X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    u mojej sis wisiała kokarda a na niej napis: imię, ile waży, jak długi chłopiec...bardzo to miłe, cały blok (nie tylko klatka w której mieszka) ją odwiedził, kobietki poprzynosiły drobne prezenty, były uśmiechy, gratulacje, oferowanie pomocy np.: w zakupach itp. ;)

no i to sie nazywa lokalna spolecznosc:) fajnie, tak sympatycznie.No ale wlosi juz tak mają, u nas jeszcze cie opierniczą a to ze wozek na klatce, a to ze dziecko w nocy placze:/ paranoja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:25

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Aż zazdrość bierze, że w innych krajach może być normalnie. :)
    Ja trochę zmienię temat. Słyszałyście może o czymś takim jak Woombie? Mama kupiła dla wnuka/wnuczki i mi wczoraj pokazała. Pierwszy raz widziałam coś takiego i wygląda trochę jak kaftanik bezpieczeństwa :D ale jeśli faktycznie ma takie właściwości, jak to opisują, to rewelacja. :)

o jezu, nie czytalam, pewnie poczytam ale wyglada strasznie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ojjj... Strasznie fajny taki zwyczaj. Szkoda, że w Polsce takich nie ma. Ja zauważył, że u nas coraz bardziej popularny jest baby shower. Ale sama raczej nie zrobię.

i torty z pampersów :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/353e4ef61ea0.jpg

Takie mama kupiła - bardziej dla wnuka ;) Wczoraj trochę o tym poczytałam i na jakimś forum babka pisała, że jedno dziecko na całej porodówce było w to "ubrane" i jako jedyne nie płakało. :) Aż jestem ciekawa.
    też gdzieś o tym czytałam, ze dziecko czuje się takie `utulone` jak w brzuszku mamy, no ciekawa jestem czy na prawdę tak jest. Ola daj znać jak się sprawdziło :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/353e4ef61ea0.jpg

Takie mama kupiła - bardziej dla wnuka ;) Wczoraj trochę o tym poczytałam i na jakimś forum babka pisała, że jedno dziecko na całej porodówce było w to "ubrane" i jako jedyne nie płakało. :) Aż jestem ciekawa.

A mnie się nawet podoba i rzeczywiście może działać. Pewnie zadaniem jest przypomnienie dziecku warunków jakie miało w brzuszku mamy :)
    Ale w naszym polskim środowisku zaraz się znajdą głosy: Boże, co ta matka z dzieckiem zrobiła ?!??!

Ag... lubi tę wiadomość

• Agataa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    no i to sie nazywa lokalna spolecznosc:) fajnie, tak sympatycznie.No ale wlosi juz tak mają, u nas jeszcze cie opierniczą a to ze wozek na klatce, a to ze dziecko w nocy placze:/ paranoja.

W Polsce to ewentualnie ktoś Ci pomoże z wózkiem jak wychodzić z autobusu, ale to ewentualnie... Nie mówiąc już o tym, że ciężarnych to nie chcą przepuścić w kolejce, czy też ustąpić miejsca... Ja ostatnio cała blado-zielono-fioletowa stałam w kolejce i nic, nawet nikt się nie zapytał czy się dobrze czuje, czy wszystko ok... Dobrze, ze koło regału stała, to się oparłam, bo tak mi słabo było...

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W uk w szpitalu owijają właśnie tak dzieci zaraz po porodzie, tylko nie w to coś akurat tylko w kocyk. Mojemu tylko głowa i stópki wystawały . Nawet mam gdzieś zdjęcie tych stópek :)
    Co do rozmiarów też nie mam problemu bo u nas tylko takie są 0-3mc, 3-6 itd :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Aż zazdrość bierze, że w innych krajach może być normalnie. :)
    Ja trochę zmienię temat. Słyszałyście może o czymś takim jak Woombie? Mama kupiła dla wnuka/wnuczki i mi wczoraj pokazała. Pierwszy raz widziałam coś takiego i wygląda trochę jak kaftanik bezpieczeństwa :D ale jeśli faktycznie ma takie właściwości, jak to opisują, to rewelacja. :)

Ja słyszałam o Woombie od koleżanki same dobre rzeczy, mimo że to dość kosztowny element wyprawki. Podobno otulone dziecko czuje się jak w macicy,od razu uspokaja i zasypia. Czas snu dziecka wydlużył się. Firma utrzymuje kontakt z rodzicami i doradza w razie problemów. I plus jest taki, że młode nie rozkopie się tak łatwo jak zawinięte w kocyk.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to się ubiera? Na gołe ciałko czy na śpiochy?

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny tak w temacie wózków, bo widziałam że był temat kiedy planujemy zakupy.

Ja chciałam na początku kupić szybciej (tak 6-7 m-c), ale mój Mąż jako wieczny głos rozsądku i jeszcze inny znajomy przyszły tatuś powiedzieli że lepiej krótko przed porodem bo w ten sposób nie traci się gwarancji w razie w...

To oczywiście dotyczy nowych wózków, może to i racja.

Ale jakoś nie wyobrażam sobie, że jeśli się coś małego popsuje to będzie czas szukać serwisu, znając facetów to sami na szybko wykonają naprawę i jacy dumni jeszcze z tego będą... :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluduje się po wizycie. :)
    Dziecko rozwija się bardzo dobrze. Widziałam jak podskakuje i bawi się pępowina. :D Na usg ładnie były wodoczne jelita, wątroba, płuca. Lekarz był zdziwiony, że juz na tym etapie tak wyraźnie było widać serce. Zrobił zbliżenie i zobaczyłam dwie komory i dwa przedsionki. Świetny widok. :)

Aaaa i na 80% dziewczynka!! :D :D

szpilka, marrtka, Ewelina88, agnb6, Paula44, Maud11, Gwiazdeczka27, isabelle, zielarka, Ag..., Kawa, Agataa, kejti91, Malenq, jonka91, M4DZI4, MonikaDM, Cynamonek30, nix, rastafanka lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    A jak to się ubiera? Na gołe ciałko czy na śpiochy?

W zimie raczej na ubranie. Jak jest ciepło to sama pielucha.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczęta
    Super Aguś, że wszystko ok

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów to mam dalej totalny brak energii i wieczne zmęczenie, mdłości i co kilka dni wymioty, w łazience mam nawet dodatkowy stołek, bo niekiedy nie mam juz siły kucać a nie chcę siadać na zimnych kaflach :)
    a teoretycznie wg om jutro zaczynam II trymestr i sie pytam gdzie te znikające objawy i przypływ energii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 13:07

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    A mnie się nawet podoba i rzeczywiście może działać. Pewnie zadaniem jest przypomnienie dziecku warunków jakie miało w brzuszku mamy :)
    Ale w naszym polskim środowisku zaraz się znajdą głosy: Boże, co ta matka z dzieckiem zrobiła ?!??!

Ha ha ha.. Ja właśnie nie wiedziałam co to jest i jak zobaczyłam w grafice to tak pomyślałam. :P Dopiero jak doczytałam to w sumie fajna sprawa.

szpilka, Maud11 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie w formie śpiworka trochę bardziej do mnie przemawia ;)
    http://allegro.pl/woombie-otulacz-ocieplacz-2-5-6-kg-spokojny-sen-i4428524677.html
    Ciekawe... chętnie się zastanowię nad jednym takim otulaczem. :)

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Bidulka, doskonale Cie rozumiem.
    powiem ci ze mi poducha pomogla bardzo,a mąz chce taka samą:P
    naprawde jest niesamowity relaks wiec smialo polecam.

Ag, Ty masz poofi, prawda? A rozważałaś zakup kojca Motherhood? Jest nieco tańszy i zastanawiam się, czy ma to wpływ ja jakość?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie to coś w stylu rożka. a z rożkiem to nie przesadzajmy z tą dysplazją bo przecież rożek to nic innego jak to w co nas mamy zawijały jak byłyśmy niemowlakami to chyba się wówczas nazywało właśnie zawijak czy właśnie otulacz. I podejrzewam, że większość z nas nie ma problemów zdrowotnych z łokciami, stawami ;)
    Faktycznie dużo słyszałam o tym aby dziecko właśnie opatulać w takie rożki itp bo czują się bezpieczniej, jak w brzusiu mamy, mało tego jest to również bardzo wygodne ponieważ jak dzidzia się wierci to wiadomo, że taki rożek ogranicza dziecku wygibasy, dzięki czemu bezpieczniej je nosić i tulać np. do snu :)

Ania29 no i pytałam się jak tam ze strefami intymnymi czy już u Ciebie lepiej i mi nie odpowiedziałaś :( mam nadzieję, że już wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 13:26

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam sobie ankiete dotyczącą płci na podstawie mądrości ludowych i wyszła raczej dziewczynka
    http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1&ope=1

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wielkiej brytanii nie istnieje coś takiego jak rożek. Jak położna zobaczyła co ja mam dla dziecka to takie oczy zrobiła, że do dzisiaj je widzę przed sobą :)
    A jak dla mnie to rzecz akurat niezastąpiona.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ