tym miejscu maja coś na wzór M. Taki 'siusiak' tylko z przedziałkiem na środku to sa wówczas wargi sromowe:)

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie głowa boli :( to jakaś maskra. Zjadłam apap i nic. Dopiero czytałam jak pisałyście o bólu głowy i cieszyłam się, że mnie nie dopadło bo właściwie nigdy mnie głowa nie bolała a tu masz.

Fajna ta poduszka poofi. Ja miałam takiego zwykłego rogala dla kobiet w ciąży i w ogóle się nie przydał. Za to po porodzie rewelacja. Jak karmiłam a robi się to często i długo to mogłam mieć rękę i główkę dziecka opartą. Właściwie byłą niezastąpiona przy karmieniu. Później jak młody już siedział to sadzałam go w środku żeby nie poleciał do tyłu a ja mogłam coś robić.

Co do klina to chyba nie jest aż tak niezbędny. Właściwie takie dzieci śpią na płaskim. To najlepsze dla kręgosłupa. Chyba, że ma refluks to może być przydatne ale ja bym i tak pod materac coś takiego wkładała.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tyle już kupujecie. Ja nawet nie pomyślałam o śpiochach czy skarpetkach. Już pisałam na innym forum, że chyba nienormalna jestem :)
    Myślę, że jeszcze długo nic nie kupię, w ogóle mnie nie ciągnie. Nawet do męża mówiłam wczoraj, że nie wyobrażam sobie , że idę do sklepu i kupuję śpioszki. Pewnie w grudniu wszystko kupię. Na razie to tylko wózka szukam, niby już mam dwa modele ale jeszcze muszę znaleźć sklep żeby je przetestować.
    Marta gratuluję synka :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Uśmiałam się czytając wasze wpisy. Mój mąż niestety ma tendencję do zarzucania nogi na mnie, często się budzę przygnieciona przez niego lub psa, który śpi niby w nogach ale tak naprawdę od kolan nie mam miejsca. Mamy zamiar kupić nowe łóżko i oduczyć Kropkę spania na nim. Co do śmiesznych sytuacji to mój mąż często gada przez sen, zdarz się mu też mnie łaskotać lub gryźć (oczywiście delikatnie). Pierwszy raz gdy tak zrobił to się wystraszyłam, zapaliłam światło i pytam się go co on robi a on na to przez sen "bawię się w małego, złośliwego gryzonia" i odwrócił się tyłkiem do mnie. Posikałam się wtedy ze śmiechu. :)

Ewelina ja sie posikałam prawie jak to czytałam :) :) :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ