X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    u mojej sis wisiała kokarda a na niej napis: imię, ile waży, jak długi chłopiec...bardzo to miłe, cały blok (nie tylko klatka w której mieszka) ją odwiedził, kobietki poprzynosiły drobne prezenty, były uśmiechy, gratulacje, oferowanie pomocy np.: w zakupach itp. ;)

no i to sie nazywa lokalna spolecznosc:) fajnie, tak sympatycznie.No ale wlosi juz tak mają, u nas jeszcze cie opierniczą a to ze wozek na klatce, a to ze dziecko w nocy placze:/ paranoja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 12:25

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Aż zazdrość bierze, że w innych krajach może być normalnie. :)
    Ja trochę zmienię temat. Słyszałyście może o czymś takim jak Woombie? Mama kupiła dla wnuka/wnuczki i mi wczoraj pokazała. Pierwszy raz widziałam coś takiego i wygląda trochę jak kaftanik bezpieczeństwa :D ale jeśli faktycznie ma takie właściwości, jak to opisują, to rewelacja. :)

o jezu, nie czytalam, pewnie poczytam ale wyglada strasznie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ojjj... Strasznie fajny taki zwyczaj. Szkoda, że w Polsce takich nie ma. Ja zauważył, że u nas coraz bardziej popularny jest baby shower. Ale sama raczej nie zrobię.

i torty z pampersów :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/353e4ef61ea0.jpg

Takie mama kupiła - bardziej dla wnuka ;) Wczoraj trochę o tym poczytałam i na jakimś forum babka pisała, że jedno dziecko na całej porodówce było w to "ubrane" i jako jedyne nie płakało. :) Aż jestem ciekawa.
    też gdzieś o tym czytałam, ze dziecko czuje się takie `utulone` jak w brzuszku mamy, no ciekawa jestem czy na prawdę tak jest. Ola daj znać jak się sprawdziło :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/353e4ef61ea0.jpg

Takie mama kupiła - bardziej dla wnuka ;) Wczoraj trochę o tym poczytałam i na jakimś forum babka pisała, że jedno dziecko na całej porodówce było w to "ubrane" i jako jedyne nie płakało. :) Aż jestem ciekawa.

A mnie się nawet podoba i rzeczywiście może działać. Pewnie zadaniem jest przypomnienie dziecku warunków jakie miało w brzuszku mamy :)
    Ale w naszym polskim środowisku zaraz się znajdą głosy: Boże, co ta matka z dzieckiem zrobiła ?!??!

Ag... lubi tę wiadomość

• Agataa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    no i to sie nazywa lokalna spolecznosc:) fajnie, tak sympatycznie.No ale wlosi juz tak mają, u nas jeszcze cie opierniczą a to ze wozek na klatce, a to ze dziecko w nocy placze:/ paranoja.

W Polsce to ewentualnie ktoś Ci pomoże z wózkiem jak wychodzić z autobusu, ale to ewentualnie... Nie mówiąc już o tym, że ciężarnych to nie chcą przepuścić w kolejce, czy też ustąpić miejsca... Ja ostatnio cała blado-zielono-fioletowa stałam w kolejce i nic, nawet nikt się nie zapytał czy się dobrze czuje, czy wszystko ok... Dobrze, ze koło regału stała, to się oparłam, bo tak mi słabo było...

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W uk w szpitalu owijają właśnie tak dzieci zaraz po porodzie, tylko nie w to coś akurat tylko w kocyk. Mojemu tylko głowa i stópki wystawały . Nawet mam gdzieś zdjęcie tych stópek :)
    Co do rozmiarów też nie mam problemu bo u nas tylko takie są 0-3mc, 3-6 itd :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Aż zazdrość bierze, że w innych krajach może być normalnie. :)
    Ja trochę zmienię temat. Słyszałyście może o czymś takim jak Woombie? Mama kupiła dla wnuka/wnuczki i mi wczoraj pokazała. Pierwszy raz widziałam coś takiego i wygląda trochę jak kaftanik bezpieczeństwa :D ale jeśli faktycznie ma takie właściwości, jak to opisują, to rewelacja. :)

Ja słyszałam o Woombie od koleżanki same dobre rzeczy, mimo że to dość kosztowny element wyprawki. Podobno otulone dziecko czuje się jak w macicy,od razu uspokaja i zasypia. Czas snu dziecka wydlużył się. Firma utrzymuje kontakt z rodzicami i doradza w razie problemów. I plus jest taki, że młode nie rozkopie się tak łatwo jak zawinięte w kocyk.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to się ubiera? Na gołe ciałko czy na śpiochy?

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny tak w temacie wózków, bo widziałam że był temat kiedy planujemy zakupy.

Ja chciałam na początku kupić szybciej (tak 6-7 m-c), ale mój Mąż jako wieczny głos rozsądku i jeszcze inny znajomy przyszły tatuś powiedzieli że lepiej krótko przed porodem bo w ten sposób nie traci się gwarancji w razie w...

To oczywiście dotyczy nowych wózków, może to i racja.

Ale jakoś nie wyobrażam sobie, że jeśli się coś małego popsuje to będzie czas szukać serwisu, znając facetów to sami na szybko wykonają naprawę i jacy dumni jeszcze z tego będą... :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluduje się po wizycie. :)
    Dziecko rozwija się bardzo dobrze. Widziałam jak podskakuje i bawi się pępowina. :D Na usg ładnie były wodoczne jelita, wątroba, płuca. Lekarz był zdziwiony, że juz na tym etapie tak wyraźnie było widać serce. Zrobił zbliżenie i zobaczyłam dwie komory i dwa przedsionki. Świetny widok. :)

Aaaa i na 80% dziewczynka!! :D :D

szpilka, marrtka, Ewelina88, agnb6, Paula44, Maud11, Gwiazdeczka27, isabelle, zielarka, Ag..., Kawa, Agataa, kejti91, Malenq, jonka91, M4DZI4, MonikaDM, Cynamonek30, nix, rastafanka lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    A jak to się ubiera? Na gołe ciałko czy na śpiochy?

W zimie raczej na ubranie. Jak jest ciepło to sama pielucha.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczęta
    Super Aguś, że wszystko ok

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów to mam dalej totalny brak energii i wieczne zmęczenie, mdłości i co kilka dni wymioty, w łazience mam nawet dodatkowy stołek, bo niekiedy nie mam juz siły kucać a nie chcę siadać na zimnych kaflach :)
    a teoretycznie wg om jutro zaczynam II trymestr i sie pytam gdzie te znikające objawy i przypływ energii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 13:07

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    A mnie się nawet podoba i rzeczywiście może działać. Pewnie zadaniem jest przypomnienie dziecku warunków jakie miało w brzuszku mamy :)
    Ale w naszym polskim środowisku zaraz się znajdą głosy: Boże, co ta matka z dzieckiem zrobiła ?!??!

Ha ha ha.. Ja właśnie nie wiedziałam co to jest i jak zobaczyłam w grafice to tak pomyślałam. :P Dopiero jak doczytałam to w sumie fajna sprawa.

szpilka, Maud11 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie w formie śpiworka trochę bardziej do mnie przemawia ;)
    http://allegro.pl/woombie-otulacz-ocieplacz-2-5-6-kg-spokojny-sen-i4428524677.html
    Ciekawe... chętnie się zastanowię nad jednym takim otulaczem. :)

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Bidulka, doskonale Cie rozumiem.
    powiem ci ze mi poducha pomogla bardzo,a mąz chce taka samą:P
    naprawde jest niesamowity relaks wiec smialo polecam.

Ag, Ty masz poofi, prawda? A rozważałaś zakup kojca Motherhood? Jest nieco tańszy i zastanawiam się, czy ma to wpływ ja jakość?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie to coś w stylu rożka. a z rożkiem to nie przesadzajmy z tą dysplazją bo przecież rożek to nic innego jak to w co nas mamy zawijały jak byłyśmy niemowlakami to chyba się wówczas nazywało właśnie zawijak czy właśnie otulacz. I podejrzewam, że większość z nas nie ma problemów zdrowotnych z łokciami, stawami ;)
    Faktycznie dużo słyszałam o tym aby dziecko właśnie opatulać w takie rożki itp bo czują się bezpieczniej, jak w brzusiu mamy, mało tego jest to również bardzo wygodne ponieważ jak dzidzia się wierci to wiadomo, że taki rożek ogranicza dziecku wygibasy, dzięki czemu bezpieczniej je nosić i tulać np. do snu :)

Ania29 no i pytałam się jak tam ze strefami intymnymi czy już u Ciebie lepiej i mi nie odpowiedziałaś :( mam nadzieję, że już wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 13:26

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam sobie ankiete dotyczącą płci na podstawie mądrości ludowych i wyszła raczej dziewczynka
    http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1&ope=1

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wielkiej brytanii nie istnieje coś takiego jak rożek. Jak położna zobaczyła co ja mam dla dziecka to takie oczy zrobiła, że do dzisiaj je widzę przed sobą :)
    A jak dla mnie to rzecz akurat niezastąpiona.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ