X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dopiero trochę oprzytomniałam. Ja jakby z nudnościami lepiej, gorzej z okropnym smakiem w ustach. Takie kwachy non stop.

Strasznie bolą mnie dziś piersi - tak z boku. Trochę głowa.
    Jutro o 13:20 wizyta. Boże - niech będzie zdrowe!

Witamy nowa mamusie. A myślałam, że nasza lista już zamknięta. Pewnie jeszcze ktoś dołączy. Dużo nas :)

Ta karteczka to Boska pamiątka! Jak ja się rodzilam, to jakoś wszyscy byli przekonani, że tym razem chłopiec. Jacek. Tata zadzwonił do szpitala dali mu jakimś cudem mamę i ta mówi: mamy śliczna dziewczynkę. Na co mój tata: Gratuluję Ci ! Córki.

Hahaha!

Boroczek. Ale i tak mnie kocha ;)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EWELINA super masz szefa, naprawde az fajnie sie pewnie czulas, nie ma to jak byc docenionym.
    Ja wczoraj bylam zawiezc L4 i moj kierownik ( nie dyr, bo jej tylko telefonicznie pwoiezialam) burknąl tylko czesc na odchodne, okropny palant z niego i nie wiem czemu ma pod soba jakies osoby, bo nie potrafi wogole zarzadac ludzmi. za to kier techniczny wyprzytulal mnie i powiedzial zebym dbala o siebie i malego i wogole ze jak bede w KRK zebym wpadla, az sie milo zrobilo.
    naprawde mozna byc szefem i " szefem"- stanowisko na nic nie wskazuje.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    A my się witamy dzisiaj w II trymestrze :D To teraz już z górki ;p Swoją drogą idę też dzisiaj do gina, ale chyba bardziej na kontrolną wizytę-zobaczymy. A jakie rozmiary kupujecie dla dzieciaczków teraz? Bo gdzieś wyczytałam, ze od 68 powinno się zacząć? Może bardziej doświadczone mamy się wypowiedzą?
    Buziaki i miłego dnia wszystkim życzę będą w jakże pozytywnym nastroju :D

Rozmiar rozmiarowi nie równy, warto o tym pamiętać ;) Niektóre 68 są jak 62 i na odwrót. Ja planuję kupić po kilka z każdego rozmiaru patrząc w bodziakach na otwory na nóżki, by nie były jakieś maleńkie. 50 dostałam jedną więc ich nie kupuję, dopiero od rozmiaru 56

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje, ze na początek chyba najlepiej kupować w rozmiarach 56, 62 ( jak ma się kompletować wyprawkę) faktycznie podobno dzieci bardzo szybko wyrastają z ubranek, więc też i 68 można też chyba kupować. Ale zgadzam się z Agatą , że rozmiar rozmiarowi nie równy.

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis pierwszy dzien na L4 i zaraz zabieam sie za doktoryzowanie z wozkow, ubranek, wyprawek itp itd i tak bez konca;) musze ogarnac wszystko tak zeby oprocz " w oczekiwaniu na dziecko" przeczytac jeszcze" pierwsz rok zycia dziecka" w miare ze zzrozumieniem:)

Ewelina88, Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy jest ciekawy jakiej płci dzieciątko nosi pod serduszkiem, ale najważniejsze by było zdrowe;)!

Ag..., Gwiazdeczka27, Agataa, M4DZI4 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedne, maleńkie śpioszki z george. Rozmiaru nie ma, jest tylko waga podana - 2,7kg. Myślę że się nie przydadzą, ale lepiej mieć chociaż jedną rzecz w razie "W" :)

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia ważyła po urodzeniu 2800g, mierzyła 53 cm. Miałam jedno body rozm 52 i to jedno było dobre, w reszcie młoda pływała po prostu.

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bylam mikro dziecko- 2600 raptem,
    za to moja sis sie urodzila 4kg i 57 cm- wszystko bylo male co mama gdzies tam kupila na poczatku. Taki z niej grubas byl ze oczu nie mogla otworzyc i sama w lozeczku szpitalnym byla gdzie normalnie dzieci po 2 lezaly. a teraz calkiem fajna laska, duuuzo wyzsza ode mnie, Ja zostalam chudzina z 160cm w kapeluszu:P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj fatalnie spałam, nie mogłam znaleźć sobie odpowiedniego miejsca i kręciłam się chyba do 3. Czy to już pora na poduszkę ciążową?

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm..... to ja przez całe życie urosłam tylko metr!!!!

60 cm w dniu porodu, teraz 1, 60 cm....
    Obciach ;)

Ag..., Ewelina88, isabelle, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INFORMACJA DLA JONKI!
    Dzwoniłam dziś do Wołomina, do Szkoły Rodzenia. Najbliższy termin zajęć to druga połowa września. Zapisałam się, mają się odezwać w połowie września, aby ustalić dokładniejszy termin rozpoczęcia zajęć - jak zbiorą liczbę chętnych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 11:39

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj fatalnie spałam, nie mogłam znaleźć sobie odpowiedniego miejsca i kręciłam się chyba do 3. Czy to już pora na poduszkę ciążową?

Bidulka, doskonale Cie rozumiem.
    powiem ci ze mi poducha pomogla bardzo,a mąz chce taka samą:P
    naprawde jest niesamowity relaks wiec smialo polecam.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Większość czasu nad morzem w Anzio/Nettuno na południe od Rzymu, oczywiście wskoczyliśmy zwiedzić Rzym (mój małż nie był tam nigdy ja jakiś czas mieszkałam dawno temu) ..... a tak pluskaliśmy się w cieplutkiej wodzie, pojechaliśmy do Tivoli na jeden dzień (chciałam mojemu pokazać Willę Hadriana - Była to najrozleglejsza zabudowa pałacowa okresu starożytności).

Ech było cudownie......:)

wszystkie negatywne dolegliwości minęły, została tylko senność

zakupiłam sobie również naszyjnik srebrny długi z kuleczką (w środku jest dzwoneczek), we Włoszech noszą je kobiety ciężarne, bo jak się chodzi to dzwoneczek odbija się od brzuszka i wydaje delikatny dźwięk (nie słychać go u góry - trzeba przyłożyć do ucha i zadzwonić) i ten dźwięk nazywany jest "dzwonkiem aniołów" i uspokaja maleństwo w brzuszku:)
    coś podobnego do tego:
    http://agisboutique.blogspot.com/2012/11/bola-meksykanski-dzwoneczek-dla.html

bardzo spodobał mi się ten zwyczaj noszenia, bo każdy tam wie, że taka kobieta spodziewa się dziecka, wszyscy przepuszczali mnie w kolejkach i miło się uśmiechano:) i pozdrawiano i życzono wszystkiego najlepszego....;)

szkoda, że w PL nie ma takiego zwyczaju, bo nie byłoby trzeba prosić o ustąpienie miejsca np. w metrze, tramwaju itp.

Cześć Malenq! Tak się właśnie zastanawiałam, gdzie mieszka Twoja siostra we Włoszech :) Anzio i Nettuno to faktycznie blisko Rzymu, mam tam jedną koleżankę Polkę a w zimie często jeździmy tam z mężem na spacery nadmorskie bo jest tam tak urokliwie!
    Właśnie ostatnio, ze 3 dni temu przez przypadek znalazłam na necie na stronie włoskiej dla przyszłych mam te naszyjniki - nigdy wcześniej o nich nie słyszałam i też uważam, że to takie fajne! Też sobie kupię, żeby mi dzwonił :))
    Tu jest stronka, gdzie są te naszyjniki:
    http://www.mammafashion.com/it/62-chiama-angeli-gravidanza-ciondoli-futura-mamma

A nie wiem, jak jest w Polsce, ale we Włoszech już po narodzeniu dziecka jest moda na noszenie naszyjników z figurką dziewczynki albo chłopca- w zależności od płci naszego maluszka. Tu link:
    http://www.amazon.it/Le-Beb%C3%A8-Gioielli/s?ie=UTF8&page=1&rh=n%3A2454163031%2Ck%3ALe%20Beb%C3%A8

Fajna taka sprawa, co nie :) Włosi to w ogóle na punkcie dzieci to maja fioła, aż nawet za bardzo co niektórzy je rozpieszczają i potem dzieci robią wszystko, na co mają ochotę... No ale to już inna historia.

Malenq lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to staram się nadrobić 30 stron od poniedziałku, bo nie było mnie za bardzo na forum. Aleś się rozpisałyście!

Cieszę się, że wszystkie wizyty wyszły dobrze, że z maleństwami wszystko ok.
    Rastafanka, trzymam kciuki, aby to NT 2,2 to była tylko górna granica, w której się mieścisz a nic do zamartwiania się.

Ja wczoraj weszłam w 2 trymestr, hurra! Nigdy nie przypuszczałam, ze uda mi się dojść do 10 tyg a tu już koniec trzeciego miesiąca:) Teraz tylko modlimy się, aby z naszym maleństwem wszystko było dobrze, aby było zdrowe.
    Mdłości i senność nadal mam, jakoś jeszcze nie przechodzą. Czekam, aż ten drugi trymestr będzie taki, ze "kobieta czuje się świetnie i może góry przenosić", haha!

Malenq, Ag..., Ewelina88, Gwiazdeczka27, jonka91, rastafanka lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 kochanie ale być w CIĄŻY we Włoszech to ja bym wolała, bo te kilka dni pokazały mi jaką ogromną przepaść mentalną, kulturalną dzielą nasze kraje....
    w PL to szkoda słów...
    a że dzieci rozpieszczone w Italii...cóż jaki zasób portfela takie wychowanie...to tak żartem...
    mojej sis córka zawsze była grzeczna, ułożona, cicha i spokojna...natomiast synek to PRAWDZIWY "marudzący" Włoch hehehehe....;)
    a o wisiorku po urodzeniu to również słyszałam i zamierzam też sobie taki nabyć....
    a co do zwyczajów, jak mój szwagier dowiedział się, że u nas w PL nie ma "wieszania kokardy po urodzeniu" to powiedział, że przyjedzie w styczniu po porodzie i całą moją wieś ozdobi hehehehe...

Ag..., agnb6, Paula44 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    agnb6 kochanie ale być w CIĄŻY we Włoszech to ja bym wolała, bo te kilka dni pokazały mi jaką ogromną przepaść mentalną, kulturalną dzielą nasze kraje....
    w PL to szkoda słów...
    a że dzieci rozpieszczone w Italii...cóż jaki zasób portfela takie wychowanie...to tak żartem...
    mojej sis córka zawsze była grzeczna, ułożona, cicha i spokojna...natomiast synek to PRAWDZIWY "marudzący" Włoch hehehehe....;)
    a o wisiorku po urodzeniu to również słyszałam i zamierzam też sobie taki nabyć....
    a co do zwyczajów, jak mój szwagier dowiedział się, że u nas w PL nie ma "wieszania kokardy po urodzeniu" to powiedział, że przyjedzie w styczniu po porodzie i całą moją wieś ozdobi hehehehe...

w szwajcarii balkon wyzej wisi napis ze spioszkow w imieniem i data urodzenia na balkonie( wiecie cos jak napis Happy Birthday albo pranie rozwieszone na sznurze)super to wygląda.

Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojej sis wisiała kokarda a na niej napis: imię, ile waży, jak długi chłopiec...bardzo to miłe, cały blok (nie tylko klatka w której mieszka) ją odwiedził, kobietki poprzynosiły drobne prezenty, były uśmiechy, gratulacje, oferowanie pomocy np.: w zakupach itp. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:12

Ag..., agnb6, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no litości, koniec I trymestru a u mnie zaczęło się haftowanko. Wczoraj wieczorem, dzisiaj rano i czuję, że to jeszcze nie koniec rozmów z wielkim uchem na dzis. Chyba muszę lecieć :/

Paula44 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj... Strasznie fajny taki zwyczaj. Szkoda, że w Polsce takich nie ma. Ja zauważył, że u nas coraz bardziej popularny jest baby shower. Ale sama raczej nie zrobię.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ